sve je pocelo prije oko mjesec i pol dana kada je moj f. jos bio pravi cicomanijak i dojio bezbroj puta danju i nocu,
a ja, vjerovatno radi trudnoce, vec pomalo ludila, sto zbog neprospavanih noci, sto zbog bolnih i osjetljivih bradavica.
odlucila sam pokusati ukinuti nocne podoje tako sto bih mu kad bi onako u polusnu trazio cice punudila vodu iz boce s kljunom.
na moje iznenadjenje, uspjelo mi je vec nakon nekoliko pokusaja.
prve dvije noci je odbijao vodu, a trecu noc uzeo bocu bez ikakve pobune, potegnuo dva-tri gutljaja i nastavio spavati.
to se ponavljalo jos dvije-tri noci, i otad spava noci u komadu,
a ako se koji put i probudi, ne trazi ni cicu ni vodu, nego samo - sojoj mami, i nastavi spavati na meni ili glavicom na mom ramenu.![]()
ja sam mislila da ce zbog tog ukidanja nocnih podoja danju non-stop visiti na cici da nadoknadi propusteno, ali ne.
sam je smanjio dnevne podoje, prvo na dva-tri, pa na jedan dnevno,
a od kad mi je prije 2 tjedna nestalo mlijeka, dva puta me trazio da napunim cice, pa kad je skuzio da nema nista od toga - vise ni ne trazi......
mislim da smo, barem za sad, zavrsili s dojenjem.
a ja, koja sam donedavno stvarno uzivala u dojenju i nadala se da nece tako skoro zavrsiti, sada sam sretna i presretna sto vise ne dojimo.
vidjet cemo sta ce biti za 4 mjeseca kad stigne beba.... sto se mene tice, iako sam se veselila tandemu, sad nekako mislim da bih mogla i bez toga.![]()