Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Kushies i noc ne idu zajedno

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Kushies i noc ne idu zajedno

Drage ovisnice, zanimaju me vasa iskustva.
    Imam nesto Kushies pelena i nadala sam se da ce time nocne promjene pelenica biti pjesma, ekspresna akcija bez petljanja sa oblacenjem i kopcanjem pelena i zastitnih gaca. All-in-one u punom sjaju.

Medjutim, bas svaka pelena koristena nocu do sada ostavila je bebu mokru "do vrata". Po danu su nam te iste super jer odmah skuzim kad ga pocne smetati mokra pelenica pa ju mijenjamo, no nocu to nije moguce i ako stavim Kushies moram osim nje mijenjati i komplet odjecu! Ne pomaze niti umetak za vise upijanja.

Ideje, misljenja, rjesenja?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nikada ne koristim AIO na noć!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja s vremena na vrijeme koristim K ultra s Racmanovim zelenim uloškom za noć i to nam je ok. Ali preferiram ME Onesize+Airflow cover. I meni se čini da je tvoja bebica još premala za AIO noći...

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja kombinacija za noć: kamaris s uloškom+ prefold uložak ili HM deblji+ ME zaštitne, tako već 6 mjeseci. Na prste jedne ruke mogu pobrojati koliko puta je procurilo, ne sjećam se kad je zadnji puta uopće promočilo 8) .

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa
    Ornela, beba ti je još premala za takvu vrstu pelene. Bilo bi dobro da se u ovoj fazi, posebno za noć, držiš provjerene varijante pamučna pelena + deblji uložak ili presavijena tetra + neke dobre zaštitne gaćice (Mother ease ili Kamaris).

Hvala coccinella.
    Mislim da cemo u tom slucaju ici na varijantu tetra + zastitne.

(Samo)edukacije radi, mogu li pitati zasto je beba premala za tu pelenu? Na njima pise da su za kilazu od 4-10kg, u sto upadamo jer je bebac imao 5 kg proslog tjedna.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Aio i Pocket inače nisu za noć, jer slabije upijaju.
    Ja i sad po noći držim fitted + cover.
    A dok je beba mala dosta ciki po noći pa su pelene 'punašnije'

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Puno piški po noći!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OT, kako najlakše i najbrže naručiti ME cover?

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

...
    Kada je moja D. bila tako mala kako tvoje dijete sada, ja sam ju po noći presvlačila nakon svakog dojenja. Ne znam, možda bih sada drugačije, ali tako sam onda smatrala ispravnim jer je svaki put kad sam ju razmotala bila za presvlačenje. :/
    Identicna situacija ovdje, presvlacim ga cim vidim da se sav uzvrti jer onda znam da je u mokrom. Kushies su mi se ucinile dobrim rjesenjem jer mi se cinilo manje gnjavaze za bebaca.

...a brže bi ti bilo sa engleskog eBay-a ako imaš otvoren account. Stvarno bude puno tih covera u ponudi.
    Preporuka i od mene. Uglavnom u opisu proizvoda napisu da isporucuju samo u UK, no ako se mailas sa prodavacem prije zavrsetka aukcije sigurno ce ti izaci u susret za isporuku u Hr. Oni koji niposto ne zele gnjavaze sa kupcima van UK to uglavnom izricito naglase.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kupujem preko e-baya, ali hvala za ove druge linkove!

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

narucis "introductory offer" pelenu prodas (ak ti se bas nikak ne svidja), cover zadrzis. najjednostavnije, nije skupo (20$ s postarinom) i dodje cak u Hrvatsku u roku nekih 7 do 10 dana (oni ce ti reci vise, al do sada je uvijek jako brzo stizalo!)

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj nelitza77 prvotno napisa
    narucis "introductory offer" pelenu prodas (ak ti se bas nikak ne svidja), cover zadrzis. najjednostavnije, nije skupo (20$ s postarinom) i dodje cak u Hrvatsku u roku nekih 7 do 10 dana (oni ce ti reci vise, al do sada je uvijek jako brzo stizalo!)
    Lutonjica - ja sam prosli mjesec tako naručila, i došle su jako brzo (mislim da je bilo 7 ili 8 dana). Oduševljena sam i pelenom, a pogotovo cover-om.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čekajte, ne kužim sad s kojeg site-a od ova gore 3 ste naručile introductory offer?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Taj Introductory Offer ti je ovdje za "international orders". Dobiješ ga u obliku debljeg pisma za 10tak dana. A i plena i cover su zakon za noć...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Taj Introductory Offer ti je ovdje za "international orders". Dobiješ ga u obliku debljeg pisma za 10tak dana. A i plena i cover su zakon za noć...
    Ja dobila za 6 dana! Stvarno ti brzo stignu.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ornela_m, s 8.5 mjeseci preko noći su mi je još uvijek kombinacije:
    zeleni racman+tetra+racmanov noćni uložak+ME zaštitne
    ME os (ili popolini os)+tetra+onaj tanki uložak kaj je s pelenom+ME zaštitne
    neva os+tetra+smib uložak+ME zaštitne

Sve ostalo je bilo katastrofa! Zna se i ovako dogoditi da je ponekad bodić uz nogicu malo mokar (sve ove kombinacije su jako debele, a neću joj jako stezati zaštitne), ali uzmi u obzir da je Slatkica u toj peleni često i po 12 sati.

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

:D
    super, konacno netko priznaje da mu dijete u peleni provodi cijelu noc. vec sam se pocela osjecati nemajkom kaj se ne dizem usred noci i ne mijenjam tu pelenu...kod nas kombinacija ME os i u novije vrijeme tetra + ME zastitne pali na obje guze (jes da su ujutro zapisane pelene do krajnjih granica, al nis ne curi, cak ni nakon 12ak + sati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi za noc koristim uglavnom nesto nebijeljeno frotirno(npr. popolini ultrafit ili twosize) plus ulozak plus gace. Jaaaako rijetko se desava da nesto procuri. Tu i tamo se desi da pelenu presvucem, kad se dijete probudi ili kad se ja probudim pa osjetim po mirisu da se upiskila. Ali, uglavnom noc provede u istoj peleni.

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja stavljam ME OS + uložak + kissaluvs soaker ili Zelenog Racmana u istoj ili sličnoj kombinaciji - na sve idu ME zaštitne

isto je u peleni cijelu noć jer je njemu najveća muka bila prematanje i presvlačenje

nikad još nisu propustile, a pelena ujutro ima sigurno kilu!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i mi smo cijelu noc u peleni, jer smo poceli spavati noc u komadu :D
    i to od 20h-7h je u peleni
    isto stavljam zeleni racman sa zelenim uloskom i popolini cover (vento ili popowrap)
    kad nemam racmana, stavim ME OS sa njihovim uloskom i racman nocni ili obicni zeleni
    rijetko kad procuri, mogu na prste prebrojati koliko puta smo bili ujutro mokri
    sad kad ne papa nocu pelena i nije tak mokra, cak straznji dio ostane suh

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo i mene sa sličnim kombinacijama i ne mijenjenjem od 20:00 do 7:00, a jutros :shock: SUHA PELENA! (da ne mislite: nacicavanja je bilo bar 17!) Inače plene nekada budu mokre do zadnjeg drukera ili čička, a možda su svega 5-6 puta promočile do pidžame...
    Dia -

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dia :D
    Kod nas je buđenje (ne i razbuđivanje, tak da nema šanse da joj promijenim pelenu) i nacicavanje sve češće

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dia :D

enela

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

necu se previse hvalisati, za sad to traje 2 tj. vidjet cemo dalje

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi isto imamo samo nacicavanje, ali ne i razbudjivanje. I ako ga moram u noci presvuci, a i ja mogu nabrojati na prste koliko sam to puta morala napraviti, probudi se, ali cim se prikljuci na ciku, odmah zakomi.
    Nemamo Racmana, ali koristim nase HM pelene za noc, imam ih 5-6 koje preferiram, ali u biti su sve koristene i to u kombinaciji s 2 HM uloska, spavanje je od 7 i po navecer do 7 ujutro otprilike, i takva mi kombinacija ne propusta. Cover: za noc samo Popolini i ME

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ima nas još koji nismo nikad presvlačili po noći... a ni danju siroče danas od jutra ostade u istoj peleni do 17h

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    ...
    ...
    S eksperimentalnom tetrom po Rp. od coccinelle je bilo OK, a jos bolje ME (kailash je negdje na nekoj temi spomenula) + ME zastitne i to nam pali. Ili Bamboozles. No svejedno ga presvlacim ako ne nakon svakog, onda nakon svakog drugog nocnog dojenja. Pocela sam preskakati bar po jedno presvlacenje, jer vidim da ME drze dobro, a bebac odmah nakon dojenja zaspi. Osim ako ne vidim znakove da mu smeta.

enela, kako slazes ovu kombinaciju ME + tetra?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita je ovu noć provela u HH, sasvim slučajno (MM ju presvlačio, a on se ne kuži u ovu znanost ) i nije nam promočila :shock:

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:wow: ! A baš su HH ili zakon ili puštaju na sve strane: očito ju TM zna dobro namjestiti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama su preko dana super, ne propuštaju, ali baš cijelu noć :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama su preko dana super, ne propuštaju, ali baš cijelu noć :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitala sam već i na burzi: nemam karticu, jel bi mi netko htio naručiti 2 ME covera veličinu M ??
    pliiiiz

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ajd, ja ću: sad si me povukla jer planiram uzeti ME AIO... Javi detalje na p.p.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Citiraj enela prvotno napisa
    ...
    ...
    S eksperimentalnom tetrom po Rp. od coccinelle je bilo OK, a jos bolje ME (kailash je negdje na nekoj temi spomenula) + ME zastitne i to nam pali. Ili Bamboozles. No svejedno ga presvlacim ako ne nakon svakog, onda nakon svakog drugog nocnog dojenja. Pocela sam preskakati bar po jedno presvlacenje, jer vidim da ME drze dobro, a bebac odmah nakon dojenja zaspi. Osim ako ne vidim znakove da mu smeta.

enela, kako slazes ovu kombinaciju ME + tetra?
    Ovako: tetru po duljini presložim na 4 dijela pa onda presavinem na pola (ispada taman duljina popolini os - ona je mrvicu manja od ME) i umetnem između pelene i onog uloška koji dođe s pelenom i za nju je pričvršćen drukerima. Gore ME cover. Ako nije jasno, pitaj pa ću ti još i poslikati. Te tetr koje stavljam su malo manje (imam dvije vrste tetri), tak da ako su tvoje veće, možda ćeš ih morati drugaćije složiti.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jasno k'o dan.
    Odlicno za noc

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjica, jesi uspjela nekoga naci tko bi narucivao? I ja bi dva ME covera ali velicinu L!

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

dina - šta ste i vi platneni?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krenuli smo krenuli :D
    Jos se nismo opremili do kraja ali radimo na tome! Sad me jos jedino zanima kako ce proci noc...

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bravo!!!!
    Nama noći nisu nikakav problem uz ME ili zeleni racman + uložak+ME cover. Uredno je u peleni od 8 do 8. A guza super.
    Već vidim kako ćeš otkriti neke mrak pelene i nas zimnice zaraziti sa njima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dosao mi paketic ME tocno za 10 dana od narudžbe :D :D :D
    Inace, platnene me sve vise odusevljavaju i samo ih skupljam ko mali miš al nemojte reci MM-u
    Cak smo se ohrabrili i nosimo platnene i za van!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a brže bi ti bilo sa engleskog eBay-a ako imaš otvoren account. Stvarno bude puno tih covera u ponudi.
    Ti bi definitivno trebala biti savjetnica za pelene...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Unatoc tome da Teddy ima najimpresivniju kolekciju pelena u RH... a i šire.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •