Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 256

Tema: Izuvate li cipele u kuci/stanu?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

btw, ne znam zašto neki smatraju da ako se držiš ovakvih nekih pravila kakva su navele cure gore odmah moraš biti frik za higijenu (u negativnom kontektu), a dijete ti živi pod staklenim zvonom i valjda završava u zaraznoj kad prvi puta stavi neopranu rukicu u usta?!

Pa ima valjda i neka sredina u cijeloj to priči?! Pri tome mislim da npr. moja N. pere rukice prije jela, nakon što vidim da dira (po meni) prljave predmete i sl., ali to ne znači da nikad nije stavila u usta ništa s prljavim rukicama!

I super je zdrava (kuc-kuc) - dakle, dolazi u kontakt s bakterijama i razvija svoj imunitet, ne živi u sterilnim uvjetima, ali isto tako je ne izlažem ne-znam-kakvim nehigijenskim uvjetima pod parolom: sve za imunitet!

U konačnici, ma može dijete 100 puta uzeti keks s ulice, i neću mu se ništa desiti, jer recimo keks nije bio zagađen nekom određenom bakterijom ili ne-znam-čim-već, ali će 101. put pokupiti neko gadno sr...! Uopće mi ne pada na pamet na taj način se svjesno kockati sa zdravljem svog djeteta!

Osim toga, nije stvar samo u zdravlju, nego i gadljivosti! 8)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

petra, apropos majstora, ne bih to tražila da se radilo o jednom ili dva u godinu dana, ali uselili smo u novi stan u koji je svako malo netko ulazio i testirao utičnice, radijatore, klimu, antene i sl. I nisu skidali cipele nego samo navlačili te zelene navlake!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iz cipela u šlape = i mi i gosti. Po kiši, zimi i ostalom (ne)vremenu obavezno.

Po ljeti mi je glupo inzistirati na skidanju, ali zato kad mi netko dolazi instaliram na ulaz prije otirača vlažnu krpu, pa se tako "čiste" šuze i onda obrišu na otirač...

upravo zbog sveg tog "s.anja" po asfaltu i pseće kakice, pljuvanja i ostalog (živim u centru) ne mogu zamisliti da mi se sa takvim šuzama gazi po stanu, a onda nakon toga moje dijete (doslovno) pliva po tom podu...ovako i onako imam problema sa njegovim pranjem ruku, vađenjem šmukeca iz nosa "čistim" prstićima i sl...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj hrčkić prvotno napisa
    btw, ne znam zašto neki smatraju da ako se držiš ovakvih nekih pravila kakva su navele cure gore odmah moraš biti frik za higijenu (u negativnom kontektu), a dijete ti živi pod staklenim zvonom i valjda završava u zaraznoj kad prvi puta stavi neopranu rukicu u usta?!
    Slazem se. Ljudi toliko pljuju po cesti i meni je to gadno, pa ne bih ni da to dodje u usta mome djetetu, fala. Nekome nije gadno i ne misli o tome - postujem. 8) Isto tako, nitko ne mora nositi moje ciste papuce za goste (pere ih ves masina bar jednom tjedno, a imam i novih, neraspakiranih) ako to ne zeli, kod nas je i u sred zime jako toplo i nema zime. Kad radimo tulume i svecanosti naravno da se onda nitko ne izuva, pa i svecane cipele su dio odijela, ali tih dogadjaja ima ipak rjedje nego bliskih prijatelja koji su kod nas gotovo svaki drugi dan! (ako mi nismo kod njih)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

O.T.
    Ovo sa pranjem i nuđenjem šlapa mi je baš fora.

Kako se redaju forumaši koji ni za živu glavu ne bi obuli tuđe šlape pa makar bile svježe skinute sa štrika, tako se običaj pranja šlapa onih drugih forumaša sa jednom u tri mjeseca, uvriježio u sve kraćem i kraćem periodu.
    Čekam da se javi netko tko ih pere jednom dnevno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja uopće ne perem šlape jer ih uglavnom nitko ni ne obuva, svi su bosi..
    U odjelima mi baš i nitko ne dolazi, a ako u kojem slučaju dođe neko prvi put, netko koga ne poznam, tipa neka prezentacija, uključivanje kabelske , postavljanje prozora...Njih ne tražim da se izuju ali oni ni ne hodaju po tepihu ili dječjoj i spavačoj sobi, a ako se to i dogodi, nakon njih slijedi pran je poda

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Kad tako razmisljam, onda mi se gadi i da mi netko u hlacama u kojima je sjedio u tramvaju, autobusu, zidicu vani, sjedne na trosjed na koji mi dijete lice naslanja i valja se golo prije kupanja :/
    E vidis..ja razmisljam i tako..pa zato kod mene postoji posebna deka koja se stavlja na kauc kad dodu gosti..cim odu..pravac zmazani ves. Stolice na kojima sjede prebrisem mokrom krpom...
    A moram li jos nakon ovoga odgovoriti na pitanje skidaju li moji gosti cipele?!
    Znam..frikusa sam..

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    O.T.
    Ovo sa pranjem i nuđenjem šlapa mi je baš fora.

Kako se redaju forumaši koji ni za živu glavu ne bi obuli tuđe šlape pa makar bile svježe skinute sa štrika, tako se običaj pranja šlapa onih drugih forumaša sa jednom u tri mjeseca, uvriježio u sve kraćem i kraćem periodu.
    Čekam da se javi netko tko ih pere jednom dnevno.
    to ti je valjda zato jer ovdje ima i ljudi koji se međusobno posjećuju, a sad su pročitali kak onaj drugi ne bi ni za živu glavu obuo njegove šlape, ili još gore da ga u njegovim šlapama stalno nešto svrbi
    za odvalit

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i mi se izuvamo,od gostiju ne tražim da se izuju,mnogi to sami naprave,a oni koji ne-kad dođem kod njih,odma poćinjem skidat cipele,a na njihovo-netreba,glasno govorim da se mi i doma skidamo,te da su djeca često na podu...uglavnom skuže za sljedeći put.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Stolice na kojima sjede prebrisem mokrom krpom...
    Da ti ja dolazim i skužim što radiš nakon mene, nikada ti više ne bih došla.
    Ja sam čistunka, ali ovo je baš ponižavajuće. I graniči s patologijom.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

AM, kaj ti svoje stolice ne cistis? Mislim, ja ne cistim iza gostiju, cistim iza svih, nekako mi se cini da je normalno odrzavati stan cistim. Isto operem i prekrivace s kreveta, bez obzira jesu li sjedili na njima gosti ili samo ja i mm. Vrlo ponizavajuce, bas...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lucija Ellen, onome tko pažljivije pročita u kojem kontekstu je retha napisala na čisti svoje stolice, bit će jasno zašto sam tako reagirala.
    Ne perem stolice kada mi gosti odu, jednako kao što ih ne perem kada se s istih ustane MM.
    Perem ih onda, kada odredim da je svanuo dan za tjedno/mjesečno/godišnje čišćenje.
    Naravno da održavam čistim svoj dom.
    Ne perem šlape jednom tjedno kao ti, ali sve je prilično čisto.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

:shock: i mi smo onda prljavci, izgleda. AdioMare, slažem se s tobom

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    AM, kaj ti svoje stolice ne cistis? Mislim, ja ne cistim iza gostiju, cistim iza svih, nekako mi se cini da je normalno odrzavati stan cistim. Isto operem i prekrivace s kreveta, bez obzira jesu li sjedili na njima gosti ili samo ja i mm. Vrlo ponizavajuce, bas...
    Ni ja ne kuzim kaj tu tak jako ponizavajuce.. :/
    Ak ja znam da se moja sveki uredno sjedne u tramvaju na one odvratne stolice koje su presvucene platnom koje se nije pralo stoljecima..a po tome sjedi gro beskucnika i pijandura..zbilja smrdljivo zmazanih..
    Isto znam da se moja Buba kad golisa po stanu sjedne bilo gdje i ne razmislja..a ne zelim razmisljati ni ja.. E pa onda mi je potpuno logicno obrisat tu stolicu krpom.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nama je skidanje cipela i ne korištenje istih u stanu, po dobrom starom bosanskom običaju, najprirodnija stvar na svijetu, sa djecom ili bez djece. I mislim da sam samo jednom u životu doživjela da me je jedna profesorica (kod koje sam bila na instrukcijama) uvela u stan u cipelama, a to mi je bilo jako neobično i neprijatno. Ne mogu zamisliti da mi neko sa ulice zagaca u stan u cipelama. Navika valjda. Kod nas je i iz vjerskih razloga neprihvatljivo da se u cipelama hoda po stanu, jer svako mjesto je potencijalno mjesto za molitvu i treba biti čisto.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

joj kak ja volim ove topice o (ne)urednosti :D
    nema zanimljivijih.
    uglavnom se slazem s adiomare, osim sto sam jos neurednija od nje
    doduse, nikad nisam legla na krevet obuvena u cipele.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Slape se moraju prati cesto jer se na njih nalijepi prasina odozdo ma kako cesto cistila podove. A inace mislim da nisam osobito preuredna i nije mi stan apoteka. Sve je manje vise cisto, ali bi moglo biti i cisce.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kod mene nećete dobit šlape. Jer ih nemam. Jedva da ima i za nas
    Do ovog topica nisam majke mi uopće razmišljala o izuvanju/neizuvanju po kućama/stanovima, i hvalabogu da dosad još nikom od vas nisam bila u kućnoj posjeti, jer bih se mnogima zamjerila Stvarno, kako ljudi imaju sasvim različite poglede i stajališta na određene životne detalje...
    BTW, jao si ga onom, kome MM dođe u posjetu pa skine svoje cipele

Tinkili avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Zaključak bi bio zadranke, splićanke, dubrovkinje primaju goste u cipelama i ne razmišljaju o šlapama i izuvanju.

Zagrepčanke, sarajke i ostale cure s kontinenta imaju taj običaj.

Zaključak, meteorološki uvjeti diktiraju puno toga pa i običaje.... nema baš veze sa higijenom jer djeca u dubrovniku i zadru su podjednako zdrava ili bolesna kao i djeca u bjelovaru i zagrebu bez obzira ulaze li gosti u stan u cipelama ili čarapama.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

razni ljudi - razne navike i običaji. meni nije jasno zašto neizuvanje netko smatra bezobrazlukom i uvredom?

dovoljno je pristojno upozoriti gosta na pravila u svojoj kući.

eto - ja odmah upozorim: kod mene se NE izuva!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tinkili prvotno napisa
    iz čega mogu zaključiti da mi fali zagrebačko-sarajevsko-kontinentalni duh!

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a ja nemam ni truncice dalmatinskih gena, sto sam ja onda?

meni je zapravo skoro sve ok - i da se gosti izuvaju i da se ne izuvaju... samo mrzim kad odjednom dodje puno onih koji bi bas izuli cipele i obuli slape - i sad ti nadji pet pari slapa
    naravno da ne drzim doma hrpu tih perivih slapica za goste, niti bi mi se dalo gnjaviti s pranjem istih.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Postaje zabavno. Ne bih mogla vjerovati koliko strasti mogu izazvati cipele vs. papuče.

Btw, ja sam Zagrepčanka, rođena, dakle ne bi hodalo ovo o jugu i sjeveru.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    By the way, ljeti smo svi u nekim natikačama, japankama i sl., znači sva prljavština nam je na nogama, a što onda?
    prije ulaska dobiješ lavor, sapun i ručnik!

Tinkili avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ajme što ste se doslovno uhvatile mojih riječi

Naravno da ima cura s mora koje skidaju cipele i traže to od gostiju

Naravno da ima cura s kontinenta koje mole goste da to ne rade

Ali VEĆINOM na moru od vas to neće tražiti, a na kontinentu će to tražiti.

Samo sam htjela reći da skidanje cipela nema nikakve veze sa zdravljem djece i ukućana, jer zdrava su ona kod kojih se doma skidaju cipele i ona kod kojih se ne skidaju.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    By the way, ljeti smo svi u nekim natikačama, japankama i sl., znači sva prljavština nam je na nogama, a što onda?
    I Canesten?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    I Canesten?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zaključak bi bio zadranke, splićanke, dubrovkinje primaju goste u cipelama i ne razmišljaju o šlapama i izuvanju.

Zaključak, meteorološki uvjeti diktiraju puno toga pa i običaje.... nema baš veze sa higijenom jer djeca u dubrovniku i zadru su podjednako zdrava ili bolesna kao i djeca u bjelovaru i zagrebu bez obzira ulaze li gosti u stan u cipelama ili čarapama.
    ne bi rekla da je to tako crno-bijelo jer sam ja u svojoj obitelji cetvrta generacija zagrepcana, dakle prava purgerica, a nikad nije postojao obicaj da gosti skidaju cipele ni kod mene, ni mame, ni bake..

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

onda ipak neću napisati što sam rekla ex frendici koja je ko manijak jurila po stanu za mnon sa ručnicima na koje ću sjesti.....

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako koje Zagrepčanke.

Tinkili avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

većina cura na ovoj temi koje su se izjasnile da traže od gostiju da se izuvaju kad uđu u njihov stan, uz lokaciju imaju napisano Zagreb, zbog tog sam navela taj grad....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tinkililili... daj se opustiiiii....

Tinkili avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Sorcie, fakat, imaš pravo....ma kud mi bi da uopće idem išta analizirati....

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam dalmatinka i kod nas se nikad nije izuvalo u kući
    kod mm-a se izuva i sad sam i ja nekako navikla izuti se, al samo zato jer sam skužila da mi je udobnije tako
    iako često prođem obuvena po kući, ne obraćam pažnju na to
    i ne ribam pod nakon toga
    kad mi se dijete redovito najede pijeska i zemlje oko kuće, sumnjam da mu može smetati neka mikroskopska prljavština sa parketa
    gosti mogu kako hoće, svejedno mi
    a vidiš, nakon godinu i pol, mogla bih i stolice oprati

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod nas se gosti ne moraju izuvati osim ako oni ne žele obrnuto. Mi živimo u prljavštini i grcamo u bakterijama.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kod nas se izuvaju ako žele,ako ne opet ok...ništa ne forsiram,jedino poludim na mm,kad uđe iz vana ravno u spavaću,a ja noću hodam bosa,uzimam djete,dojim...eto još ako je loše vrijeme,gledamo se ,završim sa bukvicom,nakon par dana opet ispočetka....

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da cu u novom stanu traziti da se izuvaju. ne znam, mislim da se stan brze prlja ako se ulazi u cipelama (a kod mene se dosta dolazi) ali ne mora biti. zasad sam kako kad, nekad se izujem nekad ne. kod drugih ili pitam ili cekam uputstva
    imala sam decka koji je shizio ako bi mu netko sjeo u robi izvana na posteljinu. meni se to cini(lo) pretjerano. kad bi mi neko dosao doma bas blatan/usran/ispljuvan onda ok, ali ovak.. kaj ja znam. meni je to too much.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    imala sam decka koji je shizio ako bi mu netko sjeo u robi izvana na posteljinu. .
    Pa ni ja ovo ne volim, nema mi što ulazit u spavaću i sjedati na krevet
    Za to služi DB

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da nema ovog topica pojma ne bih imala da neki ljudi žele da se kod njih izuva. Nikad nisam doživjela da domaćini to natuknu ili nude papuče niti da se netko počne izuvati kod nas (i hvala vam ) Ne znam da li to u Rijeci nije običaj, da li smo pogodili takvo društvo ili hrpa ljudi glanca za nama i komentira:"Zamisli ti njih, u cipelama u kuću!"

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Balarosa ista stvar je i sa mnom, NITKO koga poznajem nije me tražio da skinem cipele niti sam igdje vidjela da je to običaj. Jedino je jedna moja prijateljica kad je preuredila stan i imala ganc nove parkete imala ideju da bi se mogli izuvati ali su svi na to toliko negodovali da je odustala.

Btw. moji straci su imali jedne prijatelje koji su imali običaj skidati cipele kad i došli u goste, i sa žaljenjem moram primijetiti da su im uvijek smrdile noge :/

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    onda ipak neću napisati što sam rekla ex frendici koja je ko manijak jurila po stanu za mnon sa ručnicima na koje ću sjesti.....
    Za nikim ja ne jurim s rucnicima..i nikako nebih zeljela goste dovodit u nugodnu situaciju. Prije neg dodu sve pripremim,znaci stavim deke koje se mogu mazati, poslje prebrisem i kvit.
    Tu u Est svi ali svi pod normalno izuvaju cipele..ocito fakat vremenske (ne)prilike utjecu na to izuvanje.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="mikka"]
    imala sam decka koji je shizio ako bi mu netko sjeo u robi izvana na posteljinu. meni se to cini(lo) pretjerano. quote]
    na ovo bi i ja zamračila
    I sad sam se sjetila situacije sa jednim prijateljima koji su nam uvijek prije nego što smo i došli pripremili papučice (iako se oboje uvijek izuvamo), ali im je bilo najnormalnije bilo nama ući u stan u cipelama. Bez imalo ustručavanja. Kao što sam ranije napisala, gosti se izuvaju prema svojoj volji, ali sam njima počela inzistirat da se izuvaju. Kad mi je dosadilo njihovo gunđanje na to, ja uredno kod njih elegantno preskočila papuče i ušla obuvena u stan Hm...baš si nešto mislim...s njima se sada vrlo rijetko družimo...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ivona prvotno napisa
    Pošto Duju mući alergija i astma u stanu nemamo tepihe a parket mi je lagano za održavati pa mi je svejedno dal` će se gosti izuvati il ne.
    Logično mi je ukoliko je vani bljuzga ili je stao u go#no do koljena da će se ta osoba izuti...
    Ja hodam kak stignem, uglavnom u čarapama, jer nikad neznam di mi je druga šlapa
    cipelama se donese najviše prašine tak da ti nema koristi što si izbacila tepihe.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja otkad znam za sebe, kod nas doma se izuvalo. Gostu se ponude papuče ako hoće, ako ne nek bude bos. Isto prakticiram i u svom domaćinstvu. Nevezano uz malo dijete, ali pogotovo sada kada Nura puže po tom istom podu po kojem bi hodale nečije cipele koje su neposredno prije toga pokupile pomalo od svačega; malo psećje kakice, malo hračkica od nekog kronera, pa malo drekeca od maca... blato i prašina me najmanje brinu, od toga joj neće niti ništa.
    Uostalom, tu silnu prljavštinu nanesenu na cipelama izvana moji perzijaneri i unikatni svileni tepisi nebi podnijeli...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja ne tražim goste da se izuju već očekujem da će to sami napraviti.
    nije mi bed ako to ne naprave,ali onda ne smiju na tepih

naime,jednom nam je došao u posjetu MMov rođak i u mokrim cipelama direktno na tepih.
    on fino nogu preko noge,a ja jado gledam kako voda kap po kap pada po mom tepihu

pošizila sam,al sam prešutila jer mi je bilo neugodno reći mu da se izuje.
    glupača,umjesto da njemu bude neugodno zbog takve nekulture.

uglavnom,nakon toga sam jedno vrijeme na vratima imala naljepljen papir "obavezno izuvanje"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

retha

sad mi je lakše 8)

jer sam si odmah u glavi stvorila sliku kako u lijevoj imaš domestos u šprici ,a u desnoj krpu i goste prvo prešpricaš ,pa obrišeš i onda ih pustiš u stan, a u ruksaku na leđima su ti ručnici koje bacaš tamo gdje će ti gosti sjesti

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Postaje zabavno. Ne bih mogla vjerovati koliko strasti mogu izazvati cipele vs. papuče.
    bojala sam se da će me jutros dočekati 6 stranica, a ono samo 3.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kod nas se nije izuvalo pa se počelo kad smo dobili Elu, pogotovu kad je počela puzati. Sad kad bolje razmislim - puzala je i po parku pa mi teorija o izuvanju baš i nije držala vodu, a jako sam na tome inzistirala. Ljudima se to nije sviđalo, nije me baš previše brinulo. Sad polako popuštam, iako mi se ne čini besmislenim izuvanje, pogotovu kad je u kući malo dijete.
    Razni krajevi definitivno nose svoje običaje i pravila. Na pola sam Bosanka i kod svih koje dolje imam i znam je izuvanje obavezno i potpuno normalno.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni nikako izuvanje i držanje stambenog prostora čistim nije besmisleno ako mi dijete jednom mjesečno pobere nešto s pločnika.
    To mi je otprilike šansa 1:100000000000 da stvarno nešto i pobere, a da ga stalno držim "na pločniku" šanse bi vjerojatno bile obrnutog omjera. Iako oni cigančići koji su stalno po pločnicima i operu ruke jednom u dva mjeseca sigurno idu rjeđe doktoru (ako uopće idu) nego mi svi skupa. al to mi nije neka motivacija da živim u zmazanoći. To je opet pitanje vlastite komocije i valjda navike.

Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •