Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Naknada za opremu za bebaća , kolika je i kada se isplaćuje

kiki77

Početno Naknada za opremu za bebaća , kolika je i kada se isplaćuje

Naknada za opremu za bebača , kolika je i kada se isplaćuje ?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Naknada za opremu za bebaća , kolika je i kada se isplać

Citiraj kiki77 prvotno napisa
    Ako rodiš do 31.12.2006 onda je 1300Kn a ako rodiš od 1.1.2007 onda će ti biti 2300 To ti je ovako predizborna kampanja Nema druge nego neke od nas,kako reče moja mama, da stave čep
    A + što ti je daju neki gradovi koliko sam čula Zg, Split ...(postavila sam pitanje na Pravima trudnica o ovoj drugoj naknadi ali nikome ni traga ni glasa 8)

Angie333

Početno

Astralis,
    vidim da smo iz istog grada pa da uputim pitanje na pravu adresu - ja sam čula da Split daje 1000 kn... doduše načula sam i da se na banovini nešto isplaćuje kao i u svom kotaru pa sam malo zbunjena što je jedno, a što drugo..
    Bila bih ti zahvalna da mi pojasniš.
    Unaprijed hvala!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Astralis prvotno napisa
    A + što ti je daju neki gradovi koliko sam čula Zg, Split ...(postavila sam pitanje na Pravima trudnica o ovoj drugoj naknadi ali nikome ni traga ni glasa 8)
    I ovdje smo o tome diskutirali.

Angie333

Početno

Hvala Winnie, idem se baciti na istraživanje!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Citiraj kiki77 prvotno napisa
    Ako si iz Zagreba dobit ces 3000 kn od grada i 1360 kn od HZZO-a. Ovo od HZZO-a se dobija u cijeloj Hrvatskoj. Za HZZO treba donjeti rodni list tamo gdje su se nosili papiri za otvaranje porodiljnog.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da li bitno i gdje je dijete rođeno za ove naknade? Ja planiram roditi u Rijeci ili Postojni, a iz Zgb-a sam.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije bitno, bitno je da svi imate prebivaliste u zg, a ti ili partner (dakle, jedan od vas) najmanje 5g

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Najljepša hvala! :D

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    nije bitno, bitno je da svi imate prebivaliste u zg, a ti ili partner (dakle, jedan od vas) najmanje 5g
    Rođena sam u Zg i znači imam prebivalište u Zg više od 5 godina. Ali MM ima prebivalište u Slavonskom Brodu, a u Zg ima privremeno boravište, ali smo ga mislili ovih dana prijaviti u Zg znači i on bi od 12mjeseca imao prebivalište u Zg. Bebač dolazi krajem 1/2007.
    Pa me zanima jel bitno to što će MM imati prebivalište u Zg samo 1,5 mjesec prije rođenja bebe ili je bitno samo da ima prebivalište u ZG?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

bas trazim gdje da uglavim ovo svoje pitanje, pa cu pokusati tu. Dali netko zna dali Opcina Viskovo ( kod Rijeke ) daje neki poklon bon za novorodjencad, tj naknadu? Rijeka ne daje nista... sramota., a cak i Kastav daje 1000 kn.

sar

Početno

Evo cure, ovo sam našla na netu, nadam se da će pomoći

"Opcina Bosiljevo u Karlovackoj županiji za svako novorodence osigurala jednokratnu pomoc u iznosu od cak 5000 kuna, Opcina Lovas 3000, Trogir i Pirovac daju 2000, Velika Gorica i Opcina Raša 1500, Split i Jastrebarsko 1200, Požega, Dubrovnik, Solin, Umag i Dugo Selo 1000, a Viškovo 700 kuna."

P.S. U istom članku se spominje i povećanje naknade za opremu novorođenčeta od HZZO-a pa bi onda i ovo trebale biti friške informacije (ali nemojte me držati za riječ, nigdje na stranici nije bilo datuma objave članka )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Aphro prvotno napisa
    bas trazim gdje da uglavim ovo svoje pitanje, pa cu pokusati tu. Dali netko zna dali Opcina Viskovo ( kod Rijeke ) daje neki poklon bon za novorodjencad, tj naknadu? Rijeka ne daje nista... sramota., a cak i Kastav daje 1000 kn.
    Viškovo daje 1000 Kn, naravno da beba mora biti prijavljena tu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

super za Viskovo Mi smo upravo tamo kupili stan i selimo se prije bebinog rodjenja, tako da cemo naravno svi biti tamo i prijavljeni. Postoji li neka caka, da moras biti prijavljen duze vrijeme da bi mogao dobiti naknadu? Mi cemo tamo zivjeti tek nekih 2 mjeseca prije nego se bebica treba roditi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema nikakve cake!

OT, javi se pa da organiziramo neku kavicu, ima nas na Viškovu dosta!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

super

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

osijek daje 500 kn

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da li je to 100% da se naknada povećava sa 01.01.2007. za 1000 kn, dakle sa 1.360 na 2.360 kn? Gdje to piše?
    Hvala.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj paws prvotno napisa
    Rođena sam u Zg i znači imam prebivalište u Zg više od 5 godina. Ali MM ima prebivalište u Slavonskom Brodu, a u Zg ima privremeno boravište, ali smo ga mislili ovih dana prijaviti u Zg znači i on bi od 12mjeseca imao prebivalište u Zg. Bebač dolazi krajem 1/2007.
    Pa me zanima jel bitno to što će MM imati prebivalište u Zg samo 1,5 mjesec prije rođenja bebe ili je bitno samo da ima prebivalište u ZG?
    Nije bitno koliko je dugo tm prijavljen u zg, bit o je da ste prijavljeni oboje, a ti minimum 5 godina, ali i dijete mora biti prijavljeno na adresu na kojoj si ti...rekoše meni prekjučer u vodnikovoj... dakle onaj koji ima min. 5 god. mora imati istu adresu kao i dijete, a ovaj drugi mora biti prijavljen u zg makar jedan dan i nebitno na kojoj adresi...isto mi tako rekoše da što se njih tiče nakon isplate drugi partner se može odjaviti iz zg., ali ovaj koji ima 5 god. ne bi smio...

albaalba

Početno

Petarpan!
    Kaj je to u Vodnikovoj kaj si zvala? Ja imam prebivalište u zg oko 25 god. a zadnjih godinu imam boravište van zg. Jel to ima veze?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vodnikova 14, gradski ured za zdravstvo, rad i soc.skrb. tel: 6100-384

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    Citiraj paws prvotno napisa
    Nije bitno koliko je dugo tm prijavljen u zg, bit o je da ste prijavljeni oboje, a ti minimum 5 godina, ali i dijete mora biti prijavljeno na adresu na kojoj si ti...rekoše meni prekjučer u vodnikovoj... dakle onaj koji ima min. 5 god. mora imati istu adresu kao i dijete, a ovaj drugi mora biti prijavljen u zg makar jedan dan i nebitno na kojoj adresi...isto mi tako rekoše da što se njih tiče nakon isplate drugi partner se može odjaviti iz zg., ali ovaj koji ima 5 god. ne bi smio...
    da malo podignem ovu temu. kod nas je slični slučaj. ja cijeli život u zg, a mm godinama ima prijavljen boravak ovdje. kao što ste već napisale, oba roditelja trebaju imati prebivalište u zg da bi mogli ostvariti pravo na naknadu na novorođenče. mene zanima, zar je moguće da ja i moje dijete, oboje rođeni zagrepčani, nemamo apsolutno nikakvo pravo u pogledu te novčane pomoći jer je tata prijavljen u drugom gradu? malo mi je to nepravedno. ima li još koja caka da ostvarimo nekakva prava, izuzev toga da se tata prijavljuje pa odjavljuje?

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nitko ne zna? :?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nema caka, takav je propis. :/

i mislim da neće ići to sa prijavom/odjavom:

Korisnik prava na pomoć za opremu novorođenoga trećeg i svakoga daljnjeg djeteta dužan je, u roku od 15 dana, prijaviti Uredu svaku promjenu činjenica koje utječu na daljnje ostvarivanje prava.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=171&Show=2002

Ako se on odjavi iz Zagreba, onda gubite to pravo i to morate prijaviti na vrijeme, moglo bi se dogoditi da vas naknadno traže povrat novaca.

Nisam 100% sigurna, ali tako sam to protumačila, trebalo bi provjeriti: što ako se jedan od roditelja odjavi iz Zagreba.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

[quote="petarpan"][quote="paws"]
    bitno je da svi imate prebivaliste u zg, a ti ili partner (dakle, jedan od vas) najmanje 5g

E ovo je meni bilo bitno...dakle nije bitno koji od nas mora imati 5 god. odn. dovoljno je da 1 od nas ima toliko godina prijavljeno prebivalište. Tata ima a ja imam tek 6 mjeseci. Ako je tako ja super sretna!!!
    Hvala
    :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i dbk daje, moze netko staviti iznose?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A zna li netko koliko se dugo ceka isplata naknade od HZZO-a, nakon sto se zatrazi? Ja sam iz Slavonskog Broda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobiješ uplatu sa sljedećom porodiljnom naknadom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

i dbk daje, moze netko staviti iznose?
    Citiraj Winnie The Pooh prvotno napisa
    Citiraj Astralis prvotno napisa
    I ovdje smo o tome diskutirali.
    Pa ne znam gdje je nestao topic, tu je sve pisalo.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nitko ne zna?
    lulu, jedino da se razvedeš...
    da li ste sto posto sigurne da ne trebaju oba roditelja imati ovih pet godina "staža"?
    ja nisam ništa dobila jer mi muž nije hr državljanin... a trajno je nmastay
    moram vas upozoriti da je rok 6 mjeseci i da si ostavite bar mjesec dana "lufta" kad krenete u to jer oni traže dlaku u jajetu! proučavaju dokumentaciju mikroskopom, uvijek traže još nešto, šeću vas i ako nađu ikakvu mogućnost da vas odbiju, odbit će vas!
    na žalost...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas bilo na zupanijskoj panorami, grad karlovac isplacuje 1000 kuna jednokratno, a zupanija 500 kuna puta 6 mjeseci za drugo, trece ili cetvrto(itd) dijete

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

što ako moj dragi nema prebivalište u RH?
    jel znači da neću ništa dobiti?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    nitko ne zna?
    lulu, jedino da se razvedeš...
    da li ste sto posto sigurne da ne trebaju oba roditelja imati ovih pet godina "staža"?
    ja nisam ništa dobila jer mi muž nije hr državljanin... a trajno je nmastay
    moram vas upozoriti da je rok 6 mjeseci i da si ostavite bar mjesec dana "lufta" kad krenete u to jer oni traže dlaku u jajetu! proučavaju dokumentaciju mikroskopom, uvijek traže još nešto, šeću vas i ako nađu ikakvu mogućnost da vas odbiju, odbit će vas!
    na žalost...
    uh...pa kako da to sredim onda?
    ja trenutno ne živim u hrvatskoj, ali planiram roditi u zagrebu.
    ja imam prebivalište u RH, ali on nema...
    dal da ga prijavim ili šta?
    užas...
    i tak sam sva zabrinuta zbog toga s dvije države...jer stalno trčim malo tu malo tamo...na preglede itd...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a ako nismo u braku (i suzdržimo se od toga) jel onda imamo beba i ja sva prava kao RH državljani?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da dodam - opcina medulin jednokratno daje 2.000kn za novorodjencad

mstark

Početno

Uf, MM i ja smo prijavljeni u Zg, ali smo planirali njega prijaviti izvan Zg-a, pa onda i bebača. To znači da ne bumo dobili 3000 od Bandića? Ak je tak, onda svi ostajemo do daljnjega u Zg. A koliko vremena treba proći da bismo se mogli preseliti izvan Zg-a? :?

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kad naknada sjeda na račun?

ja sam prijavila bebača sredinom prvog i još ništa.

dovoljno teško mi je da ću zbog 3 dana razlike dobiti 1000kn manje , a di je TIH 1300KN do sada?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima li tko informaciju koliko daje grad Split

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

To znaći da oni koji su se doselili prije 4 mjeseca, nemaju pravo!!! Ja sam prijavljena u Šibenik 4 mjeseca, a suprug je u Slunju. Pa kakva je to pravda!!?? Kao da sam došla iz Afrike, a ne iz Hrvatske!!!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iz hrvatske si, ali to nije pomoc koju daje republika hrvatska, nego pomoc koju daje grad zagreb, za svoje relativno trajne stanovnike. i meni je to ok i logicno i pravedno.
    inace bi naknadu dobio svatko tko rodi dijete, nadje nekog rodjaka/ prijatelja u zg, pa se svi prijave kod njega, pokupe lovu i ajmo dalje zivjeti tamo otkud i inace jesmo.

btw, ja nisam zagrepcanka

e da, nije mi ok, ni logicno, ni pravedno sto rade probleme samohranim roditeljima, npr. ali to je sad druga tema.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, sve je to ok. Ali onda ja nemam pravo dobiti za dijete naknadu od Šibenika. Pa gdje je pripadam, ako ne tamo gdje sam prijavljena? Ovdje živim, tu mi je osobna, stan, auto sam registrirala na Šibenik... Mislim da svako dijete ima pravo na naknadu bez obzira kad se roditelj prijavio u neki grad ili mjesto. Nije fer. Ili je nešto krivo kužim!!??

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ili je razlika u prebivalištu i mjestu boravišta? Naučite me, nije mi jasno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svako dijete, bez obzira gdje zivi, ima pravo na naknadu hzzo-a, to je onih 2300 kn.

sve ostale naknade ovise o gradovima i zupanijama i njihovoj politici poticanja roditeljstva: vecina gradova NISTA ne nudi svojim stanovnicima, neki nude malo love, neki puno love, neki daju pomoc u vidu pelena ili hrane, ima raznih kombinacija. ovisno koju vaznost tome pridaju. ne znam da li sibenik uopce daje ikakvu pomoc?

i svaki grad ima svoje uvjete, prebivalista roditelja i djeteta su redovito uvjet, a buduci da zagreb daje najvecu pomoc u hrvatskoj (prvo dijete 3000 kn jednokratno, drugo dijete 6000 kn jednokratno, trece dijete 9000 kn godisnje do polaska u skolu), ima i zahtjevnije uvjete.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prijavljena sam u Šibenik od 8. mjeseca 2006. Ovdje sam kupila stan i nisam prijavljena na " nekog rođaka", već imam stan na moje ime. Ovdje sam zaposlena 3 godine. Mijenja li to išta ili i dalje moram "čekati" 5 godina? Ako nije tako, malo mi se čine zastarjeli ovi zakoni koji se drže onoga da mlada odlazi živjeti u mjesto odakle je mladoženja, ili obrnuto. I ja i muž smo putovali tamo gdje bismo se zaposlili, i sad smo se napokon skrasili, ali smo očito stranci dok ne navršimo 5 godina življenja u ovom ili bilo kojem gradu u lijepoj našoj. Boli me to. Jer je onda i naše dijete stranac koji nema pravo, već u samom startu kao netko tko je ovdje najmanje 5 godina, ne toliko zbog novaca, već poštenja.[/u]

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oprosti, ja nista ne razumijem :/
    gdje je "ovdje"?
    gdje si prijavljena, u sibeniku ili zagrebu?
    gdje ti je prijavljen muz?

ali smo očito stranci dok ne navršimo 5 godina življenja u ovom ili bilo kojem gradu u lijepoj nasoj
    5 godina vrijedi za zagreb, ne znam kako to drugi gradovi reguliraju, neki nemaju nikakva vremenska ogranicenja.

jesi li uopce provjerila nudi li sibenik ikakvu naknadu, i ako nudi, pod kojim je to uvjetima?

Ako nije tako, malo mi se čine zastarjeli ovi zakoni koji se drže onoga da mlada odlazi živjeti u mjesto odakle je mladoženja, ili obrnuto
    na koje zakone mislis?
    nema takvih zakona.
    eventualna pomoc gradova novorodjencadi nema veze s ikakvim zakonima, nego s dobrom voljom gradske uprave da poboljsa socijalne uvjete u svom gradu.

jedino sto ima veze sa zakonom je naknada za novorodjencad hzzo-a koju, ponavljam, dobivaju sva djeca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

procitaj ovaj clanak:
    Jutarnji list 18.09.2006.: Grad Zagreb za prvo dijete daje tri tisuće kuna, a Rijeka ni lipe

ovdje sibenik nije naveden kao grad koji daje ikakvu jednokratnu pomoc, ali mozes se raspitati u poglavarstvu

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lulu prvotno napisa
    da malo podignem ovu temu. kod nas je slični slučaj. ja cijeli život u zg, a mm godinama ima prijavljen boravak ovdje. kao što ste već napisale, oba roditelja trebaju imati prebivalište u zg da bi mogli ostvariti pravo na naknadu na novorođenče. mene zanima, zar je moguće da ja i moje dijete, oboje rođeni zagrepčani, nemamo apsolutno nikakvo pravo u pogledu te novčane pomoći jer je tata prijavljen u drugom gradu? malo mi je to nepravedno. ima li još koja caka da ostvarimo nekakva prava, izuzev toga da se tata prijavljuje pa odjavljuje?
    e, moja lulu.. ja sam rodena zagrepcanka, kao i moj sin. mi nismo mogli dobiti naknadu od zagreba jer je njegov otac stranac. on, da bi se prijavio u zg, morao bi se odjaviti u svojoj drzavi, sto nije moguce zbog posla koji radi. tako da je i meni moj grad pljunuo u lice. eto, nisi sama.
    jedino da se odrekne ocinstva, pa da je rubrika "otac" u rodnom listu prazna. onda bi moglo. :shock: kako se to ono zove, zaboravila sam.. diskriminacija?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Rapitala sam se i izgleda da Šibenik ne daje NIKAKVU naknadu za bebu. Ne znam je li mi sad lakše ?? Lutonjice, hvala. Ti se dobro kužiš u te stvari!? Ja nemam pojma . Nikada me nije zanimalo, ali vremena se mijenjaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u svakom slucaju, nemoj zaboraviti otici po tih 2300 kn od hzzo-a kad se beba rodi

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Da li bitno i gdje je dijete rođeno za ove naknade? Ja planiram roditi u Rijeci ili Postojni, a iz Zgb-a sam.
    Nije bitno, ja sam rodila u Postojni i nije bilo nikakvih problema, kad se vratis izvadi za bebu rodni list i domovnicu

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •