Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 146

Tema: ZPD 2005/2006 (6. dio)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj svizac prvotno napisa
    Mala- ja imam još nešto zalihe mlijeka u frizeru koje vrijedi i to bude Ema papala kada sam ja u Moskvi ali više se ne izdajem. Ali ti si uzmi izdajalicu ili ručno to radi jer bu ti se nakupilo mlijeka..
    A kako ćeš ti u Moskvi? Izdajat ćeš se? Znam da imaš već iskustva, ali mene je frka ova 2 dana kak će to izgledati, a di još 4 :/
    OH BTW Emu smo odviknuli od nočnog cikanja i sada spava cijelu noč. Eventualno malo zastenje ako nešto sanja i onda ju malo pomazim po glavici i odmah zaspi.
    Kako ste to uspjeli?? :shock: Pls, daj neki savjet. Mi uspijemo zaspati bez cice, ali kad se probudi po noći nema šanse da ga umirim. Znam da sva djeca nisu ista i očito je Ema školski primjer "prilagodljivog" djeteta, ali daj neki hint što ste i kako radili. Naime, mi smo noćas (oko ponoći kad se probudio 1. put) probali da ga ne stavim na cicu već ga je MM pokušao umiriti da vidimo kako će to izgledati kad mene ne bude... to je bila živa katastrofa! on se jedno 15-20 minuta derao kao da mu ruku režemo.. ja sam izašla iz sobe, ali možda me ipak vidio pa je kužio da sam tu negdje. Na kraju, nisam izdržala, dala sam mu cicu, umirio se u sek, pocicao (i to dosta), okrenuo se zaspao dalje kao da ništa nije bilo očajna sam jer bih htjela da prestanemo po noći dojiti (ili barem smanjimo), a vidim da tome nema kraja jer kad ga vidim kako pati, srce mi se trga. Kaže MM da će to biti drugačije kad mene STVARNO ne bude bilo (dobro da je on barem optimističan) i da ne brinem ništa.

Mi nismo ni probali crtati, ne znam nije mi palo na pamet Svizac, koja je knjiga po kojoj radite?

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mala - ja bum si u Moskvu nosila izdajalicu jer mi inace cike ne budu izdrzale. MM je s Emom odvikavanje poceo kada sam ja otisla u Prag i onda kada sam se vratila je MM nastavio spavati pored Eme a ja sa vanjske strane. Drzali smo vodu u blizini i kada bi se Ema probudila MM bi joj ponudio vodu. Prvih par noci nakon sto sam se vratila se dosta bunila ali MM ju je nosio i pjevao joj je i govorio joj je da ju volimo i mazio ju je dok nije zaspala. Tako da zna da smo mi tu iako nema cike. Bilo je cca 3 burne noci ali je onda jednostavno skuzila da se moze pomaziti s nama bez cike i znakovnim jezikom je naucila reci da je zedna. Tako da ako se probudi jer je zedna onda nam rukicama to pokaze ako ne pokazuje znaci samo da je sanjala i da se hoce malo pomaziti.

Knjiga se zove Sign with your Baby, Garcia.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ajoj Maxić mali

osim što imamo nuspojave od cijepljenja imamo nuspojave od jaslica ili

dođemo u dućan... vrištanje
    dođemo u apoteku... vrištanje
    dođemo na igralište s malom dijecom... vrištanje

bilo koja situacija u kojoj bi je ja mogla ostaviti nekome... vrištanje
    bilo koja osoba da nam se približi... vrištanje... i čvrsto držanje mamine odjeće...

hm, hm... a bila je najduže 3 sata, nije ni stigla na ručak ili spavanje...

danas smo bili cijeli dan na Bundeku s ex tetom čuvalicom... prvi dojam... vrištanje...
    al ubrzo su se složile kao i prije, kako su super zajedno i uživaju... sve bi dala da je mogu imati do kraja
    tko bi si mislio da ću se toliko "plakati" za dadiljom...

vidjet ćemo kamo će nas budućnost odvesti... u jaslice ne, e da i ta teta čuvalica je rekla da je više ne prepoznaje, šta se desilo s njom? drugo dijete...

