Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: široko povijanje

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno široko povijanje

cure , trebamo pomoć...do kada je bebi potrebno široko povijanje...našem maleckom se to ne sviđa

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Naići ćeš na različita mišljenja. Ja sam Ledu previla široko svega par puta. Nosila sam ju i nosim ju u marami i ona joj drži kukove u pravilnom položaju. Na utz sa dva mjeseca je bilo sve ok. Kukovi za pet.
    Ako postoji neka deformacija kukova, široko povijanje ju neće popraviti.

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja nisam siroko povijala i kukovi su super!!! frendica siroko povijala jer je mala od rodjenja imala problema i nije pomoglo sad nosi remencice...ja bi na tvom mjestu sto prije napravila uzv i vidjela je sve ok, ako jest onda nema potrebe da siroko povijas...imas dosta topica na ovu temu...ukucaj u pretraznik...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pitala sam na otpustu iz rodilišta i oni su rekli da nema potrebe. Pošto se M. rodila po paklenim vrućinama bila sam sretna zbog toga. Nisam ju niti jednom stavila u to široko.
    Kasnije smo išli na UZV i bilo je sve OK.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni su u bolnici rekli da ima mekane kukove i da do UZV-a ne vježbam, ali da široko povijam....pa sad čekamo UZV

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margitu uopće ne povijam široko.
    zaru sam do mjesec dana starosti.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

csi, ja nijedno od svoje dvoje djece nisam siroko povijala, niti dana. oboje su nosili platnene pelene i to je to.

pogledaj ovdje siroko povijanje

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

na zapadu nitko ne zna sta je to siroko povijanje. to je navodno neka zastarjela metoda koja ne pomaze i ako postoji problem s kukovima. ja sam citala da je u slucaju problema ucinkovitije nositi bebu u marami u onoj zaba pozi.

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mi smo bili sa 6 tj. na UVZ
    i rekao doktor da je super da smo ju široko povijali
    jer nalaz nije bas najidealniji,
    ali da je to najblaži oblik i da ju obavezno i dalje široko povijam
    i radim vježbice, te da misli da uz to imamo 95% šanse da prođemo bez remenčića.

Znači u našem slučaju široko povijanje je itekako opravdano.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi široko povijamo Luciju jer smo nakon prvog pregleda kod pedijatra dobili uputnici za UZV kukova jer joj je bio sumljiv lijevi kuk :?

Obavili smo UZV u Klaićevoj i nalaz uredan, ali uz to još i dalje moramo biti široko povijeni i naravno vježbati (tko je tu lud ne znam :? ). Još uz sve to smo naručeni na kontrolu za 3 mjeseca što je fala bogu za mjesec dana.

CSI...i Luciji je u početku smetalo pa sam ju povremeno ostavila između dva prematanja bez širokog povijanja....sad je to više ne smeta

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam G. par puta široko povila, bili na UZV kukova sa 1,5 mj,pa sa tri, pa onda napisali da dođemo još kada progoda.Svaki put nisu ni skužili da ne povijam široko, nalaz je uvijek bio dobar, ja stvarno ne vidim razlog za široko.Koliko sam primjetila tu kod nas, svakome govore isto i uvijek naručuju u istom vremenskom razdoblju.Ako beba ima nekakve probleme sa kukićima , mislim da široko neće ništa pomoći, a bebe se samo nepotrebno muče.To je moje mišljenje.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ni jedan dan. Neću ni drugo..

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    na zapadu nitko ne zna sta je to siroko povijanje. to je navodno neka zastarjela metoda koja ne pomaze i ako postoji problem s kukovima. ja sam citala da je u slucaju problema ucinkovitije nositi bebu u marami u onoj zaba pozi.
    nije potpuno tocno...npr. u Austriji se odmah nakon poroda radi UZV kukova i ako nije nesto u redu onda se preporuca siroko povijanje a ako jest onda ne treba...to je i meni dok. tu u HR rekao da je najbolje napraviti odmah UZV i ako je sve ok nije potrebno bebu muciti...

ali tu svtko "tjera" svoje misljenje, jer nema 100% dokaza da siroko povijanje pomaze...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo se redovno povijali na široko dva mjeseca, sada štrajkamo masovno, uglavnom je tako zamotam samo preko noći. Nama vježbe NITKO NIJE SPOMENUO do mjesec i pol, jer je ona "ZABORAVILA" a ovi u rodilištu valjda nisu mislili da je to njihov problem. No mi smo vježbe svejedno radili. Marama mi se isto čini kao zdravija solucija od širokih barikada. Nit ja to volim, niti ona koliko primjećujem. Nadam se da će na UVZu biti sve ok...
    Svi naši doktori iinzistiraju na širokom povijanju jer je to "stara škola", dok na zapadu, kako je to ranije rečeno, je to potpuna nepoznanica. U drugu ruku, naše bake i djedove su zamatali kao male mumije sa skupljenim nogama i rukama i eto, svi su izrasli u normalno razvijene ljude.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi se ne povijamo široko ali se puno nosamo u marami. i koristimo platnene pelene. za par dana idemo na UZV kukova pa ćemo vidjeti...

naša pedijatrica je rekla nešto u stilu "ma, ne znam ni dal da vam to preporučim, npr. u Italiji to uopće više ne rade"

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nama je pedijtrica rekla da ne treba jer su kukovi ok, a na ultrazvuku će se vidjeti ako nije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    mi se ne povijamo široko ali se puno nosamo u marami. i koristimo platnene pelene. za par dana idemo na UZV kukova pa ćemo vidjeti...

naša pedijatrica je rekla nešto u stilu "ma, ne znam ni dal da vam to preporučim, npr. u Italiji to uopće više ne rade"
    da, mi zari nismo radili uzv kukova, a nećemo ni marge. za mene je to pretjerivanje.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kako znate da ce sve biti ok :?
    Zar nije bolje provjeriti na UZV i biti miran?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kako ti znaš da će sve biti ok s bebinim srcem? ili s tonusom mišića? ili s bubrezima??

ako želiš biti mirna, onda napravi preventivno i uzv svih unutarnjih organa, i eeg, i ekg i ....

a i onda ne možeš biti sigurna da će sve biti ok

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa ne znam :/

ali sto se tice kukova to je bolest koja se tesko dijagnosticira bez UZV-a, a lijecenje traje jaaaako dugo.

Bila sam u bolnici s mamom kojoj su dijagnosticirali iscasene kukove tek kad je pocela puzati (sa 7-8 mjeseci) jer je njezinoj mami nesto bilo sumnjivo. Zavrsila je u gipsu, bio je dugotrajan oporavak - prohodala je tek s 2 i pol godine. Eto njezina kcer je naslijedila problem s kukovima - 2 tjedna u bolnici i 10 tjedana nosenja remencica - problem rijesen do njezinog 5-og mjeseca.

Ja se malo grizem sto nismo odmah s mjesec dana zavrsili u bolnici vec tek sa 7 tjedana

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a čuj, ista stvar je stvar i sa velikim brojem drugih bolesti.

zara je recimo imala dystoni, otkriven tek sa 7 mjeseci. da smo radili uzv kod rođenja, počeli bi odmah s vježbanjem i ne bi prohodala tek s 20 mjeseci. i što sad, da preporučim svakom roditelju raditi uzv mozga po rođenju, za svaki slučaj (btw, nije bilo ama baš nikakvih indikacija da bi mogla imati motorno-neurološke smetnje, uredna trudnoća, uredan porod, apgar savršen, ma sve super....)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad se još sjetih, dijagnoza dystonog je puno češća nego dijagnoza iščašenih kukova - zar ne bi onda bilo logičnije raditi baš uzv mozga po rođenju, a ne uzv kukova?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    sad se još sjetih, dijagnoza dystonog je puno češća nego dijagnoza iščašenih kukova - zar ne bi onda bilo logičnije raditi baš uzv mozga po rođenju, a ne uzv kukova?

Kad to ovako napises ispada da bi bilo dobro ipak raditi taj UZV u rodilistu (zajedno s UZV kukova )

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vidiš vidiš, stvarno bi bilo zgodno i to pregledati. Uvijek sam se pitala "a što ako je bebici nešto a oni to ne vide jer se ne manifestira još, a izlječivo je bez većih komplikacija."

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •