Teleći medaljoni sa šampinjonima

Sastojci

50 dag teleće ružice
20 dag šampinjona
10 dag luka
1 češanj češnjaka
10 dag mrkve
10 dag korijena celera
1 korijen peršina
1 poriluk
5 dl temeljca(može od kocke)
2 žlice maslaca
0.2 dl ulja
1 žlica brašna
1 dl bijelog vina
2 dl vrhnja za kuhanje
1/2 žličice senfa
sok od 1/2 limuna
sol,papar

POSTUPAK

Meso se izreže na medaljone debele 1 cm,posoli,popapri i poprži na maslacu sa svake strane 5 minuta.Meso se izvadi,na istom maslacu pirjaju šampinjoni izrezani na listiće dok ne ispari sva voda.
U drugoj tavi poprži se na malo ulja izrezani luk,doda se sitno nasjeckana mrkva,korijen od peršina i celera i poriluk.Nakon par minuta doda se žlica brašna i zalije se temeljcem.
Umak se mora kuhati oko pola sata.Zatim se doda sol,papar,bijelo vino,češnjak,malo se prokuha pa se umak propasira(ili usitni štapnim mikserom)
Tada se u umak dodaju propirjani šampinjoni,vrhnje za kuhanje,malo soka od limuna,senf i sve se dobro izmješa.
Pečene medaljone preliti umakom i servirati.

Ovo je osnovni recept,vjerujem da postoje brojne varijacije na temu.Mi kao prilog poslužujemo ili rižu ili krokete.
Dobar tek!