Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: umotavanje u lancun nakon poroda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno umotavanje u lancun nakon poroda

opet ja sa vjestima iz nesvjesti
    pricala sam sa prijom i ona mi kroz pricu spomenila i umotavanje u lancun nakon poroda pa sam ja blenila jer za to jos nisam cula.( splitsko rodiliste, naravno )
    kaze da kad rodis uzmu dite, rodilji stave zelenu krpu medju noge i umotaju do pasa u lancun da se ne moze dignit i tako budes 2 ure.

mene ovo jako interesira ( iz osobnog razloga ) pa molim cure koje su prosle kroz slicno da opisu to motanje i da li se to radi u svakom rodilistu u hr tako

Pepa

Početno

Ja sam rodila u Šibeniku.I meni su stavili tu zelenu krpu između nogu,mislim da me nisu zamotali u lancun-zaboravila sam
    Ma nisu sigurno...zapamtila bi to!! :D
    Uzeli su mi Filipa zbog pregleda i odveli me u sobu.
    Nakon jedno 2 ure došla je sestra (u međuvremenu sam zaspala) i odvela me na WC.
    Nakon svega toga doveli su mi Filipa i onda je bilo

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam imala carski i stavili su mi nekakvu krpu između nogu. To je umjesto uloška. MM-a su poslali kupiti uloške u dućan preko puta, jer sam ja imala hitan carski pa nisam donijela stvari u bolnicu. Eto, to je tragično - da na ginekologiji nemaju uloške čak niti za hitne slučajeve nego muž hitno mora u dućan kupiti ih, a za to vrijeme žena leži sa krpom između nogu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao i kod Pepe. Samo što to zeleno nije nikakva krpa već nešto plastificirano, nepromočivo, a preko te zamotaju u lancun. Pepe izgleda da si zaboravila. Stave ga kao pelenu djeci.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni su isto stavili nekakvu,ali plavu krou koju nisam smjela dodirnuti valjda zbog sterilnosti i to je tako stalo dok me nisu prebacili u sobu.Onda su mi metnuli uloške.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a fortuna moja, kad ces se ti pristat iscudjavat splitskom rodilistu? dobro ti je prija rekla sve je tako, i zelena krpa i lancun. i jos kad sam dosla u predradjaonu su mi napomenili da visoko dignem spavacicu da je ne bi zakrvarila jer da necu dobit drugu. to su mi isto napomenili jos par puta. ko da je meni bilo do brige oko spavacice. zato sam do drugog dana bila u spavacici s ogromnom krvavom flekom na guz....

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I meni su u osječkom rodilištu tako stavilu krpu između nogu i stavili me na stol -krevet , izvezli u hodnik gdje sam ležala 2 sata i slušala druge kako urliču i kako se deru...i tako su me odvezli u sobu i ležala sam do ujutro .Šok za šokom.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam dobila krpu između nogu, više je sličilo ko velika salveta (baš je bio nekakav kruti i debeli materijal). I imala sam to do prvog odlaska na WC. Zapravo, nisu mi dali da idem na WC već su mi donijeli tutu na koju se nikako nisam mogla popiškati ležeći, pa sam se mučila dok sestri konačno nisam rekla da me pusti da se sjednem. Nakon što sam obavila nuždu, maknuli su i tu salvetu.

Poslije sam se pitala koliko je rodilja tu istu salvetu imalo između nogu! :shock:

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I ja sam dobila plahtu među noge, a maknuli su mi je nakon 20 sati!!! Barem su je promijenili u međuvremenu. Jednom.

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Poslije sam se pitala koliko je rodilja tu istu salvetu imalo između nogu! :shock:
    Daj molim te, pa vadljda ne misliš da su baš toliki kreteni da bi samo oprali i ponovo koristili nešto što ide među noge nakon poroda...Spavačice još nekako mogu pregrmit, ali ovo je već paranoja... :shock:

Ja sam imala istu stvar, zbog mogućeg krvarenja - dosta sam rezana i rekli su mi da mogu opet popucat šavovi ako se budem vrtila i micala okolo, pa su me zamotali čvrsto da ne dođem u napast.

I uopće me nije bilo briga...ležala sam tih par sati, slala smsove okolo, mislila na malo slatko čupavo koje sam imala u rukama dok su me šivali, i nikom ništa. Krpu su mi promijenili kad su me odveli u sobu (sestra ju je bacila u smeće), i ujutro sam išla na WC, tuširanje i onda nosila normalno uloške.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja isto mislim da vlada lagana paranoja. Krpu, naravno sterilnu, opranu stave radi krvarenja koje ne bi tada pokupio nikakav uložak i mora se ležati na toj dasci, krevetu u hodniku, bez jastuka i čekatii dva sata jer ako dodje do nekih komplikacija odmah te premještaju u oper. salu. Ako ništa drugo naše bolnice su čiste!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne slazem se s ovim da krvarenje nakon poroda ne bi pokupio nikakav ulozak.
    :? :? :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja se slazem sa Zoranom :D
    Meni bilo dosta dva medium uloska kroz noc.

Početno

Keste vas dvije rezane? Ja sam skoro potopila krevet unatoč krpi... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam rezana. Ali znam da je praksa u ovim beckim bolnicama koristiti samo uloske. Ali ne one obicne nego one nekakve dugacke vatirane u kombinaciji sa mrezastim gacicama. I tih ulozaka i gacica smo imali na raspolaganju u neogranicenim kolicinama.
    Ova cura sto je bila sa mnom u sobi je imala dugotrajan porod i zavrsila na carskom na kraju. Tako da je sasvim moguce da je ona bila rezana jer nema kako nisu pokusali da beba vaginalno izadje. Plus rana od carskog. I znam da je puno krvarila. Ali oni su to rijesili tako sto su je sestre jako cesto presvlacile prva dva tri dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj beba2 prvotno napisa
    Ako ništa drugo naše bolnice su čiste!!!
    Mislim da se mnogi koji se kao ja bore sa neizlječivim boleštinama pobranim u našim bolnicama ne bi složili s tobom. Ili ti možda nisi u Hrvatskoj?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ne znam baš dal stalno kupuju nove plahte, meni ova uopće nije izgledala kao nova.
    Zdravstvo nam je toliko štedljivo pa ako za svaku rodilju imaju novu plahtu, svaka čast.

Nisam uopće vidjela je li sestra bacila tu plahtu. :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Pa ne znam baš dal stalno kupuju nove plahte, meni ova uopće nije izgledala kao nova.
    Zdravstvo nam je toliko štedljivo pa ako za svaku rodilju imaju novu plahtu, svaka čast.
    slazem se. pa nemaju ni za wc papir .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Anči prvotno napisa
    Keste vas dvije rezane?
    Ne.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

U Beču ko u Beču
    Živim u Hr, u ZG i stojim pri tome da su naše bolnice čiste.
    Ja sam rezana i užasno sam puno krvarila i ne bi mi pomoglo ni pakiranje maxi uložaka.
    Moji dojmovi koje sam pokupila iz rađaone i bolnice bili su isključivo vezani za mog bebača, tako da su mi sve ostale pojedinosti s kojima se vi opterećujete bile nebitne i nisam ih tako dramatično proživljavala.
    Ostanak u bolnici od tri dana mi je godio jer sam 1. <dan prespavala jer sam rađala cijelu noć, drugi dan sam se pribrala i uspostavljala prve kontakte s bebom i eto treći dan ekipa je došla po mene.
    Nisam obraćala pažnju na pločice, stolove i šlape jer nisam zato došla u bolnicu. Jedinu sam zamjerku imala za pušenje u WC-u koje je prekinuto kad se šef vratio s vikenda.
    Za koji mjesec ću najvjerojatnije roditi u istoj bolnici (Merkur).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U Beču ko u Beču
    kao i u Norveskoj, Svedskoj, Danskoj, Engleskoj ...
    A u Hrvatskoj kao u Rusiji, Moldaviji, Armeniji (da navedem samo neke za koje znam iz prve ruke...)

tako da su mi sve ostale pojedinosti s kojima se vi opterećujete bile nebitne i nisam ih tako dramatično proživljavala.
    Te pojedinosti su odraz odnosa prema zeni u drustvu opcenito (ne samo u bolnici).
    Kada su se zene prije stotinjak i manje godina bacale pod konjske zapreke u znak protesta jer nisu imale politicko pravo glasa, naslijedjivanja imovine itd..., i tada je bilo i zena (ne samo muskaraca) koje su to smatrale detaljima u zivotu tipa: Meni i tako to nije vazno, zbog cega se ove uzbudjuju?

Ne kazem da je zamotavanje u lancun jednak neimanju prava glasa (ili mozda je, ak se pobunis pa se tvoj glas ne slusa :D ), ali ima veze s nasim polozajem u "sistemu".
    A to je ono sto neke moze smetati.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

uopce ne kuzim ovu raspravu u cemu je problem meni se uopce ne cini problem to zamotavanje, ne vidim vvezu sa dobijanjem glasa zena normalno da ce zamotat zenu kad izlazi iz radaone u nesto, sad bila to zelena krpa, lancun ili sta bilo. posto nakon poroda moras lezati neko vrijeme u predradaoni ta krpa ti ne smeta, skuplja lijepo krv i onda dodes na odjel, operes se dole i stavis voje gacice i svoje uloske.kako nema love da umisto krpe stavljaju te debele uloske koji se u starnim zemljama koriste, mislim da nije los izum ni krpa. sad me popljucajte slobodno 8)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je fantastično to kako se vi sjećate svih detalja - ja sam bila tako blažena da, valjda, ne bih primijetila ni da su mi strpali... televizor!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

normalno da ce zamotat zenu kad izlazi iz radaone u nesto, sad bila to zelena krpa, lancun ili sta bilo.
    mozda jedan veliki (maxi) ulozaK? (koji ona donese ako bolnica nema love...) pa ga promijeni nakon 10 min, 30 min, 1 sat ili 3 sata....ovisno o potrebi

posto nakon poroda moras lezati neko vrijeme u predradaoni
    To je ono sto ja zovem neimanjem prava; zena bi odmah nakon poroda trebala biti negdje na samo sa bebom, dojiti je i uspostavljati vezu, tj. trebala bi imati pravo da to izabere ako hoce. Ako nece, neka ceka u predradjaoni.

Veza sa pravom glasa je u tome da se nekada to vecini zena cinilo bez veze, nesto sto njih u principu ne smeta, sto su pojedninosti kojima se neka manjina opterecuje (mojoj babi je bilo svejedno je li ona moze glasati ili ne, bas ju bilo briga). Mojoj drugoj babi nije, ona je uvijek bila politicki osvijestena pa je htjela da se taj glas cuje.)
    A sve skupa se odnosilo na opasku da su to pojedinosti kojima se neke opterecuju.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

pa sta se tice donosenja uloska sa sobom i da ga sama obuces kad izades iz radaonice , to mi izgleda skroz izvedivo, samo di bi se moglo kupiti takve uloske?? a to da je nemanje prava ako moras stati sat, dva u predradaoni da vide jel sve stima...pa, ne znam, bolje da te drze tamo nego stave u sobu i ne obracaju paznju na tebe...ma, sad svugdi kod nas nailazis na greske, na nedostatak prava bolesnika ili rodilja u ovom slucaju, ali nerviras se oko vaznijih stvari, ako pocenes ispaljivat na zivce zbog krpe medu nogama, onda stvarno, sta ces sa drugim vaznijim stvarima...pa, mislim organiziras si u glavi da brines za neke probleme a druge prepustis struji....takva sam ja, borila bi se za glas zena u proslosti ali stvarno se ne bi bacila pod kola radi toga 8)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupis uloske za inkontinenciju i stvar rjesena.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Slazem se, ni ja se ne bi bacala :D
    Snaznije bih protestirala!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u sibenskom rodilistu ides poslije poroda u sobu. nema nikakvog lezanja u predradjaoni.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

pametno ovo sa uloscim az inkontinenciju
    prvi put kad sam radala, cekala sam sat, dva nakon dolaska u sobu,da se dignem u zahod da se operem i stavim svoje uloske i gacice.drugi put sam ponila pampers maramice i momentalno cim sam dosla u sobu sam se sredila.treci put nosim uloske u radonicu, tj.stavljam ih na vrh torbe da cekaju dok ne rodim :D

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, slazem se da zelena krpa nije uopce neki problem. Ona je samo odraz opceg stanja i savrseno se uklapa nj...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •