Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: carski i kiretaža na živo 2 tjedna poslije poroda

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno carski i kiretaža na živo 2 tjedna poslije poroda

Evo, baš čitam vaše doživljaje s poroda i kad vidim koliko priča tu ima, sam i sama, nakon godinu dana, odlučila konačno pisati o svojim "doživljajima" na oba poroda i doživljajima nakon 2. poroda.

Nisam sigurna dal ovo spada pod ovaj podforum ili onaj o porodima, al nema veze, jer se radi o jednom i drugom.

Pa, ovako...
    Prva trudnoća ( prije 3, skoro 4 godine ) mi je bila rizična.
    Imala sam trudnički šećer, problema sa štitnjačom i na kraju još i predeklamsiju. Dr. (Felix editirala ime) ( Petrova bolnica ) koji mi je vodio cijelu trudnoću i bio na 99% pregleda je stvarno bio ljudina od čovjeka i stvarno se brinuo o meni i mojoj bebi. Pred kraj trudnoće - u 38. tj. - odlučio je raditi carski rez. Na moju veliku žalost, jer sam kao 1. stvarno htjela roditi vaginalno i kao 2. imala paničan strah od operacije tj. carskog. No kako su mi nalazi bili takvi kakvi su bili, carski je bio neizbježan ( bar je tako tvrdio moj dr. i ja sam mu potpuno vjerovala, jer je stvarno bio ok ). Rađena mi je i aminocinteza tako da se vidi da li je mali zrel za porod, kaj je i bio. Porod za 5! Oporavak za 5 ( dobro, 1. dan je bolilo ko ludo, ali sam stalno dobivala inekcije protiv bolova, pa se dalo izdržat bez problema )! Rez i rana za 5! Bilo je savršeno! 6. dan kad sam išla doma, sam se osjećala ko da ni nisam rodila! Ništa me nije bolilo! Ma, velim vam, savršeno! Mislila sam si da bi ovako mogla roditi još 50 puta!!!
    Prije odlaska iz bolnice sam bila upozorena na to da bi idealan razmak između trudnoća bio 2 godine. Poslije nisam imala nikakvih problema.
    No, točno na Karlov 1. rođendan, ja sam opet zatrudnila... Opet sam krenula mom dr. (Felix editirala ime)i on mi je odmah rekao da ću i ovaj put na carski ( pretpostavljam da je tako razmišljao zbog kao prekratkog razmaka između trudnoća ). Meni to opet nije bilo baš pretjerano po volji, jer sam ovaj puta opet namjeravala roditi vaginalno, ali nisam se previše opirala tome baš iz razloga jer je 1. carski bio totalno ok. Ova trudnoća mi je bila za 5! Nikakvih komplikacija.... Jedino što me smetalo je bilo to što me svaki puta pregledavao drugi dr. Neznam zbog čega, jer je tada dr. (Felix editirala ime) radio utorkom u trudničkoj ambulanti i ja sam naravno na preglede išla uvijek utorkom. Ali kako sam već napisala, svaki put bi se pojavio drugi dr. tako da me (Felix editirala ime) u cijeloj trudnoći pregledao svega par puta. Pred kraj trudnoće (Felix editirala ime) niotkud, a mene je već počela zanimat tema "porod", tako da sam taj zadnji pregled u trudničkoj ambulanti pitala dr. (Felix editirala ime) za porod. On meni da je sve ok i da ne vidi razloga da nebi rodila vaginalno! E, nitko sretniji od mene!!! No, kopalo me to što mi je (Felix editirala ime) rekao o carskom ( pa mislim radi se o djetetu i meni, pa mi nije do šale ), pa sam (Felix editirala ime)ispričala za to ( to mi je očito bila kobna greška!!!! ). Na to me (Felix editirala ime)odmah upisao za primitak u bolnicu radi nadzora i dovršenja trudnoće?!?!?!?!? Rekao je da dođem u četvrtak u bolnicu i da će me u petak porodit!?!?!? Pitam ja zakaj sad to, a on meni samo da će sve biti ok i da dođem u bolnicu pa da ćemo vidit dalje. Drugog odgovora nije bilo, makar sam ga i dalje ispitivala. Možete si mislit koji šok! No dobro, mislila sam si - pitat ću (Felix editirala ime) u čemu je problem a i tako moram uskoro rodit a i opet sam počela naoticati, pa je možda ipak bolje da budem u bolnici. I dođem ja tako dotični četvrtak u bolnicu. Nađem (Felix editirala ime) i on meni da bude sve ok, da je sad u žurbi i da će doć do mene na odjel kad završi. Taj dan ga nije bilo... Sve mi je to bilo čudno... U petak me pošalju na pregled ( a ja kao trebala rodit u petak! ), pregleda me (Felix editirala ime) i veli sve ok, natrag u sobu, bez ikakvog komentara na moja pitanja! E, tada mi je puko film! Tražim ja (Felix editirala ime) po cijeloj bolnici, nađem ga, on naravno opet u strci, al ne dam se... šizim!!! On meni da bude sve ok i da ne paničarim! Da ne PANIČARIM???? A da mi neko objasni zbog čega sam u bolnici, zbog čega sam se kao trebala porodit u petak, zbog čega me ipak nisu porodili!!!!?????
    U ponedjeljak u jutro opet pregled. Na pregledu (Felix editirala ime)i (Felix editirala ime)! Opet sve ok i šalju me natrag u sobu! Meni se opet digne tlak, ali doslovno mi se digo tak da mi se zavrtilo u glavi i da sam sva probljedila. Mere mi tlak i dijagnoza - sutra carski radi povišenog tlaka!!! I tako ja drugi dan u sali čekam (Felix editirala ime) da me porodi, kad ono uletava (Felix editirala ime). Samo sam uspjela vidit facu i čut kako mi je reko DA MI EVO CARSKI KAKO SAM I HTJELA! Onda sam zaspala! Znači u tom je bila caka! Netko je pobrkao lončiće i mislio da ja ŽELIM carski!!!! No bilo je kasno... Rodila sam zdravu curicu i bila sam presretna..... Opet ista stvar... 1. dan boli do ludila!!! Baš sam komentirala kako me boli puno jače nego 1. carski. Na to su mi rekli da to mora biti tako, da 2. carski uvijek jače boli ( sad jel istina ili nije neznam, al su i druge cure na intenzivnoj kojima je to bio 2. ili 3. carski rekle da je tako ). Ok... boli, koma boli, trpim, trpim... Drugi dan ništa bolje, treći dan isto boli ko ludo. Četvrti dan završim na odjelu al i dalje ludo boli.... Cure u sobi se čude, jer je njima već sasvim ok. Sestre me smatraju malo pekmezavom i to je to. Šesti dan izlazim iz bolnice POGRBLJENA, DRŽEĆI TRBUH RUKAMA jer drugačije nisam mogla hodat od bolova. To njih nije navelo na to da me stave na UZV.... Pošalju me doma. Ja budala si mislim, ok - drugi put više boli... Bilo mi je čudno, ali rekle su da 2. više boli, pa sam se još i sama uvjerila da sam valjda ovaj puta pekmezavija.... Dok na kraju, 13. dan nakon poroda nisam dobila visoku temperaturu i shvatila ( konačno, ja glupača!!! ) da tu nekaj ne štima. Dođem ja u bolnicu na hitnu. Prvo čekam sat i pol doktora... Onda se doktor odostoji pregledat me vaginalno i UZV. Nakon UVZ je nešto zmuljao sestri ( nisam razumjela kaj ). Sestra pita dal da mi da inekciju ( neznam više točno kaj, al kasnije sam skužila da se radi o anesteziji ) na kaj je on reko da ne, da će to tako obaviti! I onda sam osjetila bol od koje me je vjerovatno čitava bolnica čula. Nisu mi rekli kaj su mi radili, ali toliko luda nisam, da nisam shvatila da je to bila kiretaža... Onda su me poslali na odjel među babinjače. Na odjelu su sestre osjetno digle frku. Stavile su me u sobu sa još, čini mi se, 7 babinjača. Naravno, odma su pitale kaj je bilo i ja velim. Odmah drugo jutro sam dobila deportaciju u tzv. aparman ( meni je to više izgledalo ko soba za izoliranje - krevet i umivaonik ). Pitam ja (Felix editirala ime) čemu to,a on meni tako da mogu dofurati malu i dojiti je. Isti dan su mi dofurali malu. Bila je jedno popodne s menom, onda su mi rekli da dobivam jake antibiotike i da imam visoku temperaturu pa da mi preporučaju da ne dojim. I tako je mala otišla doma ( naravno, mlijeka mi je nestalo jer sam u svakoj ruci baš u preponi imala kanilu pa nisam mogla niti pidžamu preskinuti a kamoli izdajati ). Tada se u priču umješao i ravnatelj bolnice koji me uzeo kakti pod svoje oko. Cijeli tjedan su me filali raznoraznim lijekovima, nije me prestajalo boliti! Sumnjala sam da ima još toga u meni! Rekla sam to mom tati i on je digao još frku da me prebacuje u drugu bolnicu. Na to ga je ravnatelj zamolio da pričeka da će me sad pregledati. Odmah su napravili UZV i vidi vraga još je bilo "materijala" unutra. I to su htjeli zataškat. Veli meni doktor ( tada više nisu bili u igri (Felix editirala ime), (Felix editirala ime), a (Felix editirala ime)pogotovo ne ) da ima još malo nešto al da je to tako malo da se to niti nebi trebalo vaditi po njegovom mišljenju, ali da ravnatelj želi da se to vadi. Rekiretažu su trebali napraviti kasnije kako sam načula. Poslali su me u svbu gdje me čekao tata. Ispričala sam mu svega pol toga jer je već sestra uletila u sobu po mene KAO samo na vaginalni pregled. Odmah su me još jednom iskiretirali ( ovaj put u anesteziji ). Hteli su i to zataškat. U ponedjeljak je sve bilo ok i pustili su me doma. Na odlasku mi je ravnatelj rekao par riječi koje su me doslovno šokirale!!! "Neka pozdravim tatu i da mu kažem da ako ništa drugo da je bar mogao reći hvala!!!", a i glavna sestra mi je savjetovala da ako odlučim još rađat, da odem u drugu bolnicu!!! Možete to vjerovat!!!????? Pa nihovom greškom sam mogla dobiti sepsu i krepati!!!
    Sva sreća da sam temperaturu dobila popodne, jer poznavajući sebe, da sam je dobila po noći, čekala bi jutro da odem u bolnicu, samo tada jutro možda nebi ni dočekala!

Razlog zbog čega nisam ništa poduzela... nestali su papiri.... Dobila sam samo nafrizirano otpusno pismo.

Ima li još koja od vas takva iskustva iz Petrove?
    A do tada sam tu bolnicu stvarno kovala u nebesa!
    Istina, specijalizirani su i stvarno spase puno života!
    Ali zar moraju gubite živote čištom nemarnošću?

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jao, stvarno strašno. Sva sam se naježila samo od čitanja!
    Drži se i ljubi klince , ja sam rodila na Sv. Duhu i zbilja imam pozitivna iskustva ali kad ovako nešto pročitam uhvati me panika i dođe mi da odgodim drugu trudnoću za 10 godina.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izbrisat cu imena doktora.
    prica je... jos jedan uzas iz nasih rodilista

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Čula sam tvoju priču već nekoliko puta, ali nikad ovako detaljno i tek sad shvaćam kako ti je strašno bilo.

Jelena

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Trilian, jel znaš možda da li su ti porodi isto bili u Petrovoj?

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Trilian, stvarno sam čaknuta. Imaš pp

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Lora 163 Strasno iskustvo..

Dodji ti nama na kavicu u Smb

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Lora 163 Strasno iskustvo..

Dodji ti nama na kavicu u Smb
    To stoji, samo da malo prođe frka kod nas!
    Čuj, pa moram si kćer upznati sa Patrikom!
    Pusa slatkom dečecu!

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa iskustvo nije bilo ugodno.... ali mi volja za još jednom bebom nije prošla

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gdje će mu duša? (tzv. doktoru)
    Lijepo je što te volja za još jednim djetetom nije prošla.
    Hrabra ženo!

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ima li još koja iskustva iz Petrove?

ima. U tu bolnicu ni mrtva više.
    2004.g. sam ležala u bolnici gotovo 2mj zbog nadzora jer je
    bila blizanačka trudnoća.
    Iako sam ih upozoravala dva dana prije tragedije na nalaz ctg-a,
    nitko nije reagirao,al ni došao da bi me pogledao il razgovarao.
    Ujutro,na ctg-u ne mogu naći otkucaje beba.Prolazi i vizita,nitko ne reagira,još mi dobacuju "Igrajte se još malo sa ctg aparatom"
    U 8.54h ujutro crta na papiru ctg-a je posve nestala.
    Tek onda su se svi ustrčali.
    Isto popodne su me strpali u predrađaonu.Slušati samo dječji plač
    novorođenih bebica - a znati da svoje bebe nećeš čuti....možete li to samo zamisliti?
    Ostavljena sama.Nitko da te ni pogleda od sestara il doktora.
    Ko zadnji kamen na cesti.
    Nikakva ponuđena psihološka pomoć.Ništa.
    Ni objašnjenje.
    Željeli me strpati još u sobu sa babinjačama,ja koja sam rodila mrtve bebice.Našla se ipak neka dobra duša i izdvojili me samu u sobu.
    Nema tih riječi da bi uopće mogla opisati svu tu stravu i osjećaje tog dana.
    Sad ostaju samo sjećanja na anđele...

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zaboravila sam napisati da je bio 35tjedan trudnoće

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ajme frka...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lora i Frka ,

Još jedan razlog da izbjegavam Petrovu u debelom luku...........najtužnije mi je to što su oni ipak bolnica za ženske bolesti i porode....

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sve groznije od groznijeg. Do kada će tako s nama?
    Frka20

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

isuse...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

tek sad vidim....
    frka bas mi je zao. grozno. uh, ja bih sad iz koze iskocila. stvarno su neljudi.
    ajme prestrasno....

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isuse!!! Ja tek sad vidla!
    Frka 20, užasno mi je žao kaj ti se dogodilo!!! Kaj je najgore, moglo se izbjeći!!!
    Ma, užaš živi!!! Ja bi sve te doktore tamo pobila jer znam kako se ponašaju sa trudnicama koje imaju nešto za "javiti".
    Čim ti imaš nešto za reći odmah te otpraše sa glupim komentarima poput: "ne šizite", "ne paničarite", "igrajte se još malo sa ctg-om" - tu istu rečenicu sam čula više puta! Ponavljali su je jednoj curi u mojoj sobi koja je imala trudove ( naravno ctg nije pokazivao ni trudove a kaj je još gore niti bebine otkucaje!!! ). Cura, normalno da je pošizila... komentar sestra "nek ne šizi", a komentar doktora - baš taj "nek se poigra sa ctg-om". Imala je jadna trudove cijelu noć, snimala je ctg cijelu noć i ništa... Na kraju je cijela soba digla paniku na sestre da nekaj poduzmu, jer jadna više nije znala za sebe... Poslije vizite su se ipak sjetili da imaju jednu "dramatičnu" u sobi 18. Poslali je na klistir, brijanje i u rađaonu....
    Da ctg nije registrirao trudove smo sve znale, na kraju smo nažalost saznale da je ctg imao pravo što se tiče bebinih otkucaja srca
    Dok sam ležala u bolnici i čekala da rodim Karla dogodila se slična situacija! Bila sam svjedok toga. Jedna cura iz susjedne sobe rodila je dijete u 5. ili 6. mjesecu trudnoće ( ne sjećam se točno koji mjesec ) na wc- u!!! Jadala se danima da je nešto boli ( naravno 1. dijete i tko bi znao da su to bili trudovi! ). No, isto tako, nitko nije reagirao. Tu zadnju većer se žalila da je jako boli i stvarno je loše izgledala. Te noći se to dogodilo! Sama na wc-u!!!
    Frka 20 i sve cure kojima se dogodilo tako nešto

Ne bi sada s tim "pričama" htjela plašiti trudnice ( moja 1. trudnoća i porod su bili za 5 ), ali neka nas takva iskustva opamete i kad vidimo da se jednoj od nas tako nešto događa, da i mi reagiramo!!! Možda bi se ishod nekih situacija i dao spasiti da se na vrijeme "digne frka".

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

STRAŠNO!!! lora, frka

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sve je to zapravo borba sa vjetrenjačama jer štite jedan drugog(zato smo i odustali od tužbe) i eventualno dobiju samo nekakav "ukor" pred
    otkaz il tako nešto...i opet rade.
    Jednostavno nema ljudskosti.Eto samo jedan od mojih primjera:
    dolazi mi u sobu jedan od ginekologa (nakon cijele frke) reći da bebe više nisu žive,u stopu ga prati sestra sa injekcijom za smirenje,a u hodniku ispred sobe se već čuju komentari na cijeli moj "slučaj" (za njih) i odmah zatim vedre teme uz smijeh do suza.
    I što više reći? nema tih riječi za takve traume.
    Lora163

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Slučajno sam "zalutala"i samo da vam pošaljem veeelike poljubce .
    Ne mogu vjerovati što se sve dešava po našim bolnicama!
    Cure

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •