Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: kako izvuči mamu i bebu iz bolnice

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno kako izvuči mamu i bebu iz bolnice

no kao što vas večina zna anki je rodila......sve je prošlo OK i njih dvoje su OK samo kaj bi ona doma----veli da bi se doma bolje osječala i da su joj uvijeti tamo grozni-ukratko želi doma........dakle šta sve treba učiniti da njih dvoje dođu doma, odmah da naglasim svjesni smo toga da ćemo morati potpisati papir da odlazimo na svoju odgovornost....ali koga tražiti sve to??????ima li tko iskustva?????mogu li nam oni ikako to zabraniti :?

p.s. dakle to su naputci koje sam dobio od nje da vas pitam a vi pomagajte kako znate, pošto mislim da je i za majku i za dijete najbolje tamo gdje se oni dobro osječaju

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da nebi trebalo biti problema što se tiče odlaska iz bolnice.

Nedavno sam čitala priču sa poroda od Daphne, i ona je otišla doma nakon 24 h. Doktori su je pustili jer je višerotka i jer ona "sve zna". Po meni je to ključno, oni zadržavaju mamu da se sve nauči ili da ne dođe do komplikacija, ali ako je porod prošao ok nebi trebalo biti problema.

Ak u Puli nisu stvarali frku što se tiče odlaska kući, nebi trebali ni u Zg

A tražiti to bi trebalo od dežurnog doktora ili od voditelja odijela.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Traži dežurnog doktora, lijepo mu sve objasni, i ne bi trebali imati problema. Tak i tak imaju gužvu. Držim fige za puštanje!!!

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prvo da i ja čestitam na malom pišulincu, s drugog topika sam skontala da se radi Malom Bubimirku! :D

Što se tvog problema tiče, nemam ti neki pametan savjet ni iskustvo. Samo mi je kroz glavu prošlo kakav bi ti post napisao nečijem drugom mužu i nečijoj drugoj ženi da su to isto pitali. Gotovo da bi ga mogla sastaviti po tvojoj slici i prilici...

A vidi sada vraga maloga...

Kako god bilo, nekako mi se čini da ćete ionako kući po redovitom rasporedu, jer, dok istjerate sve što bi trebalo ionako vam je već vrijeme za doma.

I da, zaboravih napisati, nek ti je dijete živo i zdravo i nek sisa bar do trećeg rođendana!

I sve ovo nije ni najmanje zlobno s moje strane, osobno sam uvijek voljela čitati tvoje postove, ma kakvi ono bili.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa ne bi trebalo biti problema, samo se potpiše izjava o odgovornosti, ili tako nekako i gotovo!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cestitam!

mozda ce tebe traziti da i ti potpises za dijete, ali nije to nista dramaticno.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    cestitam!

čisto sumnjam.....ipak sam ja slobodni momčić

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jeste poduzeli kaj ili niste??

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    cestitam!

ih, pa onda je jos lakse. sta cekate? bjez'te doma.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Jeste poduzeli kaj ili niste??
    akcija "oslobođenje" nije niti bila namjeravana za današnji dan već sutrašnji.....tak da se anki sprema na akciju --first thing in the morning

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

za danas je bilo prekasno......došla je na odjel tek u poslijepodnevnim satima

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam jeli tko spomenuo taj detalj, ali ona moze izaci kad god hoce.
    malo ce udavit dezurno osoblje, ili ce oni udavit nju.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

cestitam!

pa nadam se da bude sutra.....u svakom slučaju tražit će i valjda to i dobiti-da ju puste, nisam joj još stigao pohvaliti vas na savjetima pošto nije mogla pričati na mob. ali obečala mi se još javiti danas... :D , pa ću ju onda upoznati i sa potankostima oko procedure

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

cestitam!

pa nadam se da bude sutra.....u svakom slučaju tražit će i valjda to i dobiti-da ju puste, nisam joj još stigao pohvaliti vas na savjetima pošto nije mogla pričati na mob. ali obečala mi se još javiti danas... :D , pa ću ju onda upoznati i sa potankostima oko procedure

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

~~~~~~~~ da ih puste bez gnjavaže!!!!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

aj drz'te se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam oba puta otisla dan ranije, jedino sto traze je potpisivanje da se izlazi na osobnu odgovornost. Za Mihaela su tvrdili da je malo zut pa smo obecali doci u ponedjeljak (izasli u petak) na vadjenje krvi (naravno, sve je bilo u redu). Meni su predbacivali da imam povisenu temeperaturu (nije li to normalno kod pocetka dojenja?), ali sam svejedno izasla. Takodjer sam ih zvala za svoje nalaze krvi, koji su bili normalni ali su isto nesto negodovali da su 'skoro normalni', ali ajde, nek mi bude -samo da izgleda da su imali razlog zadrzati me dulje. Prvi put sam to vrlo naprasno odlucila, i rekla im da ja taj dan idem doma. Morala sam potraziti neonatologa jer je vizita vec bila prosla.
    Najvise su se cudile i sablaznjavale sestre, kao, kad njeno bozanstvo neonatalog cuje da sam ju dosla uznemiravati dok nesto pise nece biti zadovoljno. Sama doktorica je bila vrlo ljubazna i rekla da mozemo ici ako tako zelim.
    Drugi put sam ih dan prije upozorila da ja sutra idem, sestre su isto negodovale, ali je doktorica rekla ako beba bude ok kad dodje u vizitu, nek slobodno idem,(doktor na viziti za mene je isto reako ako sutra bude sve ok da mogu slobodno ici iako sam imala i kiretazu).
    Oba poroda su bila u Petrovoj, i ne, oni tu ne mogu nista ako mama odluci ranije izaci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam napisati da sam oba puta bila u apartmanu, ali mislim da zbog toga nisu bili nista popustljiviji. Kuharica je bila sretna sto idem jer je morala smisljati jos i vegetarijansku hranu za mene :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nikako nije jasno zasto u rvackoj tako neumorno zadrzavaju u bolnicama mame i bebe danima, ko da je porod bolest

ja isla doma 10 sati nakon poroda i to samo zbog tog sto sam rodila kasno, pa dok sam se otusirala i najela bilo je vec iza ponoci pa mi je bilo ljeno ici doma jer mi se spavalo inace bi isla par sati nakon poroda

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cestitam vam!
    a mali bubimirko je predivan!

~~~~~~~~~~~~~~~~ da sto prije dodju doma!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Držim fige za ranije puštanje i skidanje bana
    nemaju vas kaj zadržavati, ako želite van idete van!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadam se da ćete se već danas doma ekipirati!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cestitam!!! Zar nije danas 3. dan od poroda? Mislim da onda stvarno ne bi trebali praviti probleme oko otpusta. Sa mnom je u sobi bila zena koju su bez problema pustili treci dan (to joj je 3. dijete).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Nadam se da ćete se već danas doma ekipirati!
    pa evo upravo mi javlja kako se već uspjela posvaditi s ginekologom...koji veli da su mu biseri s takvim idejama najdraži.....na kraju je vikal da može doma kaj se njega tiče----nek svi idu doma----u svakom slučaju rekel sam joj da ne odustaje....sad čeka neonantologa pa u novi boj.....uopće ne kužim pa ako mali i treba još koji pregled(nije žuti :D ) pa kaj je tak teško da ga ja dopelam sutra-prekosutra :? .....fakat je tužno kaj se sve kod nas naziva baby friendly bolnica.......to je ono kaj ja uvijek pričam......za bolje uvjete u bolnicama za bebe i mame trebate trošiti snagu ko udruga a ne se zamarati coca-colama, nestlima, reklamama i sličnim bezvezarijama(jel to je tu kod nas-naša realnost a ovo su multi kompanije koje baš briga za vaš stav----mala kritika---no hard feelings )

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

dok se ona izbori za izlazak - doći će i "pravi" dan za otpust.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nikak ne mogu naći u kojoj je to bolnici rodila? :?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja nikak ne mogu naći u kojoj je to bolnici rodila? :?
    sveti duh

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    dok se ona izbori za izlazak - doći će i "pravi" dan za otpust.
    to sam joj i ja rekel....no meni dovoljan samo njen poziv i ja jurim.....već mi je sve spremno u auto (za bebu), a za mamu nisam niš spremil....nek beži u njihovoj spavačici

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock:

pa otkad je kod njih takva situacija??? nemrem bolivit... još u moje doba su bili prekrcani, bebe nismo imali uz sebe - ali se sve moglo riješiti...

:?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    :shock:

pa otkad je kod njih takva situacija??? nemrem bolivit... još u moje doba su bili prekrcani, bebe nismo imali uz sebe - ali se sve moglo riješiti...

:?
    nemam pojma, sad mi je fakat žao kaj nismo išli u VŽ....mislim da bi joj tamo bilo ak ništa drugo puno bolja atmosfera(kaj se tiče osoblja) a i bolji uvjeti po sobama(barem po onome kaj sam tamo vidio)...ali hebat ga sad

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

to sam joj i ja rekel....no meni dovoljan samo njen poziv i ja jurim.....već mi je sve spremno u auto (za bebu), a za mamu nisam niš spremil....nek beži u njihovoj spavačici
    već vidim izjavu doktora u novinama:

"ta rodilja je odmah po porodu htjela ići kući... tražila je otpust u jednoj smjeni, pa u drugoj.. nikakva objašnjenja nije htjela saslušat. u svemu tome ju je huškao i partner koji je slao nekakve poruke podrške, nisam uspio čuti konkretno o kojoj Udruzi se radi, al slutim da je Roda... one su vam... hmmm, ma, bit ću pristojan.
    prošlo je par dana i još uvijek je htjela otići sve dok mi evo maloprije nisu sestre javile da je pobjegla. ni presvukla se nije, odjurila je u našoj spavaćici... čuo sam da se derala na "glupog" partnera koji joj nije ponio odjeću!"

8)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

kad već pitam svakakve stvari onda trebam odgovor i na slijedeće.....imam li ja pravo na koji slobodni dan od firme????

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

naravno da imaš. odnosno, ovisi gdje radiš... imaš Kolektivni ugovor?
    pitaj tete koje rade iskaz rada.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

:D :D :D :D .......dobio sam sms pa ga prenosim u cjelosti:
    PEDIJATAR JE REKAO DA MOŽE, DA ĆE DOĆI DO MENE DA SE SVE DOGOVORIMO.BE READY!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

kad već pitam svakakve stvari onda trebam odgovor i na slijedeće.....imam li ja pravo na koji slobodni dan od firme????
    Pa po nekakvom zakonu trebao bi imati pravo do nekih tjedan dana, ali ovisi o firmi koliko su dobri i spremni ti dati. Dok sam rodila Janka MM-ova tadašnja firma mu je "velikodušno" dala čak 3 dana ...
    Imam i ja jedno pitanje za tebe .
    Kaj je istina da na SD još uvijek nije uređeno rodilište i da se rađa svugdje samo ne tamo??? :?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

:D :D :D

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

:D :D :D :D .......dobio sam sms pa ga prenosim u cjelosti:
    PEDIJATAR JE REKAO DA MOŽE, DA ĆE DOĆI DO MENE DA SE SVE DOGOVORIMO.BE READY!

Super :D :D :D .

p.s. Samo učim i meni će to trebati skoro

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

naravno da imaš, jedino ovisi o firmi koliko dana. mm je dobio samo 3

p.s. e, sad kad je akcija oslobađanja uspjela, lijepo sa familijom na prvomajskog janjca

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kaj ima?

o'so bubi po anki ?!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Super!!! Javite se. :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Super :D .

Imaš pravo na minimalno 3 slobodna dana (ili više, ako ti poslodavac odobri ili ako tako stoji u kolektivnom ugovoru/ugovoru o radu).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Pa po nekakvom zakonu trebao bi imati pravo do nekih tjedan dana, ali ovisi o firmi koliko su dobri i spremni ti dati. Dok sam rodila Janka MM-ova tadašnja firma mu je "velikodušno" dala čak 3 dana ...
    Imam i ja jedno pitanje za tebe .
    Kaj je istina da na SD još uvijek nije uređeno rodilište i da se rađa svugdje samo ne tamo??? :?
    ovako....još nisam otišao po nju, ona je potpisala neke papire i sad još čeka nalaze trombocita od maloga.....rekli su joj da90% da je sve ok i da bu danas doma, tak da sam ja još od jutra na iglama---doma sam im sve spremio i jedva ih očekujem, nadalje kaj se tiče SD.....kaj ja znam jel to uređeno ili ne ....meni sve to ne zgleda preveć novo i uređeno.....pogotovo sobe na odjelu......odnosno navodno postoje i sobe koje su nove, ali nema tih puno---to je na istom katu gdje su sve rodilje tj. tamo gdje vam nose djecu na pokazivanje samo na drugoj strani(tak barem anki veli).....nemam pojma meni sve to izgleda(odjel) vrlo jadno....vjerujte mi nagledao sam se bolnica i odjela ovakvih i onakvih u zadnjih 2 godine.....i svi su mi barem 100 puta bolji nego ovo kaj sam tu vidio.....od komfora, preko čistoće i uređenosti.....nemam pojma ali po meni bi jedan takav odjel uvijek trebao biti reprezentativniji od recimo ortopedije-a to definitivno nije

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

KREĆEM!!!!! :D :D

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ajde, Bubi, polako ali sigurno.
    Puno ih puno pozdravi od nas, baš će vam danas biti lijepo, prvi puta u četvero !!!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

SRETNO STIGLI!!!! e pa curke bilo mi vas je divno dnevno izvještavati o događajima.....nadam se da će slijedeći post biti od ankija........a sad odo ja u ilegalu

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dobrodošli kući :D :D !!!!

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!
    :D :D :D :D :D

kloklo avatar