Dok nisam rodila moj strah od bolesti bio je u racionalnim granicama tj. manje više nisam o tome razmišljala iako mi je tatina smrt uvelike obilježila život.
Pa ni u trudnoći nisam bila previše s tim opterećena.
Prvi šok su mi bili lavićevi bronhitisi s tendencijom da prijeđu u astmu. Ja ih nikad nisam imala, mm isto niti itko u užoj obitelji.
U nekim situacijima, moram priznati nisam ni znala kako reagirati, jer neke simptome nisam nikada ni vidjela (recimo napad astme).
Od tog saznanja, i straha od mogućnosti da mi dijete možda ima kroničnu bolest počela sam paničariti oko svega.
Moram priznati da je tome uvelike pridonjeli i mediji koji u zadnje vrijeme posebno pažljivo i revno iznose sve slučajeve neobičnih dječjih bolesti, smrtnih slučajeva djece bilo od bolesti bilo zbog nesretnih slučajeva.
Uključila sam se i na forume koji su za mene izvor dragocjenih informacija, i mislim da kao majka moram biti informirana.
U zadnje vrijeme, strah od bolesti i nesreće počeli su me jako opterećivati, svi simptomi, bilo bezazleni, bilo stvarni koje primjetim na svom sinu, dovode me do iracionalne panike. Tome u prilog idu i neki slučajevi teških bolesti u našoj životnoj okolini. Taj strah me ometa u normalnom funkcioniranju i nikada nisam sigurna da li pretjerujem ili ne, jer par puta se dogodilo da sam neki simptom onako laički odbacila kao nešto normalno, a na kraju mi je dijete završilo u bolnici. I koliko takvih slučajeva ima...
Problem je i u tome što je lavić oduvjek boležljiv, i uvjek nas nešto tlači.
Okolina me uvjerava da je to normalno, da djeca "moraju biti bolesna, da bi bila zdrava", ali danas ni prehlade ni dječje bolesti nisu ono što su nekad bile, sve je popraćeno nekim komplikacijama.
Dragi roditelji, da li i vas muče ovakvi strahovi i u kojoj mjeri ? Mislite li da mediji utječu na vas u smislu da ste više opterećeni takvim strahovima i možete li se s time nositi ?
Molim moderatora, ukoliko smatra da temu premjesti ukoliko smatra da ne pripada ovdje.