Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Mravi aaaaaaa

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Mravi aaaaaaa

Najezda mrava :? Hrana nam ne stoji po kuhinji i sve je uredno i čisto, ali su se pojavili mali crni mravi.
    Kako ih se riješiti? Već sam ih posolila , ali nije puno pomoglo. :?

Imate li iskustva i pametan savjet?

Navodno to znači skoru selidbu, što i nije loše? Al, ja bih ih se prije riješila.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja za to koristim Biokill (ima u DM-u) pospricam i ne vracaju se mjesecima. Meni se pojavljuju uvijek u WC-u gdje je macino carstvo :? , nikada u kuhinji. Mislim da to nema veze s hranom kod tebe, ocito se pojave negdje u zgradi pa se sire.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Biokill. I meni su nedavno došli, oni pravi crni debeli s livade. :shock:
    Sad ih nema više.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kod mene se isto pojave svako proljece vec 10 godina i uvijek u kupaonici .I ja mislim da to nema veze s mrvicama.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mi smo imali koma situaciju s malim, minijaturnim mravcima po cijelom stanu, uključujući naš ormar u spavaćoj sobi, N. komodicu za prematanje i kindać - ne moram vam reći kakve sam noćne more imala nakon slike mrava na glavici moje kćeri stare niti mjesec dana. I tada smo se nakon detaljnog raspitivanja u Klaićevoj i u Zavodu za javno zdravstvo odlučili pozvati ekipu koja je sve zidove i kuteve uz pod pošpricala s nekim eko sredstvom. Prije toga smo sav namještaj prekrili s tankim najlonima, kao za maljanje, a nakon špricanja isti dan smo počistili stan (ali ne po kritičnim dijelovima). Uglavnom, nakon toga slijedećih 1,5 godina nismo imali problema prijašnjih razmjera, već bi se tu i tamo, jednom u 2 mjeseca pojavio neki mrav - solo igrač, a nakon toga smo se odselili, pa ne znam kakva je sad situacija.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nama su se pojavili baš kad je Roko puzao ko veliki i bilo ga je posvuda pa nije bilo šanse da posšpricam sprejevima protiv mrava i ostalim. Kupila sam "kućice" za mrave i postavila ih u kuteve, to ih privlači, udu unutra u crknu,. Riješili smo ih se za par dana.

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nama se isto svake godine pojavljuju mravi u kuhinji i u hodniku, prije sam spricala s biokilom, a zadnje dvije godine stavljam te kucice za mrave i stvarno su dobre, svako proljece stavim dvije kucice u kuhinji i dvije u hodniku iza namjestaja i vise se ne druzimo s mravima. :D

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod mene je kenula najezda. Di ste kupile te kućice?

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajme fuj, ne želim se ni sjetiti našeg bivšeg stana!!!
    zbog mrava valjda nikad nisam sa sjetom pomislila na naš stari stan.
    stalno sam morala voditi rat s njima i imala sam noćne more kao hrčkić. najgore je bilo u kuhinji i u kupaoni- uredno sam ih nalazila u prljavom vešu.

meni kućice nisu ništa pomogle. ja sam špricala sve rubove i kutove sa raidom protiv mrava i to je pomoglo. doduše tad još nismo imali djece. sad neznam baš da bih s tim sredstvima tak agresivno špricala po stanu. i ovaj sprej ima neki jaki miris, tak da sam uvijek prozračivala nakon špricanja.
    sretno!

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A ja mislila da se jedino ja borim s mravima, kad vidim ovo...

Puna mi ih je kuhinja, a sad su krenuli i u wc. Ne znam što da radim, strah me špricati s tim sprejevima, jer Marko redovito sjedi po podu. Prvi put čujem za te kučice, di se to može kupiti?

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Niko nam ne ćeli odgovoriti . cure please recite di se te kućice kupuju?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Biokill. I meni su nedavno došli, oni pravi crni debeli s livade. :shock:
    Sad ih nema više.
    plačem od smijeha

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam kućice kupovala u DM-u, ali sad ih već dugo nisam vidjela. Ima ih u poljoprivrednim apotekama,ziher

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Možda ovo pomogne,ima i slika kućica http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ighlight=mravi

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam kupila prije 2 dana u dm-u

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja kucice kupila u 'kemo boji' u draskovicevoj - potpuno nedjelotvorne.
    bas sam prije 2 dana sjedila navecer na podu i promatrala kako su ti mravi pametna stvorenja.
    nema teorije da udju u tu kucicu, ja bi ju premjestala, pokusavala jednog mravca 'natjerati' da se primi ruba kucice, ali jok!

ja sam odustala, kao i svake godine, mravi ce nestati kao sto su dosli.
    sada ih gledam kako se secu (uglavnom izadju navecer, preko dana se kriju).
    vrlo su organizirani i ne lutaju previse - imaju jednu stazicu i stalno tuda hodaju, tako da me ne zamara hoce li mi koji u krevet zalutati.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja koristim Raid max protiv mrava i žohara. Za sada ga koristim samo protiv mrava

Našpricala jednom tamo di sam skužila da žive i od onda ih nema.

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo već skoro godinu i pol dana u novom zg i naravno imamo faraonce (oni mali žuti) - prvih pol godine smo ih pokušali utamaniti, ali sad smo u miroljubivoj pasivnoj koegzistenciji. Jedino me naljute kad mi nađu čokoladu u špajzi (to je obično kad je sakrijem od klinaca, pa ostane na jednom mjestu malo duže) inače nisu strašni.
    Jedino mi fakat nije jasno što rade u kupaoni i zahodu?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

doći ćemo ti zdenka i ja u goste da se prisjetimo djetinjstva .... 8)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam djetinjstvo provela u kući s vrtom i često smo imali najezde onih malo većih vrtnih mrava (oko 5 mm dugih, nekad i oni od 1 cm) tak da su mi ovi praktički nevidljivi.

imported_tratinčica

Početno

Mravi osim što vole ostatke hrane, skro isto toliko vole i kamenac, ne znam zašto, znam da su zbog toga u kupaonama, a vole i one stare pegle na paru kaj se znao kamenac skupljati na njima. Ja sam neki dan kupila kućicu za mrave od Raida u Vrutku i dobre su. Inače živim u kući i svako proljeće se družim s mravima, već su mi kao kućni ljubimci...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

KUCICE !!!
    Nama su te kucice rijesile problem mravi 100%
    Prije sve isprobali sve, spray-eve razne, manijakalno ciscenje i pranje... ALI NAKON POSTAVLJANJA KUCICA PO STANU nestali mravi...
    I evo vec tri godine nema niti jednoga!

A, kupili od RAID-a i od BAYGON-a... a ima ih u dm-u, u Getro-u, Metro-u...

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    bas sam prije 2 dana sjedila navecer na podu i promatrala kako su ti mravi pametna stvorenja.

vrlo su organizirani i ne lutaju previse - imaju jednu stazicu i stalno tuda hodaju.
    I meni ovi mali napasnici u posljednje vrijeme na sličan način zagorčavaju život. Fuge kuhinjskih pločica postale su im prave autoceste kojima putuju do svojih odredišta, a za razliku od nekih ljudi, nemaju problema s uključivanjem u pogrešan smjer!
    Ne želim upotrijebiti neko agresivno sredstvo jer je ipak riječ o kuhinjskim površinama koje su svakodnevno u dodiru s hranom, a ne mogu baš ni reći da ih doživljavam kao omiljeni dodatak prehrani... Probat ću s tim kućicama pa javim rezultate, iako, tko zna hoće li to u mojem slučaju biti djelotvorno, jer se nakon opsežne istrage ispostavilo da izviru iza visećeg elementa - valjda nisu mogli izabrati teže dostupno mjesto, uh!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Mravi aaaaaaa

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    ali su se pojavili mali crni mravi.
    Kako ih se riješiti? Već sam ih posolila , ali nije puno pomoglo. :?
    a da ih staviš u pac?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kako su i nama mravi navalili kada je mala propuzala, tražila sam ekološki način da ih se riješim i našla na internetu super "recept" - malo ulje paprene metvice se nakapa na vatu i s tim se prođe njihova trasa, te se ugura ta vata u rupicu gdje one izlaze - nisu nam bile ni kućice ni sol toliko djelotvorne kao ovo...

Tikva avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Curke, mi smo imali fuuul problema s mravima, svuda su isli...onda smo otisli na more a kad smo se vratili nigdje ni m od mrava...svima cudno... :/
    I onda mama skuzi da je slucajno ostavila teglicu s medom na podu pored balkona, skroz zatvorenu a oni su nekak usli i svi se zaljepili... :shock: bio je crni sloj mrava od 1 cm!!! Vise nikad ih nismo imali

Tako da probajte stavit meda i svi ce uci u to i zaljepit se a nije stetno za djecicu, ne treba nista sprejat!

Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nađi odakle izlaze (samo ih prati kad voze natrag) i to mjesto pospi praškom za pranje rublja...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

NEO-PITROID riješava sve!!! mravci i svi drugi gmizavci to "uzmu" i odnesu u leglo gdje svi uginu... i najvažnije neotrovno!
    negdje sam čitala da di se povuče kreda, mravci ne prelaze! mi smo u prizemnom stanu, svako malo dođu, jer f hranu mrvi svuda, ali NP sve riješi.

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam prošle godine kupila biokill i pošpricala navečer kad su klinci išli spavati i evo nema ih (kuc!kuc!) još od tada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •