1. porod - 1999.
Bila sam jedina rodilja u nedjelju cijeli dan, sve su druge bile gotove do 12h, ja sam jedina ostala do 20h - i rekli su mi i sestra i doktor da bi im bila super njedjelja da mene nema... Nisu me uopće pratili u predrađaoni, došli bi u jako dugi razmacima, bacili oko dolje iz daljine, ne uputili mi ni riječ i otišli i tako... a kad bih uopće htjela nešto pitati, sestra se pravila da sluša, kimnula glavom i samo izašla iz sobe bez odgovora.
- Kad su me odveli u box, prva 2 puta sam pokušavala s tiskanjem i nije išlo, vikali su na mene da mi je dijete predugo u kanalu, da moram... ja više nisma imala snage a stalno sam tiskala... i onda sam malo odmorila i kad je rekao doktor "E sad idemo treći put, ako sad ne uspijete - bit će svašta!" možete misliti kako mi je bilo... i 2 doktora i dvije sestre i moj muž su se navalili na moj trbuh i istiskali bebu van - i naravno, rodio se Marko a da nije disao, loš APGAR... UŽAS!
Sada je Marko - hvala Bogu - skroz OK, ali prvi porod mi je bio takav užas da se nisam usudila nikako ići na drugo dijete.

I prije 5 mjeseci sam rodila curicu - ali sam unaprijed dogovorila epiduralnu, to je bio jedini način da se odlučim na ponovnu trudnoću. I iako sam čak ovaj put imala poznanika doktora, ljubaznost svih oko mene je bila jako niska, kao da im je to potpuno normalno - oni se svi prema nama ponašaju kao da smo na traci...
Razmak između trudova mi se jako brzo smanjivao, s 4 minute na 2, pa odmah na jednu minutu - i ja sam pokušavala dozvati doktoricu koja me primila u predrađaonu, i dva puta je došla ali bi rekla "Nemoguće da ćete tako brzo, trajat će to još satima..." da bi me onda na frku odveli u box.
I kad sam u boxu rekla da osjećam trudove za tiskanje, prvo mi je setra rekla "Nije to ništa" da bi nakon 2 minute vidjela da se nesto oko mene sprema - a one naravno sute, a ja pitam "Sto je, ipak ćete me porađati sada?" - "O da, pa naravno..."

I inače, najgori je taj osjećaj da, kad god im uputiš neku rečenicu, oni zapravo samo prevrću očima i pobjegnu i prije nego ti odgovore, i uopće te "ne vide i ne doživljavaju"!