Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: vakum

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno vakum

Da li su ga koristili na vašem porodu? Naime moga dvogodišnjeg sina povukli su vakumom, nasreću bez posljedica-osim hematoma na glavici koji se i danas nazire. Kako mi se približava drugi porod strašno se bojim baš upotrebe vakuma. Kakva su vaša iskustva?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam na kraju rodila uz pomoć vakuma, nije bilo nikakvih posljedica za bebu, čak nije imao hematom. Dr mi je rekao da ga nisu izvukli vakumom već su ga samo malo "usmjeravali" :/ . Malenom su radili ultrazvuk glave da provjere jel sve ok unutra i bilo je. Drugi dan je dr koji je bio na porodu došao na odjel da me vidi i objašnjavao mi kako se ne moram brinuti zbog tog vakuma, nije to niš strašno, "pa i ja sam se rodio na vakum i niš mi ne fali", nekako mi je to zvučalo kao opravdavanje i izmotavanje, ali doktor je bio stvarno drag i simpa a i dojmilo me se to što je došao baš da provjeri kako smo. A doktor koji nas je pregledavao na odjelu babinjača, kad je vidio na onom papiru što visi na dnu kreveta da sam rodila na vakum, ogorčeno je odmahnuo glavom i komerao nešto kao "Vakum, pa tko to još koristi"
    Naime, imala sam prilično težak porod, ali to je druga priča... možda je jedan put i napišem..
    Ako budem opet rađala bome ću poduzeti mjer da se isto ne ponovi!

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I ja sam rodila na vakum.Bio je jako tezak i strasno dug porod.Srecom mojoj maleckoj nije ostalo posljedica,samo je imala par dana ruzan oblik glave,poslije je sve doslo na svoje.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam ROĐENA na vakum. Po mom je mišljenju sv Ok osim što mi je jedno uho malo klempavije (mama rekla da je od toga). Hvala Bogu, samo to i to prije puno, puno godina u DU rodilištu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne znam nikog tko je rodio vakuumom u novije vrijeme. Jedino za kog znam je moja mama. Znači to joj je bio prvi porod kad je rodila brata i ostala bez svjesti pa su ga izvukli vakuumom. Bilo je s oboje sve u redu.
    Veli da je mene rodila tak brzo i lako da bi mogla takvih još deset. Pa eto, ako te to tješi, nakon teškog poroda valjda dođe jedan super lagan... Držim fige da bude i tebi tak.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

btw, i moja mama je mene rodila na vakum, možda je nasljedno

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Rodila na vakuum prije godinu ipo.
    Niko malenom nije radio UZV glavice, niko mi ništa nije rekao, ni pitao
    Srećom sve je ok, imao je hematom ali i to je prošlo. E da, slomili su mu ključnu kost . Koliko god glasam za vaginalni porod sad kad znam sve loše strane vakuuma izabrala bi carski. Al da nisam pitala doca koji je to stroj (čula sam šaputanje o vakuumu) mislim da mi nebi ni rekli šta spremaju

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

što se zapravo dogodi da je potreban vakuum... osim nečeg kao što je nesvjestica
    gdje zapne?

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Trudovi jaki, gotovo se spajaju, grlić malo otvoren i tvrd, nagon za tiskanjem, beba hoće van a ja nisam otvorena, plodne vode više nema, znači "na suhom", padaju otkucaji srca i gube se...

Tako je bilo kod mene, rezanje ogrooomno, i grlić, pa na vacuum van. Na žalost, nije zaplakala kad se rodila, oživljavana...i tak. Ostalo znate.

Da vratim vrijeme unatrag, ne bi nikada dozvolila indukciju. Ako odradim uredno prirodne trudove i otvaranje - OK, ako do toga ne dođe pa dijete postane ugroženo na bilo koji način - carski. To bi bila moja opcija.

Drugi porod bio je upravo takav, bez ijedne injekcije ičega.

Treći je bio carski.

I za četvrti put imala bi iste uvjete. Ali nikada inducirani porod, a s njim i sve ostalo. Može proći dobro, i većinom prođe, al nekome se, eto zakomplicira. Nije mi se svidjelo biti pripadnikom tog postotka.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj marta07 prvotno napisa
    što se zapravo dogodi da je potreban vakuum... osim nečeg kao što je nesvjestica
    gdje zapne?
    Meni su rekli da nemam više snage za rodit.......a bome sam je imala, iako sam 12h ležala od toga 6 suzdržavanja nagona za tiskanje.
    Po meni je ležanje najveća krivica. Doki se nije uspio spustiti kako treba jer je bio veća beba (4250), ja mala a uz to LEŽIM. jednostavno sam uvjerena da su me pustili šetat, da sam rađala u nekom drugom položaju koji nije ležeći, nebi bilo ni vakuuma ni tolke satnice. Jadni doktori kad budem drugi put, jadni

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja MORAM da pitam. Pricate o tom, spustanju bebe ... koliko se ja sjecam svoji poroda (cure ispravite me ako grijecim) porod nije porod dok se beba nije spustila (barem u NL). I nakon toga se ceka dok spontano ne krene - ali to je drua stvar. Pod spustila mislim ono skroz - ja sam lijpo mogla da osjetim glavicu medju nogama par dana pred porod. Tad' je babica i rekla da jesve spremno (bez vaginalnog pregleda) i da se smo ceka (2 dana pred termin) ali da ne brinem da imam jos 2 tjedna 'fore' da krene.

Dakle - moje pitanje- o kakvom vi spustanju bebe pricate?

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj David se gurao čelom van i zato se nije mogao spustiti + pupčana vrpca 2x oko vrata. Otkucaji su padali i upotrijebio se vakum.
    Ostao je bez kisika, oživljavali su ga.
    Imao je kraste po glavi i hematom koji je brzo splasnuo.
    Oteklina na mozgu se nije povukla do drugog mjeseca života.
    Nije imao novo rođenačke reflekse jer je oteklina pritiskala taj dio mozga. Kako je oteklina splašnjavala tako su dolazili refleski.
    David je hipotoničan i odlazim sa njim na vježbe, sada više nije tako tvrd kao prije.
    Da su me pregledali uzv možda bi završila na carski, ovako nisu znali da je pupčana oko vrata i išli su na sreću, mogu samo zahvaljivati Bogu da je David uz mene.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

D je imao pupčanu vrpcu 2x oko vrata - to mi niko nije rekao, sama sam pročitala preko stakla na kartonu
    Niti su to znali dok ga nisu izvukli
    D su predpostavljam oživljavali ali mi ni to niko nije rekao, predpostavljam, jer su ga brzinski odnjeli modrog a doc se pošteno izvikala na mene kad sam pitala šta mu je
    Otkucaje tjekom poroda nisu pratili jer su ctg isključili jer su gospoda doktori nosali mobitele u đepu pa je to stvaralo smetnje. Svakako ga nisam smjela skinuti
    Nakon 10min su mi ga donjeli još uvjek onako modrog i rečeno mi je da ide pod kisik.
    Slomljena je ključna kost - što je neko zaboravio napisati pa su ga mučili kod oblačenja sljedeča 2 dana
    Izgubio je pola kg u 1 dan, šopali ga bocom i vagali poslje podoja
    Moj doc je rekao da je porod spreman i da je beba spuštena - u rodilištu mi je rečeno da se još nije spustio i opet da je zapeo u porođajnom kanalu
    Bemti doktore, bemti sestre, a Bogu dragom hvala, hvala i hvala da je moje dijete živo i zdravo. Više Ga ništa neću tražiti u životu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sanjica, Ana, Snoopygirl, tako mi je žao zbog vaših iskustava
    I kod mene su se odlučili za vakum kad sam već vidjela paniku u očima doktora koji su bili oko mene (njih troje!!), plus još dvije babice, par med. sestara, neonatologica + njena med. sestra, bilo ih je jedno desetak. Maleni se zaglavio u porođajnom kanalu i morao je odmah van. Čini se da je više stvari dovelo do komplikacija: moja uska zdjelica (nitko mi na preregledima tokom trudnoće nije rekao da imam usku zdjelicu i da bi mi to moglo otežati porod), tvrda međica (koju su zarezali više puta, iako sam vježbala Kegela i masirala ), velika beba (pita me dr usred poroda koliko je teška beba, ja odgovaram da nemam pojma, on pita kada sam zadnji put bila na uzv, ja odgovaram prije 2 mj, i to je to- nitko nije znao koliko veliko dijete rađam). Ugl. ja tiskam tako da mislim da ću eksplodirati, a oni meni da tiskam jače, da ne tiskam u glavu... na kraju sam imala osjećaj da sam ja kriva i da sam sve krivo radila. Nisam mogla vjerovati da ne mogu roditi vlastito dijeta. U čemu je *%&#* problem? :? Mlada sam, snažna, zdrava, visko motivirana da rodim živo i zdravo dijete još sam k tome prije trudnoće intenzivno išla na aerobik, bila u vrhunskoj formi i imala čak pločice na trbuhu, dakle imala sam čime tiskati, kad ono ne ide i ne ide. Čak su se i doktori izredali s laktovima na trbuhu, ali ni oni ga nisu uspjeli iscijediti iz mene ! Na kraju ga je porodila kombinacija mog tiskanja i vakuma.
    Maleni nije bio pri svijesti kada se rodio pa su ga tamo štipkali i budili i davali kisik i svašta nešto a on bezživotno leži i ne reagira, a ja koma, vrištim: što mu je? što mu je? Govore mi da je sve ok i da je samo malo pospan :? ! Na kraju se ipak probudio :D i dobila sam ga na prsa na pune 2 sekunde... Poslje mi je neonatologica rekla da je maleni bio u banani jer je preko posteljice bio predoziran onim s***em koje su meni dali protiv bolova (u venu) i koje meni ionako ništa nije pomoglo!

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Frenki a joj.

Da, i meni su rekli nemate snage, pa sam tiskala da sam misla da ću puknut a doc nalježe na rebra a dole vuku. Grrrrrrrrrrrr koje nasilje i mrcvarenje. Ja sam uvjerena da bi rađanje stoječki ili čučeći pomoglo ženama s uskim zdjelicama. Ovako ležečki tjelo nema prostora :/ . Pokušavamo rodit, najprirodnija stvar na svijetu a na kraju se zaplete ko najgora moguća operacija s svim mogućim ljekovima, infuzijama, šavovima, anestezijama..... ko da smo mi žene nesposobne rađat. Više se zaboravlja što je prirodno, tehnologija i kemija kao da samo odmažu...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj frenki26 prvotno napisa
    na kraju sam imala osjećaj da sam ja kriva i da sam sve krivo radila. Nisam mogla vjerovati da ne mogu roditi vlastito dijeta.
    frenki i snoopy, grozne price
    niste vi krive. vi ste imale debelu sansu prirodno lijepo roditi. ali su vam tu sansu oduzeli kad su vas vezali za krevet, nakljukali lijekovima i psihicki (suptilno) maltretirali, a o izgonu da ne govorim... da se zenu pusti da zauzme polozaj koji joj odgovara, 99,9% da ce odabrati neki uspravni polozaj koji optimalno omogucava djetetu da se spusti i zdjelici da se pravilno rasiri. npr polozaj stojecki, klececki, na boku, i sl, daju 28% siri otvor zdjelice od ginekoloskog
    da ste imale za trecinu prostora vise, vjerojatno ne bi trebao vakuum i mrcvarenje vas i jadne djecice...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •