Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: Budi se noću i vrišti.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj lynko prvotno napisa Vidi poruku
    Ukoliko djeca imaju ovakve napadaje plača ili vrištanja u prvih nekoliko sati nakon odlaska na spavanje (u prvoj trećini noći) onda je u pitanju noćni strah, ako se događa kasnije (zadnja trećina noći) onda se radi o noćnim morama.

Epizode noćnog straha izgledaju užasno i zato ih često najgore podnose sami roditelji. Dijete uglavnom ničeg nije svjesno i sljedećeg se jutra ne sjeća. Pokušajte se smiriti i pomoći djetetu. Važno je maknuti stvari na koje bi se moglo ozlijediti.
    E sad, neki preporučuju da ga se probudi (uglavnom prije očekivane epizode koja se dešava uvijek u istom razmaku nakon odlaska na spavanje). Drugi kažu da je važno ne buditi dijete za vrijeme napadaja jer će nakon što ponovo dođu u tu fazu sna ponovo imati napad (mislim da to ipak nije uvijek pravilo). Noćni strah se pojavljuje kod 1-6% djece između 2 i 12 godina i prestaje sam od sebe. Može ga imati i novorođenčad ali rjeđe. Ne mora biti potaknut nikakvim potresnim događajem a jedna od stvari koja može pomoći je ustaljen raspored odlaska na spavanje i buđenja.

Noćne more se javljaju kod malo starije djece (najčešće 5-6 godina) i njih je bitno razbuditi, utješiti i reći im da je samo san...jer oni se zaista plaše.

Neću sad puno pisati, već sam pretjerala...
    Ako nekog zanima još ponešto nek me pita jer eto učila sam o tome a i proučavala za vlastite potrebe. Noćni strah najčešće nestane s odrastanjem al ja eto imam jedan rijetki primjerak: moj budući MM ima to i dalje i ne moram ni pričati koliko me uplašio prvi put kad sam to vidjela :shock: Danas se sasvim dobro nosim s tim, iako nije ugodno kad vas usred noći probudi vrištanje i lupanje. Čitala sam i da ima nasljedne komponente pa znam šta me čeka jednog dana

Lijep pozdrav i mirne snove svima, malima i velikima
    eto,ja sam bila brzopleta pa nisam vidjela da si ti sve to lijepo objasnila već

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma sve to jasno meni, samo sto to meni ne izgleda kao da spava...dosece do nas, popne se na nas krevet, krene kao malo cmizdriti, pa tata nosi me, nosi me, onda tata kaze da nece , i ja se ukljucujem i govorim mu da je tata umoran, da moramo spavati, itd... onda on pocne jace plakati, na kraju dodje do urlikanja...ali kada ga pitam -smiri se, smiri, jel slusas mamu?-on se lagano pribere i govori mi da...onda mu objasnim sve vec navedeno, on kaze ok(u stilu leci cu i spavati), ja ga pustim, a on opet krene vristati i na tatu, tata nosi me, ja cu tatu i sve to prilicno histericno...tak da meni djeluje budno...neznam ni sama.inace je najnormalnije dijete, ide u vrtic, park , setnje, ok je sa djecom odraslima...al ovo me izluduje, neznam sto da mislim...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e da, da napomenem, kada smo sami doma (kad suprug radi nocne,dodje rano ujutro) MENI to nista ne radi...zna se probuditi isto usred noci, ali onda samo legne kraj mene i to je to.miran san.ali kad god je suprug doma onda imamo scene.dobro, ukoliko prespava cijelu noc, sve je u redu..ako dodje do nas, onda je lom!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •