Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: izdojeno mlijeko

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno izdojeno mlijeko

znam da se o tome dosta pisalo i da ima tekstova o cuvanju, ali mene interesira sljedece: imam bebu od 4mjeseca i uskoro cemo imati krstitke, kako ce to trajati malo dulje a znam da necu imati prilike za dojenje voljela bih pripremiti izdojeno mlijeko za nju, pitanje je: da li joj mogu ponuditi to miljeko sobne temperature buduci da ga necu imati gdje podgrijati a ako ga podgrijem prije - pohladiti ce se sigurno

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

HeLLo_Kitty,

Mi smo imali krstitke prošlu subotu (star je 4. mjeseca).
    Nisam se izdajala,ali mi je atmosfera u restoranu bila prebučna da tamo dojim, pa sam lijepo sjela u auto, otvorila vrata(bilo je užasno vruće) i tamo sam dojila. U blizini nije bilo nikakve klupice, tako da mi je to bila jedina opcija gdje mogu sjesti.
    Ne brini, bit će sve ok...ja sam bila jako uzbuđena cijeli dan, ali nisam si dopustila da budem nervozna, pa je i maleni dobro podnio sve skupa. Mislim da ćeš se s nošenjem izdojenog mlijeka dodatno opteretiti..to je moje mišljenje. Meni je lakše podojiti ga.
    Ako se baš želiš izdojiti, mislim da ti u tekstovima o izdajanju piše koliko mlijeko smije bit na sobnoj temperaturi.

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

to dojenje u autu mi je zadnja opcija..ali bih voljela imati i ovo mlijeko i pokusati je nahraniti tako-biti cu prije gotova i sigurnija da se je najela (vec sam ju hranila vani mojim mlijekom, ali uvijek bih ga prije podgrijala)
    znam da mlijeko moze biti na sobnoj temp. nekoliko sati ali me brine da li joj smijem dati takvo "hladno" miljeko?

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kitty, ja svojoj najčešće i dajem nepodgrijano mlijeko, čak i ako sam ga izvadila iz frižidera, a znam da će jesti tek za recimo dva sata, stajanjem u torbi dobije normalnu temperaturu. Podgrijavam mlijeko samo ako je iz frižidera, ohlađeno, a ona će jesti prije nego što dođe do sobne temp. Sve bude u redu uvijek, posauga to mlijeko do zadnje kapi kad god da joj dam, glavno da je mlako.

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

djenka - bas sam te mislila pitati..znam da ti imas iskustva..ma meni negdje zvoni u usima da to mlijeko treba biti tjelesne temp (kao i kada dojimo :/ ) ..pa sam sada zabrinuta..znam da bih ga inace mogla cuvati do 6 sati na temp do 25stupnjeva, a to mi je savrseno..pa nece valjda biti preko 30(vani)

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je to mlijeko uvijek mlako, niti se pregrije, niti ohladi. Držim ga u torbi, maksimalno mi stajalo nekih 3-4 sata. Kad smo vani na duže furam izdajalicu sa sobom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam rijetko kad podgrijavala izdojeno mlijeko. Moj bebač bi ga popio i sobne temperature i ništa mu nije bilo 8naravno, mlijeko bi stajalo najviše 4 sata).

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kitty, s obzirom na vrijeme mlijeko bi ti moglo biti i pregrijano. šalu na stranu, ja malom dam mlijeko sobne temperature i sve ok. ili da ga zericu više zagriješ pa uvališ u onu torbicu za čuvanje temeprature boćica? taman će se ohladit na tjelesnu temperaturu za koji sat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •