Ja, na žalost, imam loše iskustvo s liječenjem ozonom.
Osobno imama katastrofalne zube i cijeli sam život kod zubara. Moje gene je naslijedio i moj mali, iako sam ja pokušala sve ne bi li to spriječila. U trudnoći sam pila tabletce Fluoronatrila, a od 2. godine ga vodim kod zubara i to upravo jednog koji liječi ozonom.
Cilj mi je bio da on ima dobro iskustvo sa posjetima zubaru, te da spriječim strah i bol.
Redovno smo premazivali zubiće i sami zubari u toj ordinaciji su super.

No, moja mama ga je prošlo ljeto "navukla" na sokić u flašici i više mu nisam uspjevala to ukinuti. A i sama nisam vjerovala da to može biti tako pogubno. Ista je stvar sa dudom. Ujedno, zubarka nije nimalo reagirala na početne znake karijesa u vidu laganih bijelih naslaga.

Tek kad sam ljetos skužila kako su se trojke počele opasno "smeđiti" (caklina je bila izjedena), probala sam ga hitno naručiti za ozon.
Bilo je ljeto, mi na moru, pa zubari na moru, tako da sam tek početkom rujna uspjela doći do zubara.
Tretirali smo 2 zuba ozonom i prali pastom koju smo dobili, ali karijes je galopirao.
Evo pre kratkog vremena smo imali tjedan dana ludila, jer ga je strašno bolio zub, hitno smo morali kod prvog dostupnog zubara i desilo se baš ono što sam pokušavala izbjeći: silan strah od zubara, bušenje i ostalo.

Rekli su mi da je taj karijes bočice gotovo nemoguće spriječiti ako postoji "genetska" sklonost (tj kombinacija bočice i nasljedno loših zuba).

Možda se kod nekog drugog ozonom uspije zaustaviti rani karijes, ali kod mojega nije. Sam postupak košta oko 400 kn.
Ne tvrdim da je loš. ali nama nije pomoglo
A moj mališa i danas hoće kod onog "Zubaja koji nema bušijice" (a poklanja crtiće 8) )