Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 256

Tema: Izuvate li cipele u kuci/stanu?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa
    Gostima prema izboru, iako više volim da se izuju Mi se uvijek izuvamo. Čak i u gostima.
    otprilike ovako!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa
    Gostima prema izboru, iako više volim da se izuju Mi se uvijek izuvamo. Čak i u gostima.
    otprilike ovako!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    a vidiš, nakon godinu i pol, mogla bih i stolice oprati
    hehe, baš i ja jučer pogledavah naše u kakvom li su stanju

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj mikka prvotno napisa
    imala sam decka koji je shizio ako bi mu netko sjeo u robi izvana na posteljinu. .
    Pa ni ja ovo ne volim, nema mi što ulazit u spavaću i sjedati na krevet
    Za to služi DB
    nekima je dnevni boravak spavaca soba

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je sjedanje na posteljinu u odjeci iz vana takodjer nekako jako gadno... To mi je skoro ko lijeganje u krevet u cipelama, sto sam vidjela samo na filmovima. I uvijek se iznova cudim.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod nas se svi izuvaju (i mi isto tako), nema iznimaka, bili to majstori, rodjaci, mala djeca.
    To vrijedi cak i za more.
    Eto, sad idemo u Sibenik na par dana i nosimo slape za sve nas.

Isto tako, mi se izuvamo kod svih prijatelja, poznanika itd.

Zasto?
    U jednu ruku naslijedje (i kod mojih i kod MZ-inih se tako uvijek radilo), s druge strane zbog higijene.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    nekima je dnevni boravak spavaca soba
    Pa tako je i meni na moru, ali se onda posteljina ujutro diže, i nema teorije da mi netko sjedne na posteljinu, to ne radim ni ja.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ok sorry
    meni je za to svejedno, osim ako je netko bas usvinjen

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čitam postove i mislim si "sto ljudi, sto ćudi"... ne mogu vjerovati koliko su stavovi različiti. Nekako sam uvijek mislila da svi misle otprilike kao i ja, a sad se pitam jesam li možda nekad nekog uvrijedila svojim običajem po pitanju izuvanja, a on je otprilike ovakav- mi doma imamo šlape, u prvom redu zbog komocije. Od gostiju ne očekujem izuvanje, štoviše bude mi neugodno kad se netko izuje i tapka bos ili kad me traže šlape (nemam posebne za goste), pa im dam neke svoje ili mm-ove stare, koje bi se meni osobno od nekog drugog gadile (jer nisu uvijek friško oprane i spremne za goste) ili kad mi onda npr. frendica šljapka po stanu u mm-ovim šlapetinama, a na njoj neka fensi haljinica...

Isto tako, ne volim se izuvati u gostima, iako se na to ne vrijeđam i apsolutno poštujem domaćina koji to traži. MM se uvijek sjeti pitati na ulazu za izuvanje, a ja, moram priznati, ne, jer sudim prema sebi i svom stavu o niezuvanju kod nas (što je, vidim, pogrešno, jer vas ima puno koji ne mislite tako). Ne znam da li mi je gore biti bosa ili u tuđim šlapama, ni u jednoj situaciji mi nije preugodno. Zimus su me jednom u gostima nagovorili da obujem jedne čupave šlapetine koje su mi se gadile na prvi pogled, a bilo mi je toliko vruće u njima da sam se sva oznojila. Uopće se nisam mogla skoncentrirati na razgovor, nego sam stalno mislila na svoje jadne noge koje se kupaju u znoju pomiješanom s tuđim... bljak... na kraju sam ih skinula i morala sto godina objašnjavati da mi je ZAISTA vruće. Jedva sam čekala da odem doma. Mm je rekao da nisam normalna. Njemu to uopće nije bed i svima nudi naše šlape, a meni muka od toga.

Dok su mi cure bile u puzaćoj fazi, isto nismo nikome govorili da se izuvaju, ionako su ne jednom sjedile ili puzale po parku, pa mi to kratko vrijeme malo prljavijih podova nije uopće bilo zabrinjavajuće. Nakon okupljanja ionako uvijek peremo podove.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Linda, potpisujem od riječi do riječi!

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja po doma hodam bosa ili u čarapama, to mi je oduvijek navika, Tara ima svoje šlapice, a kada dođu gosti nije mi pod obavezno da se moraju izuti, osim ak vani nije koma vrijeme, tipa snjeg, ili bljuzga, onda im dam šlape koje su i namijenjene samo gostima.
    Nikada nisam hodala u cipelama doma, navika mi je odmalena kada uđem u stan da skinem cipele.
    Kada ja dođem nekam pitam dali se trebam izuti, a često puta se sama izujem, pogotovo kod meni prisnih ljudi tipa moja seka, mama i tata i slično. nekak mi je puno ugodnije kada skinem cipele nego sjediti negdje sat dva u cipelama.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Linda, ko da si i mene opisala!!

Ovakvi su mi topici stvarno zanimljivi. Čovjek svašta nauči.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    Linda, ko da si i mene opisala!!

Ovakvi su mi topici stvarno zanimljivi. Čovjek svašta nauči.
    osobito kod koga ne treba ići u goste

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

naravno da svučem cipele kad dođem doma to mi je normalno
    ustvari komplet se preobučem jer se inače osjećam neugodno
    ali gosti se ne izuvaju a ni mi kad idemo u goste jer to ovdje jednostavno nije običaj
    ali zato dok sam živila u Sarajevu bilo mi je najnormalnije izuvati se

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Izuvamo se odmah na ulazu, imamo papuče za goste (stand, brojeve: 38, 40, 43). Jedini nekoga starog ili tko je baš prvi put ne izuvamo. Mi smo dosta neuredni i nemarljivi pa si tako olakšavamo životnu muku.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

potpisujem Lindu u potpunosti
    Jedino u Ivekovu sobu se ne ide u cipelama ali ni šlapama

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Čitam postove i mislim si "sto ljudi, sto ćudi"... ne mogu vjerovati koliko su stavovi različiti. Nekako sam uvijek mislila da svi misle otprilike kao i ja, a sad se pitam jesam li možda nekad nekog uvrijedila svojim običajem po pitanju izuvanja, a on je otprilike ovakav- mi doma imamo šlape, u prvom redu zbog komocije. Od gostiju ne očekujem izuvanje, štoviše bude mi neugodno kad se netko izuje i tapka bos ili kad me traže šlape (nemam posebne za goste), pa im dam neke svoje ili mm-ove stare, koje bi se meni osobno od nekog drugog gadile (jer nisu uvijek friško oprane i spremne za goste) ili kad mi onda npr. frendica šljapka po stanu u mm-ovim šlapetinama, a na njoj neka fensi haljinica...

Isto tako, ne volim se izuvati u gostima, iako se na to ne vrijeđam i apsolutno poštujem domaćina koji to traži. MM se uvijek sjeti pitati na ulazu za izuvanje, a ja, moram priznati, ne, jer sudim prema sebi i svom stavu o niezuvanju kod nas (što je, vidim, pogrešno, jer vas ima puno koji ne mislite tako). Ne znam da li mi je gore biti bosa ili u tuđim šlapama, ni u jednoj situaciji mi nije preugodno. Zimus su me jednom u gostima nagovorili da obujem jedne čupave šlapetine koje su mi se gadile na prvi pogled, a bilo mi je toliko vruće u njima da sam se sva oznojila. Uopće se nisam mogla skoncentrirati na razgovor, nego sam stalno mislila na svoje jadne noge koje se kupaju u znoju pomiješanom s tuđim... bljak... na kraju sam ih skinula i morala sto godina objašnjavati da mi je ZAISTA vruće. Jedva sam čekala da odem doma. Mm je rekao da nisam normalna. Njemu to uopće nije bed i svima nudi naše šlape, a meni muka od toga.

Dok su mi cure bile u puzaćoj fazi, isto nismo nikome govorili da se izuvaju, ionako su ne jednom sjedile ili puzale po parku, pa mi to kratko vrijeme malo prljavijih podova nije uopće bilo zabrinjavajuće. Nakon okupljanja ionako uvijek peremo podove.
    Linda, ovo kao da sam ja pisala.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja svojim gostima dajem čarape.
    čiste!

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ja svojim gostima dajem čarape.
    čiste!
    Svoje ili imaš posebne za goste?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zimus su me jednom u gostima nagovorili da obujem jedne čupave šlapetine...
    Shit, znala sam da ti se neće svidjeti.

Šalu na stranu, kod nas se izuva otkako je Kaleb s nama. Isto kao što se od tad ne puši. Istina je da on puže i po parku, ali nakon parka mu perem ruke, a tamo imam vlažne maramice za hitne slučajeve. Kad je doma, to su naše bakterije oko kojih se ne zamaram - ali se, bogme, ne želim zamarati je li netko donio pseći drek na džonu cipele ili je zagazio u hračak i sad to moje dijete razmazuje po tepihu. A, ne. Cipele se skidaju, tko hoće papuče - imamo, tko neće - može biti bos, mene ne smeta.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kod nas se svi izuvaju, oduvijek. Zapravo to pravilo izuvanja, kad smo MM i ja počeli živjeti skupa, donijela sam ja. Znam da je sveki u početku :shock: , ali mene to nije nikad omelo u nakani da je izujem ili bilo kog drugoga.
    Na ulazu odmah kaže, moram te/vas zamoliti da skinete cipele. Dat ću vam papuče.
    Svi dobiju papuče za goste, a te se papuče redovito peru u perilici.

Kod nas se i majstori izuvaju, krovopokrivači...

Imamo tepihe po kući, pa nije hladno.

I sad razmišljam je li itko ikad ušao obuven. Nije

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nikoga ko dođe u goste ne skidam iz njegovih cipela,ako i zablate očistim kad odu i to je to,mi smo obuveni u papučama doma,ljeti natikače,japanke il slično.
    Nigdje kod frendova se neizuvan niko to ne prakticira u našem krugu prijatelja

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Shit, znala sam da ti se neće svidjeti.
    I mislila sam si da ćeš se osvrnuti na moj post... ali nisu čupave šlapetine bile vaše, znaš i sama.

Gle, kužim ja tebe, u prvom redu zato što imate tepih namijenjen isključivo maleckom, pa ako ga zasvinjim prljavim cipelama, neće se tako lako očistiti kao kad mi samo potegnemo mokrom krpom preko našeg boravka (inače, nemamo nijedan tepih u stanu i lickamo podove svaki drugi dan). Uostalom, da dođem s vidno prljavim cipelama, i sama bih se ponudila da ih izujem gdje god došla, bez obzira na djecu.
    I još nešto, kod vas sam došla na igranje s djecom, u trenirci, sportskim čarapama i bilo mi je normalno biti u čarapama na tepihu među klincima i igračkama, ali to je drukčija situacija nego kad dođem zbigecana u goste, u cipelama koje su samo za izlaske, pa me dočekaju na vratima sa svojim starim šlapama ili čarapama... e, to mi je koma i moram priznati da bih se malo uvrijedila i da bi mi bilo neugodno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ali to je drukčija situacija nego kad dođem zbigecana u goste, u cipelama koje su samo za izlaske, pa me dočekaju na vratima sa svojim starim šlapama ili čarapama
    Linda, evo npr. moje robne papučice bi se sigurno uklopile i u tvoj svečani look.
    Ipak, mislim da bih te ja u štiklama teško pustila na svoj novi parket, a i kao što im ime kaže, cipele za izlaske su cipele za izlaske...

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U mojoj i bebinoj sobi izuvanje je obavezno. Imamo tepih i beba je stalno na podu, nema sanse da bi nekog pustila s cipelama. Nudimo papuce
    U ostatku stana hoda se u cipelama.
    Kad jednom budem zivjela sama, u cijeloj ce se kuci morati bez cipela, izuveno. Kod drugih pitam, i izuvam se na zahtjev.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kad je već fritulica spomenula, da ispričam jednu (ne)zgodu :

Što mi je kolegica s posla jednom ispričala o tom parketu i štiklama .. kako su čekali Novu godinu kod nekog frenda i sve su cure imale štikle za doček. Nakon cjelovečernjeg i cjelonoćnog džikanja po parketu, starci su se po povratku gotovo onesvijestili: lak je stradao, a na novom parketu su bila brojna udubljenja od potpetica.

Eto, što je sve moguće.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo i od mene jedna zgoda. Vani smo imali jednog prijatelja kojemu je stan bio prekriven bijelim cupavim tepihom. Zahtijevao je izuvanje. Mi smo dolazili coporativno poslije posla na gledanje utkamica kod njega i to jutro posebno razmisljali o tome, nosili rezervne carape - ipak si skoro 10 sati u cipelama i carapama ili nedajboze najlonkama.
    Jednom prilikom zatekao se tu ocito nespreman i njegov rodjak - e pa ljudi moji - to nisu bile carape s rupama, vec rupe s carapama

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Ipak, mislim da bih te ja u štiklama teško pustila na svoj novi parket, a i kao što im ime kaže, cipele za izlaske su cipele za izlaske...
    Ajme, nisam vam ja tip od štikala! Kako čovjek može ostaviti pogrešan dojam!
    A što se tiče "cipela za islaske", ne znam kako vama, ali meni je vrhunac izlaska odlazak nekome u goste s klinčadijom. Ne znam kad sam zadnji put "izašla" u pravom smislu riječi.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Jednom prilikom zatekao se tu ocito nespreman i njegov rodjak - e pa ljudi moji - to nisu bile carape s rupama, vec rupe s carapama
    Ajoj, jadan ne bio , aaaa kako mu je moralo biti neugodno!!!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Izuvamo se - ali ne zato sto se bojimo bestija i prljavstine. Ja sam od onih sto zaistavjeruju ad nam djeca sterilno odrastaju ...

Kako imamo kucu onda je jako mouce podijeliti na prizemlje i ostatak. Po prizemlju ne moze drugacije nego dozvoliti kako ko hoce. Djeca udju/izadju 1000x dnevno u kucu ... pa ne mogu ih svaki put gnjaviti da se izuvaju ( a i gdje da se izuju - pri ulasku ili izlasku iz kuce- obzirom da bosi hodaju van). Mi uglavnom hodamo u kakvim papicama/slapama po kuci. Ja uvijek (Jer imam problema sa tabanima pa moram) - ostali ako mogu da nadju par. To ne vazi za ljetao - tad smo bosi svuda - osim ako trebamo u trgovinu i sl. (obidno imama kakve papuce uautu da mogu obuti).

Prijatelji koji zele mogu se izuti (to mi je normalno - neki imaju i svoje stalne papuce). Koji nece - ne moraju. Mada meni nije jasno kako se neko moze osjecati ugodno u cipelama (to mi je k'o da je u kaputu). Ja (uglavnom) svuda sjedim sa nogama ispod straznjice - bila u cipelama ili ne.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Potpisujem LINDU u potpunosti (osim onog s MM i nuđenjem papuča, moj to ne radi, definitivno).
    Nisam rob kuće niti to želim biti, pa ako će mi prijateljica doći u štiklama, nek dođe, i natočka parket, s godinama će se ionako uništiti. (bar tako razmišljam) i trudim se ne opterećivati glupostima(jer za mene one to jesu).

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme, zbilja nas ima svakakvih, ali to je navika... recimo kod moje mame se uvijek izuvalo i tako sam ja navikla i zbilja se ježim kad mi netko probaulja po stanu obuven, makar tepih imam samo u dnevnoj ispod stolića i malo viri sastrane i u kupaoni... no ne mogu podnijet da mi netko obuven inače hoda po stanu, uh...
    ali recimo kod moje sveki (svekrve) ja sam se redovito izuvala, pogotovo jer je čuvala unuku (od mm sestre) i reko ajd, normalno da ću se izuti, iako tamo nije najčistije iz razloga što svi ostali bauljaju u cipelama... tako da si i ja priuštim ulazak u patikama i cipelema štikle izbjegavam, ali se ne osjećam ugodno što sam u tome i što hodam po tepihu pogotovo što sam prije toga hodala po gradu i po mjestima di ima ptičje kakice, a i oni sami imaju psa koji se popiški di stigne...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uostalom, da dođem s vidno prljavim cipelama, i sama bih se ponudila da ih izujem gdje god došla, bez obzira na djecu.
    I još nešto, kod vas sam došla na igranje s djecom, u trenirci, sportskim čarapama i bilo mi je normalno biti u čarapama na tepihu među klincima i igračkama, ali to je drukčija situacija nego kad dođem zbigecana u goste, u cipelama koje su samo za izlaske, pa me dočekaju na vratima sa svojim starim šlapama ili čarapama... e, to mi je koma i moram priznati da bih se malo uvrijedila i da bi mi bilo neugodno.
    Linda, ja ću se na ovom topicu pretplatiti na potpisivanje tvojih postova.

Inače, meni je nepristojno da mi gost stavlja noge na krevet-sofu-fotelju (pod guzu ili kako već), izuo se on ili ne. To mi je :shock:

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Inače, meni je nepristojno da mi gost stavlja noge na krevet-sofu-fotelju (pod guzu ili kako već), izuo se on ili ne.
    Evo, da i ja tebe onda potpišem.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajme, nisam vam ja tip od štikala!
    Ah, u tom slučaju bi ti moje prekrašne robne papučice stajale još bolje.
    BTW; škicnula sam fotke, curke su ti prelijepe!

A što se tiče cipela, ja ih skidam gdje god je dozvoljeno, (u kinu uvijek izvučem makar petu iz cipele ) tako mi je ugodnije...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma, kakve su ti to robne papučice? Sad si me zainteresirala.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma slatke, robne, lagane, nisu glomazne ni čupave, vrlo jednostavne (ma vidjela si ih sigurno u mnogim domaćinstvima), ali u prekrasnim bojama...Trenutno su mi najdraže jedne u žuto-narančastio-crvenkastim tonovima, i njih dobiju moje najdraže gošće. Hm, pokušat ću ih fotkat popodne...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Ma slatke, robne, lagane, nisu glomazne ni čupave, vrlo jednostavne (ma vidjela si ih sigurno u mnogim domaćinstvima), ali u prekrasnim bojama...
    Možda dolazi do misanderstendinga zbog ovog "robnog"? Nekome je poznatiji izraz "platneni", "krpeni", jesam u pravu?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nije mi jasno ovo "robne".

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sorry cure, izgleda da ih samo ja zovem "robne" . Kad bih rekla da su pamučne, možda bih slagala jer možda imaju i nekog dr. materijala u sastavu...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jesi AdioMare, u pravu si.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Aaaaa, kužim, pisala sam u isto vrijeme kao AM.
    Znači one platnene, baš za goste.

Svaka im čast, ali ako mogu birati, ja bih radije u svojim cipkama "za izlaske" ostala za vrijeme cijelog izlaska, no ako bi domaćin tražio da se izujem, naravno da bih to napravila bez pogovora i uz dužno poštovanje.

Vidim da sam gore napisala da mm nudi gostima šlape-da ne bi krivo shvatili, nije on suprotnog mišljenja od mene što se tiče (ne)izuvanja. Niti on ne traži da se gosti izuvaju, ali ako netko baš inzistira, onda im nudi naše šlape. Ja niti to, nagovaram ih da se obuju, a ako baš nikako ne žele, nek budu bosi. Vidiš, mogla bih ja nabaviti koji par "robnih" za takve uporne.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nedavno sam bila kod prijateljice koja živi sa svojom starom bakom u staaarom stanu. Parketi zglancani, sve drveno se sjaji. Zglancani mesing na kvakama. Miris lavande i one ustajalosti u domovima starijih žena. A na parketu u predsoblju četvrtaste deblje šivane krpice veličine noge. To služi da se gosti izuju, stanu svakom nogom na jednu i onda se hoda tako da se vuku po parketu. To me je totalno vratilo dvadesetak godina unatrag.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ti ne samo da ne prljaš, nego još i laštiš parkete!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Nedavno sam bila kod prijateljice koja živi sa svojom starom bakom u staaarom stanu. Parketi zglancani, sve drveno se sjaji. Zglancani mesing na kvakama. Miris lavande i one ustajalosti u domovima starijih žena. A na parketu u predsoblju četvrtaste deblje šivane krpice veličine noge. To služi da se gosti izuju, stanu svakom nogom na jednu i onda se hoda tako da se vuku po parketu. To me je totalno vratilo dvadesetak godina unatrag.
    a jel ima heklane futrole iliti navlake s cofom na kvakama?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Najlon preko kauča, kao baka mog dragog?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Najlon preko kauča, kao baka mog dragog?
    A ja mislila da toga ima samo u 'Svi vole Raymonda'

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nekoliko heklanih tabletića na foteljama na kritičnim mjestima za ruke i glavu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo nešto se iza brda valja

ms ivy s metlom i lokotom

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

s krpom za prašinu

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova