Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Što ste/biste sve pitale tetu čuvalicu na 1.razgovoru?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Što ste/biste sve pitale tetu čuvalicu na 1.razgovoru?

Sutra/prekosutra se nalazim sa potencijalnom dadiljom za Liama. Gospođa je starija, ima dugogodišnje iskustvo, živi relativno blizu.

Da li je nekulturno nekome napisati popis zahtjeva i (ne)želja? Da vjerujem da će unutar razgovora to apsorbirati i poslušati? Nekako napisano ima neku težinu, zar ne?
    Ili će one ionako spontano raditi po onome kakve ustvari jesu?

Da li mi je pametno otkriti vlastiti stav i čekati kimanje glavom, a tko zna što zaista misli ili da čekam da vidim da li mi se sviđa kako ona razmišlja o odgoju prije nego zna moj stav?

Kako na brzinu prokužiti anti ap-tetu čuvalicu?

Vjerujete li da ako vam netko zrači kao dobra i topla osoba - to nužno znači da će odgajati "povezujuće" moje kompetentno dijete?

I koja biste je pitanja pitali?

Laka vam noc!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Smisli par test / trik pitanja da skuzis kak bi ona reagirala na neke situacije

Nemoj joj govorit kaj ti ocekujes nego ju pitaj sto ona ocekuje, sto ona misli o ovome ili onome, ali ne tako da odajes svoje stavove...

Pitaj ju sto bi drugi rekli o njoj... sto ju je privuklo da se javi na tvoj oglas... pitaj ju bi li, ukoliko bi joj se ukazala prilika, unatoc vasem dogovoru prihvatila bolje placeni posao... neka ti opse jedan tipican dan iz svog iskustva cuvanja djece... pitaj ju mozes li kontaktirati ljude ciju je djecu prije cuvala... pitaj ju da li se kad nasla u nekoj neobicnoj situaciji i kako ju je rijesila...

pazi na to da li te gleda u oci ili zvjera okolo... te koliko sigurno odgovara

kaj ja znam... ak se jos kaj sjetim napisem

imas i na portalu dobar tekst o toj temi
    evo ti link http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=62&Show=2271

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pitaj ju da ti opiše situaciju u kojoj je opravdano djetetu dati malo pec po prstima ili tap po peleni.
    Pitaj ju kad misli da je završen djetetov obrok.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Osobno mislim da su starije gospođe manje pouzdane od mladih cura bez obaveza budući da su opterećene svojim obiteljskim životom, stavovima na koje ti ne možeš utjecati svojom željom.

Imala sam takve razgovore i toliko se razočarala needuciranošću i zastarjelim stavovima starijih gospođa da sam curu dala u jaslice (sa 18mj.) i mogu ti reći da joj je fenomenalno. I opet se navezala na jednu tetu i to onu koja je friško s faksa. Mislim da je to ok.

Danas ima mnogo nezaposlenih, a ti si u području gdje sigurno takve osobe možeš naći. Probaj pronaći mladu nezaposlenu odgajateljicu. Sve su one poučene ap, ali ga ponekad nemaju gdje primjeniti.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala vam!

A članak je izvrstan!!! SVaka čast!

Uh... valjda će mi se svidjeti žena. Sad ću je nazvati da se dogovorimo.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Babyiris, slično razmišljamo.

Pogledaj i u kakvoj je fizičkoj kondiciji teta. Vrlo bitno. Na kojem katu stanuješ? Da li će joj biti problem nositi Liama? Kako je sa šetnjama, hodanjem i ostalim?
    Zna li kakve pjesmice, pričalice i dr.?

Inače ja joj o sebi i svojim očekivanjima ne bih pričala. Ali pustila bih nju neka priča. Promatraj je kako je sa LIamom.
    Odi pripremiti kavu, a nju pusti malo sa njim. Promatraj reakciju.

I gledaj na koga se više koncentrira kad dođe. Na tebe ili malca. Da li ga je uopće "pogledala"? Da li ga pokušava animirati ili je samo ono "bući-bući"? :/

I pitaje je o njenom iskustvu sa bebačima Liamove dobi...

Ako ti se i svidi, obavezno provodi s njom vrijeme.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja razmišljam poput babyiris i ms.
    Jedina starija osoba kojoj bih dala da mi čuva dijete je moja mama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače, sviđa mi se ideja o trik-pitanjima.
    Ni za živu glavu nemoj otkrivati svoje stavove prije nego što vidiš kako diše.

I odredi svoje prioritete. Mislim da je nemoguće naći čuvalicu koja razmišlja apsolutno isto kao roditelji - ali je itekako moguće naći onu koja se podudara u vama najbitnijim stvarima (npr., da ja tražim čuvalicu, tolerirala bih da da djetetu kockicu čokolade, ali ne i pec po prstima; ne bi me smetalo da ga pretoplo obuče, ali bi me itekako smetalo da ga pusti da plače u krevetiću - i takve stvari).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Opet ja.
    Među hipotetske situacije bih svakako navela one koje većinu ljudi obično izlude kod djece - npr., što bi napravila da se mali nasred parka počne derati i bacati po podu ili da joj se otrgne i počne trčati prema cesti ili da je udari...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Odustala sam od te starije gospođe.

I nazvala sam jednu ženu (ali mladog duha) 40g..... koja mi je već ranije bila u igri, ali prvo je htjela, pa nije jer nikad nije bebu čuvala. No, sad smo se našli svi zajedno, kao nakratko.... bilo nam je tako divno da smo brbljali dobra 4 h!!! Totalno se kužimo, žena je presavršena!!!!

Prof. psihologije, vegetarijanka, topla, blaga, puna ljubavi, iskrena, necenzurirana.... a stav prema odgoju joj je savršen!

Savršenstvo! :D :D

Pri pozdravu smo se, zamislite, svi izgrlili, a ne normalno pozdravili, a Omi se doslovce zalijepila za nju. Nismo uspjeli vidjeti Liamovu reakciju jer je u šetnji zaspao.

U ponedjeljak počinje. Plaćanje 20kn/h, a kad radim na projektima 25-30kn/h. To je ok valjda, zar ne? Cca 3h dnevno.

Sretna sam! Jedva čekam da sve to krene.....

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I da... a znate gdje živi? U zgradi koju gledam sa svog balkona, a čiji ulaz gleda na zgradu gdje mi žive starci! No, dugo (donedavno) je živjela u Indiji pa se nismo upoznale nikad.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

:D :D :D etogac!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hop

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor