Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: PLATITI LIJEKOVE ZA DJECU!!!

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno PLATITI LIJEKOVE ZA DJECU!!!

Znam nije ništa novo da se lijekovi za djecu plaćaju, već smo i na to oguglali,
    no nove info mi kažu nešto drugo, naime nije tajna da se tom odlukom krše jači zakoni ustavni i međunarodna povelja...
    no ima još...
    nije tajna da su neki roditeli digli ipak prašinu oko toga, tako npr. r.djece oboljele od CF-a oštro su se pobunili, zatražili uplitanje dječje pravobraniteljice ... i USPJELI SU bar dio onoga za što su se borili..dobili su dio lijekova potrebnih za liječenje CF-a na pozitivnu listu... no borili su se za sve lijekove i sve dijagnoze-svu djecu do 18.g.,tako da ovo ispada da im se "Zamazuju"oči da popuste pritisak...
    Zanima me što mislite.. naime nekima nije problem platiti lijek za dijete i sigurno ću radije biti gladna nego da dijetetu ne priuštim lijek koji mu treba, no ipak ovakvim pravilnikom diskriminiraju se djeca,rade se razlike u pravu na kvalitetno i adekvatno liječenje, jer ima ljudi koji i rade i crnče ali ipak nemaju dovoljno novaca niti za svakodnevni život, za hranu...šta je s lijekovima za tu djecu...
    Možda bi se ipak trebali svi bolje udružiti i malo jače dići glas?!?
    Mislim da su upravo Rode te koje bi trebale diči glas za jednako pravo na zdravlje sve djece...Molim Vas recite što mislite...dignimo glas...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno plati ljekovo za djecu

misim da si u potpunosti u pravu, a zašto? Nije samo problem u PLATI LJEK, već je problem i u nabavci ljekova. U 12 mj. 2006.g. bila sam na krajnjem rubu živaca i snage tražili smo tablete male miligramaže i odgovor "Medike" je bio "NEISPLATIV UVOZ", nabavljaju CORTEF od 10 mg na gore, a djeca većinom uzimaju onaj od 5 mg i to se trga, lomi, razvaguje... Već gotovi od muke jer nam ga ni prijatelji koji žive vani nisu mogli kupiti jer svuda ide isključivo na recept poslali smo meil u sva moguća ministarstva, ministrima, premijeru, predsjedniku i tako redom. Od svih mogućih adresa javili su se jedino iz ministarstva gospođe Jadranke Kosor i lijek je u kratkom periodu bio nabavljen i to vjerovali ili ne preko ljekarne Dolac gdje smo i sami bili ali su nam rekli da im se to ne isplati Kada je konačno ljek stigao kutija je koštala 26 eura, a kod nas u ljekarnama je 26 kuna :? :? . Podnesla zam zahtjev za povrat novca i stiglo je da će nam vratiti sredstva, ali pitam se ima li to smisla? Prvo roditelji dobiju slom živaca, onda razmišljaju kako to platiti... Sada pije zadnju kutiju, a ja već lomim prste i pitam se kako ga sada nabaviti, a novci još nisu stigli iako moram biti iskrena imam sreće i to mi nije problem, ali što je sa roditeljima koji ga nemaju i što je sa djecom čiji roditelji ne mogu napraviti sve što smo mi napravili???

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Teak u potpunosti se slažem, no obratite i pažnju na još jedan švajneraj DATUM ISTEKA VALJANOSTI!!!
    Neki dan sam se umalo posvadila u ljekarni jer su nam izdali Flixotide sa datumom do 8. mj iako to nije lijek koji ćete baš "POPITI"u deset dana, no kasnije niti sam dobila novac niti bolji lijek...tada sam išla podići i Arieas za malenu a ono situacija slična...naravno ni ovaj put nisam dobila račun..samo sam odmah pogledala rok upotrebe :shock: .. nemoram ni reći da je cijena ta tri lijeka cca130kn...nikom niš...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Platiti ljekove za djecu

Rok trajanja je kod nas uvijek takav, mislim na ljekarne i to već znam i pratim. Kada sam preko ljekarne naručivala Cortef toga sam se najviše bojala pa sam tražila unaprijed da mi jave rok kako bi naručila što više odjednom i naravno da mi nisu rekli pravi rok, ali na sreću rekli su mi kraći nego što je bio na lijeku, i opet se pitam što bi bilo da je stigao lijek a rok istekao Mislim da su to pitanja koja bi trebalo postaviti javno, ali kad sam to htjela napraviti nisam mogla jer svaki novinar želi sliku, ime i ostalo, a ja nisam htjela djete povlačiti po novinama. Na žalost njima je svako bolesno djete najvijest, a ako djete želiš zaštititi ne možeš ništa ni napraviti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Platiti ljekove za djecu

Rok trajanja je kod nas uvijek takav, mislim na ljekarne i to već znam i pratim. Kada sam preko ljekarne naručivala Cortef toga sam se najviše bojala pa sam tražila unaprijed da mi jave rok kako bi naručila što više odjednom i naravno da mi nisu rekli pravi rok, ali na sreću rekli su mi kraći nego što je bio na lijeku, i opet se pitam što bi bilo da je stigao lijek a rok istekao Mislim da su to pitanja koja bi trebalo postaviti javno, ali kad sam to htjela napraviti nisam mogla jer svaki novinar želi sliku, ime i ostalo, a ja nisam htjela djete povlačiti po novinama. Na žalost njima je svako bolesno djete najvijest, a ako djete želiš zaštititi ne možeš ništa ni napraviti.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: plati ljekovo za djecu

Citiraj TeaK prvotno napisa
    Nije samo problem u PLATI LJEK, već je problem i u nabavci ljekova.
    Potpisujem a naš se argument nalazi na temi VUR ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •