Results 1 to 12 of 12

Thread: test senzibilizacije za RH- trudnice /koliko puta?

Roza's Avatar

Default test senzibilizacije za RH- trudnice /koliko puta?

Ja sm Rh- trudnica, nakon prvog poroda sam dobila onu famoznu injekciju. Testove senzibilizacije sam radila početkom ove druge trudnoće i sada u 24 jednu. Nalazi su negativni. Sad mi na nalazu piše da test treba ponoviti u 8 mjesecu trudnoće.
    U prvoj trudnoći sam radila samo jedan test senzibilizacije (?)
    Koliko puta se zapravo taj test treba raditi?

mamaineven's Avatar

Bok! Ja sam isto RH- i radila sam taj test 3 ili 4 puta u trudnoći. Inače nisam dobila injekciju kad sam rodila jer mi je i sin -. Sretno!

Lulu's Avatar

ja sam ih radila svaki mjesec do kraja trudnoće ali zato jer je moj test bio pozitivan.

nekoliko puta, bude ti se khaa javila. nju su zeznuli jer joj ih nisu radili i zbog toga je morala na carski puno prije termina

lelica's Avatar

Ja sam isto trebala ići ponoviti u 8 mjesecu, ali mi je socijalna rekla da je dovoljno samo jednom :?

Ovo sto ti pise: - ponoviti nalaz u 8 mjesecu pise na svim nalazima po difoltu .

Ja sam ga radila 2 puta: jednom na poicetku trudnoce i jednom u 28 tjednu i posto su obadva negativni receno mi je da ih vise ne trebam ponavljat

Eci's Avatar

Quote Originally Posted by Lulu
    ja sam ih radila svaki mjesec do kraja trudnoće ali zato jer je moj test bio pozitivan.
    Jel ti test bio pozitivan prvi put ili naknadno? Kako je prošlo?

sweetmint's Avatar

Quote Originally Posted by Wedding
    Ovo sto ti pise: - ponoviti nalaz u 8 mjesecu pise na svim nalazima po difoltu .

Ja sam ga radila 2 puta: jednom na poicetku trudnoce i jednom u 28 tjednu i posto su obadva negativni receno mi je da ih vise ne trebam ponavljat
    Isti slucaj. Na drugom testu koji je negativan ne pise vise nista.

Lulu's Avatar

Quote Originally Posted by Eci
    Quote Originally Posted by Lulu
    Jel ti test bio pozitivan prvi put ili naknadno? Kako je prošlo?
    ma stvar je malo kompliciranija. i bebač i ja smo Rh+ no jedna druga stvar u krvi, nešto kao podgrupa krvne grupe je kod mene negativna (tzv. Kell). kad mi je test prvi put bio pozitivan poslali su mm da vadi krv i za divno čudo i njegov je Kell negativan. problem je bio u tome što sam davno, prije nego se u medicini uopće znalo o tim "podgrupama" krvne grupe, dobila transfuziju nekog Kell+. to je izazvalo stvaranje antitijela i zato mi je test svaki put bio pozitivan. morala sam kontrolirati titar tih antitijela i, kao što su mi laički objasnili, da li su se možda još neka druga antitijela počela stvarati, s obzirom da se to zna dogoditi. sve je prošlo ok, za bebicu nije bilo opasnosti, no ipak su uzeli krv iz pupkovine i napravili neke pretrage kad se rodio. živ je i zdrav, a ja znam da ću s drugim djetetom opet prolaziti isto.

Default Re: test senzibilizacije za RH- trudnice /koliko puta?

Quote Originally Posted by Roza
    ...
    Koliko puta se zapravo taj test treba raditi?
    I meni je test prvi puta bio negativan, ali mi je gin. objasnio, da se povremeno(jaako rijetko)zna desiti de se promijeni u toku trudnoče, pa se za svaki slučaj radi još taj jedan u 8-om mjesecu, više kao reda radi.

ninochka's Avatar

meni su radili test 3-4 puta tijekom trudnoće, ali malac se rodio u pozitivi pa je sve bilo ok

Ja sam rh(-) i oba dva klinca isto,muž je +
    Sad sam radila samo na početku trudnoće i dr.veli da više ne moram,jedino ako bi beba bila rh + onda nakon poroda.Inače sam u 26.tj.