Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Ubi mrava!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Ubi mrava!

Ukratko, došla mi je mama malo pomoći (bila sam bolesna) i brinula se o V. i nakon šetnje u parkiću veli ona meni da je malo ostala zaprepaštena jer joj je V. pokazala mrava i rekla: Ubi mrava! (V. je 21 mjeseci stara)

E sad. Otkud njoj takav izraz? Inače je čuva sveki, ali sam čvrsto uvjerena da to od nje nije čula. Osim toga sveki nam svaki dan prepričava sve što su radile i sve nove riječi ili fraze koje je naučila ili koristila. Možda je čula od druge dječice u parku? :? Iako mi je to isto malo vjerojatno.

Uglavnom, mi joj svi pokušavamo objasniti da se mrava ne smije ubiti, da je mrav živo biće i bla bla, ali ona samo ponavlja: Ubi mrava, ubi mrava.

Jel to samo faza? Jel ona uopće razumije to što govori i traži?? Dal da joj i dalje objašnjavam ili da joj skrenem pozornost na nešto drugo? Dal se brinem bez veze?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj kako je to mocno - nesto se krece, pa ti to onda zaustavis i unistis.
    nema ona jos dojam zivota i smrti i ne kuzi te pojmove u nacinima kojima ti kuzis.
    nama je pomagalo reci da i taj mrav ima mamu i da ce ona biti tuzna sto on ne dodje do nje i sl...
    i tako mi to sve humano...dok nam mravi nisu dosli u spavacu sobu i hop na krevet - tu je i sva moja humanost prestala spricali smo...
    ne znam odakle joj izraz
    :?
    malo po malo doci ce ona do toga da je i mrav zivo bice, nama je npr. dugo trajalo da ne cupa koru s drveta ili da ne unistava sve nasade oko sebe, malo-pomalo...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mi smo imali tu fazu pa sam onako nadobudno objasnila kako se mravi i bubice ne smiju ubijati, oni isto imaju mamu i tau,nemoćni su tako mali,bla,bla....dok mi djeca nisu počela brzinom puža šetati po cesti u strahu da nekog ne "ubiju" a kad bi slučajno zgazili nešto(što je bilo jako često) plakali su do besvijesti.Onda sam okrenula ploču i okanila se takvih objašnjenja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kad umrem,ako ima života poslije smrti, najvjerojatnije ću biti zarobljena u mravinjaku gdje će me za vječna vremena gristi mravi.....

koliko sam ja mravinjaka po dvorištu razbucala....

a evo sad ne naganjam nikog s lopatom

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi ratujemo s mravima stalno, pokušavaju nam se uvuću u kuću. Zato je kod nas ubij mrava pravilo! Ratujemo i s puževima u vrtu - tu je pravilo posoli puža.
    I nisam primjetila da je to negativno utjecalo na odnos prema životinjama. Npr. kad čitamo neke priče o mravima i puževima, nema komentara ubij, posoli... Ili kad pričamo o mravima i puževima izvan ovog konteksta, moje dijete savršeno dobro zna da su mravi vrlo vrijedne životinje i da puno rade - ali isto tako zna da tim mravima nije mjesto u našoj kući.
    Mislim da su djeca ponekad čudesno sposobna razlikovati korist od uništavanja mrava i puževa u konkretnoj situaciji, u odnosu na opći odnos prema životinjama.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    nama je pomagalo reci da i taj mrav ima mamu i da ce ona biti tuzna sto on ne dodje do nje i sl...
    Ja znam za curicu koja je na ovo odgovorila: Neće mama biti tužna, i nju sam ubila!
    Čujem da je postala krasna cura, bez ubilačkih nagona.

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Ja znam za curicu koja je na ovo odgovorila: Neće mama biti tužna, i nju sam ubila!

uh, kak me nasmijala.
    s jezom očekujem da zvjerko uđe u tu fazu. samo što nije...

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ignorirajte?

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

uh, kak me nasmijala.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ignorirajte?

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

uh, kak me nasmijala.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je pak preempatičan. ne ubija se nikog i ništa, tu sam uspjela, ali kad netko zgazi bubu on 10 minuta viče jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

i da, tužan je što je jurića pretekao netko na utrci, što pingvin ne mže naći mamu, što kiša pada skakavcu na glavu i slično

a s druge strane, kad ga netko vidi u akciji, reko bi da je rođeni agresivac

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo već dugo u zgazi_mrava-ubij_bubu fazi.
    Priče da su i oni živa bića i imaju mamu uredno sasluša, prokomentira ali sutradan opet isto.
    Da bi nekidan skužila da oni zajedno s tetom u vrtiću seciraju bubašvabe :shock:, teta mi je rekla da je to njima jako zanimljivo, pravi znanstveni rad. Šta da kažem na to.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej ne gazi i ne ubija muhe i slično, kad vidi moljca u stanu obično maše rukama i viče "iš iš mojac". Slično i s muhama, a mrava (još) nemamo.

Zasad mi je veća briga da ga naučim da ne bere cvijeće i ne trga lišće sa živica (što je puno teže, jer okolina jako potiče branje - čitaj trganje - cvijeća kod male djece, od bake nadalje).

A ponekad me muči i kako ću mu jednom objasniti što radim na poslu (između ostalog, pokuse na štakorima, a to uključuje njihovo ubijanje). Možda se u međuvremenu pojavi rješenje deus ex machina i ja promijenim posao, pa mi dijete nikad ne sazna što sam radila prije njegova rođenja i dok je bio mali

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ok, meni je mrava žao, al komarac.......

:?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Svatko od nas bi se trebao sjetiti svog djetinjstva. Doduše, nisam bila takav razarač kao Maria71, ali narušila sam se i ja mravinjaka. Moj M. donosi doma bube i proučava ih u stereoskopu, pa ih polijeva vodom, itd. Poslije ih pušta, ali se često dogodi da u tim znanstvenim eksperimentima cijele obitelji skončaju. I što da mu kažem? Pričam o svetosti života, OK, ali taj njegov rad je zapravo nešto slično onome što radi ms.ivy - moram ubiti da bih istražio. Izgleda da smo svi u dubini duše pravi, pravcati zapadnjaci.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Moj M. donosi doma bube i proučava ih
    Zdenka2 - čitam i kužim da tvoj muž to radi i mislim se - šta još nije odrastao!?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Moj M. donosi doma bube i proučava ih
    Zdenka2 - čitam i kužim da tvoj muž to radi i mislim se - šta još nije odrastao!?
    On bi sam rekao da nije. Ali, bube ne donosi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nedavno sam dobila na poklon knjigu Richarda Louva Saving Our Children from Nature-Deficit Disorder u kojoj se opisuje kako je veza današnje djece s prirodom sve tanja između ostalog i zbog toga što se radi zaštite prirode ne dopuštaju nikakve aktivnosti tipa ribolov, građenje brana na potocima, kućica na drvetu itd... pa je onda priroda nešto što se gleda a ne smije dirati, i tako se postiže kontraefekt, izviđači su sve manje popularni (a i oni nose video igrice na izlete :/ )... uglavnom, dosta štofa za razmišljanje, koga zanima ima web stranica autora http://www.thefuturesedge.com/

što sam htjela reći – ne vidim ništa loše da koji mrav strada ako će dijete nešto i naučiti o prirodi...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    nedavno sam dobila na poklon knjigu Richarda Louva Saving Our Children from Nature-Deficit Disorder u kojoj se opisuje kako je veza današnje djece s prirodom sve tanja između ostalog i zbog toga što se radi zaštite prirode ne dopuštaju nikakve aktivnosti tipa ribolov, građenje brana na potocima, kućica na drvetu itd... pa je onda priroda nešto što se gleda a ne smije dirati, i tako se postiže kontraefekt, izviđači su sve manje popularni (a i oni nose video igrice na izlete :/ )... uglavnom, dosta štofa za razmišljanje, koga zanima ima web stranica autora http://www.thefuturesedge.com/

što sam htjela reći – ne vidim ništa loše da koji mrav strada ako će dijete nešto i naučiti o prirodi...
    Potpis.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa

Izvrsno, znači postoji i znanstvena podloga za moj unutarnji osjećaj da u tome nema ništa bitno loše. S obzirom na to da je "kukcomor" u znanstvene svrhe kod mog M. prisutan već barem 2 godine, primijetila sam da se taj poriv odnosi samo na kukce i to ne na sve. Sisavci su potpuno zaštićeni - oni su za M. ne samo kao čovjek nego možda i draži od čovjeka. Ribe, ne znam, izrazio je želju za ribolovom, ali s tim nema nikakvih iskustava. Meni se čini da to ubijanje kukaca kasnije ne eskalira nego nestaje i nema veze s onim slučajevima kada djeca muče mačke, pse i ostale.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj zebra prvotno napisa

uh, kak me nasmijala.
    :shock: i

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dobro, dakle nema brizi mjesta

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nemojte se ljutiti na mene, ali tolika silna briga za mravom, osim ako ste vegetarijanci i brinete za bića koja i imaju nekakvu svijest, oči, ispuštaju zvuk kad ih se ubija... mi je malo besmislena.

Što poučiti dijete kad vas pita od čega je pašteta? Istinu? I onda kad sutradan pita, kad mama iskaže brigu za zgaženog mrava, zašto nam nije žao velikih "zgaženih" životinja koje su u pašteti, što reći onda?

Što želim reći? Želim reći da o suosjećanju prema životinjama još svi zajedno moramo učiti.... i da uopće ne znam koliko smo o tome spremni poučavati vlastitu djecu (dok ne razlučimo sami sa sobom), kad su nam svakodnevna djela oprečna onome što im govorimo.

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Loonalee, a da nije možda htjela reći - "ljubi mrava" - na svom jeziku? Ja Leu često tak krivo protumačim, jer joj dosta riječi zvuči slično...

A ako je zaista mislila na ubijanje, možda je to pokupila iz reklama.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...i ja sam jednog dana ulovila Karla kako nešto tapka po podu u kuhinji..ja dođem..-kad ono-gazi mrave!.....e sad-neznam ni šta bih rekla jer su nam mravi ovih dana doslovno okupirali kuhinju pa ih se i ja sama pokušavam riješiti... ..... ......

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Nemojte se ljutiti na mene, ali tolika silna briga za mravom, osim ako ste vegetarijanci i brinete za bića koja i imaju nekakvu svijest, oči, ispuštaju zvuk kad ih se ubija... mi je malo besmislena.

Što poučiti dijete kad vas pita od čega je pašteta? Istinu? I onda kad sutradan pita, kad mama iskaže brigu za zgaženog mrava, zašto nam nije žao velikih "zgaženih" životinja koje su u pašteti, što reći onda?

Što želim reći? Želim reći da o suosjećanju prema životinjama još svi zajedno moramo učiti.... i da uopće ne znam koliko smo o tome spremni poučavati vlastitu djecu (dok ne razlučimo sami sa sobom), kad su nam svakodnevna djela oprečna onome što im govorimo.
    nije da se ljutim, al mi je usporedba u najmanju ruku besmislena

pile je ubijeno jer ću ga pojesti. i da, to mi je normalno. takav je hranidbeni lanac

a zašto iz čistog gušta skakati po mravima? kužiš razliku?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moj Janko se voli igrati mravima, prstićem ih tjera da brže hodaju , voli kad mu krenu hodati po rukicama, ja mu samo govorim da ih ne gnjavi previše, da će ga ugristi, što se neki dan i dogodilo ali on ne odustaje . I općenito su mu bube fora, mada pazim da se baš ne igra paucima, osama i slično što bi ga moglo za ozbiljno ugristi. I ono što mu edifnitvno nedam i što ga uvijek učim da tjera od sebe su golubovi, jer ih ne mogu podnjeti nikako pa ni tako, i kada vidim da ih netko hrani, kosa mi se digne na glavi od jada i muke! Po meni bi ih trebalo sve.... 8)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa

pile je ubijeno jer ću ga pojesti. i da, to mi je normalno. takav je hranidbeni lanac

Stvar je u tome da meso jesti NIJE NUŽNO, stoga ipak ide u kategoriju skakanja po mravima iz čistog gušta.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Potpisujem. Ili kada ja zgazim pred njom strsljana, a njoj cu reci da ne smije mrava. :/

Ja joj kazem, ma nemoj gaziti, neka ide doma. I zainteresiram je za nesto drugo.

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa

Stvar je u tome da meso jesti NIJE NUŽNO, stoga ipak ide u kategoriju skakanja po mravima iz čistog gušta.
    Slažem se da jesti meso nije nužno, ali je stvar odabira (da ne ulazimo u razloge za i protiv vegetarijanstva, jer mislim da to ovdje nije tema). Budući da većina ljudi IPAK jede meso ili njime barem hrani svoju djecu, da bi to meso stiglo na stol MORA biti ubijeno.
    Iživljavanje nad životinjama samo iz gušta zaista nije niti slično tome, niti je odlika isljučivo mesoždera

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mog brata su odvikavali od pelena na način da je "piškio po cvjetiću". ..Kada to više nije palilo molili su ga da popiški mrava,ali tek tada su došli u slijepu ulicu,..Naime,brat je počeo ponovno piškiti u gaće,jer se bojao da ne promaši mrava!
    Oprostite na OT,nisam mogla odoljeti...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma sve to stoji, ali nije mene brinula toliko suosjećajnost prema mravu (kao takvom- pa koliko sam samo ja kukaca u životu zgazila počevši od komaraca ) više me zaprepastila sama ta riječ "UBI" i nekako kontekst.. Više me preokupiralo odakle joj uopće takva fraza, dal je to neko iskazivanje agresivnosti ili pak uopće ne kuži što govori. I s druge strane - negdje je to i od nekoga čula..eto..

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pre neki dan sam u stanu ubila bubašvabu. Naravno, odmah sam digla paniku da se kupatilo (tačnije onaj ozidani deo ispod kade) išprica nekim sredstvom protiv grdobija jer mi je svojevremeno u mozak ostala urezana rečenica koja kaže da ako vidiš jednu garant ih u zidovima ima još barem stotinjak :/ .

Elem, pokupili mi klinbce iz jaslica i krenuli ka pijaci u jednu poljoprivrednu apoteku da se snabdemo "streptomicinom". U]e tata u apoteku a klinci krenu da me gnjave sa "gde je tata?". Ja onako en razmišljajući odvalim da je otišao po prašak da ubijemo bubašvabe. odmah sam shvatila šta im govorim pa počnem da se ispravljam sa da ih rasteramo/uplašimo/uspavamo...ali vraga, oni s euhvatili za UBITI i tačka.

Srećom te nisu prisustvovali špricanju a pominjanje buba sam svela na nulu čim smo stigli kući pa su zaboravili.

Inače, vole da jure bube i bubice, hvataju ih u ruku, donose mi da ih vidim pa ih bacaju nazad...Omiljene su im one crvene što se okupljaju na suncu po parku na betonu ili kori drveta, grozote žive. Ali muškarci, šta ja tu imam da razumem

Ose i stršljene ne tamanim pred njima. Čak i ako me vide da se motam oko prozora sa nekim "oružjem" skrenem im pažnju pa ubijenu bubu gurnem iza radijatora dok se njih dvojica ne pomere d abih mogla d aje bacim. Prosto iz razloga žto me je strah da će nekad sami pokušati da ih sređuju :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Leina mama prvotno napisa
    Slažem se da jesti meso nije nužno, ali je stvar odabira (da ne ulazimo u razloge za i protiv vegetarijanstva, jer mislim da to ovdje nije tema). Budući da većina ljudi IPAK jede meso ili njime barem hrani svoju djecu, da bi to meso stiglo na stol MORA biti ubijeno.
    Iživljavanje nad životinjama samo iz gušta zaista nije niti slično tome, niti je odlika isljučivo mesoždera
    Uuuh... ali ovo je definiranje "normalnog" prema "masovnom"... :/ To što većina ljudi odlučuje to raditi, to ne opravadava taj čin niti ga čini manje nasilnim.

Ja pokušavam objasniti da je teško biti kontradiktoran i očekivati rezultate.

Neki dan je ušao bumbar u Ominu sobu. Zapeo je u žaluzinama. Ona se jako preplašila. Izašla je iz sobe, a ja sam krenula u akciju. Zaista sam željela izbjeći ubijanje bumbara, pa sam mu dala šansu otvorivši prozor, no nije se uspio izvući iz žaluzina nikako. Odlučih se ipak za ubojstvo. Krenula sam po nekakvu veću bočicu, no kad sam se vratila taman se izvukao da sam ga uspjela vidjeti kako je mirno odletio. Laknulo mi je. Svi smo zaštićeni, a bumbar živ.

Ubijam komarce i muhe bez grižnje savjesti, čak štoviše uživam u tome! Sve ostale životinjice male i velike previše volim da bi ih dirnula. I moje dijete to zna... da ne jedemo niti ubijamo životinje. Ona je ta koja spašava uhvaćene leptire i bubamare u svojem društvu, slatkica mala, dok je druga djeca zbunjeno gledaju i baš im i nije previše jasno zašto ne ubiti "obične bube".

Ali to valja promatrati tek u školskoj dobi. Do tada... oni svašta čuju, pa ponavljaju... istražuju, svakojake gluposti izvode a da to nema izvor u nečemu što bi nas trebalo zabrinjavati.

Naš jedan mali susjed je sa 4g. ubio mačku. Bacio ju je u zid i umrla je. Previše crtića? Agresivnost? Ili snaga koje nije svjestan? Pojma nemam. :/

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To što većina ljudi odlučuje to raditi, to ne opravadava taj čin niti ga čini manje nasilnim.

Većina ljudi odlučuje JESTI, a ne UBIJATI, a to je ipak razlika. Vjerujem da bi malo ljudi koji jedu meso zaista i moglo ubiti životinju koju jedu (kukavički, zar ne? ), pa ne bih niti tvrdila da su svi mesožderi nasilni. Znam, reći ćeš - ubojstvo je ipak ubojstvo - i ja se slažem s tobom, kao i sa svime što čini osnovu vegetarijanstva iz uvjerenja, ali i dalje tvrdim da je velika razlika između ubijanja radi prehrane i ubijanja iz užitka.

Zato mislim da tu niti nema kontradikcije, jer da je ima, bila bi i ti kontradiktorna kada kao vegetarijanka uživaš ubijajući komarce, šta ne?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...i jučer čujem ja Karla kako lupka nešto po terasi i govori " mtaaaaa maaaaav"...a?... :shock: ...kao:mrtav mrav!

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Naš jedan mali susjed je sa 4g. ubio mačku. Bacio ju je u zid i umrla je. Previše crtića? Agresivnost? Ili snaga koje nije svjestan? Pojma nemam. :/
    :shock:
    nadam se da je previše crtića, jel shvatio što je učinio? ne znam što bi da mi ovo dijete napravi. oko mrava se ne brinem, neće falit 10tak mrava u prirodnoj ravnoteži.

Ubijam komarce i muhe bez grižnje savjesti, čak štoviše uživam u tome! Sve ostale životinjice male i velike previše volim da bi ih dirnula.
    mislim da je opravdano ubiti samo za hranu i u obrani. kad bi svi ubijali one živine koje ne vole moja seka bi istrijebila pauke, a MM zmije. i ak nastavim nabrajat ode pol rvacke faune, a čemu?
    ok je da dijeca istražuju, ali gaženje mrava nije nešto zbog čega ćeš mu čestitat. također nije nešto zbog čega ga treba kaznit, ali se tu već treba ukazivati na to da ubijanje za zabavu nije zabavno. da ne bi stigli i do mačaka......

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo davno apsorbirali da su nam mravi, baje, zmije, i većina gmizavaca vrlo odvratni. i to tamanimo bez iti malo grižnje savjesti.
    za veće životinje mala iskazuje neviđenu empatiju jer sve imaju mamu i tatu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zato mislim da tu niti nema kontradikcije, jer da je ima, bila bi i ti kontradiktorna kada kao vegetarijanka uživaš ubijajući komarce, šta ne?
    Kontradiktorno ubiti nešto što pije moju vlastitu krv, prenosi bolesti i nema svijest i ne vrišti dok ga puknem sa... nejedenjem životinja koje imaju mile drage oči, s kojima možeš uspostaviti kontakt, pa biti i blizak, koje vrište od boli dok umiru...

Kako to može biti usporedivo i kontradiktorno? :?

I na uživam mahnito ubijajući komarce i muhe ma gdje da ih vidim... nego sam sretna kad ih se rješim...

Čisto pojašnjenja radi, neću više uznemiravat topic.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

. nejedenjem životinja koje imaju mile drage oči, s kojima možeš uspostaviti kontakt, pa biti i blizak,
    znači onda su kokoše OK
    jerbo imaju tup pogled
    nisu niti malo umiljate
    kontakta nema,
    ....
    ne zadovoljava uvijete, dakle može se jesti

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moja je Dora tako dobra da ni mrava ne bi zgazila Šalim se ali ona zaista obožava životinje i veseli se čak kad vidi neku odvratnu bubu.Kod nas na cvijeću već tjednima živi mala žaba gatalinka i ona svakoga vodi da ju vidi ali da je ne dira i stalno joj govori "draga moja žabica,neću te ja dirati". Na drugu stranu vidjela je kod prabake zaklane i rasčerupane kokoši koje je danima prije toga posjećivala i hranila ih,nije se šokirala jedva sam ju odvukla od prabake da se ne zaprlja.Gledale smo i emisije o životinjama kad lavica ulovi zebru i njezin je komanter bio "gle mama,javica popapala konja "Kao što netko reče nema ona još dojam života i smrti.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kontradiktorno ubiti nešto što pije moju vlastitu krv, prenosi bolesti i nema svijest i ne vrišti dok ga puknem sa... nejedenjem životinja koje imaju mile drage oči, s kojima možeš uspostaviti kontakt, pa biti i blizak, koje vrište od boli dok umiru...

I na uživam mahnito ubijajući komarce i muhe ma gdje da ih vidim... nego sam sretna kad ih se rješim...
    da s eodmah razumijemo ni ja baš komarce i muhe ne častim pivom, ali ovaj argument o milim i dragim okicama mi je u najmanju ruku smiješan

kladim se da vepar nema mili pogleda pa opet mislim da ga nije ok ubiti

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa NE MOŽE BITI, cijelo vrijeme to i pišem - nije isto ubiti radi hrane i radi gušta, pa ako hoćeš i radi obrane (iako kad te komarac upikne već ga je kasno ubiti, jer ti je popio krv i nedajbože prenio bolest, pa mu to može biti samo osveta ).

Ti si "potegnula" tu usporedbu, sjećaš se:

Ja ipak i dalje mislim da je Loonalee-na Vita htjela reći "ljubi mrava"

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

bravo Anita!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sami je jednom tukao nekog mravića koji je plazio po dekici
    i onda je došao veliki mrav, ono ogroman
    prstravljeno je pobjegao vrišteći

kad smo razgovarali o tome
    rekla sam da je to mama mrav došla pitati ga zašto tuče bebu mrava
    jer svaka životinja ima mamu koja ju čuva

od sad pazi jer nikad ne znaš kad će doći mama pčeletina ili mama mrav ili mama muhetina

nije mi cilj uplašiti ga, ali želim mu dati do znanja da niti njega nitko ne tuče jer je mali i jer ima mamu koja ga uvijek čuva

za sad tako

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    . nejedenjem životinja koje imaju mile drage oči, s kojima možeš uspostaviti kontakt, pa biti i blizak,
    znači onda su kokoše OK
    jerbo imaju tup pogled
    nisu niti malo umiljate
    kontakta nema,
    odvalila sam na ovo !

Rok hladnokrvno, bez ijedne riječi, gazi sve što gmiže... nije mi bilo jasno odakle mu to, ali mi je mama rekla da je vidio nju kako gazi mrave na balkonu.

ne znam što i kako da reagiram pa ignoriram. mene ne muče etička pitanja, ne gazim gmizavce samo zato jer mi se to gadi...

nek mu bude! eto, danas-sutra, kad budem stara i onemoćala imat ću koga zvat da mi klepi žohara na kuhinjskom zidu. do tad ću se truditi da taj 'sport' zauzdam na takvim malim gadarijama...

inače, malo off topic - kad sam bila mala kod bake na dvorištu sam se igrala s kišnom glistom. uzela komad stakla, razrezala ju na nekoliko dijelova, stavila na dlan i išla se hvaliti 'kako ih sad imam puuuuno'. za sad još nisam postala masovni ubojica ...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

miha ,čekaj ,ima još vremena.....

tko zna kad ću i ja uzeti lopatu i krenuti ulicom

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Hiiii!!!!

Bok,društvo!
    Čitam malo ovu temu o ubijanju mravića i sjetih se nečeg zgodnog.
    Naravno,stvar su izmislili šašavi japanci.
    Možemo imati mrave i kao kućne ljubimce u posudi sličnoj akvariju.
    Za zainteresirane ili samo znatiželjne evo link

http://www.hocuto.hr/page_product.asp?id=129

Ž3X!

Početno

Ja sam kad sam imao manje od 9 godina (sad imam 14) davio mrave u vodi,a onda ih ozivljavao,a sto je najveca fora uspevao sam da ih ozivim,ubijao sam i puzeve i zapaljivao bube,bio sam prava napast,a sad mi je zao da ubijem i najmanju bubicu :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •