Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Smrdljive stolice, grčevi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Smrdljive stolice, grčevi

dakle, S. je iskljucivo dojen od prvog dana. no, samo prvih 5 dana imao je "školske" stolice - po boji i mirisu. od tada se, doduše, mučimo i sa grčevima.
    dakle, stolice su mu, u pravilu, eksplozivne, smrdljive (skoro kao da je već ohoho na dohrani sa kašicama), zelenkaste i tu i tamo sluzave.
    obzirom da super napreduje (prvi mjesec dobio 1,5 kg i narastao 3 cm), puno piški, kaka po 4 puta dnevno - mislila sam da ima veze sa grčevima.

u ustima nema bijelih naslaga, meni su cice ok. nemam bolova niti ikakvih problema (niti ih je bilo otpočetka). ne pijem lijekove. zapravo, popila sam do sada valjda 3 puta voltaren rapid zbog glavobolje - dakle, sveukupno 3 voltarena u mjesec i pol (to definitivno ne bi trebalo smetati).
    ne pijem nikakve napitke osim vode. ne jedem slatko u abnormalnim količinama. zapravo, više ni sama ne znam kaj bi...
    a na sve još i grčevi koji su katastrofalni. uvijek sam mislila da bebe na majčinom mlijeku grčevi (ako ih uopće muče) muče manje. ovo je zbilja prestrašno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

beba s grčevima ima probleme s zrakom koji se nakupio u crijevima, a radi tog zraka stolica oksidira u zelenu boju

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tara
    reci mi koliko imate podoja dnevno? kako mijenjas dojku? koliko dugo podoj traje?
    da li osjetis refleks otpustanja mlijeka? jel ti mlijeko strca jako?

kako on sise? jel osjetis gutanje? jel se grca?

dobija li jos ista soim tvog mlijeka? duda varalica, caj?

ovo sto si navela, mene zasad upucuje na moguci nesrazmjer unosa prednjeg i zadnjeg mlijeka, ali odgovori na ova pitanja pa semo vidjeti dalje...

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mi imamo isti problem....
    Nadam se da se nitko ne ljuti što ću i ja na ovom topicu postaviti isto pitanje.

U prvih mjesec dana narastao je 4 cm i dobio 1700 gr

Kaka bar 4 puta dnevno, a piški sigurno 8 i više.
    Jede svakih 2 sata, svaki puta drugu dojku, treba mu 5-10 min da ju isprazni (navečer se buni i traži i drugu), ja ne osjetim let down a i moje mlijeko više curi nego što štrca.
    On se zna zagrcnuti i guta halapljivo ali jako se buni kada prestane curiti i on bi trebao vuči. Ako ja ne radim kompresije obavezno završava tragično - on neće sam vuče i plače kao da umire od gladi
    ne dobiva ništa osim mog mlijeka, jedino što ponekad koristimo dudu. Najčešće navečer kada se teško uspavljuje a ne želi cicu kao tješilicu...
    Molim vas pomoć

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko imate podoja dnevno?
    - hm, teško mi je odgovoriti jer mu dajem kad traži a traži zbilja često. nekad svako malo, nekad (ako smo vani ili spava) prođe i po 2 - 2,5 sata. noću cica jedno 2 puta da sam svjesna (ali zaspi kraj mene pa si i sam povuče još par puta).

kako mijenjas dojku?
    - trudim se unutar 2-3 sata stalno davat jednu, ali zna mi se desit i da mu dam drugu jer kad ima grčeve, od silne konfuzije i smirivanja nerijetko zaboravim koju sam mu dala.

koliko dugo podoj traje?
    - ako nema grčeve onda doji u komadu oko 30 min do 45 min. po danu ima i kraće podoje (po 15 min) ali po danu više nema grčeve. krizno razdoblje nam je od 17 pa dok ga ne uspijemo uspavati (nerijetko tek oko 23 h)

da li osjetis refleks otpustanja mlijeka?
    - da

jel ti mlijeko strca jako?
    - da, katkad u mlazu ali onda on odmakne glavu. tu i tamo se malo zagrcne, ali nekak mi se čini da ga to previše ne smeta jer se uredno vrati natrag dojenju.

kako on sise? jel osjetis gutanje? jel se grca?
    - siše fino. osjetim gutanje a koji put ga čujem kako guta (tad se i zaplače, kao da guta i zrak)

dobija li jos ista soim tvog mlijeka? duda varalica, caj?
    - ništa osim mog mlijeka. neće dudu (sramim se priznat, ali probali smo mu dati da ga smirimo ali izbacuje ju van pa smo odustali). ne dajem mu ništa drugo.

da pravo kažem i meni se čini da bi taj nesrazmjer mogao biti u igri ali ne znam kak da si (i njemu) pomognem.
    eto. savjete primam. dapače.

ne znam, on fakat dugo doji (jel to ok?). ja ga pustim jer osjetim da "radi". ok, navečer (kad se smiruje od grčeva) i zaspi uz cicu ali nikak drugačije za sad ga ne uspijevamo uspavat.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Smrdljive stolice, grčevi

Citiraj Tara prvotno napisa
    dakle, S. je iskljucivo dojen od prvog dana. no, samo prvih 5 dana imao je "školske" stolice - po boji i mirisu. od tada se, doduše, mučimo i sa grčevima.
    dakle, stolice su mu, u pravilu, eksplozivne, smrdljive
    Ja sam primijetila da mi malome smrdi kakica kad ja pojedem jaje. Onda mu govance smrdi na splitsku rivu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma to za jaja znam još iz prve trudnoće i dojenja. nisam pojela jaje otkad sam rodila a i fakat pazim pa ne jedem niti namirnice gdje ima puno jaja (palačinke, biskviti, home-made tjestenina, noklice, pohano... isl.). zbog grčeva sam smanjila i kravlje mlijeko na eventualno deci dnevno (koji put uopče ne popijem) da me potjera na wc

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Tara, kakva je bebaču guza? Mi smo imali sličnu situaciju zbog gljivica. Smrdljive zelenkaste stolice, smrdilo je na jogurt. Usta su mu bila čista, mrvicu su me smetale bradavice, samo je guza bila crvena (ali bez osipa), a i to ne odmah, nego nakon tjedan-dva od kad su počele te smrdljive stolice.. Kad sam ostala bez ideja, probala sam s terapijom protiv gljivica, i sve je prošlo kroz 10-tak dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

guza je ok.
    evo, jutros (i jucer navecer) stolice nisu zelene ali smrduckaju na jogurt. sto mi je, donekle, bolje jer su ove do jutros smrdile kao kod starije djece koja vec jedu kasice i slicno.
    fakat ne znam.
    za desetak dana idemo na 2-mjesečnu kontrolu.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tara, evo me

majcino mlijeko u toku jednog podoja mozemo podijeliti na prvo, manje kaloricno mlijeko i zadnje, masnije i kaloricnije mlijeko...optimalno je kombinirani unos jednog i drugog mlijeka...stolice koje su stalno zelene, vodenaste i pjenusave mogu biti znak premalog uzimanja zadnjeg mlijeka tj neravnoteza uzimanja prvog i zadnjeg mlijeka...dijete se moze ponasati kao da ima kolike i moze zestoko prazniti crijeva....mala prilagodba u stolu i tehnici dojenja moze poboljsati situaciju, bitno je poboljsati djetetovu kontrolu nad isticanjem mlijeka i povecati unos zadnjeg mlijeka...

ovo se cesto dogadja kod majki koje imaju prejak refleks otpustanja mlijeka ili proizviode previse mlijeka....
    bitno da potices aktivno i neprekinuto sisanje, znaci ne ogranicavati duljinu podoja....
    poboljsati tehniku dojenja na nacin da dijetetu pomazemo kontrolirati protok mlijeka sto znaci, kad krenes podojiti dijete i kad se aktivira refleks otpustanja mlijeka, stavljanjem malog prsta u kut usana, 'dignes' dijete s dojke, i pustis da taj mlaz, jaki, iscuri mimo djeteta, u pelenu, da se ne zagrcava dijete i kad se mlaz smiri, vratis dijete na dojku...

mozes se i izdojiti prije podoja, dok ne aktiviras refleks otpustanja i kad prodje jaki mlaz, stavis onda dijete na dojku...
    mozes dijete dojiti u povisenijem plozaju, tj da dijete uspravnije drzis, da mu je glava puno visa u odnosu na guzu ....zgodan je polozaj nogometne lopte, koji ti olaksava kontroliranje djeteta na dojci...zgodan je polozaj da je dijete na tebi gore a ti lezis ispod, taj polozaj takodjer smanjuje mlaz mlijeka....

najvaznije je ne mijenjati precesto stranu, znaci unutar 2-4 sata uvijek drzi dijete na jednoj dojci...i pazi na broj popiskenih pelena, i pokakanih....znaci, bebu pusitit da doji koliko hoce, ne ogranicavati vremenski podoj i nuditi cesce jer ce otpustanje mlijeka biti manje intezivno sto beba cesce doji i ako nije pregladnila, manje se intezivno i halapljivo gutati i manje ce se zraka nagutati tako...

izbjegavaj i dalje dude varalice, i ostale dodatke...

i polako, uz malo majstorije, rijesit cete problem ....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala
    javim rezultate kroz koji dan.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    najvaznije je ne mijenjati precesto stranu, znaci unutar 2-4 sata uvijek drzi dijete na jednoj dojci...i
    Piatnje: Zasto ja na dane imam skroz malo mlijeka tako da on ostane gladan nakon podoja cak ako mu dam obje dojke? A ponekad imam u jednoj dojci dovoljno mlijeka za jedan obrok... Danas sam se opet totalno ubedirala jer mi nista nije curilo iz nijedne cice. Na kraju sam mu morala dati adaptirano. A to mrzi, ali je bio stalno gladan jer mu nista nije teklo iz cice. Uopce ne kuzim. Jel to moze bit od stresa, sad ima neke bakterije pa se nerviram oko toga, je li to moze imati nekakve veze? Uglavnom, stalno sam cijela nesigurna i za svaku glupost se brinem. Ne razumijem koji mi je :?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja bi ovdje nastavila sa svojim nedoumicama....
    znam da treba isprazniti dojku, ako ne u jednom podoju onda u idućem, ali kako da znam da ju je zbilja ispraznio?
    kad god je stisnem iz nje curi malo..... :?

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mellyna iz dojke će uvijek nešto iscuriti, nikada se je ne može ispraniti "do kraja"...tako sam bar ja skužila

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja sam tako shvatila i zato i ne znam kada ju je ispraznio.... :?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

.....post otišao prije vremena

jer nisam sigurna kada da mu ponudim drugu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja javljam napredak:
    dakle, puno HVALA na savjetu - pomoglo je. rijesili smo se eksplozivnih i smrdljivih te zelenih stolica!!!! stolice su nam sada "skolske"
    ostali su nam jos grcevi, ali mislim da su se intenzitetom smanjili.

hvala jos jednom!!!

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi se mučimo sa smrdljivim stolicama. Zna li netko što bi mogao biti uzrok :?
    Par dana je imao zelenu stolicu i guza mu je jako pocrvenila, a sada su žute ali ne kao prije, više su sluzave i smrde na pokvarenu ribu....

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa
    Mi se mučimo sa smrdljivim stolicama. Zna li netko što bi mogao biti uzrok :?
    Par dana je imao zelenu stolicu i guza mu je jako pocrvenila, a sada su žute ali ne kao prije, više su sluzave i smrde na pokvarenu ribu....
    bok Nice!
    ovo sto si opisala je svasta nesto, pa ajmo po redu da utvrdimo sto tocno jest.

Kazes da je par dana imao zelenu stolicu i crvenu guzu.
    Koliko dana? Da li si mijenjala nesto u prehrani? Ima li maleni bijeli jezik? Osjecas li ti promjene na bradavicama - peckanje, crvenilo, ili su bijele?
    Kako ste sada? Da li mu se osip povukao? S cim si ga mazala?

...sada su zute, smrdljive i sluzave...
    Kako je on sada? Kako se ponasa? Da li mu je zacepljen nos? Idu li mu mozda zubici?

Koliko su cesti podoji? Koliko cesto mijenjas stranu?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •