btw, ne znam zašto neki smatraju da ako se držiš ovakvih nekih pravila kakva su navele cure gore odmah moraš biti frik za higijenu (u negativnom kontektu), a dijete ti živi pod staklenim zvonom i valjda završava u zaraznoj kad prvi puta stavi neopranu rukicu u usta?!
Pa ima valjda i neka sredina u cijeloj to priči?! Pri tome mislim da npr. moja N. pere rukice prije jela, nakon što vidim da dira (po meni) prljave predmete i sl., ali to ne znači da nikad nije stavila u usta ništa s prljavim rukicama!
I super je zdrava (kuc-kuc) - dakle, dolazi u kontakt s bakterijama i razvija svoj imunitet, ne živi u sterilnim uvjetima, ali isto tako je ne izlažem ne-znam-kakvim nehigijenskim uvjetima pod parolom: sve za imunitet!
U konačnici, ma može dijete 100 puta uzeti keks s ulice, i neću mu se ništa desiti, jer recimo keks nije bio zagađen nekom određenom bakterijom ili ne-znam-čim-već, ali će 101. put pokupiti neko gadno sr...! Uopće mi ne pada na pamet na taj način se svjesno kockati sa zdravljem svog djeteta!
Osim toga, nije stvar samo u zdravlju, nego i gadljivosti! 8)