Evo nas opet s vrtickim problemom.
Moja Zorka se u zadnje vrijeme pocela intenzivno, ali stvarno intenzivo izderavati na lutke. I to na njemackom. Znaci, kad se vrati doma iz vrtica, poreda one stolice u krug ili nesto deseto (igra se vrtica) i onda krene dernjava. Dere se te neke ajmo reci tipicne recenice koje tete govore djeci: jesi me razumio, prestani, sad je dosta itd. Ali se dere bas koma. Pa je pocela iste fore da trenira na Jaseni i na nama. Nekako se totalno promijenila.
Ono sto ja znam sigurno je da se te tete povremeno stvarno izderavaju na djecu. Ali, dal da automatski pretpostavim da je to njihovo izderavanje pretjerano? (ako bi ga i uopce smjelo biti, ali necu sad idealizirati jer navodno se tu i tamo svugdje znaju izgalamiti) I kako da se postavim kad se dernja na nas jer ocito nista ne pali. Kako da joj govorim da to ponasanje nije ok, a istovremeno je ostavljam na cuvanje i povjerenje grupi zena koje se isto tako ponasaju?
Nemam pojma sta da radim jer mi se dijete pretvara u malog deratora i gnjavatora, a ne vidim da ide nabolje. Da trazim opet novi vrtic je problem jer nigdje nema mjesta. Probali smo razgovarati o tome s ravnateljicom, ali od tih razgovora nema kruha jer zena obecava brda i doline i sve ostane na tome.