:D
O maramo, maramo draga,
kako sam ti ja zahvalna...
Danas sa otkrila da mojim novonastali problemi* ima lijeka.
*dijete mi je naraslo i kad je vezano u marami ili slingu a ja zelim nesto raditi, malo je otezano.
on se vrpolji, isteze, uzima sve u ruke a i jako je velik pa je to sama po sebi poteskoca.
Rjesenje je drage moje i dragi moji, zavezati bebu na ledja, ta ra ra ram!
Naime, moj Tim spava u marami, jede u marami, sve radi u marami ili rukama. Na podu je samo kad se zabavlja ili ga netko zabavlja.
Kad zaspi na krevetu, probudi se za 10 minuta dok u marami odspava i do dva sata.
Danas je zaspao u marami na ledjima i to je otkrice. Lakse mi je za moja slomljena ledja, ruke su slobodne. Mogu kuhati
Jos samo da usavrsim taj vez i to je to. :D
Ja se nisam sama sjetila da ga svezem na ledja, pa mozda ovaj topic pomogne nekom :lol
I da, ako sam nekome sa foruma posudila dvd za vezanje marame, molim da mi se vrati.Treba mi!
Hvala na paznji.
Mislim da cu osnovati stranku maramasa.
Momze izmijenila naslov

, pa mozda ovaj topic pomogne nekom :lol
Odgovori s citatom
, no mozda ce nova beba htjeti kad poraste. Jeste li probale sling na ledja? To bismo mozda i mogli prakticirati jer se brzo skida.
. Dakle, stavim (raširim) maramu na krevetu (ako imate onaj ormarić za previjanje, lakše je za početak), smjestim Martinu na sredinu (ravnam se po onom visuljku na marami). Pazim da joj gornji rub obuhvaća ramena, a donji malo podvučem pod guzu. To zapravo izgleda kao da joj prekriva guzu odozdola (ako je beba manja, taj donji rub se može podvući skoro do koljenih jamica - na tom rubu sjedi), ali kad je dignem, onda izgleda kao da je podvučeno pod guzu. Prislonim leđa na krevet (stolić) tako da njena guza dodiruje moja križa, pa preko mojih ramena polako povučem gornji rub marame i tim pokretom je podignem u sjedeći položaj. Onda oba ruba marame skupim u šakama (donji i gornji, s tim da se donji rub ne smije prejako povući da guza ne isklizne), malo namjestim, prekrižim na prsima pa nogom stanem na kraj marame koji je prema van u tom križanju (nadams eda kužite kako to izgleda) dok unutarnji krak marame raširim preko dojke, prebacim preko njene nogice, guze (i mojih leđa) pa podvučem ispod druge nogice. Taj krak marame stisnem svojim butinama, da oslobodim ruke za drugi krak marame, pa ponovim postupak. Kad su mi oba kraka marame omotama oko nas, na trbuhu vežem čvor. Onda one rubove koji mi idu preko grudi još malo namjestim, a često i rubove bliže vratu preklopim još jednom preko grudi (prema dole, prema trbuhu). Tako je čvršće stisnem uz sebe (kad zaspi da mi ne visi) i udobnije mi je, ne zateže me.
. Ne mogu zamisliti život bet nje i Maxa u njoj, pogotovo su mi dragi trenuci kad me odgurne rukama i pogleda gore prema meni i naceri se od uha do uha. I onda me pitaju ljudi jel mi ga teško nositi...
), onda primim i stavim na ledja, bas ko na slici na onom linku.