Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Nesanica (insomnia)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Nesanica (insomnia)

Prije trudnoće sam povremeno patila od nesanice a za vrijeme trudnoce sam prilično dobro spavala (za razliku od mnogih trudnica) ..
    Sad mi se ponovo vratila nesanica...

Ne mogu zaspati nekad i do 2,3 h ujutro ili, ako legnem ranije, oko 20-21h (zbog nakupljenog umora preko dana) probudim se već oko ponoći i ne mogu više zaspati sve do pred jutro..To me naravno iscrpljuje i preko dana sam konstantno umorna a ne mogu spavati kad i beba spava jer se jednostavno ne mogu opustiti "na gumb"...

Ne smijem koristiti nikakve medikamente jer dojim pa vas lijepo molim ako netko zna neke vježbe ili neku efikasnu metodu za uspavljivanje..
    Help

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne znam vjerujes li u Boga - ali tek toliko da znas, ja taj problem riješavam s MOLITVOM!
    I pričala sam čak sa svećenikom (kao zar to nije tek "bad" da se počnem moliti i onda usred toga zaspem) ali on mi kaže da je i to tek ljepota vjere i molitve i razgovora s Bogom - jer te smiri i toliko umiri da mozes ući u lijepi san.

I ja kad god imam problema (a isto skoro uvijek kad sam premorena), počnem moliti Krunicu, i najčešće ni ne završim prvu deseticu i već.... skužim ujutro da sam zaspala usred molitve.
    I onda se samo ujutro zahvalim Bogu za to.

Pa eto, ako si vjernica, preporučam molitvu Krunice.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj MaKla prvotno napisa
    Ne znam vjerujes li u Boga - ali tek toliko da znas, ja taj problem riješavam s MOLITVOM!
    I pričala sam čak sa svećenikom (kao zar to nije tek "bad" da se počnem moliti i onda usred toga zaspem) ali on mi kaže da je i to tek ljepota vjere i molitve i razgovora s Bogom - jer te smiri i toliko umiri da mozes ući u lijepi san.

I ja kad god imam problema (a isto skoro uvijek kad sam premorena), počnem moliti Krunicu, i najčešće ni ne završim prvu deseticu i već.... skužim ujutro da sam zaspala usred molitve.
    I onda se samo ujutro zahvalim Bogu za to.

Pa eto, ako si vjernica, preporučam molitvu Krunice.
    i meni pomaze na isti nacin

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

potpisujem!

(samo što kod mene nije krunica, već molitve u obliku 'razgovora'...moje zahvale, molitve, misli...)

(......a u trudnoći sam nesanicu liječila spremanjem ispita, zaspala bi već na prvoj stranici ...ali šalu na stranu...)

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

brojenjem unatrag od 100 ili 10000

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

k2007 da, zanimljivo, sjećam se i ja svog studiranja, najslađe mi je bilo zaspati uz Međunarodno trgovačko pravo

MaKla da, jesam ,vjernik sam...često se molim prije spavanja al eto, neko veče sam "u komadu" pročitala Mateja, Marka i pola Luke iz NZ prije nego sam zaspala...

Zanimljivo je što neke mame ne spavaju jer su im djeca nemirna, bude se ili sl. a eto, moja mala prespava cijelu noć bez problema (na tatu je po svemu , budi se za cicanje ali odmah nastavi sa spavanjem

MIslim, nije baš pravilo da ne spavam ali eto, zalome se takve noći...zapravo iskreno se nadam da ce se sve popraviti kad ne bude noćnih podoja, mene i to dosta razbudi..mala zaspe a meni treba još neko vrijeme..

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MaKla prvotno napisa
    Upravo si odgovorila na jednu od mojih dilema koje nikad nisam ikog pitala. Hvala !

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..a da si malo pogledaš razmještaj kreveta,podzemne vode i sve to..-neki kažu da to utječre na spavanje... :?

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i mene muči, , ležim i ništa. isto dojim. probala sam s biljnim čajevima, ali ne želim pretjerati...
    čak i nakon tri sata šetnji s bebom...

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja ponekada imam slican problem. Dobila sam audio kazetu od dr Grudena - autogeni trening. Nije nikakvo ispiranje mozga nego ga slusas kako govori monotonim glasom da opustas tijelo. Dio po dio. Najvise sam 2 puta morala slusati inace zaspem na pola. Kazeta traje cca 20 minuta. Meni je super

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jutros se probudila odmorna u 8 :D - i bebonja bolje spava. samo sam mu jednom nešt malo odžmukljala da se prestane vrtit i šuškat-jesam blesava (to mislim, nakon dojenja se nešto uzvrtio jer bi najradije imao cicu stalno u ustima- onda se ja sva pokočim i nemrem takva zaspat )

vidjet ćemo dalje

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

...bila kod mame na selu s bebom i spavala ko curica...

znači moj problem je nespavitis u zagre(j)bitis...nikad nema tišine a zagušljivo za po.izd.

Servus, zatvore moj!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mene totalno obuzela insomnia, dnevno ako spavam sat vremena, sretna sam. I uopce se ne osjecam umornom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •