-
Evo i mene sa pozitivnim iskustvom vezanim za posjete nakon poroda.
Naime, MM nazalost nije mogao uzeti neki veci godisnji (cca 5 dana, a i to tek nakon 7 dana od poroda-cudna firma
) a i da je mogao mislim da bismo to opet odradili ovako kako jesmo
Odlucili smo da se beba i ja po dolasku iz bolnice smjestimo kod njegovih, prvih 15-20 dana. Svekrva bi uzela godisnji i brinula o nama jer ni moja mama nije mogla dobiti slobodno. Tako je i bilo. U tu svrhu je potpuno sredjena jedna soba (frisko okreceno, namjestaj prilagodjen potrebama mene i bebe, cak nesto i dokupljeno) sto, po meni, nije bilo nuzno jer je i onako bilo OK ali eto..
Odmah po dolasku iz bolnice cekala nas je puna kuca (moji roditelji, braca pa njegovi i neke tetke) no, moja sveki je to brzo "rastjerala" iz nase sobe pod izgovorom da se trebamo raspremiti i odmoriti :D
Tih narednih 20-tak dana je bilo u tom tonu. Sveki je bila potpuno nenametljiva i od pomoci. S obzirom da sam prvih 10-tak dana bila potpuno komirana, ne znam kako bih uspjela bez njene pomoci!
Moje je bilo samo da lezim i dojim bebu. Sve ostalo mi je donosila. Ja sam pokusala prvih dana da sama presvlacim bebija (ona se ponudila da to radi umjesto mene ako ja ne mogu ali nije insistirala) no to mi je ipak bilo pretesko pa sam prepustila njoj.
Dakle, u "nasu" sobu se nije ulazilo bez kucanja i bez potrebe. Moj mob je bio kraj mene i moje je bilo samo da joj odzvonim na njen mob u slucaju da mi nesto treba(sad mi i nezgodno, bilo je to poput zvonceta u filmovima
) i ona bi odmah doletila. Pravila mi je supice, cajeve, kompote, cijedila svjezu narandzu svako jutro za dorucak (jer je cula od patronazne da je to dobro za moju stolicu
). I bilo je!
Za bilo koju intervenciju oko bebe prvo bi pitala mene je li to OK, jel' ispravno radi, hoce li to i sl.(iako je othranila dvoje a meni je to bilo prvo
)
Ako bi beba trebala podrignuti ili je plakala uvijek bi prvo pitala hocu li je ja uzeti ili da to ona ucini..
Svekar isto tako. Samo bi ponekad (nakon kucanja i upita moze li malo uci!) navrnuo cisto da nas malo vidi i da upita treba li nam (meni) sto, da li mi se nesto posebno jede, pije i sl, da on ide to kupiti
Jedno vece (mene ulovila depra a on to cuo od svekrve) otisao u trgovinu u 23h da mi nakupuje brdo slatkisa (zna da volim cokoladu
) i sokica da me oraspolozi (nije znao da ne smijem jesti puno slatka
).
Rodbini je podvukla da ne dolaze dok se ne oporavimo (sto je bila moja zelja), a ako bi ko i dosao, pustala bi ih na 5 min uz prethodnu konsultaciju sa mnom. :D
Sve 5!
Ja oduzih, izvinite
, ali to vrijeme mi je ostalo u prelijepom sjecanju, najvise zbog nje
Inace je vrlo fina i nenametljiva i ne znam sta ce biti sutra ali cu joj uvijek pamtiti koliko mi je tada valjala
Mislim da mi ni moja mama ne bi toliko ugadjala koliko je to ona cinila!
Ona ovo nece nikad procitati, ali joj od
hvala!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma