-
Poremećene cike
Evo i nas, N ima već 2,5 mjeseca, isključivo dojimo, dojimo na zahtjev i imamo 2 poremećene cike, svaka sa svojim životom i svojom politikom.
Uobičajeno jedna veća(D) a jedna manje(L), pa tako i bradavice. D sasvim zahvalna cika dok L sklona zastojima, upalama i sl. gadostima zbog kojih je non-stop imam "na oku" i pratim. Zbog njenih zastoja često nam se događa ping-pong efekt veće i manje količine mlijeka sad u jednoj sad u drugoj ciki al nakon par dana se ustabili.
E sad, ima već 10 dana da N drži noćnu šihtu spavanja od 21 do 6-6.30h pa papanje i nekad još odvali do 9-10h, koliko god to jeste san svake majke meni je totalno poremećeno sve. Prvo je naravno posljedica bilo prepunjene cike,a sad kad bi se to trebalo unormaliti, jer ipak je prošlo 10 dana, mene i dalje muči ponuda i potražnja. Naime, kako prespava cijelu noć preko dana manje spava i više ciki, nekad traži i nakon 1h a nekad ciki po 1h pa spoji dva podoja. Nekad imam osjećaj kao da se preko noći stvara zaliha mlijeka koju ona troši preko dana - a problem je taj što je ta "zaliha" manja u D (divnoj, bajnoj, zahvalnoj) ciki, tj. primjećujem da se količina mlijeka u D ciki smanjuje. Tretiram ih isto 1 cika unutar cca 3h ali D cika ujutro dok je puna izdrži 1 podoj unutar ta 3h ali već u drugom moram dati i drugu ciku jer tu isprazni a ostatak dana kad je na nju red ne izdrži ni taj jedan podoj već je isprazni za 5-10 min i moram dati drugu. Brine me jer je još prije tjedan dana preko dana bi izdržala po 1-1.5 podoj unutar 3h a sada ne može niti jedan a to znači i da je stalno na ovoj drugoj ciki koja se tako bilda. Kako povećati količinu u D ciki? Da je nudim pri svakom podoju prvu? :? Ima li tko slično iskustvo?
-
a da je izdojiš D negdje sredinom noći bar na 10 min?
dakako, da će pomoći češće sisanje (pa makar i na 5min)
-
Erina, gledala sam slike, cura ti naocigled odlicno napreduje i prekrasna je zbilja!
Mislim da sve radis odlicno. Nesimetricnost cica je normalna i cesta pojava.
Ja sam s prvo dvoje djece imala vrlo slicnu pricu tvojoj (s tim da nikada nisam bila ni blizu zastoja-jednostavno je u jednoj uvijek bilo premalo za jedan podoj).
S drugo dvoje djece sam prestala na dojenje gledati matematicki (kad koja cica, koliko dugo, koju prvu, kad drugu) i jednostavno opusteno dojila i nikad nisam primijetila nikakvu razliku.
Kako ona dugo spava, ja bi na tvom mjestu cak u tijeku noci ponudila onako u snu ovu koju zelis malo stimulirati.
Ako te smeta to sto je u desnoj manje mlijeka - primijeni postupke za povecanje laktacije - daji je cesce (bez obzira na ona 3 sata), izdoji poslije podoja jos po koju kap...
I ne brini, ti zapravo uopce nemas problem.
Sretno!
-
-
:D
ajde glavno da je bolje
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma