Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Loša krvna slika

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Loša krvna slika

Naša Stella koja je u rodilištu (http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=6535), ima lošu krvnu sliku:
    - hemoglobin, eritrociti, hematokriti - preniski
    - leukociti - povišeni

Tko ima kakav savjet? Da može ići k Jani.

Datum pristupanja
    Jan 2004

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

spirulina?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda bolje suho i kostunjavo voce, ukusnije je i hranjivije.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znam da sam dosadna s biljkama, ali moram vam ispricati iskustvo moje mame: naime, u ratu je imala spontani koji se iskomplikovao i morala je na koncu ici i na kiretazu, te je izgubila uzasno puno krvi. toliko da je umjesto ulozaka (i njihove ratne zamjene u obliku krpa) koristila peskire.

srecom, neko dobre duse joj je rekao da pije caj od stolisnika/kunice/hajducke trave i koprive (po mogucnosti zila). za nepovjerovati je kako joj se krvna slika popravila. samo treba biti uporan

osim toga, korisno je jesti skoro pa sirovu slezenu i dzigericu, a moze se piti i iskuhani cimet (u stapicima). znam i za slucaj jednog leukemicara koji je krvnu sliku popravio Revitom - preparatom od maticne mlijeci, s dodatkom zeljeza.

puno srece Stelli, nesto od ovog mora upaliti

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

caj od koprive, suhe marelice, melasa, slanutak, persin, lisnato povrce, mahunarke, jaja-prirodni izvori zeljeza.
    plus neka joj netko uzme u biljnoj ljekarni neki dobar sirup sa zeljezom-preporucam onaj firme Ortis, bez alkohola.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tko o cemu, ja uvijek o CIKLI, ali zaista........svjeza, moze ribana, s mrvicom maslinovog (ili suncokretovog) ulja i malo limunovog soka.
    ja sam toga jela stvarno puunnooo nakon poroda.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne znam koliko joj sve to može "u hipu" pomoći - očito je to kod nje malo izraženije kad je jučer primila transfuziju.
    Hvala, cure, super ste!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto čula za sok od cikle, sada ga ima kupiti i u dućanu, prije se to radilo doma. Nije da je baš fini za pit (mada je ovaj industrijski sigurno ukusniji), ali djeluje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

u porodu sam jako iskrvarila i potopm sam primila infuziju. otpuštena sam s dijagnozom-teška enemija. Dobila sam hrpe željeza u tabletama, koje se čučaju, ali nisam ih pila, već sam pokušala sa prirodnom prehranom bogatom željezom. Uspjela sam se malo vratiti, ali i dalje krvna slika nije bajna, pa ću ipak morati poslušati doktoricu, jer sam preumorna i pospana zbog anemije, a to se naravno najviše odražava na moje najdraže, jer kad dođem s posla zadnjih mjesec dana, mrtvo sam tilo, koje sve radi, ali nema snage ni za smješak.. :/

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Majo, ozbiljno probaj s ovim cajem, ne moze ti skoditi

apricot, a da joj savjetujes da nagovori svoje da joj prave sok od cvekle, mrkve i jabuke. to je vitaminska bomba i trebalo bi da brzo djeluje i nije uopste neukusno... pored toga, moze jesti borovnice u medu, to je super za jacanje...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene bi više brinuli ovi povišeni leukociti. Ne može se reći samo na temelju toga (treba vidjeti koji leukociti prevladavaju) ali vjerojatno ima neku bakterijsku infekciju.
    Za brzi popravak krvne slike samo transfuzija, ali ona nije bez opasnosti (ja bi je na sebi izbjegla dokle god mogu držati oči otvorene, iskreno).
    Druga mogućnost je vrlo skupi lijek eritropoietin, kojeg je recimo primila ona rodilja -jehovka koja nije htjela primiti transfuziju). A ne znam da li bi ga dali ovako - jako je skup. Možda ako ga je voljna sama platiti. Ali da bi djelovalo željezo ne smije biti previše loše.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa

apricot, a da joj savjetujes da nagovori svoje da joj prave sok od cvekle, mrkve i jabuke. to je vitaminska bomba i trebalo bi da brzo djeluje i nije uopste neukusno... pored toga, moze jesti borovnice u medu, to je super za jacanje...
    Mi doma radimo sok koji pijemo Luce i ja, a recept smo dobili nakon što nam je malena rodica obolila od mijeloične leukemije (priča za sebe, nadamo se sa sretnim završetkom, jer sve vodi prema tome)
    Grata se(riba) neprskano, domaće: limun (cijeli), mrkva, jabuka i cikla, poklopi se i ostavi 24 sata da stoji, onda se procijedi kroz gazu. Koliko se dobije tekućine,. toliko se stavi i šećera(mi stavljamo manje), pa se ostavi i prelije u bocu sa dobrim zatvaračem. Pije se (a tako i izgleda) kao sirup, svaki dan po žlicu. Bolje je napraviti manju količinu, jer se kao i svaki prirodni sok zna pokvariti(ustvari ukiseliti nakon nekog vremena).

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    Citiraj wewa prvotno napisa

Mi doma radimo sok koji pijemo Luce i ja, a recept smo dobili nakon što nam je malena rodica obolila od mijeloične leukemije (priča za sebe, nadamo se sa sretnim završetkom, jer sve vodi prema tome)
    Grata se(riba) neprskano, domaće: limun (cijeli), mrkva, jabuka i cikla, poklopi se i ostavi 24 sata da stoji, onda se procijedi kroz gazu. Koliko se dobije tekućine,. toliko se stavi i šećera(mi stavljamo manje), pa se ostavi i prelije u bocu sa dobrim zatvaračem. Pije se (a tako i izgleda) kao sirup, svaki dan po žlicu. Bolje je napraviti manju količinu, jer se kao i svaki prirodni sok zna pokvariti(ustvari ukiseliti nakon nekog vremena).
    ma da, to je isti princip, mada sam ja sebi ustedila muke oko pravljenja (a pravila sam ga za svoju nanu koja ima 81. godinu), i koristila sokovnik. izadje bas puno soka, a nisam dodavala secer. istina, mora se cuvati na hladnom i popiti sto je prije moguce. znam da je nana pila po 1,5 do 2 deci dnevno, i vratila joj se snaga...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    u porodu sam jako iskrvarila i potopm sam primila infuziju. otpuštena sam s dijagnozom-teška enemija. Dobila sam hrpe željeza u tabletama, koje se čučaju, ali nisam ih pila, već sam pokušala sa prirodnom prehranom bogatom željezom. Uspjela sam se malo vratiti, ali i dalje krvna slika nije bajna, pa ću ipak morati poslušati doktoricu, jer sam preumorna i pospana zbog anemije, a to se naravno najviše odražava na moje najdraže, jer kad dođem s posla zadnjih mjesec dana, mrtvo sam tilo, koje sve radi, ali nema snage ni za smješak.. :/
    Majo ja sam se trudila kao i ti - samo prehranom. Trajalo je dugo i nisam uspjela. Nakon dvi ture tableta ko nova sam. Željezo je sa 4 došlo na 19.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U drugoj trudnoci, (sa blizancima) sam naglo postala anemicna oko 6. meseca i vec su poceli da mi prete transfuzijom ako mi se u medjuvremenu ne popravi krvna slika :shock: (a u vezi toga je moje misljenje kao i mamazikino), pa sam poslusala savet jednog divnog, starog ginekologa - jela sam konjski biftek, onako krvav, ne do kraja ispecen... bilo mi je u pocetku grozno, a posle sam se navikla, cak mi se i svidjalo. A rezultat ! krvna slika bolja nego pre trudnoce

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni je nakon carskog krvna slika bila kao i Stelli. Teska anemija i povecani leukociti(imala sam upalu pluca) . Hemoglobin u podrumu (56, a donja granica je 120!). Dobila dvije doze transfuzije. Uzimala sam 2 tablete Ferruma dnevno. Svaki dan meso (ja sam vise povrtni tip) i cikla. Naribala bi ciklu, jabuku i mrkvu i malo posecerila. To je bilo mljac. Limun nisam zbog dojenja (malo predostroznosti). Nakon mjesec i po dana hemoglobin je bio 114. Dakle, znatno bolje. Da ne dojim natukla bi se fazola, pogotovo sad kad zahladi, mmmmmljac .
    Svi doktori (na plucnom, u rodilistu, opce prakse i pedijatrica) naglasavali su MESO.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja sestra je vec gotovo 20 godina vegetarijanka, zadnjih 5 g. vegan.
    ima krvnu sliku puno bolju nego vecina trudnica "svejedica", zeljezo/hemoglobin joj je cijelu trudnocu bilo skroz ok (za razliku od mene :/ koja nisam vegi).
    toliko o tome da je meso superiorni izvor zeljeza!

olgica

Početno

Moj tata je bolovao od karcinoma na debelom crijevu, za poboljšanje krvne slike pio je takodjer sok od cikle, mrkve, jabuke iscijeđeni u sokovniku i umjesto šećera, stavljali smo med. Pio je po 1-1,5 dcl 3 puta dnevno. Tj. pije i dalje i super djeluje.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

kokice su isto izvor željeza

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

bez obzira na transfuziju neka nabavi Zeljezo Ferrumlek ili neki slican (izdaje se i bez recepta a ak bude frke neka kazu da je rodila). Na zalost za leukocite ako je gadno ide antibiotik a od prironog sve za jacanje imuniteta znaci vitamini obavezno C i dobra prehrana, ali mislim da se ne treba uzrujavati oko toga taj nalaz je dosta cest nakon poroda.

Drzm fige da sto prije vidi malecku!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam rekla da mi je mama i pored cikle i mrkvu ribala (mislila sam da mrkva nije bitna za zeljezo).svaki dan bi jela to dvoje ribano za dorucak,rucak i veceru . dnevno oko jedne kile i tako jedno dva mjeseca dana. limun franu nije skodio jer je grceve imao mozda cetiri-pet dana po pol sata do sat.u to vrijeme mi voce uopce nije islo, pa su mi cikla i mrkva bile jedini izvor vitamina.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

[quote="Cvrčak"]bez obzira na transfuziju neka nabavi Zeljezo Ferrumlek ili neki slican (izdaje se i bez recepta a ak bude frke neka kazu da je rodila). da,da..ja sam promijenila doktoricu nakon što sam sa otpusnim pismom iz rodilišta (teška anemija, primljena transfuzija) došla do nje po ferum-a ona da s tim idem u svog ginekologa i tražim recept..
    ma znam da su i oni u stisci, ali.. mene bi bilo sram to reći, a kamoli ne dati jednoj rodilji!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •