-
koksy,
nasla sam link na rodinom forumu gdje cure iznose svoja iskustva glede prenatala.
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=prenatal
Ja sam u 28. tjednu trudnoce i pijem Prenatal od Twinlaba od 14. tjedna trudnoce. Prije toga sam pila Folic, i na preporuku ginica presla na Prenatal. Cula sam da je Twinlab bolji od Natural Wealth-a (i malo skuplji), ali mozda se neke mame sa mnom ne bi slozile jer im je bolje "sjeo" onaj od Natural Wealth-a.
Ja, naime, nemam nikakvih problema ni glede stolice ni debljanja. S 24. tjedna mi je vaga pokazivala da sam dobila 4 kg. Pazim sto jedem, dakle sto vise voca i povrca i nemasnog mesa, a sto manje slatkog i masnog. Glede ucinaka samog prenatala ne mogu sa sigurnoscu govoriti jer sam laik u tom podrucju, ali sam misljenja da ne moze skoditi. Isto tako mislim da bi se svaka trudnica, bez obzira na uzimanje dodatnih vitamina (ukoliko tako odluci), za svoje zdravlje i zdravlje svog buduceg djeteta, trebala zdravo hraniti (iako je i to postaje diskutabilno nakon saznanja o sve ucestalijem genetskom inzenjeringu vezanog uz hranu). Nekoc sam s bakom na nasoj vikendici uzgajala domace, nespricano povrce i vjeruj da mi je bakin paradajz i njegov okus ostao u sjecanju (ovo sto danas ima na placu nije ni blizu onomu sto covjek sam uzgoji). Nadam se samo da starije kumice na mom placu ne kupuju na Zitnjaku nego imaju mali vrtek kao sto smo nekoc imale moja baka i ja.
Dakle, bez obzira uzimas li Prenatal ili ne, sa zdravom prehranom ne mozes "fulati".
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma