Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Römer King prevelika?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Römer King prevelika?

Ovako, kupujemo AS za Floru i u priličnoj smo dilemi. Već imamo Römer King za Fionu i prezadovoljni smo s njom (doslovce kao da je rađena za nju, savršeno joj odgovara), pa smo mislili kupiti istu sjedalicu i Flori, no kad smo je za probu stavili u nju, vidjeli smo da čak i kad zategnemo pojaseve na najjače, još uvijek kod ramena ostaje više od jednog prsta mjesta i imam dojam da malena nije dobro pričvršćena. Ona je već dugo na oko devet kila, tako da bi po kilaži još neko vrijeme mogla koristiti 0-9, no poanta je u njezinoj dužini - u manjoj sjedalici je sva skvrčena.

Nemam pojma kaj da radim. Imate možda ideju, tražim sjedalicu koja je odlično prošla na testovima, a da je dimenzijama prilagođena mršavijim bebama.

Ne bih htjela doći u trgovinu i birati koja joj najbolje odgovara, a da prije toga nisam dobila informaciju koje su ok, a koje treba izbjegavati, jer se bojim da ne izaberemo krivu. :/

Puno vam hvala.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: Römer King prevelika?

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Ona je već dugo na oko devet kila, tako da bi po kilaži još neko vrijeme mogla koristiti 0-9, no poanta je u njezinoj dužini - u manjoj sjedalici je sva skvrčena.
    ne znam dovoljno o AS da bih mogla dati sasvim pouzdan savjet, ali cini mi se da ovo sto opisujes u stvari nije problem. tj. ako joj glava u toj manjoj sjedalici nije previsoko, onda ta AS jos uvijek nije premalena. a to sto su nogice skvrcene nije problem.

i ta tezina od 9 kg je minimalni uvjet (uz obavezno samostalno podizanje na nogice) za prelazak u vecu sjedalicu. ali to nije optimalno, bolje je da je u manjoj sto dulje, zbog toga sto se u toj manjoj vozi u smjeru suprotnom smjeru voznje.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja, znam o čemu pričaš jer je i kod nas slično. Frida je za nešto malo prešla 9 kila i prebacili smo je u veću sjedalicu jer je u onoj maloj zaista bila sva skvrčena, stalno se odgurivala nogama o sjedalo i nije htjela nimalo biti mirna. Pokušavala se stalno posjesti, izvuči ruke iz remena... ma baš se vidjelo da joj nije niti malo udobno u njoj zadnje vrijeme.
    Na noge se ustaje već više od tri mjeseca.

Mi smo kupili Maxi Cosi Priori XP i prezadovoljna sam. Sjedalica je savršeno montirana u autu, toliko čvrsto kao da je dio auta, a Frida u njoj baš lijepo sjedi. Nije joj prevelika, baš kako treba biti.
    Isprobajte je u dućanu. Imala je odlične ocjene na testovima 2004. godine čini mi se.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Raspitaj se postoji li originalni accessories koji sluzi da malo popuni stolicu za sitniju djecu. Mi smo sa stolicom kupili i nekakve "comfort padding" jastucice bas zbog slicne situacije, ali za drugu marku (i vecu sjedalicu).

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Sanja i ja te kuzim. Lea je u PP PV lupala nogama, dizala se, a i tjeme glave je bilo lagano u nivou vrha AS, ako ne i preko. jedva sam docekala 9kg i da se pocne dizati. tako da je od ovog vikenda u Romer duo plus sjedalici i sve je za 5 osim kad spava glava joj padne na rame skoro za 90 stupnjeva.
    jeli ima nesto za to? oni U jastuci sto se prodaju za vrat? koliko su oni sigurni?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

no kad smo je za probu stavili u nju, vidjeli smo da čak i kad zategnemo pojaseve na najjače, još uvijek kod ramena ostaje više od jednog prsta mjesta i imam dojam da malena nije dobro pričvršćena
    ako ostaje više od jednog prsta onda definitivno nije dovoljno pričvršćena. mozda se pojasevi nisu mogli dovoljno stegnuti jer su bili i previsoko namjesteni. kazem mozda. pojasevi su na ispravnoj visini ako izlaze iz as izmedju visine ramena i uha.
    Ona je već dugo na oko devet kila, tako da bi po kilaži još neko vrijeme mogla koristiti 0-9, no poanta je u njezinoj dužini - u manjoj sjedalici je sva skvrčena
    sto se dijete dulje vozi u as okrenutoj suprotno smjeru voznje to bolje, sigurnije. sjedalica koju imas najvjerojatnije ti je do 10 ili 13kg tako da bi mogla imati jos dosta fore po kilazi.
    as je prerasla po visini ako joj glavica doseze 2cm od vrha autosjedalice (ovo je neko opcenito pravilo. trebalo bi provjeriti sto tocno pise u uputama za as koju imas).
    to sto su joj nogice skvrcene nije znak da je sjedalicu prerasla
    tražim sjedalicu koja je odlično prošla na testovima, a da je dimenzijama prilagođena mršavijim bebama.
    Ne bih htjela doći u trgovinu i birati koja joj najbolje odgovara, a da prije toga nisam dobila informaciju koje su ok, a koje treba izbjegavati, jer se bojim da ne izaberemo krivu.
    evo jedan link na linkove sa testovima:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=19306

inace, ne postoje as koje su prilagodjene mrsavijim bebama. mozda su neke nesto bolje pojastucene ali to nije mjerilo. i slijedeca grupa as je do 18kg sto moze doseci i oko 5god (tak si ja zamisljam svoju P) tako da to bas i nema veze sa mrsavim bebama

i da, svakako isprobaj as montirati u auto prije kupnje (ili dogovori zamjenu, povrat novca u slucaju da ne uspijes). ako as odgovara uzrastu dijeteta, ako je dijete pravilno vezano i ako se as da dobro smontirati u auto, ona je dobra, nije kriva

sretno
    i mozes me slobodno zvrcnut

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sanja, i mi imamo tanašno djetešce (sa 15 mjeseci - 9 kg) i Iseos od Bebe Comforta nam je bila savršena: jednostavna za postavljanje (jako jednostavna), udobna, prilagodljiva i po širini, sa promjenom pozicije (od sjedeće prema ležećoj)...
    Baš sam imala osjećaj kako je dijete u njoj sigurno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo ti fotka:

http://vybiraika.ru/images/iseos_tt_sqpink_big.jpg

(bočne stranice se mogu skupiti da glava i tijelo ne klimataju ako dijete spava (ili je mršavo)

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    evo ti fotka:

http://vybiraika.ru/images/iseos_tt_sqpink_big.jpg

(bočne stranice se mogu skupiti da glava i tijelo ne klimataju ako dijete spava (ili je mršavo)
    Jel ima netko ovu sjedalicu, tj. zanima me cijena.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puno vam hvala svima, poslat ću link na topic mm-u, on je uglavnom taj koji pregledava testove, već me danas bombardirao linkovima.

Apri, prekrasna mi je vaša.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tu i mi imamo i odlična je. Ian se još vozi u njoj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo s nekih 15-16 mjeseci kad smo nabili kilažu iz ove manje prešli u Maxi Cosi Priori XP.
    Mojoj mrvici je pasala.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa
    Mi smo s nekih 15-16 mjeseci kad smo nabili kilažu iz ove manje prešli u Maxi Cosi Priori XP.
    Mojoj mrvici je pasala.
    isto , i uopće mu nije bila prevelika.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam na pregledima srela Iseos TT i malo je reći da me oduševila :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Puno vam hvala svima, poslat ću link na topic mm-u, on je uglavnom taj koji pregledava testove, već me danas bombardirao linkovima.

Apri, prekrasna mi je vaša.
    nije naša takva, ovo je nova serija.
    u "naše doba" su bile samo maslinasto-sivo-smeđe, a sad... eeee...
    mi smo na boosteru, a najradije bih je vratila u Iseos.

neka muž progugla, bit će zadovoljan testovima.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Jel ima netko ovu sjedalicu, tj. zanima me cijena.
    Danas je ova na akciji...
    http://portal.baby-center.si/PortalS...opDefault.aspx

Datum pristupanja
    Nov 2003

Ovako, kupujemo AS za Floru i u priličnoj smo dilemi. Već imamo Römer King za Fionu i prezadovoljni smo s njom (doslovce kao da je rađena za nju, savršeno joj odgovara), pa smo mislili kupiti istu sjedalicu i Flori, no kad smo je za probu stavili u nju, vidjeli smo da čak i kad zategnemo pojaseve na najjače, još uvijek kod ramena ostaje više od jednog prsta mjesta i imam dojam da malena nije dobro pričvršćena. Ona je već dugo na oko devet kila, tako da bi po kilaži još neko vrijeme mogla koristiti 0-9, no poanta je u njezinoj dužini - u manjoj sjedalici je sva skvrčena.
    ista stvar s istom autosjedalicom ...
    samo moje dijete ima 11,5 kg i dalje su mu remenčići labavi (seka je bila deblja pa su dobro odgovarali)

isto moram u kupnju nove (moram svakako jer mi treba za drugi auto...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •