Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Kako/gdje držite donje rublje, čarape?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Kako/gdje držite donje rublje, čarape?

Malo glupavo pitanje ali do sada smo te stvari držali u košaricama

u ormaru i malo-pomalo, to se pretvorilo u priličan nered.

Po meni, najlakše bi mi bilo držati takve stvari u ladicama.

Ali, nemamo ih dovoljno.

Znam da je bilo za kupiti nekakvih "organizatora" za takve stvari preko Neckermanna.

Može li se negdje nabaviti tako nešto?

Ili imate neki drugi prijedlog ?

Hvala unaprijed!

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da tih organizatora ima u Ikei i Jysku. U studentskim danima, kad sam se često selila držala sam te stvari u velikim kutijama od cipela.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa Vidi poruku
    U studentskim danima, kad sam se često selila držala sam te stvari u velikim kutijama od cipela.
    Također.

Pa ne trebaju ti nekakvi posebni organizatori. Uzmi kutije odgovarajućih dimenzija (od cipela ili čega već hoćeš). Iznutra ih presvuci (oblijepi) čistom tkaninom jer ih ne možeš baš, jelte, dezinficirati. A ako su za čarape, i ne moraš.
    Ako ti ne smetaju takve kakve jesu, ostavi ih "gole", a ako ti je stalo do estetike, oblijepi ih tkaninom, papirom, dekupažiraj... Što god ti padne na pamet. Osobno volim obljepljivati stvari starim trapericama. To tak kul izgleda. A kolaž i decoupage su također redoviti stanovnici mog doma.

A da odgovorim i na prvo pitanje... Držim to u ladicama, ali uredno složeno, poslagano kao listovi u knjizi (vertikalno). I onda puno stane u malu ladicu...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bilo je prošli tjedan u baumaxu nekaj slično

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

E, da, još jedna stvar. Ako ti trebaju pretinci unutar velike kutije, samo umetneš mrvicu duže komade kartona koje onda svineš na krajevima (i tako se oni lijepo drže unutra).

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, zlatne ste

Primam prijedloge i dalje, i ako netko ima neki link također !

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja drzim o obicnim policama, ono polica od ormara, siroka cca 60-70 cm, u njoj sa jedne strane gace naslagane, sa druge potkosulje (onako na uzano pa do ivice) a u sredini carape. Napred brusevi. Uvek mi je pregledno, na brzinu se sredi ako se malo rasturi, u visini mi ociju, a ne moze da se trpa tek tako kao u fioku, mora da se slozi lepo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Donje rublje u kupaoni u ormaru. (U njemu su i ručnici). Čarape u ladičaru. Dijete ima svoju ladicu, MM svoju, ja svoju.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    ... a ne moze da se trpa tek tako kao u fioku, mora da se slozi lepo.
    U moju ladicu se ne može trpati samo tako, već se mora složiti lijepo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Isti problem prostora... Obične police u ormaru, a unutra su košare za gaće, čarape i ostalu sitnariju inače nastane kaos. Djeca imaju jednu ladicu za čarape, jednu ladicu imam za vansezonske stvari (badići, tregeri, remenje i slično) i to je to.

Životna želja mi je imati garderobu (prostoriju) da maknem ormare i ladice iz kuće.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da... Izlazili smo na kraj s neredom dok klinci nisu počeli sami raditi red među svojim stvarima (pa to izgleda svakako). Sad imamo vikend akcije preslaganja ormara. Nema pomoći... ali više se i ne opterećujem. To su njihove stvari. Gdje ostaviš - drugi put traži!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Malo glupavo pitanje ali do sada smo te stvari držali u košaricama

u ormaru i malo-pomalo, to se pretvorilo u priličan nered.

Po meni, najlakše bi mi bilo držati takve stvari u ladicama.

Ali, nemamo ih dovoljno.

Znam da je bilo za kupiti nekakvih "organizatora" za takve stvari preko Neckermanna.

Može li se negdje nabaviti tako nešto?

Ili imate neki drugi prijedlog ?

Hvala unaprijed!
    Ja sam si za sve heklala duboke, rupičaste, pamučne, šarene vreće sa kosim otvorom za lakše umetanje i vađenje. A i dalje mi visi sa otvorene (metalne, kao u trgovinama) vješalice i ne zauzima mjesto ni u ormaru ni na podu, ni u ladicama.. Sve šareno i odvojeno, moje od muževog, čarape od gaćica...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam si za sve heklala duboke, rupičaste, pamučne, šarene vreće sa kosim otvorom za lakše umetanje i vađenje. A i dalje mi visi sa otvorene (metalne, kao u trgovinama) vješalice i ne zauzima mjesto ni u ormaru ni na podu, ni u ladicama.. Sve šareno i odvojeno, moje od muževog, čarape od gaćica...
    E, da. Sad sam se sjetila da smo u starom stanu imali nešto takvo (točnije, ovo).

Ako baš želiš kupiti te organizatore, ima ih u Emmezeti (uvijek), zatim u Kauflandu, Konzumu, Intersparu (skoro uvijek), a u Lidlu povremeno.
    Pogledaj, recimo što sve postoji pa ti možda padne neka nova ideja na pamet (nadam se da će link raditi).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

U ladicama.

gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Mi čarape držimo u ormaru na policama u (ukrasnoj) kartonskoj kutiji.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ugradili ladice u ormar (iza vrata). Nemamo mjesta za ladičare.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Isti problem prostora... Obične police u ormaru, a unutra su košare za gaće, čarape i ostalu sitnariju inače nastane kaos. Djeca imaju jednu ladicu za čarape, jednu ladicu imam za vansezonske stvari (badići, tregeri, remenje i slično) i to je to.

Životna želja mi je imati garderobu (prostoriju) da maknem ormare i ladice iz kuće.
    '60-tih su u zidove stanove ugrađivali ormare i posebne prostore kao garderobe, a bilo je kud-i-kamo manje stvari. Mene ni to ne može spasiti, jer mi je za početak problem pronaći drugu čarapu, a znam početi oblačiti i tuđe donje rublje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nadamse ne od unuka.

Muž i ja nosimo iste čarape, pa je sve skupa složeno u jednoj ladici, klinci imaju za sebe vsaki po jednu ladicu i tam je složeno više manje sve ( ali to su veće ladice)

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku

Muž i ja nosimo iste čarape ( ali to su veće ladice)
    Pa koji broj nosite kad možete iste čarape obući?
    U spavaćoj sobi imam ogromnu komodu u kojoj držimo čarape i donje rublje. Svatko ima svoje ladice .
    Djeca u svom ormaru imaju ladice.
    Ja volim da je lijepo složeno i pregledno, da ne gubim vrijeme na traženje.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i mm i ja možemo nositi iste čarape (nosimo 41 oboje ) al to su "retki petki" da ja uzmem njegove....
    naime, dok sam živjela sa tatom i bratom, uvijek su mi uzimali one bolje sportske čarape a meni su ostavili znošene, tak da sad si kupujem samo čarape u boji tzv. dječje pa se nemože potrefiti da mm uzme moje.....

klinci imaju svoje ormare gore police dole ladice- u njima držimo njihovo redom: rublje, čarape, piđame,kape

u mom ormaru - onome sa štangom u sredini,za objesiti robu, kužite me?- preko pola dna ormara je velika košara (ukrasna,pletena sa lijepom tkaninom koja se da skidati i prati u mašini) i u njoj držim čarape, na drugom dijelu mi je roba za po doma (uredno složena, na crtu,ko i cijeli ormar... :bolesna djevica: )

u ladičarki do ormara su mi redom posložene gaće, grudnjaci (isto u 2 takve male košare,taman mi stanu u ladicu), potkošulje i bodiji i u zadnjoj su kape i marame.... mislim, to je mala uska ladičarka, nemam ja sad toga more

u mm-ovom ormaru istto tak, dole je košara za čarape i roba za po doma, kraj toga ladičarka sa boxericama "svakodnevnim", boxericama "mešnim", gaće i potkošulje i u zadnjoj remeni i toaletna torbica...

jednog dana kad ću imati veliku garderobu,sve će biti u policama, košaricama,organizatorima i ladicama na izvlačenje,,,,a čarape/marame/veš ću držati u ovom http://ec1.images-amazon.com/images/...CLZZZZZZZ_.jpg

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    i mm i ja možemo nositi iste čarape (nosimo 41 oboje )

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    jednog dana kad ću imati veliku garderobu,sve će biti u policama, košaricama,organizatorima i ladicama na izvlačenje,,,,a čarape/marame/veš ću držati u ovom http://ec1.images-amazon.com/images/...CLZZZZZZZ_.jpg
    Joj, meni je to premalo. Imam mooore gaća i čarapa.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Također.

Pa ne trebaju ti nekakvi posebni organizatori. Uzmi kutije odgovarajućih dimenzija (od cipela ili čega već hoćeš). Iznutra ih presvuci (oblijepi) čistom tkaninom jer ih ne možeš baš, jelte, dezinficirati. A ako su za čarape, i ne moraš.
    Ako ti ne smetaju takve kakve jesu, ostavi ih "gole", a ako ti je stalo do estetike, oblijepi ih tkaninom, papirom, dekupažiraj... Što god ti padne na pamet. Osobno volim obljepljivati stvari starim trapericama. To tak kul izgleda. A kolaž i decoupage su također redoviti stanovnici mog doma.

A da odgovorim i na prvo pitanje... Držim to u ladicama, ali uredno složeno, poslagano kao listovi u knjizi (vertikalno). I onda puno stane u malu ladicu...
    Ne mogu to zamisliti? Daj neku slikicu stavi, jel možeš?

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi isto imamo u ladicama. Svako ima svoju ladice, klinci po dvije.
    U njima imaju plasticne kosarice u kojima su im posebno gace, a posebno carape.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi imamo svak svoga ladičara, svakome po 4 duge i duboke ladice. djeci u tim ladičarima stoje i gornje majice, hlače, čarape, potkošulje, gaćice....to su oni ladičari koji idu uz dječju sobu ili bračnu sobu. jedino ja (kao kraljica majka) imam dva ladičara, plastična, s 4 duboke ladice. u njima držim donje rublje, čarape, piđame, kućne majice.....kod mene mora biti sve "po špagu" i veličini tako da nema nereda i đumbusanja po stvarima. sve mora biti tip-top složeno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa Vidi poruku
    Pa koji broj nosite kad možete iste čarape obući?
    naj se smijat ja sam 40-41, a on 42 pa to ispada isti broj, i skup je složeno, inače imam sreću da stanem usve njegovo ( nekaj mi kalo i visi, ali za nuždu je ok), ali on ne stane u moje.

Inače baka je komentirala razne čarape, moja deca slažu čarape po parovima, a višak se stavlja u jednu vrečicu, i tam traži par.

Čudim se kak neko jedva stavi svoje u jednu - dve ladice, mi imamo velike120x 55x25 cm, ručnorađene od mog muža ko i sav namještaj u stanu.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 24.11.2012. at 16:40

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

naj se smijat ja sam 40-41, a on 42 pa to ispada isti broj, i skup je složeno, inače imam sreću da stanem usve njegovo ( nekaj mi kalo i visi, ali za nuždu je ok), ali on ne stane u moje.

Inače baka je komentirala razne čarape, moja deca slažu čarape po parovima, a višak se stavlja u jednu vrečicu, i tam traži par.
    Slično je kod nas - rasparene čarape frknem u donju ladicu ispod one gdje inače stoje (gdje držim badiće i slično) dok se ne nađe par. Danas sam jednu sinovu šarenu našla ispod radijatora dok sam usisavala...

Inače, mm i stariji sin imaju isti broj cipela i čarapa. Čarape rješavam tako da sin ima uglavnom sive i smeđe, a muž plave i crne, da se zna koje su čije.

Mlađi sin je baš prošli tjedan posegnuo za mojim čarapama (sportske frotiraste, sive i crno-sive) jer su mu se svidjele. Brzo rastu pa tak brzo prerastu (i poderu) i čarape, pa se dogodi da uzmu naše.

Ne radim od toga drame. Djeca sve rjeđe zamijene potkošulje jer je velika razlika u veličini, ali bude i toga... Zna se dogoditi da si zamijene bijele majice za tjelesni, pa bude veselja ako ne provjere dok slažu u ormar ili trpaju u torbu (jednom preveliko, drugom premalo, he he he...)

Što se zamjene veša tiče, meni se još nije dogodilo, valjda zato jer mm ima svoj ormar, a ja sam podstanar u dječjem velikom ormaru u drugoj sobi, pa baš nije vjerojatno...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu to zamisliti? Daj neku slikicu stavi, jel možeš?
    Što, moj način slaganja ili ukrašene kutije?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

A kad putujete?

Meni je mama oduvijek na putovanjima pakirala donji veš i čarape u posebne vrećice. Kad sam se sama počela pakirati, preuzela sam tu praksu, ali umjesto najlonskih vrećica ja rabim male torbice (tzv. toaletnih torbica imam i previše) ili platnene vrećice...

I onda sam jednom slučajno vidjela tuđu otvorenu torbu: čarape i ostali donji veš su bili samo tako spremljeni unutra. Bez vlastitog kompartmenta! I kad sam to spomenula mami, ona je samo slegnula ramenima i rekla "Ah, da, većina ljudi to tako radi."

Prvo sam se zgražala da mi je njezina metoda do tada nepotrebno komplicirala život, ali kad sam malo bolje razmislila... Već kod slijedećeg pakiranja opet sam odvojila donji veš u torbice. Čini mi se urednije i više praktično. Nikad nisam ni probala pustiti da mi se te stvari razbacaju po torbi.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Plastična sklopiva kutija,u ormaru ispod prečke sa vješalicama.
    Samo je izvučem i to je to.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, može li se ovo:

http://ec1.images-amazon.com/images/...CLZZZZZZZ_.jpg

kupiti negdje kod nas?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam još dodala kako su "čarape" širok pojam (bar za mene).

Stopalice, sokne, dokoljenke, najlonke, štrample - sve bi to išlo pod pojam "čarape", zar ne?

A pomisao na to da su te "kategorije" izmiješane u jednoj kutiji, košari, ladici,
    mi je ajmeeee, baš ovako:
    Posljednje uređivanje od Teica : 24.11.2012. at 17:42

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nemamo dovoljno ladica za to, pa sam nabavila veće plastične košarice ovakve koje stoje na policama u ormaru. Zadovoljna sam s tim - osiguravaju dovoljno reda.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Teica,to kaj tražiš,ima za kupiti samo mislim da je manje.
    Izmjeri prostor,pa onda kupi u JYsk-u,danski ducan

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Što, moj način slaganja ili ukrašene kutije?
    Način slaganja me baš zanima, ali i kako sve skupa izgleda.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj dol prvotno napisa Vidi poruku
    Teica,to kaj tražiš,ima za kupiti samo mislim da je manje.
    Izmjeri prostor,pa onda kupi u JYsk-u,danski ducan
    Hvala !

Jel skupo?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Teica, ja sam kupila nešta slično u Mani, manjih dimenzija od ove tvoje slike, ali čini mi se da je bilo po nekih 10-ak kuna. Super mi je za gaćice, štramplice i slično za kćer. Kad naletim kupit ću i za nas. To jebaš odlična stvar.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Cure, može li se ovo:

http://ec1.images-amazon.com/images/...CLZZZZZZZ_.jpg

kupiti negdje kod nas?
    Nisam vidjela konkretno to, ali možda ti nešto ovog tipa pomogne.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jel ti to mene zezaš ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zakaj skoro iste veličine je

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Jel ti to mene zezaš ?
    Malo.
    Ali napisala sam "ovog tipa". Znači, ne konkretno to, nego pogledaš te takve kutije... Možda ima u Offertissimi, Bauhausu, Pevecu...

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Malo.
    Ali napisala sam "ovog tipa". Znači, ne konkretno to, nego pogledaš te takve kutije... Možda ima u Offertissimi, Bauhausu, Pevecu...
    Pa da, dobro si se sjetila, takvih kutija ima svuda, a i u obične kutije se mogu uz malo truda napraviti takve pregradice, samo rezanjem kartona, pa lijepljenjem....Ja sam to jednom prilikom pokušavala, ali nije mi uspjelo, iako bi išlo da sam se više potrudila, sigurno.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, dobro si se sjetila, takvih kutija ima svuda, a i u obične kutije se mogu uz malo truda napraviti takve pregradice, samo rezanjem kartona, pa lijepljenjem....Ja sam to jednom prilikom pokušavala, ali nije mi uspjelo, iako bi išlo da sam se više potrudila, sigurno.
    Tako je Gore sam napisala da se može pregraditi kartonima. Ja sam si tak napravila kutiju za začine. Doduše, nisam kriš-kraš, već samo uzdužno, ali funkcionira onako kako treba.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

U JYSK-u, negdje oko 30 kuna,a kad je na akciji i manje.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

nadamse ne od unuka.

Muž i ja nosimo iste čarape, pa je sve skupa složeno u jednoj ladici, klinci imaju za sebe vsaki po jednu ladicu i tam je složeno više manje sve ( ali to su veće ladice)
    Ma ne od unuka, on ima sve lijepo posloženo i spareno u onim zgodnim komodama na kojima se i presvlači.
    Ali zaista kod nas je prisutan problem rasparenih čarapa. Dođe mi da ih sastavljam i sašivam međusobno prije pranja.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mi smo taj problem rasparenih čarapa riješili tako da sam svoje dečke naučila da kad skidaju čarape u pranje, gore ih malo potfrknu da se ne odvoje....
    i problem riješen....

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Kad stavljam veš u mašinu, provjeravam da su sve čarape u parovima.
    Onda kad ih vješam, također idu u parovima.
    Nema šanse da se izgube.
    Jasno, ako imate 6 članova u kućanstvu, to ide malo teže. Ali onda se čarape mogu bacati sparene, ovako kako Lucas kaže.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 28.11.2012. at 23:26

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Najbolja metoda je naravno zastrašivanje ukućana... Ja sam jedan dan bacila vrećicu nesparenih čarapa pred svojim momcima i naglasila da je to od danas praksa za svaku nesparenu čarapu koju moje oči vidi. Otada mm, sin od 11 i sin od 3 paze da povežu čarape. Sin od 2 godine nikako ne uspijeva povezati čarape... pa ga toleriram

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Sin od 2 godine nikako ne uspijeva povezati čarape... pa ga toleriram
    A bubica mala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

casa a jel ste provjerili jelk ima još koji par unutra, kad ja svojima naložim da donesu vrečicu uvijek velim da unutra ima najmanje 3para ( često se desi da ima i više)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mene ne diraju rasparene čarape. Ako kome fali, nek brine o tome sam... Ako nečega u kući ima dovoljno to su čarape. Kad se koja izgubi na dulje od tjedan dana ili podere, bacam bez grižnje savjesti.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •