Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Afte

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Afte

Ana mi je dobila afte. Doktor je rekao propolis u spreju bez alkohola i to jeto. Problem je taj što odbija jesti sve što je na žlicu, pa joj uspijem samo na bocu dati mliko s nečim i neki frape, sok i sl (prirodni).

Što predlažete i imate li kakvih iskustava s sftama u tako male djece.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja je curica prije miseca dana ima taj aftozni stomatitis, pisala sam tu o tome ali ti neznan okačiti

Uglavnom, dva dana je odbijala sve jesti, čak joj je i duda smetala, sve smo hladili i često joj davala sladoled. Od terapije je dobila virolex tablete 5 dana i tako je i prošlo.

Jako je plakala tako da mi je to do sada najgore iskustvo od kad smo skupa ja joj nisam mogla baš pomoći. Ljubi je i mazi

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala, Leonarda.
    Nama doktor nije ništa dao, nego je rekao samo za tajPropolis u spreju. Da li da odem ponovo u njega?

Danas joj je bilo gore nego jučer, mora da joj je nastala još neka aftica, jer nije ništa papala osim jutarnjeg čokolina na bocu.

Kako si je hranila ta dva dana, ništa ili bar nešto je pojela? Više nemam ideja što bi. Inače stvrano sve voli jesti.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

jelenap, mi smo imali gadne afte u usnoj šupljini, sve jedna na drugoj.
    čak ih je po jeziku bilo , brrr ne smijem se niti sjetiti.
    da ti ne prepričavam, mislim da ćeš rješenje problema naći na ovom topicu:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...highlight=afte

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jelenap ja sam ti njoj davala sve da pije na slamku kako ju je duda od boce iritirala (čak bi joj afta pukla i raskrvarila ),pila bi mliko s kojim linom ili 7cornom na slaku ali skroz ohlađenim, kompot ali skroz smiksan i hlađen, juhe ali skroz ohlađene, šlag u čašici od leda (bila je zima pa je izbor sladoleda bija nikakav). Ona je uz to imala temperaturu do 40 tako da sam ja non stop nju nutkala s nečim tekućim. Koristli smo octenisept (ili kako se piše) sprej direkt u usta, propolis kapi bez alkohola (nisam primjetila da joj pomažu) i nosala je i mazila po cile dane.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i mi imamo afte već neko vrijeme.
    pedica kaže da je ih uzrokuje virus herpes simplex (kao i one na usnici) i nema nekog lijeka, moraju proći same. Iisto smo za ublažavanje uzeli propolis sprej samo što P. ne želi otvoriti usta da mu se ušprica - sigurno ga peče.
    Vidjela sam da ih ima na jeziku i to već dosta dugo i zapravo ne znam jesu li to iste ili se možda stvaraju nove. Mene zapravo zanima kako se može spriječiti nastanak novih jer dok mu to smeta jedva da neštoo može pojesti. Jedno vrijeme se čak budio i noću vriišteći i pokazujući na usta, a čovjek mu ne može pomoći. strašno

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam koristila echinAid sprej (mislim da se tako zove), mislim da ima slično djelovanje kao i ovaj propolis sprej. Bio je jedan topic ove zime o aftama u male djece, tamo je isto bilo dobrih savjeta...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imali smo i mi afte. trajalo je tjedan dana i prvih par dana nije nista okusila. dalje je jela samo miksanu hranu. nisam nista davala. propolis bi ju pekao a tada nismo znali za homeopatiju. a i pedica nam je rekla da nista ne dajemo da ce proci. eto , puno srece zelim jer je dosta gadno.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da aktualiziram malo temu? Šta je vama pedica rekla, smijete li u vrtić dok ima dijete aftu? Mi čini se imamo jednu jedinu, dobili smo je noćas i jako nas boli.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    Da aktualiziram malo temu? Šta je vama pedica rekla, smijete li u vrtić dok ima dijete aftu? Mi čini se imamo jednu jedinu, dobili smo je noćas i jako nas boli.
    Molim odgovor.
    Važno mi je. Zar nitko nije imao ovakav problem? Tko će bi dati bolovanje za aftu?!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Molim odgovor.
    Važno mi je. Zar nitko nije imao ovakav problem? Tko će bi dati bolovanje za aftu?!
    Onaj tko će dijete pregledati pa vidjeti o čemu se radi!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Obično je afta samo uvertira i iza nje slijede simptomi poput kihanja, curenja nosa, kašlja i dr.
    Tin je prije 3 tjedna prošao kalvariju s aftama. Četiri dana je živio isključivo na čokolinu. I da, ja sam otišla na bolovanje zbog afti, jer u trenutku pregleda još nije imao razvijene druge simptome, oni su slijedili nakon cca 2 dana.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo je dobili u četvrtak navečer i situacija je bila slična. U subotu je dobio proljev, neće ništa jesti. Uz to sve još i napad kašlja te curenje iz nosa (ovo dvoje nas prati otkad smo u vrtiću ).
    Očito pad imuniteta. Bili smo jutros kod pedice i rekla je da je crijevna viroza najvjerojatnije, da čistimo nos, a afta da će se sama povući. I čini se da je danas puno manja. Srećom je četvrtak neradni pa ćemo nekako izgurati ovaj tjedan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •