Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: streptokok na cerviksu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno streptokok na cerviksu

u 35. tjednu brisevi su pokazali da imam streptokok grupe b na cerviksu. u ranijim tjednima nađen mi je u urinu. koliko je opasnije na cerviksu za razliku od urinarnog traka? da li je nekome nađe streptokok na cerviksu i kako se sve završilo? moram priznati da me strah s obzirom na tjedne trudnoće a i zbog svega što sam čitala o njemu.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jedna od onih koji se pate sa streptokokom.

sad ne trebaš imati strah jer si već 35. tjedan i taman da se sutra porodiš beba će biti ok.

ono što je zabrinjavajuće kod ove beštije sad na kraju trudnoće je to da ju beba može pokupiti za vrijeme poroda i može imati sve one komplikacije o kojima si čitala.

zbog toga bi ti na porodu trebala primiti infuziju penicilnskog antibiotika-ampicilina da se spriječi zaraza bebe i moguće komplikacije-tako je meni rekao doktor, a koliko i sama vidim to je uobičajen postupak i kod simptomatskih i kod asimptomatskih kliconoša.

sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam ga imala u trudnoći na cerviksu u nekoliko navrata, na kraju sam ga imala i na porodu. Zbog alergije na peniciline, na početku poroda sam dobila antibiotik klindamicin u infuziji, da se beba ne zarazi. Pedijatri su 2. i 3. dan u rodilištu radili krvnu sliku, da se vidi ako leukociti rastu (što bi značilo da se zarazio), ali bilo je sve ok i uredno smo išli doma.

Zadnji bris sam radila u 35. tjednu, i dobila Ninur, a za kontrolni bris ionako nije više bilo vremena.

Važno je da ti to piše u trudničkoj kjnižici, i da to napomeneš kad dođeš u rodilište (i više puta, ako ti se čini da te nisu čuli/shvatili ozbiljno).

Imaš i ovdje nešto o tome, a ako ukucaš "streptokok" u pretaržnik dobit ćeš brdo postova, beštija i nije tako rijetka .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma samo me strah za bebu. napomenuti ću u rodilištu da ga imam. trenutno pijem penbritin pa se nadam da će možda i nestati do poroda.
    Samo mi trebaju pozitivne vibre. cure hvala

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ja sam bila 10 dana sad nedavno na 2 vrste antibiotika i tjedan dana na kontrolnoj urinokulturi mi je opet izoliran vražji strep B.
    taj gad se jednostavno opet pojavi čim prestaneš s antibiotikom-a penbritin je upravo ampicilin koji bi trebala dobiti u porodu-svakako im reci da imaš strep na porodu, a mi vibramo da sve bude ok.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislila sam napisati-tjedan dana nakon-na kontrolnoj urinokulturi

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zaboravila sam pitati da li vam je to prouzrokovalo prijevremeni porod, da vam je zbog streptokoka pukao vodenjak ili ste dočekali termin i trudove.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam radila cijelu trudnoću (nakon nešto malo mirovanja na početku zbog hematoma), super se osjećala, rodila 3 dana nakon termina (dogovorena indukcija, nevezano za streptokok).

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su u prošloj trudnoći otišli blizanci u 21. tjednu-otvorila sam se, vodenjak prolabirao u rodnicu, plodovi ovoji se inficirali kao i plodova voda, dobila trudove-ništa se nije dalo napraviti.
    zato se kontrolirajte-bhsb je odurna beštija

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo, ja sam proslog tjedna saznala da sam nosioc navedene bestije, iako sam (kuc-kuc da tako i ostane) imala dosad potpuno urednu trudnocu bez problema (za 2 dana punimo 38. tjedana).
    moj se doc nije nesto pretjerano opterecivao na taj nalaz, objasnio mi kako i zasto, da cu dobiti antibiotik prilikom poroda i da je to to.. naravno, kad sam malo prosurfala vidjela sam da to i nije tako "benigna bestijica" kavom ju je on prezentirao, al sta drugo mi ostaje nego nadati se najboljem i da se beba nece zaraziti.. javit cu vam svoje iskustvo kad rodim
    moja jedina nedoumica - lijeci li se nakon poroda (u slucaju da ostane prisutna), ako da, kada i sta s dojenjem? i lijeci li se partner?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne liječi se nakon poroda jer nema svrhe-jednostavno se ne da istrijebiti, a smeta ti biti samo u trudnoći. navodno je od 10-40% ljudi kliconoša ove beštije.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa
    ne liječi se nakon poroda jer nema svrhe-jednostavno se ne da istrijebiti, a smeta ti biti samo u trudnoći. navodno je od 10-40% ljudi kliconoša ove beštije.
    aha.. pa, grozna spoznaja ako je tako, s obzirom na probleme koje moze izazvati tijekom trudnoce, a ti ne mozes nista u vezi tog poduzeti... :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Potpisujem. Do planiranja iduće trudnoće briseve ne radim (naravno, ako ne budem imala nikakvih tegoba u međuvremenu).

Joan, mene je baš to užasno bediralo u trudnoći - da nema načina kako da izbjegnem infekciju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Potpisujem. Do planiranja iduće trudnoće briseve ne radim (naravno, ako ne budem imala nikakvih tegoba u međuvremenu).

Joan, mene je baš to užasno bediralo u trudnoći - da nema načina kako da izbjegnem infekciju.
    grozno..
    a, sta s partnerom? moze li uzrokovati problema kod njega?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja se nadam da smo je uspjeli bar na kratko istrijebiti,bar do poroda. danas mi je 37. tjedan a u srijedu idem u bolnicu pa ćemo vidjeti. Uz mene je i partner pio antibiotike. doduše na moju inicijativu, jer ako imam ja ima sigurno i on

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da li je netko od vas cura koje ste imale bakterije na cerviksu ista uzrokovala smekšani i skraćeni cerviks? Meni je naime jučer na kontroli doc. izmjerila SAMO 2 cm vrata maternice i u ponedjeljak idem na uzimanje brisa. Jako se bojim da ne dođe do prijevremenog poroda jer smo tek 27+1.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mayda prvotno napisa
    Da li je netko od vas cura koje ste imale bakterije na cerviksu ista uzrokovala smekšani i skraćeni cerviks?
    ne..

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ninaa ja sam imala streptokok, i važno je da to kažeš na porodu jer ćeš dobiti treapiju bez obzira jesi li ga izlječila da se beba ne zarazi. I evo Jana u som nalazu bakterija nije imala ništa.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se tiče partnera-on naravno može isto imati i važno je da u trudnoći ako se vi kao trudnica liječite od beštije nemate odnose s M bez zaštite kondomom do kraja trudnoće.

liječnici su koliko iz iskustva znam vrlo podijeljeni oko liječenja ove beštijetine-neki tvrde da ona može smanjiti plodnost-drugi odmahuju rukom, meni se stav ovih koji odmahuju rukom nikako ne sviđa.
    a opet kad pogledaš da se ne može izliječiti-razumijem ove koji odmahuju rukom.

najbitinije je da to beba ne pokupi u porodu-jer onda zaista može loše završiti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prema vašim iskustvima, da li bakterije mogu doći do bebice u slučaju da je ušće smekšano i prohodno za prst??

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da ako ti nije ispao cervikalni čep da je sve relativno pod kontrolom

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala ti, rvukovi!!
    Ja zaista ne znam što bih bez ovog foruma..!!?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u srijedu idem u bolnicu pa ćemo vidjeti koliko imamo sreće u uklanjanju beštije. dane brojim do poroda i sretnog ishoda. svima u iščekivanju sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ninaa sretno!!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ninaa sreeeetno!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo kratkih i sažetih info o beštiji za trudnice

Contents Page number
    Key points 1
    About this information 2
    What is GBS? 3
    What could it mean for my baby? 3
    Are there tests for GBS? 4
    Why is there no national screening programme for GBS? 4
    What can help reduce the risk of GBS? 5
    What will my treatment involve? 6
    What treatment is available for my baby? 6
    Are there any risks with antibiotics? 6
    What might happen without treatment? 7
    Is there anything else I should know? 7
    Sources and acknowledgements 7
    Other organisations 8
    Key points
    ● Group B streptococcus (GBS) is one of many bacteria that normally lives in
    our bodies, including in the vagina and rectum, and usually causes no harm.
    ● About a quarter of pregnant women in the UK carry GBS in their vagina
    (this is called GBS carriage or colonisation with GBS).
    ● GBS carriage is not routinely screened for during pregnancy in the UK.
    ● GBS can be passed on from a mother to her baby. If this happens, it can
    occasionally cause severe illness in newborn babies. This is known as
    neonatal GBS.
    ● Out of every 2000 newborn babies in the UK and Ireland, only one is
    diagnosed with neonatal GBS, but it can be very serious.
    1
    Preventing group B streptococcus (GBS)
    infection in newborn babies:
    information for you
    Published February 2006 by the RCOG
    Minor amendments made in January 2007
    ● The risk of GBS being passed from a mother to a baby is highest during
    labour or at the time of the birth.
    ● If GBS is found in your vagina when you are pregnant, or if you have had a
    baby with neonatal GBS, you may be offered antibiotics during your labour.
    ● If your baby develops early onset neonatal GBS, he or she should be treated
    with antibiotics.
    ● It is recommended that you breastfeed your new baby in the usual way.
    Breastfeeding has not been demonstrated to increase the risk of GBS and will
    protect your baby against other infections.
    About this information
    This information is intended for you if you are expecting a baby or planning to become
    pregnant. It tells you about:
    ● Group B streptococcus (GBS) infection in babies in the first week after birth,
    otherwise known as early onset neonatal GBS infection, and referred to as
    ‘GBS’ throughout this information
    ● why GBS can be dangerous for newborn babies
    ● the most effective ways recommended in the UK for preventing GBS in
    newborn babies.
    It aims to help you and your healthcare team make the best decisions about your care.
    It is not meant to replace advice from a doctor, midwife or nurse about your own
    situation.
    This information does not tell you about:
    ● why GBS causes symptoms in the newborn baby
    ● late-onset GBS, which occurs after the first week of birth
    ● the reason some women carry GBS in their vagina during pregnancy and others
    do not.
    If you would like further information on these topics, please ask your healthcare
    professional.
    Some of the recommendations here may not apply to you. This could be
    because of another illness you have, your general health, your wishes, or
    some or all of these things. If you think the treatment or care you get
    does not match what we describe here, talk about this with your doctor,
    midwife, nurse or another member of your healthcare team.
    2
    What is GBS?
    GBS is part of the streptococcus family. It is a common bacterium (not a virus)
    which, like several others, normally lives in your body, including in the vagina and
    rectum (known as GBS carriage or colonisation). GBS usually causes no harm. However,
    if GBS is passed on from the mother to her baby around the time of the birth this
    can occasionally cause serious illness for the newborn baby.
    What could it mean for my baby?
    About a quarter of pregnant women in the UK carry GBS in their vagina. Many babies
    therefore come into contact with GBS during labour or during birth, and GBS will
    colonise some of them. The vast majority of babies are not harmed by contact with
    GBS at birth.
    A small number of babies, however, develop GBS infection and may become seriously
    ill.
    Most babies who are infected show symptoms within 12 hours of birth. They may be
    floppy and unresponsive and may not feed well. Other symptoms may include grunting,
    high or low temperature, fast or slow heart rates, fast or slow breathing rates,
    irritability, low blood pressure and low blood sugar.
    Out of every 2000 newborn babies in the UK and Ireland, only one is diagnosed with
    GBS infection; this means that about 340 babies each year are diagnosed with earlyonset
    neonatal GBS. Around one baby dies out of every ten who are diagnosed.
    Although it is rare, GBS is the most common cause of life-threatening infection in
    babies during the first week after birth.
    For a few babies who become ill but who have already had antibiotics, the doctors may
    suspect the illness is due to GBS infection although it is not possible to confirm this
    diagnosis (as the antibiotics will have already killed the bacterium).
    If there seems to be a higher risk of your baby being infected with GBS or if you
    have had a previous baby with GBS infection, you should be offered antibiotics during
    labour to reduce the chances of your baby developing the infection. Babies who show
    signs of GBS infection need to be treated with antibiotics to get well.
    It is safe to breastfeed your new baby. Breastfeeding has not been demonstrated to
    increase the risk of GBS infection, and it protects against many other infections.
    3
    Are there tests for GBS?
    GBS carriage may sometimes be detected during pregnancy in the course of tests for
    other infections by taking a sample by swab (similar to a cotton bud) from your vagina
    and/or rectum.
    As GBS can cause urine infection in pregnant women, GBS infection may also be
    detected by taking a mid-stream urine sample (MSU), which is then sent to a
    laboratory for analysis. Urine infection caused by GBS should be treated with
    antibiotics.
    Currently the evidence suggests that screening all pregnant women routinely would not
    be beneficial overall. You can be tested privately for GBS but the RCOG does not
    recommend this because a positive test may possibly result in unnecessary and
    potentially harmful interventions. If a test is done, the most sensitive method of
    detection requires swabs from the vagina and rectum that are cultured in the
    laboratory in a special solution. It is important to be aware that a negative swab test
    does not guarantee that you are not a carrier of GBS.
    If there is a concern that a baby has GBS infection after birth, you will be offered
    treatment for your baby and testing to confirm that GBS is the cause of the
    infection. This testing will involve taking a sample of blood, or a sample of fluid from
    the spinal cord. Routine testing for GBS is not necessary.
    Why is there no national screening programme for
    GBS?
    You will not be offered a test routinely for GBS carriage during pregnancy as there is
    no national screening programme for this in the UK. There is conflicting evidence, and
    differing views, about whether a national screening programme would be effective.
    Research is being carried out to provide a clearer picture.
    The RCOG guideline Prevention of early onset neonatal Group B streptococcal
    disease has carefully considered the benefits and harms of screening for GBS
    carriage during pregnancy. It agreed that there is still no clear evidence to show that
    screening all pregnant women in the UK would be beneficial overall. One of the
    potential harms of screening for GBS carriage during pregnancy is that large numbers
    of women would be given antibiotics during labour. The possible risks of this are:
    ● death or serious injury to a very few women from an allergic reaction
    (anaphylaxis) to the antibiotics
    ● strains of bacteria becoming resistant to antibiotics.
    4
    5
    What can help reduce the risk of GBS?
    In some circumstances antibiotics can help to reduce the risk of a baby developing
    GBS and so you may be offered antibiotics during labour if:
    ● GBS has been found in your urine in your current pregnancy
    ● GBS has been found on swabs from your vagina and/or rectum which have been
    taken for another reason
    ● you have previously had a baby with GBS infection
    ● you are at higher risk of passing on GBS to your baby. This may be because:
    you have a high temperature during labour
    you go into labour prematurely (prior to 37 completed weeks of pregnancy)
    you give birth more than 18 hours after your waters have broken.
    Depending upon your particular circumstance, your healthcare professional will discuss
    the option of antibiotic treatment during labour.
    Penicillin is normally given; if you are allergic to penicillin, you should be offered an
    appropriate alternative. If your doctor thinks you may have an infection but is not
    sure of the cause, you should be offered antibiotics that will treat a wide range of
    infections including GBS.
    When antibiotics are not necessary
    If you carry GBS in your vagina, you should not need antibiotic treatment:
    ● if GBS was detected in your vagina in a previous pregnancy and the baby was
    not affected
    ● during pregnancy, unless you have a symptomatic infection (for example, a
    urine infection) though you may require antibiotics in labour.
    ● if you have a planned caesarean section before you go into labour and before
    your waters break.
    The reason why antibiotics are not usually needed in these situations is that the risk
    of your baby becoming infected with GBS is so low and because antibiotics do not
    reduce your chances of carrying GBS at the time of the birth.
    What will my treatment involve?
    If you need antibiotics during your labour, it is best if you can start them as soon as
    possible after your labour starts. This will be given through a vein (intravenously). You
    should be offered further doses as necessary until the birth.
    If you need intravenous antibiotics, it may not be possible to give birth at home or in
    some midwifery units. This may be a factor in your decision on where you will give
    birth.
    If you need antibiotics during labour there may be concern about the risk of infection
    for your baby if for some reason you were not able to receive them, or if you
    delivered very soon after receiving them. The best approach in these circumstances is
    not clear. The options of monitoring the health of your baby, or of treating him or her
    with penicillin, should be discussed between you and the medical staff taking account
    of the potential risks and benefits of each approach.
    What treatment is available for my baby?
    Babies with any signs of GBS infection, for example, if the newborn baby is floppy and
    unresponsive and does not feed well, should be treated with antibiotics as soon as
    possible.
    If you have had a previous baby with GBS, your healthcare team should either monitor
    the health of your newborn baby closely for at least 12 hours after birth, or treat him
    or her with penicillin until blood tests confirm whether or not GBS is present.
    Babies who show no signs of GBS and who are well do not routinely receive antibiotics
    or tests for GBS.
    More research is needed before we can be sure about the best way to identify and
    treat babies who were at ‘higher risk’ of GBS during labour and who appear healthy
    after birth. Your healthcare professional will keep you informed about the need to
    test and treat your baby for GBS after birth.
    Are there any risks with antibiotics?
    Some women have a specific allergy to antibiotics (see section Why is there no
    national screening programme for GBS?). Some women may experience temporary
    side effects such as diarrhoea or nausea. However, for most women antibiotics are
    safe. Your doctor or midwife should discuss the benefits and risks of taking
    antibiotics during labour for you as an individual.
    It is thought that babies exposed to antibiotics very early in their lives may have a
    higher than normal risk of asthma and/or other allergies later in life.
    6
    What might happen without treatment?
    If your doctor recommends that you take antibiotics because of risk factors such as a
    high temperature in labour, and you choose not to, your baby may be at higher risk of
    GBS infection.
    If your baby has GBS infection and is not treated with antibiotics, he or she is likely
    to become seriously ill and may die.
    Is there anything else I should know?
    ● No screening test is entirely accurate. A screening test for GBS carriage
    could give a falsely negative result. In other words, a woman would be given a
    negative result when in fact she carried GBS in her vagina.
    ● No treatment can be guaranteed to work all the time for everyone. Even with
    antibiotic treatment in labour, some babies still develop GBS infection.
    ● You have the right to be fully informed about your health care and to make
    decisions about it. Your healthcare team should respect these decisions.
    Sources and acknowledgements
    This information is based on the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists
    (RCOG) guideline Prevention of early onset neonatal Group B streptococcal disease
    (which was published in November 2003 and is due to be reviewed in November 2006).
    This information will also be reviewed, and updated if necessary, once the guideline
    has been reviewed. The guideline contains a full list of the sources of evidence we
    have used. You can find it online at: www.rcog.org.uk/guidelines.asp?PageID=106&
    GuidelineID=56.
    Clinical guidelines are written to improve care for patients. They are drawn up by
    teams of medical professionals and consumers’ representatives, who look at the best
    research evidence available and make recommendations based on this evidence.
    This information has been developed by the Patient Information Subgroup of the
    RCOG Guidelines and Audit Committee, with input from the Consumers’ Forum and the
    authors of the clinical guideline. It was reviewed by women attending clinics in Bristol,
    Liverpool and London. The final version is the responsibility of the RCOG Guidelines
    and Audit Committee.
    7
    Other organisations
    These organisations offer support:
    Group B Strep Support
    PO Box 203
    Haywards Heath
    West Sussex RH16 1GF
    Tel: 01444 416176
    Email: info@gbss.org.uk
    Website: www.gbss.org.uk
    The National Childbirth Trust
    Alexandra House
    Oldham Terrace
    Acton
    London W3 6NH
    Tel: 0870 7703236
    Email: enquiries@national-childbirth-trust.co.uk
    Website: www.nctpregnancyandbabycare.com
    © Royal College of Obstetricians and Gynaecologists 2006
    The RCOG consents to the reproduction of this document providing full acknowledgement is made. The
    text of this publication may accordingly be used for printing with the addition of local information or as
    the basis for audiotapes or for translations into other languages. Information relating to clinical
    recommendations must not be changed.
    8

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

rvukovi2, hvala na tekstu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja sam imala sa sinekom streptokok i nakon kure antibiotika nije prošlo, zatim sam opet pila antibiotike i stavljala vaginalnu kremu u rodnicu nakon čega smo ga istrijebili, napokon. sin mi se rodio, na sreću, sve je bilo u redu i testirali su ga odmah pri porodu u bolnici. Sad u drugoj trudnoći su mi u brisu cerviksa opet našli streptokok grupe b i ja i MM smo pili amoxilin i ja sam si još stavljala vaginalete u rodnicu. Mislim da sam se izlječila, ali na kratko jer sam opet dobila pojačan iscjedak, al nadamo se najboljem, sad čekam ponovljene nalaze nakon lječenja. Doktorica mi je rekla da je bitno da sam se lječila i da se zna da sam to imala kako bi mi pri porodu mogli dat inekciju koja sprečava prelazak streptokoka na dijete.
    Bit će sve o.k. i ja sam plakala ko kišna godina, al su me iskustva dr.žena smirila.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo da se i ja pridruzim sa svojim "razvojem situacije" - pri porodu sam dobivala svaka 4 sata (ou jes, tri puta..) antibiotik, beba testirana, sve ok nisam se lijecila prije poroda.. (za pozitivan nalaz sam saznala tek u 37. tjednu).

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e tako je i meni doktor rekao da ću dobivati antibiotik.

baš mi je drago da je s bebachem sve ok

a reci-kad su ti počeli davati antibiotik-u kojem dijelu poroda? i jesi zbog toga morala stalno ležati na porodu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo ja ću se uključit s jednim pitanjem. Koliko često treba vaditi briseve u trudnoći da bi se koliko-toliko bilo sigurno. Ja sam prije IVF-a izvadila kompletne briseve i papu i sve je bilo super. Doktor mi do sada nije predlagao da ponavljamo. Mislim se idući tjedan na pregledu tražiti da mi ih izvadi ponovo. Što mislite?
    Vadila sam urin i pisalo je da je sve negativno. Jeli bi trebala radit urinokulturu?
    Ili sam samo paničarka?

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Garfy,
    ja sam sad u 25 tjednnu i do sada sam dva puta radila urinokulturu sa kontrolama nakon antibiotika jer mi je svaki put neka "koka" nađena.
    Tako sam i sad naletila na ovu temu jer imam enterococcus i dobila sam Penbrintine i Geonistin.
    I ja sam IVF trudnica koja je prije postupka morala napraviti sve briseve ali nažalost bakterije se ponovo mogu vratiti, zato bi bilo dobro da napraviš koju kontrolnu urinokulturu. Možda već i jesi? Nadam se da je sve ok.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

još jedna IVF trudnica koja je prije postupka više puta radila briseve, sve uredno. u 25. tj. T počela se otvarati, brisevi pronašli zločestu chlamidiju, a keksanja nije bilo barem mjesec dana prije postupka?! moj savjet : redovno uzimanje briseva.
    Garfy, sretno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e tako je i meni doktor rekao da ću dobivati antibiotik.

baš mi je drago da je s bebachem sve ok

a reci-kad su ti počeli davati antibiotik-u kojem dijelu poroda? i jesi zbog toga morala stalno ležati na porodu?
    malo kasno palim al evo odgovora

antibiotik su mi poceli davati odmah na pocetku (nakon par sati od pocetka indukcije) i onda svaka 4 sata.. ne, nisam morala zbog toga lezati (ne razumijem, zasto :?) ali sam cijeli porod od 12 sati prelezala jer na nogama jednostavno nisam mogla biti (iako sam se smjela dici)..

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Gafy ako još nisi napravi urinokulturu i meni je obični nalaz urina bio b.o. a u urinokulturi streptokok a uzorke sam davala isti dan. Uz to i ja sam prije ivf radila briseve al me je svejedno Luči u mislim 16 tjednu poslao ponovno ih vaditi.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ajoj, ja imam stept.B cijelu trudnocu i popila sam do sada barem 6-7-8 razlicitih antibiotika, skoro svaki mjesec po jednu vrstu + geonistin i nikada se br nije smanjio a kamoli da sam ga istijebila.

uzasno se zbog toga osjecam. jedino zadnji nalaz je bio da je malo malo manje al to je sve nista. tako me strah za bebu!
    ako ga dobije jel ima tezih posljedica ili se lijeci isto tako kao i ja, antibioticima pa onda cica mica gotova je prica?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa
    ako ga dobije jel ima tezih posljedica ili se lijeci isto tako kao i ja, antibioticima pa onda cica mica gotova je prica?
    Važno je da na porodu kažeš da imaš streptook i dat će ti odmah terapiju kojom se 20 puta smanjuje šansa da se beba zarazi.
    A i ako se to desi, daju joj terapiju koja traje 5 dana. Bed je što je odvoje od tebe pa ideš na izdajanje.

Tako je meni bilo s Mijom (odvajanje, jer nisam imala nikakvih simptoma u trudnoći a njoj su ga našli), a sa Janči sam dobila terapiju i nije se zarazila.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Postoje li ikakvi simptomi?
    Bolovi? Peckanje? ...

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj marta07 prvotno napisa
    Postoje li ikakvi simptomi?
    Bolovi? Peckanje? ...
    Gljivice. Svrbe ko lude. I vaginalete ne pomažu jer se stalno vraćaju.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam friška s poroda i imala strep B.

kad sam došla u box dobila sam ampicilin u venu i mali se nije zarazio, pušteni smo 3. dan doma.

samo obavezno spomeni da mioraš primiti antibiotik-meni bi zaboravili dati da im nisam rekla.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

ja sam friška s poroda i imala strep B.

kad sam došla u box dobila sam ampicilin u venu i mali se nije zarazio, pušteni smo 3. dan doma.

samo obavezno spomeni da mioraš primiti antibiotik-meni bi zaboravili dati da im nisam rekla.
    Potpisujem. I napomeni na pedijatrijskom pregledu (Andriji su radili KKS 2. i 3. dan da vide kretanje leukocita, a taj 3. dan su skoro zaboravili, ja sam naknadno tražila sestre i napomenula, jer bez ponovljene KKS nas ne bi pustili 3. dan doma).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam se jutros iznenadila nalazom urina na kojem stoji da je bakterija-MNOGO :shock: isto tako i sluzi! :?

ne znam pto sve to znači ali brisevi na patogene bakterije su svi uredni a sutra idem raditi urinokulturu!

moja dr. kaže da je čudi da piše mnogo bakterija jer leukociti nisu tako visoki! :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Može biti onečišćenje uzorka, znači bakterije koje nisu iz mokraće. Ako UK bude uredna, onda nemaš brige.

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

U 16 tjednu u urinokulturi Streptococcus agalactiae (BHS-"B") - poil kuru penbritina i nakon dva tjedna sam radila ponovo urinokulturu - koja je sterilna ali je beštija nađena u cervikalnom brisu. Sad sam 24 tjedan, i doc je rekao da napravim krvne, urino..pretrage i onda da ja i mm popijemu kuru penbritina. I da ću na porodu dobiti injekciju da se beba ne zarazi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •