-
PULS luduje!!
Konstantno mi puls udara kao lud - oko 90-100...štitna ok (uzv i hormoni), ma zna li netko postoji li koji trik da se malo smiri to :?
Kad se budim 80 je! KKs (komp. krv. slika) ok, jedino SEDIMENTACIJA 5 ( 4-24) treba li me to zabrinjavati?
-
a željezo?
kod anemije se znaju javiti takvi simptomi...
-
Željezo 18,3! Znaš li postoji li još koja mogućnost..previše soli??? Ne znam više što da mislim!
-
-
MM se od stresa tako pojačaju otkucaji... Je si možda pod kakvim stresom više no inače?
-
martinaP prvotno napisa
Štitnjača?
Sorry, sad vidim da je štitnjača ok.
-
...nikakav poseban stres kada mi dođe do lupanja...par dana bude ok, a onda luduje navečer recimo, kada se umirim! Ne znam ni koje bi pretrage napravila radi toga - vjerojatno je psihosomatski kad mi je KKS ok, malo mi je tlak višlji zadnjih 1,5 mj. - 140/80-90! Iako mi je inačekao i skoro svakoj ženi bio nizak (110/60)...kod kardiologa ti ionako kažu da je EKG ok i da se smiriš...ispadamo živčenjače!
-
Verovatno je psihosomatski, a mozda imas mali veci puls inace.
I MM i ja imamo preko 80 puls, s tim da je on prosao pravu paranoicno - hipohondarsku storiju, a mene to nikad nije zabrinjavalo.
On je osim cestih EKG-ova isao i na dodatna ispitivanja, pa cak i na neko ultra skupo snimanje sa radioaktivnim (:shock: ) kontrastom, pa je sve naravno bilo u savrsenom redu.
Ako mislis da je potrebno, odradi pracenje pulsa kroz sata sa onom spravicom koja se prikaci, pa kad dobijes i te rezultate i misljenje kardiologa zaboravi na puls!
-
Nosila ja HOlTER ako na to misliš i pokazalo TAHIKARDIJU! Dobila Isoptine po potrebi piti ali svi kažu da su koma i da imaju kontraefekt, tj. lupa mi više kada prestane djelovati!
Za izluditi...čim malo nešto fizički radim, uzlupa se ko ludo!
Predložio mi kardiolog i gastroe. Lexaurin - mislila sam da je to "živčenjača" ali stvarno smiruje sve mišiće i smanjuje mučninu (koju imam od čira na ž) a i smanji otkucaje - pa da imam nekog doca ovdje puno bi pomoglo!
-
zelimo_bebu, izvini, onda je tvoj problem kompleksniji.
zbog mm-a smo jednom isli na urgentni, i svi nalazi su mu uvek bili dobri.
Srednja vrednost otkucaja kad je nosio holter mu je bila 88, ali je imao 15 godina.
njegov najveci problem je bio sto su roditelji 'podrzavali' taj strah.
-
pa jel imaš tahikardiju ili ne? moj MM ju je imao, znalo mu se desiti da mu srec počne lupati nevjerovatno brzo i da to traje i do sat vremena neovisno što u tom trenutku radio, odmarao ilii se kretao...ako imaš tahikardiju javit ću ti šta je njemu pomoglo...inače i njemu su bile preporučene tablete od kojih nema koristi, samo problemi.
-
Kad smo vec kod pulsa, ja imam urodjenu manu, prolaps prednje mitralne valvule.... Elem, iz cista mira i meni puls poludi, recimo da je meni "normalan" puls 120.... Pijem lijekove, jednom tjedno idem na EKG, 2 puta godisnje na UZV srca....
Hocu da ti kazem da ako je problem u srcu ne mozes ga otkriti samo pomocu EKG-a, ipak bi se trebala otici posavjetovati sa doktorom, eventualno uraditi i UZV srca, ako nista da budes sigurna da je sa srcem sve OK.
Ja sad umirem od gusenja i bolova po ovoj vrucini, kao da mi slon sjedi na prsima. Ne smijem se zamarati, ne smijem se zivcirati.... inace puls ode do 180....
Tako da gledano iz moje perspektive, samo ne panicari, smiri se, TRAZI, insistiraj na UZV ako ti je vec stalo da vidis jel sve ok sa srcem, jer ti kod doktora moras bukvalno sam da trazis koje nalaze i pretrage hoces da izvadis...
Sretno i samo smireno i disi duboko
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma