Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Za spavanje samo mama....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Za spavanje samo mama....

U zadnje vrijeme sve mi se više počelo činiti da stvarno imamo problem, a radi se o uspavljivanju. Tea ima 19 mjeseci i još uvijek spava s nama i to nam ne smeta. Međutim problem je u odlascima na spavanja. Ona zaspi samo ako ja ležim s njom, a to se zna otegnuti i na sat vremena, pa i duže. Tako ja dnevno s njena dva odlaska na spavanja izgubim minimalno dva sata na ležanje kraj nje. Ako slučajno ustanem bez da išta kažem vrišti i plače da čuje cijela ulica. Ako joj kažem da idem npr. popit vode, već za minutu zove i ako ne dođem opet plač. Ako joj počnem objašnjavat da imam nekog poslića za obavit (velim joj konkretno: ja ću biti u drugoj sobi i malo popeglati veš, jel mogu?) ona me razumije i kaže "da", ali odmah napravi tužnu facu i počne tak tužno plakati.
    Tak da mi ostaje jedino da sam kraj nje. Ona me uvijek zagrli, primi za ruku, daje mi puse i tak zaspi. Samo što to predugo traje. Čudno mi je jer se ponaša ko da je željna mame, a s njom sam skoro 24 na dan.

Ima li netko da je imao takav problem i uspio ga riješiti? Ili netko tko nije pa da znam da nismo jedini??

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne, mi smo imali isti "problem". Sa 2 godine uredili smo joj njenu sobu. Pricali smo kako je ona velika i svi veliki imaju sobu. S nama ju je uredivala i isprva smo se igrali u njoj, a kad je stigao krevet onda smo poceli spavati. Ja bih joj procitala pricu i mazili bismo se i ja bih joj objasnila da je mama tu u drugoj sobi i da je cuvam i ako me treba da me zove. Naravno da sam ustajala 100 puta. Ali evo sad se vec privikla. Bilo je placa i pobuna ali smo ustrajali i to je prihvatila kao nesto sto mora biti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znači ima nade.....
    I mi joj mislimo urediti sobu negdje s dvije godine. Samo sada mi je koma ovo ležanje s njom jer sve manje stvari si stignem napraviti. Po danu učim koliko stignem jer imam još dva ispita, a po noći MM i ja čistimo i spremamo po kući dok ona spava. Već smo ko zombiji......

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I mi (3,1g.) ležimo u krevetu dok malena ne zaspi (ne znam da baš djeca od 19 mj. rado ostaju sama i sama zaspu?).
    Također smo je uspavljivali po 2,5 sata dnevno (osobito ako je ne bismo dovoljno "izmorili" po vani) i spasili se kad smo skužili da joj to popodnevno spavanje zapravo uopće ne treba i izbacili ga kad je imala 2,5 godine. Od tada spava otprilike od 21 do 9.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala cure. Meni je isto glupo ostavit ju samu, samo što me sve mame kad im kažem da ju još uvijek tak uspavljujem gledaju ko da sam zadnji čudak. Sve me strah odgovorit kad me netko pita kak zaspi. A to ljudi tak vole pitat.... da poludiš.
    Zato sam si u zadnje vrijeme počela mislit da nismo baš normalni....

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

TeinaMama, naravno da ste normalni, samo ako uspavljivanje predugo traje to najvjerojatnije znači da ste malo prerano krenuli na spavanje.
    Ja svoje malce (3 god) vodim na spavanje tek kad vidim da su umorni.
    Inače oni su se jedno vrijeme uspavljivali na rukama, pa u krevetićima, a ja sam im pjevala, pa sam pričala priče, pa su se počeli uspavljivati sami i jedva sam dočekala kad će imati dovoljno strpljenja da zajedno čitamo tako da sada legnem s njima i čitamo slikovnice-uglavnom i zaspu dok čitamo.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo sjedim na netu, a tata uspavljuje malca...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jooj kod nas isti slučaj sa uspavljivanjem...samo što hoće ona i s tatom ležati ali onda nekada iz sobe viče " maaaamaaa" pa dođem u zamjenu.ležimo ponekad i po sat vremena a nekada 15 ak minuta i utone u san usput popije kakao možda je i to lagano umiri..još malo ona nešto priča po svom ,češka me po kosi i zaspe..tada ju prenesemo u njen krevetić.međutim po noći kada zaplače-vjerovatno ružno sanja ili je žedna-prenesemo ju natrag u naš krevet a do kad tako? pa ne znam...vjerovatno dokle treba tj kada bude se osjećala samostalna da može u svoju novu sobu u novi krevet...ima vremena!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas je isto, samo što se po danu ne trudimo toliko, nego ako ne zaspe za pol sata niti ne spava. U principu, ako se ranije probudi ujutro onda spava po danu, inače ne. A navečer uspavljivanje uvijek traje po sat vremena, prvo priča, onda ležanje i grljenje, i ne smijemo se niti pomaknuti jer se odmah budi.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I kod nas ista situacija, ali u posljednjih tjedan dana posebno se to uspavljivanje nešto razdužilo... jednostavno neće zatvoriti oči, a kad ih i zatvori (napokon) još se toliko vrti, kao da se ne može smiriti. Mislila sam da je još prerazigran, pa smo radili na fazi smirivanja prije odlaska na spavanje, ali ništa ne pomaže.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E odra i donna, naši klinci su tu negdje po starosti pa smo i sa uspavljivanjem tu negdje. Mamma san, blago tebi - utješit ću se time da je tvoje dijete godinu dana starije i da ću i ja doći na to!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Inače moja Teica je zaspala tek prije petnaestak minuta.... znači u 23.20. Na kupanje smo išli u pola deset. U kadi se igrala do deset i nije se dala van jer je imala puno posla sa kupanjem svoje gumene životinjske farme. U krevet sam ju stavila u deset i zaspala za sat i dvadeset minuta. Ah, što reći....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa čuj, ovisi kako je spavala po danu. Lea isto nekad zaspe u 23-23.30 kad dugo i kasno spava po danu.

keska avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kod nas se uspavljivanje prtvorilo u problem i čini mi se da je sve gore, kao da nešto krivo radimo. Kad je bi manji (do 26 mj. dok je sisao) uspavljivanje je išlo bez problema nakon sisanja bi ga ostavila zadovoljnog u krevetiću i zaspao bi bez problem sam i brzo. Sad (uskoro će napuniti 3 g.) to traje i traje... Nakon vecere, kupanja, citanja slikovnice, puse za laku noc, ugasimo sva svjetla i MM i ja legnemo u krevet i pravimo se da spvamo, a on vrti se po nasem krevetu, pjeva, 100 puta se prebaci iz naseg kreveta u svoj, budi nas, trazi vode, gladan je iako je vecerao, sila mu je na WC (iako frajer jos nosi pelene!), danas je izjavio "mene nitko ne voli" (puca na sentiment)...to traje od cca 21-23 i onda zaspe. Ako bi ga ostavili samog u kreveticu 100 puta bi dosao vidjeti sto radimo i kao bjezao u krevetic. Ili ako ga jedan od nas uspavljuje obavezno trazi i onog drugog da dođe spavati. Zapravo se hoce igrati i biti zajedno. Mi njima strasno nedostajemo, ali na zalost tempo zivota je takav da se ne stignemo tokom radnog dana jedni drugih nauzivati. Trebali bi to malo vremena po danu sto smo s njima stvarno sve drugo staviti na stranu! Govorim iz perspektive zaposlenih roditelja koji zapravo od 17-21 sat vide svoje klince...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mene muče ista pitanja, da ne kažem problemi. pokušavamo N. (18 mj) staviti na spavanje točnije otići s njom u naš krevet do 21.00, 21.15. Nakon toga papamo mlijeko (ponekad), pijemo puno vode, mijenjamo dude i vrtimo se, vrtimo, ponekad zovemo tatu pa i on mora doći i sl. Nekad to traje 30 min, nekad sat i nešto. Vjerojatno ne moram posebno napomneuti da u 99% slučajeva ja zaspim s njom, pa me MM dolazi buditi, pa mu mahnem (kroz san) evo sad ću i nastavim spavati, pa on opet dolazi, često i on zaspi u dnevnoj sobi čekajući mene, ja se probudim uglavnom oko 23.00, i onda moram 5-10 minuta potrošiti na mašine i nakon toga kad se razbudim u principu sam spremna na maženjem s MM, čitanje, ili posao koji ponekad nosim doma, ali MM uglavnom spava kao klada! I toga mi je već stvarno dosta, a cijeli problem je de facto u tom uspavljivanju! S druge strane, meni su to zaista prekrasni trenuci kad me po stoti puta ljubi i ja nju, mazimo se, imamo naše male igrokaze s malim polarnim medom u glavnoj ulozi (kojem se jako spava pa uvjerava N, da i ona ide spavati i sl.), ali opet i JA IMAM SVOJE POTREBE!!!

Sorry, nisam vam ništa pomogla, osim kaj sad znate da nas ima puno s istim pitanjima (da ne kažem problemima)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene isto stalno muči to - ko da nekaj krivo radimo.... Meni je jasno za djecu zaposlenih roditelja da im oni fale, ali ja sam s Teom cijeli dan pa kaj joj onda još i pred spavanje falim? Inače, moja mama ju čuva od devet do pola dva svaki radni dan dok ja spremam ispite. Ali one su dolje u dnevnom boravku, a ja gore u sobi i uvijek kad me pozove dođem. A zapravo me ni ne zove puno iako zna da sam gore. Ko da joj ipak ne falim jer joj je lijepo s bakom. A onda dok treba spavati sve krene naopako.
    Inače je zlatno dijete, stvarno je dobra i razumna, sve se dogovorimo, osim oko toga.
    Malo mi je blesavo kad slušam druge mame kak im djeca idu spavati u pol devet, a moja tek u pola deset na kupanje jer neće prije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi se uspavljujemo po vise od sat vremena, sve bi radila, skakala po krevetu, razveze se sve u 16, ljubi mamu, trazi tatu, zove baku i didu, plete mami kosu, a kad dodje vrijeme za u vrecicu onda su suze krokodilske i zove baku upomoc. Sad je pustim da zaspe nepokrivena pa je tek onda stavim u vrecicu. Sve do prije par mjeseci bi dosli u sobu, malo bi se mazile, ona bi se doslovno bacila na krevet i zaspala. Ovo uspavljivanje je pocelo otkad smo otisli iz Splita a ja se vratila na posao . Mislim da je uzrok ovome i popodnevno spavanje, neki put spava i po 2 ipo - 3 sata ali sad sam joj ogranicila na max. dva sata pa otvorim vrata od sobe i upalim svjetlo da se lakse probudi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam ukinula vreću za spavanje prije par dana jer su isto bile suze krokodilske zbog toga. Sad ju pustim ovak a kad zaspi pokrijem s poplunom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tea, probali smo i mi bez vrecice ali ona se tijekom noci doslovno prebaci sa jednog kraja kreveta ne drugi (gdje je bila glava tu budu noge i obrnuto). Osim sto me strah da se ne zaplete u pokrivac i da je poklopi po glavi (joj te crne misli, poludit cu), trebala bih stalno pazit da li je pokrivena.

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo imali sličnih problema sa uspavljivanjem. samo mama po sat-dva. kad je imao nekih 1,3-4 god. išli smo na popodnevni spavanac i kao i uvijek ja legnem s njim, on se baca, skače po meni, prebacuje se iz kindača u veliki krevet, uglavnom kaos. stavila sam ga u kindač i rekla mu da je idem u plakar slagati robu, da možemo pričati ako želi, može me zvati ako me treba jer sam ja tu na metar od njega. nakon neki 1-2 min. u plakaru ja ga dođem pogledat, a on spava kao anđeo. od tad smo počeli prakticirat to da ga ostavimo samog da zaspe nakon svih rituala i nemamo nikakvih problema.
    jeste možda razmišljale o tome da su klinci možda ponekad i preumorni da bi zaspali? ja znam bit živi mrtvac od umora, a ne mogu zaspat.
    Karlo se diže ujutro u 6:15, popodne ide spavat od 12-2, i navečer u 7 je kupanje i oko 8 je u krevetu i zaspe za par minuta. on jednostavno ne može biti duže budan.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako su naši prijatelji imali dijete 1,5 g. prije nas stalno su nam trubili o knjizi Svako dijete moze naučiti spavati. Posudili smo je pročitali, i odlučili primjeniti na Kori. Naravno cijelu verziju odlaska na spavanje smo malo prilagodili našem djetetu. Nikad je nismo pustili da plače duže od 3 minute (znam točno jer sam imala u ruci štopericu-jer mi se činilo da plače satima) Lijepo je prihvatila cijeli sistem... Sada ide sama spavati, kupanje, pusa, malo je pomaziš po leđima(cc. 3-4 min) i odemo van iz sobe. Zove ona nas, ne mogu reci da je to gotovo za taj dan, no kad pozove objasnis joj da je vrijeme za spavanj, imas jos posla i da se odmori. Moram priznati da mi je to super. Cijeli dan smo skupa i ima svu paznju, ali navecer ne moram jos lezati i dezurati i nunati je. Preporučam vam knjigu, nemojte je slijepo pratiti, no mozda vam objasni neke fore koje izvode i pomogne vam. Knjiga se bavi i problemima spavanja kod veće djece.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Spavanje bez mame ne prolazi. Hrčkić - situacija ista!!!! Osim što se ja budim oko 2, sa šminkom na licu i dok sve obavim, više ni ne trebam ići spavati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod nas je ista situacija ili jos malo gora.
    Vanja je sad dvije godine i mjesec dana i
    nece zaspati, a da joj nije sisa u ustima.
    Uspavljivanje isto traje do sat i pol i to me
    stvarno pocelo jako smetati.
    A i po noci se jos dosta budi i trazi sisati.
    Vec bi ju polako htjela odviknut od nocnog sisanja,
    ali jednostavno ne zanm kako.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Migulica, i meni je moja najbolja prijateljica, koja je nedavno dobila posao kao teta u jaslicama u najmlađoj grupi, rekla da je ta knjiga super. Ja je iskreno rečeno nisam ozbiljno shvatila budući da nema svoju djecu pa nisam posudila knjigu. A mogla bih....
    Samo nisam sigurna dal budem mogla slušati Teu da plače tri minute.... ili bude ona ustala i došla zamnom.

U svakom slučaju mislim da ću uskoro probati ostavljati ju tak samu i biti u drugoj sobi i javljati joj se. Javim vam rezultat.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jučer popodne sam pokušala Teu spremiti spavati, a da ne ležim onak dugo s njom. Ona je naravno plakala čim je skužila da ustajem. Pokušala sam joj se javljati iz druge sobe, ali to nije upalilo jer je došla za mnom. Onda je došao tata i s njim se igrala na krevetu, valjda zaključila da joj se ne spava i odustala od spavanja popodne uopće.

Onda sam ja mislila - super, bude rano zaspala navečer. Ali naravno ništa, od toga - zaspala je u 23h. Prije toga smo se pusali, grlili, čitali Zvonka i pričali Palčicu tri puta. Naravno da se sve to odužilo.

Onda sam pomislila - pa dobro bude spavala malo duže ujutro. Moš mislit, probudila se u pola osam vesela i odmorena :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jučer popodne sam pokušala Teu spremiti spavati, a da ne ležim onak dugo s njom. Ona je naravno plakala čim je skužila da ustajem. Pokušala sam joj se javljati iz druge sobe, ali to nije upalilo jer je došla za mnom. Onda je došao tata i s njim se igrala na krevetu, valjda zaključila da joj se ne spava i odustala od spavanja popodne uopće.

Onda sam ja mislila - super, bude rano zaspala navečer. Ali naravno ništa, od toga - zaspala je u 23h. Prije toga smo se pusali, grlili, čitali Zvonka i pričali Palčicu tri puta. Naravno da se sve to odužilo.

Onda sam pomislila - pa dobro bude spavala malo duže ujutro. Moš mislit, probudila se u pola osam vesela i odmorena :shock:

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne priređujem svom djetetu nikakve nekolikominutne seanse plakanja nakon kojih će zaključiti da mama nije tu kad je dijete treba.
    Dijete zaspe uz mene, često i ja uz njega
    Ujutro se ustanem rano i obavim što trebam.
    Ima mjesec dana Damir povremeno kaže da bi on poša spavat :? -to navečer, čak i kad su gosti, prije to ne bi propustio ni za živu glavu

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo večeras skoro 1 sat s njom u krevetu :shock:
    lijepo legla s tatom i pije svoj kakao i nedugo zatim viče"mama,mama" i šta ću odem u sobu sad malo ja da legnem s njom...ma nije prošlo par minuta viče ona" tata,tata" ma ne da nas isprobava nego...mala mustra!
    i tako redom zove sve koga pozna preko baba,prijatelja ( sanja-pa viče " nja-nja) pa psa( nuna- na-na) ....jako traži kontakt i na kraju uzme moju ruku i stavi na svoje lice i zaspe mamino !!!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nisam procitala sve, ali evo kako je kod nas.
    Filip ima 23 mjeseca i ja (ili MM) lezimo s njim dok ne zaspe. Nerijetko i mi zaspemo s njim. Treba mu pol sata-45 minuta od lijeganja dok ne zaspi, ovisno koliko je umoran. Kad je bas-bas grogi onda zaspi i za 15tak minuta, ali to je jako rijetko.

Najbrze zaspi kad ignoriram njegovo vrtenje, namjestanje i sl.-samo ga izljubim, pozelim laku noc, te zagrlim i ne micem ma sto on izvodio. Kad me bas zovne, onda odgovorim jednim pospanim AAA i nista vise. Problem je sto u toj hibernaciji i ja najcesce zaspim.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Eh, da kod nas nema, dodji mama, dodji tata-tko ga je odveo na spavanje taj i ostaje s njim. Znao je zvati mene ili MM, ali kako nikad ne dolazimo onda ni on ne inzistira. Zabavi ga onaj s kim jeste. I nema setanja nakon odlaska u krevet.
    Znao nas je zeznuti trazeci njam-njam-pa bih ja otisla po klopu, pa nece jedno, drugo, trece, nece nista, samo zeza...tako da mu sad samo ponudim mlijeko kad trazi njam-njam, a i on je skuzio da to vise ne pali, pa ni ne trazi.

Jedino sto je obavezno su autici - Lala=zuti kabrio i Po=crveni kabrio. Filip zaspiva s njima u rukama, pa se par puta budi jer mu ispadnu dok zaspiva. I ujutro prvo njih trazi. Moje se dijete kraj svih plisanaca mazi s auticima
    Ima li jos takvih?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Baš tako. Jako je važno biti dosljedan - kad se jednom uđe u sobu nema više van, nema hrane (ako je OK večerala), samo bočica s vodom. A i oprali smo zube, pa bi ih Gric i Grec opet grickali...
    Nama je doma odlazak na spavanje ritual oko kojeg nema nikakvog odstupanja, dok baku i didu (ako noći kod njih) vuče za nos kako se sjeti...te je gladna, te bi crtić, te je žulja vreća, hoće tutu, neće tutu...a oni samo trče .
    Doduše, ako sam ja na poslu do kasno navečer, tatu ponekad užica još dodatni crtić, a to završi tako da ih kasnije nađem u dnevnoj sobi: on hrče mrtav na kauču, a ona na podu bebama navlači vreću .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A Tea si kraj svih plišanaca za spavanje uzme neku gumenu igračku s kupanja, ili lopticu ili bočicu ili plastičnu čašu....
    Dakle, kad smo kod čudnih navika...
    Uzme si nešto iz kupaone s čim se igrala dok se kupala. U u sobi ima Po i peseka i oni moraju biti tamo jer pita za njih, ali ih ne želi držati u ruci, već su na polici kraj kreveta.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Drage mame, ja vam knjigu preporučam, nemam nikakve ambicije da vas natjeram da krenete na taj način, jer svaki način odlaska na spavanje je dobar, dok odgovara vašem djetetu i vama. U knjizi je niz situacija vrlo detaljno opisano i objašnjeno, pa zato mislim da su to ok. podaci.
    Mi smo cijelu knjigu malo modificirali i prilagodil nama (a to znači minimalno plakanja, jer ni ja kao ni vi ne mogu slušati dijete da plače). Ali ono što je super jest da navečer nikad nismo morali ležati uz nju da bi zaspala, nego smo se mogi posvetiti jedno drugom ili krenuti u akciju spremana igračaka, stvari itd....

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja je do svoje godine dana išla bez problema sama spavat. stavila bi je u njen krevetić, ugasila svitlo, upalila tv da joj nije baš mrkli mrak, izašla iz sobe i laku noć. nikakvih problema. e onda je postala svjesna sebe i okoline i počeli su problemi. nekih misec dana sam je uspavljivala na rukama, a nakon uspavljivanja i šetanja po sobi goi.doli kičma bi mi se raspadala. ne bi se mogla savit još satima posli tog uspavljivanja.
    i jednostavno mi je pukao film. odlučila sam se na metodu: stavit je u krevetić, sidit kraj krevetića i čekat da zaspe. prvi dan je bilo urlanja 15 minuta iako sam sidila do nje. drugi dan 10 minuta, treći je prošao bez ijedne suze i odvikli se od uspavljivanja na ruke.

ali je onda došao drugi problem: nisam mogla izać iz sobe dok ona ne zaspe. a tako je i dan danas.

stavim je u njen krevetić (iako ona traži da je stavim u veliki, ali joj objasnim kako će je "stari" odnit ako nije u svom krevetu i ako je ne čuvaju njene životinjice). i ako mama ne stražari iz velikog kreveta. i zasad pali (ali ne baš uvik).

i onda bude milijun puta: pričaj mi priču, dodaj mi soka, ja idem pišit u zahod (vraga, nosi još uvik pelene ), idem ja kakit, di je tata, di je ovaj, di je onaj, ko ono priča (a čuje se muha u kući kako leti - svi prestaju disat dok ona zaspe ). a ja ležim ko mumija i buljim u tv (ne pali ako ugasim tv i budemo u mraku - neće radi toga prije zaspat). i na kraju zaspe. nekad to bude u roku od par minuta, nekad bude i nakon sat vrimena. i čak na to ne utječe koliko se taj dan izmorila. šta se više izmori čak teže i zaspe i nemirnije spava. po noći od 10 puta 8 puta se probudi plačući da hoće u veliki krevet. pribacim je i nastavi spavat ko da ništa nije bilo.

tako da ni mi nemamo rješenje problema i uspavljivanja. odnosno rješenje kako je ostavit samu u krevetu i izać iz sobe. traži ona i da tata legne u krevet dok ona ne zaspe, ali još uvik pali metoda: tata je otišao oprat noge, pa će doć (samo šta nama tata jaaaako dugo pere noge ). kad tata ide sa njom u krevet ne pali metoda mama pere noge pa će doć .

Početno

moj ne4čak, 24 mj, isto ne zaspi ako netko ne leži s njim. često sam to ja, al večinom njegova mama. istina, zaspi u roku 5-10 min ali ne bez nekoga kraj njega.mislim da je to stvar navike, dok moja poznanica maloga stavi u kindić, on malo priča sam sebi i zaspi. bez ikakvih problema. koliko sam shvatila kad se jednom naući teško češ ju odviknuti.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Loryblue, sorry moram komentirati: uspavljivanje djeteta dok radi TV i strašenje djeteta da će je "stari odnit" (tko god to bio?!) - meni je to koma! Navikavati tako malo dijete (ma dijete uopće) da prije spavanja gleda TV nikako ne može biti korisno, a strašiti dijete koje se samo po sebi ne bi ničega bojalo, to mi je tek odgojna metoda od prije 30, 40 godina kad se nije baš puno razmišljalo o posljedicama odgoja na te male dušice. Ne bojiš se da će se to tvom djetetu i tebi obiti o glavu uskoro - pa tako umjesto da te traži da joj čitaš slikovnice ili pričaš s njom o događajima od toga dana, da će tražiti TV, te da će se bojati mraka i cijeli život nositi se s takvim strahom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mom je dvije godine, i jos uvijek lezim uz njega dok ne zaspi, preko dana zaspi u roku par sekundi, uvece i po sat lezim dok ne zaspe, a cesto i ja zaspem zajedno sa njim.

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Nea prvotno napisa
    Mom je dvije godine, i jos uvijek lezim uz njega dok ne zaspi, preko dana zaspi u roku par sekundi, uvece i po sat lezim dok ne zaspe, a cesto i ja zaspem zajedno sa njim.
    I ja isto, jedino bas MM nije pravo ako zaspem

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...i mojemu Karlo je obično zadnji zagrljaj-moj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

L još uvijek traži isključivo mene kad se svjetlo ugasi. MM još pročita priču, ali zadnji zagrljaj mora bi moj. Ako me nema navečer zaspi s MMom.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moja bebolina ima 16 mj. a od 13 je sama u svojoj sobi u velikom krevetu i isto tako moram ležati kraj nje dok ne zaspi, nekad 5 minuta nekad 1 sat... Još je premala da joj objasnim da sam ja u drugoj sobi...
    Ponekad "poludim" što toliko traje... ali gledam na to ovako; i ja koja sam velika isto tako se volim stisnuti uz "nekoga" i tako zaspati nego kad sam sama u krevetu, a gdje neće onda oni tako maleni koji još ništa ne razumiju ili ovi malo veći (2-3) godine koji imaju tko zna kakve strahove u glavi kad se ugase svijetla i ostanu sami... Sve će to proći, samo su jednom tako maleni i mazni i za čas će proći te godine i više neće čeznuti za vašom toplinom i sve će vas manje trebati... Uživajte u ovome sada...
    Možda nije rješenje, ali lakše sve to proguram ako tako razmišljam.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nika se pocela sama uspavljivati nakon godinu dana, nakon prilagodjene metode iz spomenute knjige, mi smo spavanje rijesili gotovo u dan-dva, s plakanjem od minutu, mozda dvije i super je prihvatila sve, gotovo odmah, isto se nismo strogo drzali pravila u knjizi. Ipak, vec nekoliko mjeseci Nika pocne urlati kad hocu izaci iz sobe iako prodjemo sve pricice, uspavljivanje, mazenje,draganje, igrokaze i ko zna sto sve ne, ali zeli da je drzim za rucicu, mazim, legnem pored nje tako da to vec radim mjesecima.Kad sam nedavno zavrsila u bolnici istu metodu je morala primijeniti i baka. I to je sad tak i nemrem to promijeniti,nekako mi se cini da bi sada kad N.ima 28 mj bilo puno teze primijeniti neku metodu uspavljivanja, nego sto je to bilo dok je imala godinu dana, tako da se sada zajedno uspavljujemo i najcesce obje zaspimo u 21-21.15

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da smo mi poseban slučaj. Moja princeza se do 22 mjeseca uspavljivala isključivo na siki i sika je bila tu kao pomagalo 2-3 puta po noći. Onda je prešla u svoj krevetić tik uz naš i odvikla se od sike, ali još nikad nije zaspala u krevetu.
    Znam da smo mi krivi i znam da ne radimo kako treba, ali jednostavno ne znam kako to promjeniti. Mm ili ja nosimo je po kući uz muziku i plesni korak. Jedino tako uspije zaspati. Prije nije bilo šanse da se umiri u krevetu, a sad legnemo svi zajedno i čitamo priče, gledamo slikovnice, onda ona počne divljati, ljubiti nas, štipati, skakati .... Onda je jedno od nas uzme u naručje i tralala la uz muziku zaspe ....
    Tješim se da smo ipak u nekom pomaku prema naprijed, jer ipak neko vrijeme ležimo u krevetu i mm je uspije uspavati dok sam prije to radila isključivo ja.
    Uskoro nam dolazi druga beba i stvarno ne znam na što će naši odlasci na spavanje ličiti

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Još malo pa će biti dva mjeseca kako sam ja sva očajna otvorila ova topic. Nisam mogla odoljeti a da ne pohvalim Teu jer je kod nas došlo do znatnog napretka. Uspavljivanje nam se skratilo na nekih 15 minuta i ona je jednostavno prihvatila da mora na spavanje i to je to. Ponekad me čak pusti da se odem istuširat i ona ostane sama i začas zaspi. Nekad neće pa ostanem s njom ali brzo zaspi.
    Sad mi se čini da imam tak puno vremena navečer...
    I sve to došlo samo od sebe, bez prisile.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •