Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
Uskoro ćeš imati, i onda ti to više neće biti problem, to ti je tanja htjela reći.

Inače, slažem se, definitivno postoji problem sa čuvanjem mlađe djece preko ljeta; smiješno je da postoji DB dok traje škola, a onda kad završi nikome ništa - taj bi problem država/gradovi trebali sustavno rješavati, ali mislim da ga se ne može i ne treba rješavati skraćivanjem praznika.
Baš tako. Nemaju svi stariju školsku djecu, a nisu bogme ni sva školska djeca za čuvanje pa da moraju što veći dio ljeta biti pod nadzorom. Kako sam već rekla, svatko od nas ima neke svoje razloge zašto ovako ili onako, u donošenju odluke mislim da bi glavnu riječ trebali imati oni koji rade sa školskom djecom, tj. nastavnici, i na kraju, Ministarstvo, a ne da se praznici predlažu prema prijedlozima turističkih zajednica ili po uzoru na druge države koje imaju bitno drugačiju cjelokupnu organizaciju.
I slažem se s Mimom što se tiče (ne)organizacije dnevnog boravka nakon završetka nastave.

P.S. I meni su praznici bili veliki problem dok je sin bio u nižim razredima. Naplaćala sam se i ja kampova i radionica i smišljala što ću i kako s njim. Ali bila sam sretna da uopće postoji takva mogućnost, makar i uz plaćanje, jer nekad nije bilo ni toga, ja sam svoja ljeta provodila umirući od dosade u stanu dok su roditelji na poslu...