preksutra idem na posao umirem po ko zna koji put... nisam opće trebala napraviti pauzu, ovo je već treća... to sustavno razara...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

od danas smo opet u jaslicama... plakao je... ali je čak pio vodice i jeo malo graha vidjet ćemo kako će proći...
    veli mm da nije strašno bilo kad je došao po njega...
    ostalo vrijeme je doma s bakom... malo plače i pokazuje na vrata... i mazi joj se...
    sreća da su dani dugi i lijepi, pa se stignemo dosta družiti...
    svima

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    joj, kako te razumijem... sve bih dala za dobru tetu čuvalicu, ali ne mogu naći osobu koja bi radila 10 sati, sve koje su mi ok bi max 5-6 sati...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mala - ja bum si u Moskvu nosila izdajalicu jer mi inace cike ne budu izdrzale. MM je s Emom odvikavanje poceo kada sam ja otisla u Prag i onda kada sam se vratila je MM nastavio spavati pored Eme a ja sa vanjske strane. Drzali smo vodu u blizini i kada bi se Ema probudila MM bi joj ponudio vodu. Prvih par noci nakon sto sam se vratila se dosta bunila ali MM ju je nosio i pjevao joj je i govorio joj je da ju volimo i mazio ju je dok nije zaspala. Tako da zna da smo mi tu iako nema cike. Bilo je cca 3 burne noci ali je onda jednostavno skuzila da se moze pomaziti s nama bez cike i znakovnim jezikom je naucila reci da je zedna. Tako da ako se probudi jer je zedna onda nam rukicama to pokaze ako ne pokazuje znaci samo da je sanjala i da se hoce malo omaziti.
    Tako smo i mi mislili i upravo sam takav plan imala u glavi. Znači samo da moramo ustrajati u naumu. Što misliš pod "burnom noći" (tek toliko da znam što možemo očekivati), nakon koliko se uspjela smiriti (u tim burnim noćima)? Možda gnjavim, ali stvarno me zanima jer ne bih htjela pretjerati (mislim, ono da ga pustim da plače kod MM jako dugo). I još samo jednom pitanje. Kako onda sad izgleda vaše dojenje, kad zadnji put navečer i kad prvi put ujutro?
    Tnx na savjetima
    Magriz- baš si mislim na sve jasličare... držim fige da to prođe što prije... vidim kako ivor reagira kad ja dođem po njega, a on je u POZNATOM okruženju (baka i deda), što bi tek bilo..

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

joooj, cure moje, kad samo pomislim da sam se bunila jer sam postala ljubomorna na baku-moju mamu jer je Mila počela samo zvati "baka-baka" kad nešto treba...a zapravo sam pre-pre-presretna da je ona može i želi čuvati i da nemamo nikakvih šokova jaslica ni brige traženja dadilja. uf uf pogotovo jer Mili baš i nije "lako prilagodljiva" ili ne znam kako bi to nazvala - mislim da bi jako plakala...
    puse ohrabrilice adrijani i magriz i ivcek

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mala - ja bum si u Moskvu nosila izdajalicu jer mi inace cike ne budu izdrzale. MM je s Emom odvikavanje poceo kada sam ja otisla u Prag i onda kada sam se vratila je MM nastavio spavati pored Eme a ja sa vanjske strane. Drzali smo vodu u blizini i kada bi se Ema probudila MM bi joj ponudio vodu. Prvih par noci nakon sto sam se vratila se dosta bunila ali MM ju je nosio i pjevao joj je i govorio joj je da ju volimo i mazio ju je dok nije zaspala. Tako da zna da smo mi tu iako nema cike. Bilo je cca 3 burne noci ali je onda jednostavno skuzila da se moze pomaziti s nama bez cike i znakovnim jezikom je naucila reci da je zedna. Tako da ako se probudi jer je zedna onda nam rukicama to pokaze ako ne pokazuje znaci samo da je sanjala i da se hoce malo omaziti.
    Tako smo i mi mislili i upravo sam takav plan imala u glavi. Znači samo da moramo ustrajati u naumu. Što misliš pod "burnom noći" (tek toliko da znam što možemo očekivati), nakon koliko se uspjela smiriti (u tim burnim noćima)? Možda gnjavim, ali stvarno me zanima jer ne bih htjela pretjerati (mislim, ono da ga pustim da plače kod MM jako dugo). I još samo jednom pitanje. Kako onda sad izgleda vaše dojenje, kad zadnji put navečer i kad prvi put ujutro?
    Tnx na savjetima
    Magriz- baš si mislim na sve jasličare... držim fige da to prođe što prije... vidim kako ivor reagira kad ja dođem po njega, a on je u POZNATOM okruženju (baka i deda), što bi tek bilo..

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo i od mene malo podrške jasličarima! Baš mi ih je žao... Je'l se Gizel oporavila od Priorixa?
    I ja sam neizmjerno sretna što moja mama i hoće i može čuvati Gaba. A njih dvoje su totalna mafija: sinoć je čak plakao za bakom!!! Za jedno mjesec dana dolazi mi sveki iz Kanade, pa će neko vrijeme provesti s nama: baš me zanima kako će to izgledati...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    I ja sam neizmjerno sretna što moja mama i hoće i može čuvati ...
    Još jedan bakama i dedama

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

oli, i nas čeka dulje druženje sa sveki ovo ljeto - samo što mi putujemo k njoj pa će i sredina biti nova. u 8. mjesecu se spremamo u dansku. bili smo i prošlo ljeto kad je Mili imala 7 mjeseci i onda se prvi put prehladila i dobila temperaturicu...bila sam luda od brige "u stranom svijetu". uzalud što je mm tamo doma... onda je bila baš malecka skroz. sad ćemo vidjeti kako će biti... inače, bili su svekići (kak se veli?) i za njen roćkas ovdje i Mi se držala vrlo vrlo rezervirano prema njima. nije plakala ali nije se dala ni čuvati.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    joj, kako te razumijem... sve bih dala za dobru tetu čuvalicu, ali ne mogu naći osobu koja bi radila 10 sati, sve koje su mi ok bi max 5-6 sati...
    a meni treba samo 3 dana u tjednu po 8 sati navečer... ja sam došla do jedne cure koja pauzira godinu i radila je u montessori vrtiću... ako joj neće pasati naše vrijeme ju proslijedim k tebi... jer je svaki dan slobodna za čuvanje...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Evo i od mene malo podrške jasličarima! Baš mi ih je žao... Je'l se Gizel oporavila od Priorixa?
    više nema temperaturu ali je puna osipa, ili ospica :?

i doktorica me upozorila na gubljenje ravnoteže... pada ko smuk... hoda... pa bum... pa hoda... pa bum...

al osim toga na njoj se ne vidi da je bolesna!

da, bake i dede
    drugu djecu ću planirat kad mi odu u mirovinu al ozbiljno... i to u prijevremenu, platit ću im razliku

inače, danas sam bila očajna, svađam se s mm, kak je sve to nevjerojatno glupo, on radi navečer, ja ujutro, giz nema tetu čuvalicu... i u toku svađe mene nazove šef i pita dal hoću radit od pola 3 do 10, ja presretna :D svako jutro ću biti s njom, vidjet ću se više s mm-om i trebat ćemi samo 3 dana dadilja :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemam vremena detaljno čitati, samo sam bacila oko.. ukratko:nama su sad jaslice super, tete ju jako vole i trude se, obavezno ju prime i nosaju kad je ujutro ostavimo i zaigraju pa se nadam da joj nije traumatično.
    Kažu tete da se kod nje odjednom dogodio veliki pomak i da je skroz drugačija nego u početku.
    Sve to što opisujete smo i mi prošli, pogotovo taj prvi mjesec kad smo krenuli tada se sjećam da se bila promjenila i doma, da je stalno hodala za mnom i bila plačljiva.
    Sada sam nekako smirena što se toga tiče, jedino se nadam da više neće bit čestih bolesti.
    Ja se još uvijek moram izdojit na poslu, cicke mi postanu teške i jednostavnom moram, tako da sam sretna kad se P malo probudi prije 5h da je stignem podojit ujutro. Znam da izdajanje potiče i stvaranje, pa to radim samo dok pritisak ne popusti.
    Smiješan mi je dekolte iz sata u sat buja 8)
    idem sad pajkit..i da, još dojimo po noći!
    puse

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a meni treba samo 3 dana u tjednu po 8 sati navečer... ja sam došla do jedne cure koja pauzira godinu i radila je u montessori vrtiću... ako joj neće pasati naše vrijeme ju proslijedim k tebi... jer je svaki dan slobodna za čuvanje...
    super, javi akojoj ne bude odgovaralo vrijeme..
    pp-aj mi

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ovo je trebalo na pp...

posljedica jaslica i bake kod nas doma - čim mm i/ili ja dođemo doma, F nas ne pušta i ne silazi nam s ruku - spava nam uglavnom na rukama, kjad ga probam staviti u krevet (bilo naš ili konderbet) razbudi se i počne plakati... sad jadničak, više nije ni doma siguran, čim ga spustim boji se da ću otići i da će ostati s bakom... ali kad smo mm i ja doma, smije joj se i mazi ju... a i kad je sam s njom joj se lijepo mazi... ali se vidi da je sav išokiran i prestrašen...

bubica - nadam se da će i nama to postati prošlo vrijeme, i da će se F ipak naviknuti

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ok, za sad je pristala...

javim još...

kod nas identična situacija...
    ja mislim da je problem što smo se jako bavili s njom pa je zahtjevna... cijeli dan smo s njom, uvijek joj pričamo, objašnjavamo što je ovo, što ono, igramo se zajedno, gledamo slikovnice non-stop, ma ja i zanemarim sve kućanske poslove za nju...
    šta god radimo je kroz igru... i prematanje... i kupanje... slobodno vrijeme stavimo muziku i plešemo...
    u jaslicama se nitko neće tako baviti s njom što je razumljivo, a sa djecom do 3 godine baš i ne može komunicirati u smislu da joj oni pričaju, objašnjavaju, uče je...
    zato nam je teta čuvalica nešto kao i učiteljica istovremeno... jer mora kvalitetno vrijeme s njom provoditi - non stop

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ok, za sad je pristala...

javim još...

kod nas identična situacija...
    ja mislim da je problem što smo se jako bavili s njom pa je zahtjevna... cijeli dan smo s njom, uvijek joj pričamo, objašnjavamo što je ovo, što ono, igramo se zajedno, gledamo slikovnice non-stop, ma ja i zanemarim sve kućanske poslove za nju...
    šta god radimo je kroz igru... i prematanje... i kupanje... slobodno vrijeme stavimo muziku i plešemo...
    u jaslicama se nitko neće tako baviti s njom što je razumljivo, a sa djecom do 3 godine baš i ne može komunicirati u smislu da joj oni pričaju, objašnjavaju, uče je...
    zato nam je teta čuvalica nešto kao i učiteljica istovremeno... jer mora kvalitetno vrijeme s njom provoditi - non stop

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

još nešto... kad je prije došla dadilja i bavila se s njom... savršeno...

sad ima traume od jaslica i više nije tako lako...
    da bar nismo eksperimentirali s jaslicama
    a tko bi ga znao... na greškama se uči

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja mislim da je problem što smo se jako bavili s njom pa je zahtjevna...
    Nemoj uopće tako razmišljati: a tko će se puno baviti djetetom ako ne roditelji!? Neka djeca su jednostavno osjetljivija i senzibilnija na promjene dok su druga prilagodljivija. Sva vaša pažnja će vam se i vratiti - možda ti se sada čini da si joj napravila medvjeđu uslugu, ali sigurna sam da će se dugoročno to pokazati kao bolji put. Samo znam da vam je sada teško, i žao mi je zbog toga.

Moj dragi puno spominjani nećak Andro (10 g.) je krenuo u jaslice s nepunih godinu dana (moja mama je tada još uvijek radila) - u mjesec dana je zaboravio hodati, nije htio ništa jesti ni piti, odmah se razbolio i opće stanje je bila živa katastrofa. Onda je moja mama ( ) prestala raditi (tj. bolje rečeno ići na posao) i uzela ga pod svoje. Na svu sreću je šogi ubrzo ostala trudna s Rebekom, pa je ostala doma na održavanju trudnoće. Pa kada je Beki navršila godinu dana onda ih je oboje počela čuvati moja mama. Vrtić je već bio druga priča: s 3 godine su puno jači, tako da je to išlo glatko. Sada kada gledam Andru - mislim da je izrastao u jednog solidnog dečka: pametan je, voli društvo, voli biti u centru pažnje ali isto tako primjećujem da ne voli norme i kalupe. Tako da stvarno mislim da je to pitanje karaktera djeteta. Nema tako nečega kao previše roditeljske pažnje.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

bubica, rastući dekolte je i moja svakodnevnica :shock: ujutro dodjem sa zakopčanim sakoićem a popodne više nema šanse da ga zakopčam!
    hej adrijana i magriz - vibram da vam upali ova trampa s tetom čuvalicom!

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bokich!

Mala - burna noč nije tolko bila zbog plakanja nego zbog cvilkanja. Evo da to ovako objasnim. Ema bi se probudila i plakala onda bi ju uzeo MM i onda bi se nakon par minuta prestala plakati ali bi lezala pored njega i onak jambrala i cvilkila kao mali pesek, pa bi malo zadrijemala pa bi onda opet počela se komešati i vrtiti u krug, pa se digne, pa opet zadrijema i tako cijelu noč i onda bi pred jutro zaspala i spavala do recimo 9. Tako je bilo cca 3 ili 4 noči i onda je jednostavno počela spavati cijelu noč.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ah da zaboravih napisati. Ja dodem doma oko 16 sati. Ema onda pociki obje cike. Oko 18 ponovo pociki i to dosta povuće. Onda većera i nakon kupanja i prije spavanja pociki opet (ako je jako umorna onda malo ciki ali ako nije umorna onda iscijedi obje dojke). Ujutro se probudi u 6 i opet ciki.

Vikendom ciki cijeli dan kada god želi a to je prilično često barem 6 puta.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja mislim da je problem što smo se jako bavili s njom pa je zahtjevna...
    s Keti sam skoro godinu dana bila 0-24. i čitavo to vrijeme (koliko je bilo moguće) se bavila njome. kuća, hrana, odjeća, sve.. je bilo negdjke na stotom mjestu. (naravno, tako i MM kad je bio doma) i sigurna sam da smo napravili najbolje moguće. da imam desetero djece, ponašala bi se s njima na sličan način, u skladu s mogućnostima.. i učila na svojim greškama, naravno.
    ona je skroz otvoreno stvorenej, i mislim da bi se snašla u jaslicama, ali.. za sad bi radije da je doma. nekako mi se sve čini da neće u vrtić ni na jesen.. već tamo sljedeće godine.
    idealno bi bilo da zatrudnim u sljedećih 6mj.. godinu.. pa da ostane sa mnom doma dok čuvam trudnoću.. a onda kad se beba rodi polako krene u vrtić. i onda je vjerojatno ne bi ostavljala čitav dan.. al to naravno opet ovisi o okolnostima, i kako se snađe.

roditeljstvo je najljepša stvar koja mi se desila.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi se vratili doma. Malo smo odužili...
    Ela crta po cijele dane nešto - imam super bojice-pastele koje su cijele ''boja'' (stručno rečeno ) pa se ne moraju šiljiti i td... Uglavnom, svuda ide s barem jednom od njih, a kad izlazimo van, a zaboravimo ih ponijeti, vraća sei do ulaznih vrata i pokazuje prstom da otvorim uz ''m-mm'' i ode po bojicu pa tek onda možemo izaći. Probali smo onaj finger painting i baš joj i nije bila neka veelika fora. Napravile smo nekoliko uradaka - za povijest. Pokušat ćemo opet koji dan. Veća fora joj je bila haljinica za ''slikare'' iz kompleta s bojama.

Imamo doma veeeeliku mazu koja nas stalno ljubi, sad već zna izvest i zvučno, a jučer je MM-u uzela ruku i stavila na svoj trbuščić da je mazi, pile naše malo...

Ostavili smo kolica na Krku jer nam ne stane u auto ništa kad ih vozimo a tu planiramo kupit neka mala mala da ih mama može nosit na ramenu i po mogućnosti što jeftinija... pa ako imate ideju...preporučam se

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ili je možda bolje tricikl neki, samo u njemu ne može zaspat...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Daj djetetu vremena da se prilagodi.. moje mišljenje je da bi joj sad opet promjena (na Gizel mislim) bila više zbunjujuća nego sačekat još malo i dat priliku jaslicama. Već je imala čuvalicu, pa jaslice, pa ić sad opet sa drugom čuvalicom..ne znam..
    Opisala sam svoje iskustvo (koje je bilo slično, sa razlikom da je Gizel u početku prihvaćala jaslice), prvih mjesec je bilo grozno, al sam svo to vrijeme doma njoj bila na raspolaganju, mazile se, cicale i igrale se.
    Ništa nemoj forsirat, budi joj podrška jer proživljava promjenu i polako će shvatiti da se i tamo može igrat, jest, spavat, i da ćeš doć po nju.

Teta mi sad govori da su svi jeli smokije al da P nije htjela uzet, P su joj dali piškote.
    Dođem oko 16.15h po nju pa bude dežurna teta, ali P. teta joj da informaciju je l sve bilo ok, i te neke njihove dogodovštine
    Kad dođem po nju, onda malo ćirim na vratima da steknem neki stvarniji dojam i vidim šta radi, a danas sam je zatekla kako čita novine

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    a danas sam je zatekla kako čita novine

Mala - otvorio se topic vezano za kratko razdvajanje od sisavaca: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=40303

Jutro!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala Oli! Baš sam se uključila u raspravu. Ja odlazim sutra oko 12 s posla i vračam se u sub navečer. Ostavljam I. MM, brine me noć jer ne znam kako će to izgledati, ali nadam se da će malac brzo shvatiti da mene fakat nema i da neće baš dugo protestirati...
    Inače idemo u Istru, tražit ćemo tartufe, pa ćemo sa onim što nađemo napraviti nešto za jesti (ne mi, već naši domaćini 8), i onda prespavamo i u sub idemo na Brijune :D veselim se, moglo bi biti lijepo, samo se nadam da će biti sve ok sa mojim muškarcima ovdje u ZG.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Baš lijepo zvuči! Sigurno ćeš uživati, i ~~~~~~~~~~~~ da i Ivoru bude ok iskustvo.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cure samo da se kratko javim. Evo ja za 30 minuta krecem prema aerodromu. U Moskvu stizemo u 20:30 pa nasem vremenu. Ako uspijem uloviti komp javim vam se sutra. Pusa svima

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

svizac, mala.. lijep provod

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sretni putevi mamama i sretni ostanci emi i ivoru
    a propos putovanja, ja sam ipak u fazi otkazivanja moje ljetne škole u parizu...nakon što sam dobila stipendiju i odobrenje s posla ipak otkazujem jer nisam dobila zeleno svjetlo francuskih organizatora da sa mnom tamo bude i Mili + mm ili moja mama... možda previše tražim ali to traje mjesec dana i to nam je punooo predugooo. najgore od svega je da sam odmah na početku prijave rekla da imam malo dijete koje dojim i da bi i ono trebalo samnom, na što su mi u početku rekli OK, a sad odjednom mi kažu da nije uobičajeno... koje su to francuske fore? i tak da sam rekla da u tom slučaju otkazujem. žao mi je ali bit će još prilika...jel da?
    puse Petri coolerici 8) koje novine je čitalo dijete?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Curke sretan vam put :D

Na modemu sam pa šizim, nemam strpljenja nikako ni čitati ni pisati

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jučer mi je bio prvi dan na poslu, ponadala sam se da će ove večernje smjene ostat ali ništa...

Gizel je bila s tetom čuvalicom i bilo je super, paple su, išle na igralište, kupale i bez problema zaspale u našem velikom krevetu :D

ujutro se probudila sva sretna i po noći me nije tražila, u smislu da moram imati ruke na njoj, ispod nje, da leži na meni i sl.

bubica27, znam da bi možda morala, ali ne mogu to trpjeti, ne mogu
    preosjetljiva sam po tom pitanju...

da mi netko kaže to će biti 2-3 tjedna i gotovo, ali dok vidim djecu u jaslicama koja se ne uspjevaju prilagoditi 2-3 mjeseca, muka mi je!
    uz to, doktorica koja joj liječi urinarne probleme rekla je da su jaslice najgore moguće rješenje jer će često oboljevanje i pad imuniteta udriti tamo gdje je najslabija... na mokraćne organe... šta s druge strane ima doživotne posljedice...

sljedeći mjesec nas čeka pretraga dal je refluks nestao

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moje dijete je jučer kad sam došla s posla prvi put nakon 7-8 mjeseci cicalo potpuno budno :D ja ponudila, kao i svaki dan i on sjeo meni u krilo i povuko...

jučer je već bilo bolje - u jaslicama skoro da nije plakao, baka ga više nije trebala nosati po kući, nije joj uopće plakao... jedino je bed što danas baka odlazi... a taman ju je skroz prihvatio...
    srećom, u jaslicama je sve bolje...

večeras se idemo šišati... već drugi put kod frizera... kosica mu raste k'o trava

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Trebali ste sinoć vidjeti Magiz kako je bila sretna! čupavcu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Magriz
    Samo kratko javljanje od mene. Mi krećemo za 5 minuta. Drž te fige da bude sve ok, da cice izdrže, da Ivor izdrži, da MM izdrži s Ivorom po noći
    čujemo se kad se vratim.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mala - uživaj i opusti se... dečki će se snaći, ne brini...

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo javljam se iz Moskve. Nije prehladno i lijepo je. Samo sto je ludo skupo. Javim se sutra. Pusice svima. Ema je u Gorskom Kotaru i uziva na svjezem zraku. Meni su cice tvrde kao kamen i sinoc sam izdojila 750 mL i to samo da popuste. Danas ujutro jos 300 mL pod tusem. I sada vec osjecam da bum uskoro morala.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mala uzivaj i želim ti da nađeš najveći tartuf!
    Svizac, možda u Moskvi ima neka banka mlijeka pa da ne baciš svo to fino mljekeco
    meni je tu i tamo malo bed što sam otkazala pariz, pogotovo kad vidim kako vi dojilje ipak putujete, ali ovo moje bi ipak bilo puno dulje...
    magriz, žao mi je što nisam vidla ošišanog franića jučer ali mi ovih dana nismo u kvartu (mm je na putu pa smo kod bake i dede preselile).

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Baš mi je žao što se ne javih od ponedjeljka. Radil sam svaki dan do 4 pa po Max, cicanje i hranjnje pa sam imala predavanja do 8 pa kupanje i s Maxom na spavanje osim što mi se dva dana dogodilo da odspavam do 23, i onda sam do 02 radila za posao na kompu i u 6 buđenje. Od srijede Max ima konjuktivitis, a od danas i ja, a njemu otišlo na nos i sav je izobličen i pije an.ibiotik i 3 vrste kapi i jednu mast. Danas nisam išla raditi osim što sam s njim otišla na pol sata par stavri dovršiti.
    Sretan put svima i dobro se provedite.
    Ja u 5. mj. moram na Bjelolasicu na dva dana. Ja se za sad jo ne usudim ostaviti Maxa preko noći pa sam doplatila da budem sama u sobi, pa će navečer mm uletiti s Maxom.
    Sutra idemo na plovidbu katamaranom po Savi, a prekosutra kod frendice na vikedndicu, atoliko zanimljivih stvari: sajam zdravlja pa jesper jul predstavlja knjigu, pa rodin štand s pelenama...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

O jadni mali Max! za što prije ozdravljenje!

Moji dječaci još spavaju: ja više nisam mogla pa sad malo roštam po netu i pijuckam kavicu... Navodno bih trebala danas pospremiti stan, no baš me zove Jarun... Još ćemo vidjeti

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pozdrav!
    Ja danas u popodnevnoj smjeni, malo promjene i da se malo naspavam.
    D je pokupio nekakvu upalu očiu, cili dan je suzio i krmeljao . temp 38 ali je odma pala. Pedi nam je preporučila kapi maxitrol - valjda se tako piše, i sad mu je puno bolje. ispirali u kamilici i 3xpo 1 kap.
    Mi spavali kod sveki, ljepo se naspavali i još sam oko 1 zaćorila s D i onda se u 2ipo trčeći spremali da ne zakasnim na posao.
    Cure na putu - ljepo se provedite, nek vam malci ne fale
    Ivček - konjuktivitis?? jel to suzenje očiu i krmeljanje? da nismo i mi na istom..... sretan puuuut
    puse svima

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo mi se javljamo s novostima, Karlo od petka daje pravu cmoooook zvonku pusu i svaki dan sve više riječi, progovorio je odkad smo bili na moru nekih desetak riječi tamo, a sad ko mali papagaj pokušava ponavljati brrrrm - brrrrrrrm, kokokoko, mjau, vau-vau i ostale životinje... pokazuje rukicom "neeema" kad spusti mami majicu ili kad iz tanjura sve pojede. A nacicavanje ovih dana i noći :shock: ne znam što mu došlo.... možda je ono što su neke curke pričale da za vrijeme menge polude za cicom. Ja već dva mjeseca tjedan dana prije brljavim i onda točno na datum 22. svaki curi zapravo. Kakve su vaše menstruacije?
    U kojem položaju dojite s obzirom da dječica stalno mijenjaju cike?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

P opet ima povišenu temp..od 38.3 do 39.9, ujutro idemo pedici pa ćemo valjda vadit krv i dat urin prije dijegnoze, ah, umorna sam već od bolesti..

Kakve su menstr.- ništa strašno, dođe mi isto na datum, čak i dan prije, nije jako bolno, da se izdržati ta dva-tri dana i gotovo.
    Dojenje- najčešće doji u položaju tako da ja sjedim a ona mi leži u krilu, ležeči doji samo po noći kad se preseli k nama u krevet (to je još uvijek, više je s nama u krevetu neg u kinderbetu).ali sad sam u fazi da mi to ne smeta, neka spava gdje god želi, samo nek spava
    Joj Cekana, ja se ne mogu načudit kako ste se već usudili kupat u moru, pa zar nikome nije bilo hladno? Slike su super, naravno!
    Mala- kako je prošla noć sa tatom?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

dobro jutro! Max, Petra... puse ozdravilice. Pa kad ćete više završiti sa bolestima :/
    Meni je bilo jako jako lijepo. Prvo smo u šumi kod Motovuna tražili tartufe sa psima, i našli ih 5 komada 8) , ponjeli ih sa sobom i onda nam je teta domačica kuće u kojoj smo boravili pripremila jelo sa tim tartufima.
    E cure moje, a ta kuća u Smoljancima kod Kanfanara u središtu Istre, mrak!! Ljudi su to tako divno uredili, tako nas lijepo primili, bračni par, žena iz ZG, a tip iz Švicarske, užasno su ljubazni i bilo nam je jako ugodno. Ja nisam mogla tako puno izdojiti kao Svizac (još uvijek ti se divim kako to uspjevaš, valjda je to mjesečna praksa 8) ), ali sam morala u petak navečer kad smo tamo stigli malo se "olakšati", trudila sam se da baš ne pijem previše (što je bilo teško jer sam puno jela, bilo je jako fine papice), u subotu smo išli na Brijune, i došla sam tek kasno navečer, dečki su već spavali, cice su bile tvrde kao kamen ali su izdržale, no zaključak je da je dan i pol definitvno max u trenutnoj situaciji.
    Dečkima je bilo super! Kaže MM da je prvi dio noći odspavao u komadu 3 sata, a poslije se budio svakih sat ali brzo ga je smirio, nije bilo puno deranja. Kad sam pitala "jeste špricali nosić, jeste oprali lice prije spavanja, jeste još neke stvari što sam napomenula...?" odgovor je bio "Ne, imali smo praznik ".
    <Bubica, Ivor više uopće ne spava u kinderbetu nemam snage ga stalno seljakati.
    Menst. mi je ful čudna. Prve 3 su bile kao urica i dosta obilne, i onda sve nešto čudno. Sjećate se da mi je prošla kasnila 10 dana pa sam mislila da sam trudna , a sad sam dobila nešto što je samo sličilo menst., trajalo 1 dana i ništa.. kaže mi moja doc da je to zbog dojenja.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pozdrav
    žao mi je čuti za našeg Maxija i Petru i Dokija - puse ozdravilice!!! i nek vas više te boleštine puste na miru!
    mi smo vikend proveli predivno i uglavnom u travi u Zagorju - M. obožava čupati travu, razgledavati listiće i cvijeće (tratinčice su zakon!), puhati maslačke, i poseban gušat - grebati po zemljici... tamo di vidi friški krtičnjak, ooo veselja! ja je pustim i uživam u njenoj znatiželji, ali hodam za njom s bočicom jane i onda joj perem ručice kad stignem jer gura prstiće u usta...jučer je uspjela staviti prstić u nos i pita sva sretna "što je to?" svi smo pucali od smijeha! isto kao i naš slavonski lega Karlo, sve više i više priča i uspijeva reči stvarno već dosta stvari. ja se raspametim od sreće kad ju razumijem :D jer uglavnom je još uvijek vilinski neki jezik...
    jel neko bio na festivalu zdravlja? slušao jespera juula ?
    puse svima, a posebno bubanima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •