Znam nije ništa novo da se lijekovi za djecu plaćaju, već smo i na to oguglali,
no nove info mi kažu nešto drugo, naime nije tajna da se tom odlukom krše jači zakoni ustavni i međunarodna povelja...
no ima još...
nije tajna da su neki roditeli digli ipak prašinu oko toga, tako npr. r.djece oboljele od CF-a oštro su se pobunili, zatražili uplitanje dječje pravobraniteljice ... i USPJELI SU bar dio onoga za što su se borili..dobili su dio lijekova potrebnih za liječenje CF-a na pozitivnu listu... no borili su se za sve lijekove i sve dijagnoze-svu djecu do 18.g.,tako da ovo ispada da im se "Zamazuju"oči da popuste pritisak...
Zanima me što mislite.. naime nekima nije problem platiti lijek za dijete i sigurno ću radije biti gladna nego da dijetetu ne priuštim lijek koji mu treba, no ipak ovakvim pravilnikom diskriminiraju se djeca,rade se razlike u pravu na kvalitetno i adekvatno liječenje, jer ima ljudi koji i rade i crnče ali ipak nemaju dovoljno novaca niti za svakodnevni život, za hranu...šta je s lijekovima za tu djecu...
Možda bi se ipak trebali svi bolje udružiti i malo jače dići glas?!?
Mislim da su upravo Rode te koje bi trebale diči glas za jednako pravo na zdravlje sve djece...Molim Vas recite što mislite...dignimo glas...