Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: visoki FSH

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno visoki FSH

Cure, pretpostavljam da se o ovome već jako puno pisalo, ali ne mogu konktretno naći,...
    Naime, nakon obavljenog HSG-a nakon kojeg nismo nista pametniji, na nalazu pise nesmetana prohodnost,a prema Vlastelicu prema onome sto je na slici kaze da mu se cini da je to vrlo oskudna prohodnost,...nije bas bio zadovoljan,...
    U isto vrijeme bili su mi gotovi i nalazi hormona, sve je ok, osim FSH;
    FSH je na gornjoj granici 11.3, a LH 5, tako da me malo Vlastelic uplasio jer je rekao da to nije dobro!Uz to imam strasno neredovite cikluse, u smislu neprestanog krvarenja, bez ikakvog reda,...
    Kaze da cemo pokusati sa Klomifenom, bez inseminacije, buduci da je spermiogram ok,..

Imate kakav savjet kako smanjiti taj FSH; pomazu li kakvi ljekovi ili prirodni pripravci!!!
    Moze li FSH biti samo prolazno visok?

Thanks

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

može li FSH biti samo prolazno visok
    Može. Događalo se da cure imaju FSH veći i od 30, a sljedeći nalaz uredan.
    Od alternativnih metoda, za sređivanje hormona, a tako i za snižavanje FSH možda može pomoći -agnus castus vitex-. Uprintaj u pretražnik i naći ćeš dosta informacija o tome.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    može li FSH biti samo prolazno visok
    Može. Događalo se da cure imaju FSH veći i od 30, a sljedeći nalaz uredan.
    Od alternativnih metoda, za sređivanje hormona, a tako i za snižavanje FSH možda može pomoći -agnus castus vitex-. Uprintaj u pretražnik i naći ćeš dosta informacija o tome.
    Ok, hvala, pokusat ću potražit ga u ljekarni!

Nadam se da mi neće taj FSH sada već na početku zatvoriti vrata za dalje!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanjama, ne brini se toliko oko FSH, moj je bio i visi od tvoga nakon par stimulacija pa sam dva puta ostala trudna (jednom spontani).

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

[quote="Timmy"]Tanjama, ne brini se toliko oko FSH, moj je bio i visi od tvoga nakon par stimulacija pa sam dva puta ostala trudna (jednom spontani).[/qu

mozda sam krivo shvatila iz svih vaših iskustava; ali čini mi se da je FSH "redovito"povišen kod cura kojima je radena stimulacija, ali meni nikada nije radena stimulacija,tek sada će pokusati sa Klomifenom!
    Sada više nista ne kužim, mogu se znaci nadati još većem FSH nakon uzimanja Klomifena?Što se uopće želi postići Klomifenom ( osim naravno ovulacije koja je dokazana u skoro svakom ciklusu, ali prerano prokrvarim, već 17-18.dan ) :?

Zar nebi trebala vaditi progesteron zbog krvarenja?!

Sad sam totalno zbuki,... :?

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

To krvarenje 18.dc je obilno, prava menga? To je malo zabrinjavajuce jer onda nesto nije u redu ili s ovulacijom ili s necim drugim u hormonskoj slici. Da li lutealna faza onda traje 2 tjedna uopce, tj. kad je ovulacija?

Od prirodnih pripravaka preporucam vrkutu, meni je pomoglo, a navodno je za reguliranje hormona i ciklusa i smanjivanje menstrualnih bolova.

Za Klomifen ne znam sto reci jer ja nisam imala s njim pozitivna iskustva, ali je najlaksi i najjeftiniji nacin rjesavanja neplodnosti ako je izostanak ovulacije jedini problem. Jedino NIKAD nemoj pristati na koristenje Klomifena bez pracenja ultrazvukom koliko ima folikula, jer cetvorke i vece trudnoce su sve posljedice takvog nemara.

Za FSH, ako je mjeren blizu ovulacije - koju ti onda imas nenormalno rano - on ce biti povisen oko ovulacije, jer on raste tokom ciklusa. FSH sam po sebi nije toliko bitan, vec samo kao indikator koliko ces imati folikula u ciklusu (stimuliranom), ali i kao takav indikator je cesto neprecizan.

Sretno! (I brini tek kad prodjes jedan postupak, prije nema smisla.)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pino, hvala na iscprnom odgovoru,..

Ja ti ne znam reci kakvo je to krvarenje, jer je razlicito!Ponekda pocnem krvariti vec 10.dan i prestanem tek negdje do 19.dana kada mi dode kao prava menga koja traje dan-dva!
    Ma to je tako grozno kada ne znas kada imas mengu a kada ne, stalno nesto krvaruckam,...Dr.kaze da prerana ovulacija i nije neki veliki probem, problem je sto meni ova druga faza traje strasno malo!!!

Ah, ne znam sto reci, osim da sam odmah danas popila vrkutu, nadam se da pomaze!Da li je dobro mijesati ju sa maruljom, ili je ipak bolje sama!

ote="pino"]To krvarenje 18.dc je obilno, prava menga? To je malo zabrinjavajuce jer onda nesto nije u redu ili s ovulacijom ili s necim drugim u hormonskoj slici. Da li lutealna faza onda traje 2 tjedna uopce, tj. kad je ovulacija?

Od prirodnih pripravaka preporucam vrkutu, meni je pomoglo, a navodno je za reguliranje hormona i ciklusa i smanjivanje menstrualnih bolova.

Za Klomifen ne znam sto reci jer ja nisam imala s njim pozitivna iskustva, ali je najlaksi i najjeftiniji nacin rjesavanja neplodnosti ako je izostanak ovulacije jedini problem. Jedino NIKAD nemoj pristati na koristenje Klomifena bez pracenja ultrazvukom koliko ima folikula, jer cetvorke i vece trudnoce su sve posljedice takvog nemara.

Za FSH, ako je mjeren blizu ovulacije - koju ti onda imas nenormalno rano - on ce biti povisen oko ovulacije, jer on raste tokom ciklusa. FSH sam po sebi nije toliko bitan, vec samo kao indikator koliko ces imati folikula u ciklusu (stimuliranom), ali i kao takav indikator je cesto neprecizan.

Sretno! (I brini tek kad prodjes jedan postupak, prije nema smisla.)[/quote]

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je na folikulometriji ustanovljeno da ponekad imam vrlo ranu ovulaciju (6. dc)! Dr. mi je rekao da je onda normalno imati viši FSH i LH jer više na 3. dc nisam bila u folikularnoj fazi već u fazi sredine ciklusa i treba gledati ref. vrijednosti za sredinu ciklusa.
    Možda je kod tebe isti razlog!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tanjama, i ja imam slican problem sa ciklusima. Kad nisam na cyclopoginovi osecam se kao bolesnik non stop. Da li si ti nekada bila na nekoj terapiji?
    Moj fsh je otisao suvise, sutra cu saznati novo stanje.
    Potpuno sam neuka, osecam se kao zamorce. Danas su mi radili LH testove i dobila inekciju Pregnyla, pa narednih dana opet na bockanje.
    Molim vas, objasnite mi o cemu se radi. Znam da su lh testovi vezani za zuto telo, pregnyl za proveru kako delujem na stimulaciju (danas sam ga jedva prezivela). Ali, kako to sve deluje na moj organizam, da li je to u redu sto mi rade, da li da se "cuvam" (da li da se nasmejem) ovog meseca. :? Da li da idem na folikulometriju? :?
    Pomagajte, potpuno sam uplasena jer je sve van moje kontrole. Ne znam postaviti ni pametno pitanje.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa
    Meni je na folikulometriji ustanovljeno da ponekad imam vrlo ranu ovulaciju (6. dc)! Dr. mi je rekao da je onda normalno imati viši FSH i LH jer više na 3. dc nisam bila u folikularnoj fazi već u fazi sredine ciklusa i treba gledati ref. vrijednosti za sredinu ciklusa.
    Da pa stavrno, mozda je i kod mene taj slucaj, ali mi on uopce nije na to ukazao, nego je samo rekao da je to problem!Ja sam FSH vadila 4.dan ciklusa, a ponovno sam prokrvarila 10.dan cilusa ( bas vecer prije HSG-a ) i to sam mu napomenula, ali cini mi se ponekad da me uopce ne slusaju kada gorim o svojim kratkim i jako neredovitim, precestim krvarenjema, a to je tako iscrpljujuce!
    To sto je tebi dr.rekao, bas mi ima smisla, jer ako stvarno i ja imam prerane ovulacije, to je onda vjerovatno i kod mene slučaj

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tanjama... imam isti problem. Vještica traje 6 dana onda 5-6 dana bez uloška pa 4 dana lagano curka. Onda opet imam pauzu od 5 dana i opet lagano krvarenje 3-4 dana pa ponovno vještica. dabrostoni nisu pomogli a ostalo niam koristila.

Gdje da nađem vrkutu?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da pa stavrno, mozda je i kod mene taj slucaj, ali mi on uopce nije na to ukazao, nego je samo rekao da je to problem!Ja sam FSH vadila 4.dan ciklusa, a ponovno sam prokrvarila 10.dan cilusa ( bas vecer prije HSG-a ) i to sam mu napomenula, ali cini mi se ponekad da me uopce ne slusaju kada gorim o svojim kratkim i jako neredovitim, precestim krvarenjema, a to je tako iscrpljujuce!
    To sto je tebi dr.rekao, bas mi ima smisla, jer ako stvarno i ja imam prerane ovulacije, to je onda vjerovatno i kod mene slučaj

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa
    Tanjama... imam isti problem. Vještica traje 6 dana onda 5-6 dana bez uloška pa 4 dana lagano curka. Onda opet imam pauzu od 5 dana i opet lagano krvarenje 3-4 dana pa ponovno vještica. dabrostoni nisu pomogli a ostalo niam koristila.

Gdje da nađem vrkutu?
    Ja je kupim u ljekarni, nije skupca nekih 15,00kn i ok je okusa, ja sam jucer pocela piti pa cemo vidjeti!

I kako sada reguliras cikluse, nikako?!Meni je to tako grozno, vec frustrirajuce, ne znam da li je obicno krvarenje, je li nesto opasno, jeli sada neki polip, ma uzas!Najbolje da si kupim jedan UTZ doma, pa da sama gledam,..

Ne znam kako to da ne mogu to regulirati, nadam se da ceme ipak dr dobro slusati, jer mislim da moramo poceti od toga da nam ciklusi budi redoviti, a onda sve ostalo!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa

Gdje da nađem vrkutu?
    Ja je kupim u ljekarni, nije skupca nekih 15,00kn i ok je okusa, ja sam jucer pocela piti pa cemo vidjeti!

I kako sada reguliras cikluse, nikako?!Meni je to tako grozno, vec frustrirajuce, ne znam da li je obicno krvarenje, je li nesto opasno, jeli sada neki polip, ma uzas!Najbolje da si kupim jedan UTZ doma, pa da sama gledam,..

Ne znam kako to da ne mogu to regulirati, nadam se da ceme ipak dr dobro slusati, jer mislim da moramo poceti od toga da nam ciklusi budi redoviti, a onda sve ostalo!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bibba, ja ti stvarno ne znam odgovor, nisam jos primala nikakve injekcije, tako da ti ne znam, sigurno ce ti neka cura odgovoriti

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bibba, ja ti stvarno ne znam odgovor, nisam jos primala nikakve injekcije, tako da ti ne znam, sigurno ce ti neka cura odgovoriti

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

malo sam citala o regulaciji menstr.ciklusa i svagdje se spominje PMS free od Enciana!Šta mislite je to ok za probati?Ili ipak ne treba na svoju ruku piti neku terapiju?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tanjama, uzroci ireguralnim krvarenjima mogu biti mnogobrojni, a ono sto sam ja radila, izuzev hormona gde se posle mnogo vremena i uocio problem je UZV da bi se otklonila sumnja na polip. Kazu da se tako ni ne mogu otkriti 100 (kuburim sa znacima) posto. Meni su radili i eksplorativnu kiretazu kada se krvarenje nije zaustavljalo dva meseca i uzorak poslali na histopatologiju. Kako su rezultati bili ok dobila sam kao terapiju cikloproginovu, ali kada sam posle tri meseca probala bez nje nije opet valjalo. Nastavila sam po preporuci gin da pijem do godinu dana. Ona stedjuje cikluse ali nije antibaby pilula, dakle mogla sam da zatrudnim preko nje. No dok smo se nakanili da pravimo bebu, pre toga se kao opet cuvala, vidim nesto ne ide i tek tada ukinemo cikloproginovu, uradim hormone i otkrijem visok fsh. Sad se namece zakljucak da je to uzrok mojim neredovnim ciklusima. Sada sam kod endo i cekam zakljucak posle analiza koje mi rade.
    Nemoj uzimati cikloproginovu na svoju ruku. Drugarica koja je ginikolog mi je rekla da nije dobro sto sam je pila tako dugo. U svakom slucaju bolje je da ispitas sta to dovodi do neregularnosti u ciklusu, i na osnovu mog iskustva idi kod endokrinologa jer sam ja godinama isla kod ginikologa koji je izvrstan ali ne za ovu oblast. Da sam odmah otisla kod endokrinologa orkrila bih hormonski poremecaj i shvatila u kakvoj sam frci. Valjda bih i nacekala neku jajnu celiju umesto sto sam se cuvala do dana kad meni pase da zatrudnim.
    Moras uzeti stvar u svoje rukue. Meni je tako prijalo cuti od dr nije ti nista, ne znam sta ti, sredicemo to ovako...
    Puno pozdrava

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bibba hvala na savjetu, imas pravo treba uzet stvar u svoje ruke, a ne cekati da netko umjesto nas rijesi problem!
    Mislim da je stvarno pametno otici kod endokrinologa, mislim da cu i to malo pitati dr, ali sada cu pricekati prvo da vidim sto je sa Klomifenom, odnosno kako reagiram!

Vidis kako ti hormoni naprave urnebes, katastrofa!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •