Cure, molim Vas za pomoc...znam da se vjerovatno o ovome pisalo ali na zalost nisam mogla pronaci..
Naime...zaposlena sam u jednoj firmi vec 2,5 god. na neodredeno vrijeme, kako sam privatno u fazi otvaranja svoje firme, taman mi se poklopilo da sam i ostala trudna. Planiram se odjaviti od poslodavca sa 30.04. a prijaviti u svojoj firmi sa 01.05. - sto znaci da nema prekida staza (i usput si malo podignuti prosjek)..i sada..do sada su me na svim stranama uvjeravali da je kod isplata naknada (bilo komplikacije ili porodiljne naknade) najvaznije da je staz neprekinut zadnjih 6 mjeseci jer to uzimaju za prosjek..medutim danas su me neke zenske zbedirale da to tako ne moze jer da sam presla u drugu firmu i da i u toj firmi trebam imati 6 isplacenih placa (sto je meni totalno nejasno jer sta ako netko promjeni posao u i nakon 3 mj. ostane trudan i ode na komplikacije)...molim Vas one koje znaju..mada mislim da sam ja u pravu i da raspolazem sa tocnim informacijama...da me oraspoloze..Hvala Vam!!