-
iskustva s rolanja
Moja iskustva u učenju djeteta su vrlo pozitivna. Kćer Margaretu sam počeo učiti sa nepune 4 godine na "poznatim" Turbo-limach rolama koje su za klince izvrsne. Sporije su, a samim time za početnika sigurnije, imaju mekane silikonske kotačiće koji dobro amortiziraju, relativno su lagane i na kraju rentabilne jer se rastežu za 2-3 veličine stopala. Što se sigurnosne opreme tiče važna je samo kaciga, a ostali štitnici su više-manje šminka koju djeca vrlo rado nose, a nije na odmet.
Ako djete učite sami, prvo i osnovno mora sigurno stajati na rolama (u mirovanju, bez kretanja, pomalo micati trupom, savijati se i sl.). Smisliti vježbice pomicanja tijela u stojećem stavu. Zatim, lagano kretanje na način da doslovce vučete dijete kao prikolicu, a zatim postepeno učenje iskoraka i odgurivanja. Bilo bi zgodno odvojiti tjedan dana svakodnevnog učenja i to je uglavnom "to". Pratite napredak djeteta i ništa ne forsirajte. Ja sam svo vrijeme učenja i dugo iza toga, držao dijete za ruku jer mu to daje i tjelesnu i psihičku sigurnost. Osim toga, na ovaj način se i mogućnost pada smanjuje na minimum. Margareta se gotovo godinu dana (cijelu sezonu) rolala držeći za moju ruku. U jednom trenutku se sama otpustila i otišla (kao u ostalom i u životu!). Sada ima 7 godina i rola se... ludilo!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma