Evo ovak, mene je ta tema suplemenata i inače zanimala jer ih preporučuju po svuda i za sve a puno koštaju i tu se mlate gadne pare. Ostala sam trudna i uzela Prenatal na preporuku ginekologa, i dalje ga pijem. To me motiviralo da izgubim jedno dobrih 5 sati surfajući ovim i onim arhivama u potrazi za relevantim ZNANSTVENIM člancima, dakle, znanstvenim radovima gdje bi našla ko je, kako i gdje što ispitivao. Dakle, ime, prezime, institucija, apstrakt, uzorak, teza itd. a ne "stručnjaci sa xy instituta su pokazali" u Gloriji, Mami i bebi, Didi i seki te ostalom. I znate kaj? Nisam niš našla osim studija koje su rađene kod suplemetiranja trudnica A vitaminom koji se pokazao dobrim i korisnim - u Africi na ozbiljno ugroženoj populaciji koja je potpuno pothranjena. Dakle, apsolutno niš konkretno, ni za ni kontra što se nas zapadnjaka tiče. I još mi je sister to gledala koja je vani na vrlo repektabilnom faksu i opet niš. Sve mi se nekako čini da je to sve skupa porez na budale, al nemre štetiti pa ajde...je l'. I doktori su u tom biznisu, i farmaceuti itd. 90% "ljekova" se ionak prozivodi za potpuno zdrave ljude jer su veće platežne moći od onih ozbiljno bolesnih koji se vucaraju po bolovanjima. I zato mislim da je zdrava prehrana sine qua non i nijednoj trudnici (a ni ostalima) ne bi preporučila da se previše na sintetiku oslanja i zanemaruje svoju prehranu na račun suplemenata. Bolje prava riba nego Omega 3 tablete pa makar se George Clooney s pakovanja smiješio.