Trebam ugostiti vegetarijance (riba ne, jaja i mlijeko da) na večeri, a uopće ne znam što bih im skuhala. Iako ima dostupnih recepata na internetu, ipak bih voljela čuti za isprobani i dobro prihvaćeni recept.
hvala za ideje..
Trebam ugostiti vegetarijance (riba ne, jaja i mlijeko da) na večeri, a uopće ne znam što bih im skuhala. Iako ima dostupnih recepata na internetu, ipak bih voljela čuti za isprobani i dobro prihvaćeni recept.
hvala za ideje..
Uobičajena, europska kuhinja ili može nešto i sa Bliskog Istoka ili indijsko..?![]()
ma ništa egzotično, jer kod kuće nemam namirnica za tako nešto, a i ne znam što bih s tim
i ne poznajem okuse egzotičnih začina, pa ne znam kad je nešto fino
mislila sam da uobičajne sastojke za naše podneblje, ali bez mesa
Pa bilo kakvu tjesteninu. Npr. - njoke sa gorgonzolom, bilo kakvo tijesto sa sirom. Ili lazanje - lazanje sa špinatom, lazanje sa povrćem.
Ima sigurno na Coolinariki recept za lazanje sa špinatom, ja ih radim po Podravka recepti i super su.
Evo mog sjajnogrecepta za lazanje sa povrćem
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=lazanje
Onda su ti lazanje dobra ideja ili bilo kakvo punjeno povrce i uz to nekakvu rizu kao prilog, vocna salata za desert ili palacinke sa sirom+jagode...Je li ti to za danas?pupica prvotno napisa
Možeš napravit i obični ručak - npr prilog, povrće, a umjesto mesa nekakve popečke - tako je moja mama radila za mene dok nisam jela meso (ona nije kuhala nikakve egzotične stvari), ili npr. nekad bi napravila nekakvu savijaču sa gljivama ili pitu krumpirušu.
evo nekih 'nasih' jela koje jedu i lakto-ovo vegici:
- za omastit brk - pohani sir, domaci 'burek' - sirnicu, zeljanicu, krumpirusu,
-povrce iz woka/tave i tjestenina
-ili npr. pohana cvjetaca: odvojis cvjetice i skuhas u slanoj vodi, umocis u tijesto za palacinke (malo gusce, po mogucnosti) i bacis na ulje...
-u smjesu za palacinke (samo guscu i zacinjeniju naribas mrkve/tikvice/sta imas) i peces zlicnjake na ulju - za cas gotovo i prilog moze bilo sto
-pohane tikvice
-grah salata
-peceni krumpir, moze i na listice prliven vrhnjem
-rizi-bizi
-gljive na zaru
-pizza
-krpice sa zeljem
hvala cure, nešto ću napraviti, to je idući vikend, pa stignem još i isprobati
naučila sam raditi dobru sirnicu i zeljanicu, pa će toga sigurno biti, ali to ću staviti kao predjelo, ili onak usput
ne znam kako funkcioniraju sojine ljuskice kao zamjena za mljeveno meso?
Meni super. Ako je mm u fazi da hoće pojest nešto mesa, miješam ih i u mljeveno. Al najnormalnije radim samo s njima bolognese, musake i sve ostalo što radim s mljevenim.pupica prvotno napisa
Ja to ne bih radila. Prvo, nije finoDrugo, mnogi vegetarijanci ne vole zamjene koje imitiraju meso. A i ne smatra se baš zdravom hranom.
Meni nije loše. Dobro ga natopim soja sosom koji bi mogla pit kolko mi je dobar![]()
ja isto ne koristim nesto posebno sojine ljuspice (ovdje u svici ih bas i nema za kupit svugdje kao kod nas, zacudo), ali su mi fine...