-
Tanjama, uzroci ireguralnim krvarenjima mogu biti mnogobrojni, a ono sto sam ja radila, izuzev hormona gde se posle mnogo vremena i uocio problem je UZV da bi se otklonila sumnja na polip. Kazu da se tako ni ne mogu otkriti 100
(kuburim sa znacima) posto. Meni su radili i eksplorativnu kiretazu kada se krvarenje nije zaustavljalo dva meseca i uzorak poslali na histopatologiju. Kako su rezultati bili ok dobila sam kao terapiju cikloproginovu, ali kada sam posle tri meseca probala bez nje nije opet valjalo. Nastavila sam po preporuci gin da pijem do godinu dana. Ona stedjuje cikluse ali nije antibaby pilula, dakle mogla sam da zatrudnim preko nje. No dok smo se nakanili da pravimo bebu, pre toga se kao opet cuvala, vidim nesto ne ide i tek tada ukinemo cikloproginovu, uradim hormone i otkrijem visok fsh. Sad se namece zakljucak da je to uzrok mojim neredovnim ciklusima. Sada sam kod endo i cekam zakljucak posle analiza koje mi rade.
Nemoj uzimati cikloproginovu na svoju ruku. Drugarica koja je ginikolog mi je rekla da nije dobro sto sam je pila tako dugo. U svakom slucaju bolje je da ispitas sta to dovodi do neregularnosti u ciklusu, i na osnovu mog iskustva idi kod endokrinologa jer sam ja godinama isla kod ginikologa koji je izvrstan ali ne za ovu oblast. Da sam odmah otisla kod endokrinologa orkrila bih hormonski poremecaj i shvatila u kakvoj sam frci. Valjda bih i nacekala neku jajnu celiju umesto sto sam se cuvala do dana kad meni pase da zatrudnim.
Moras uzeti stvar u svoje rukue. Meni je tako prijalo cuti od dr nije ti nista, ne znam sta ti, sredicemo to ovako...
Puno pozdrava
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma