Udruga Roda, zajedno sa Udrugom primalja i Udrugom B.a.b.e, trenutno priprema jednu akciju za Majcin dan. Akcijom želimo senzibilizirati svijest građana o lošim uvjetima u hrvatskim rodilištima, upoznati ih sa kršenjem osnovnih ljudskih prava tijekom porođaja.
Kako bi ova akcija bila sto uspješnija i dobila pravi odjek u javnosti, molimo vas da nam pomognete. Potrebne su nam vaše izjave (dakle, ne treba nam vaše ime samo izjava) u vezi s onim što su vam lijecnici, med. sestre i/ili primalje rekli tijekom poroda. Jesu li vas pozurivali, jesu li bilil grubi ili ljubazni prema vama, objašnjavali vam sto rade itd...?
Napišite svoje dojmove, kako ste se osjecale tijekom poroda, nakon...
Hvala.![]()

Odgovori s citatom
Infuzija stalno kaplje, vodu sam molila više puta, nitko mi nije "smio" dati. Nabrzake dolaze dvije doktrice anesteziologice i pucaju mi epiduralnu u kičmu.Oduzima mi se donji dio tijela i trnu ruke. Ja kroz bunilo pitam jel sve ok, da bi one rekle da je to normalno. Počinju me razvaljivati trudovi,ja potiho da ne budem dosadna(ipak sam tamo već ne znam koju smjenu)dahćem i govorim da mi netko pomogne i vidim sestre koje prolaze po hodniku i viču"Gospođo prodišite trud, prodišite trud"! Tu i tamo netko dolazi, gledaju onaj papir od ctg-a i odlaze i govore s leđa da samo prodišem trud.Nakon još koji sat već ne znam koji dr. po redu
kaže da sam otvorena 9 prsta, ali meni sve hoće izaći i ne mogu više kontrolirati dok oni govore da ne tiskam. Odjednom dr. sa laktom na meni ja tiskam i hopla,moj sin je napokon vani. Vidjela sam ga na sekundu(21.21h) i ponovno sutra ujutro kada mi ga je sestra stavila na krevet okrenula se i otišla. Ja pojma nisam imala kako da mu stavim siku i nahranim ga pa su mi cure iz sobe pomogle. O šivanju da ne pričam, :shock: s jednom injekcijom koja je počela dijelovati negdje na pola puta jer me je šivao punih 45 minuta!!! Otpusno pismo sam dobila na papiriću na kojem uopće ne piše koja bolnica niti išta drugo osim mog imena i broja narukvice. :shock: :shock: Pravo otpusno pismo sam tražila nakon mjesec dana i nisam ga nikada dobila uz objašnjenje da se otpusno pismo ne daje zdravo rođenom djetetu. :? Apgar im je bio 10/10 što je nemoguće nakon takvog poroda, a dijagnoza moga sina nakon dva mjeseca na uzv mozga distony sindrom, krvarenje II stupnja u mozgu.
)