Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: izvlači rukice

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno izvlači rukice

imamo jedan problem,Greta je počela izvlačiti rukice iz remena.Prvo je počela tako da izvuče samo jednu, onako lijepo je skužila i gurne šakicu pod remen, malo se promeškolji i onda prebaci cijelu ruku.Jučer kada sam išla od mame, dođem kući kad ono dobro da me nije šlag strefio, ona izvukla obje ruke.nemam pojma šta da radim.Visina remena kod ramena je dva do tri cm ispod ramena i zategnem dobro, ali ona se stalno vrpolji u sjedalici i neznam kako ali uspije izvući ruke.I sad šta da radim.Sjedalica nije neka marka, dobili je na poklon.da li moram kupovati drugu sjedalicu.Ako moram nije mi problem, ali šta kupiti.Ova je do 13 kg, a ona ima oko 6,5 kg.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedinošto mi pada na pamet je da ju ne stegneš dovoljno

ako ima mjesta SAMO za jedan prst na ključnoj kosti onda nebi trebala imati dovoljno mjesta za izvuči ruku

druga mogućnost je da joj objasniš da se to ne smije raditi i kad vidiš da izvuče ruku staneš i kažeš da se više ne možete voziti jer nije vezana. kad vrati ruku (ili je ti ponovo vežeš) da možete nastaviti dalje

znam da ovo zvuči kao da je lako. znam da nije. ali samo ako ustraješ u tome da se vozi isključivo vezana ćeš i ispjeti u tome

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

druga mogućnost je da joj objasniš da se to ne smije raditi i kad vidiš da izvuče ruku staneš i kažeš da se više ne možete voziti jer nije vezana. kad vrati ruku (ili je ti ponovo vežeš) da možete nastaviti dalje
    kod nas pali rečenica da se auto neće upaliti dok nismo svi vezani. neće i neće.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kod nas pali rečenica da se auto neće upaliti dok nismo svi vezani. neće i neće.
    ista stvar pali i kod nas :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Baš sam sada gledala i njoj remeni ni ne dođu na ključnu kost, stoje joj onak više na rubu ramena.Kako ima dovoljno mjesta, dovoljno je da se promeškolji i remeni skliznu sa ramena ili samo spusti rame malo niže.Možda je problem u samoj sjedalici jer je razmak između remena prevelik, pa u samom startu ne stoje gdje bi trebali.Kad je bila manja onda bi i ostala onako kako je postavim, ali sada je nemoguće.Možda je važno i gdje kopča stoji, jer na našoj sjedalici je skroz nisko, od izlaza remena do kopče je svega pet- šest cm pa kopča, tako da su mi ovi rameni remeni prilično dugački i samim tim ima više mogućnosti za izvući ruke.sad mi je stvarno koma, ne usudim se uopće je više voziti u toj sjedalici.I šta sad?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ovo da joj objasnim da se ne možemo voziti ako nije vezana
    kod nas ne bi palilo pa ona ima tek šest mjeseci, samo bi me gledala i smijala se, gle mama se opet glupira

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I mi smo imali istu situaciju.
    Nekako mi se čini da je teško 5-mjesečenom djetetu objasniti da auto ne kreće ako nisu svi vezani . Moj lima od 17 mjeseci to ne kuži i mi smo pribjegli metodi koju je casper napisala - stegnuli smo više remenčiće. Ima mjesta za taj jedan prst, ali ne više od toga i ne može izvući ručice van. Sad se opet vozimo sigurno :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ova curica je još mala i objašnjenja (zasad) neće upaliti. Čini mi se da je ipak problem u prelabavim remenima. Ustvari, možda se remeni stvarno ne mogu jače zategnuti, ali je sjedalica tako konstruirana da guza upadne u "rupu" remeni u nategnuti visoko iznad bebinog struka (preko "rupe" u kojoj je dijete) i onda mala ima puno mjesta kuda može provući ručice.

Ima li sjedalica certifikat ECE R44/03, trebalo bi pisati na nekoj naljepnici?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa
    Ova curica je još mala i objašnjenja (zasad) neće upaliti. Čini mi se da je ipak problem u prelabavim remenima. Ustvari, možda se remeni stvarno ne mogu jače zategnuti, ali je sjedalica tako konstruirana da guza upadne u "rupu" remeni u nategnuti visoko iznad bebinog struka (preko "rupe" u kojoj je dijete) i onda mala ima puno mjesta kuda može provući ručice.

Ima li sjedalica certifikat ECE R44/03, trebalo bi pisati na nekoj naljepnici?
    Upravo tako,guza upadne u rupu i onda ima dovoljno lufta, koliko god ja stegnula i sjedalica ima certifikat. Nekako mi se čini i da ti certifikati na ovim jeftinim sjedalicama ne znače baš puno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bilo bi dobro da ti neki savjetnik pogleda sjedalicu i dijete u njoj prije nego je odbaciš, možda ima šanse...

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedino što mi pada na pamet je da ju ne stegneš dovoljno

ako ima mjesta SAMO za jedan prst na ključnoj kosti onda nebi trebala imati dovoljno mjesta za izvuči ruku

znam da ovo zvuči kao da je lako. znam da nije. ali samo ako ustraješ u tome da se vozi isključivo vezana ćeš i uspjeti u tome

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kod mene isti problem, s time da je moj dvogodišnjak jako uporan, koliko god ga ja zatezala. jedina pozitivna stvar je da mi se dva puta bunio u vožnji, kada smo ga zaboravili zavezat, jer smo prtljali oko sekine autosjedalice, a on se sam u svoju uvalio.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

D isto več duže vrijeme izvlači ruke. Probala sam zategnuti a onda plače da ga žulja pa olabavim i onda izvuče ruke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •