Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 200

Tema: iskustva sa sv,duha

ivkec

Početno iskustva sa sv,duha

ja sam rodila 05.02.2007 na sv.duhu. prije poroda sam lezala 3 tj. u bolnici zbog manjka oplodne vode..
    uglavnom-sestre na odjelu za trudnice ok,GLAVNA SESTRA MARIJA ZA UMRIJET OD SMIJEHA-na odjelu za rodilje-KATASTROFA,SESTRE NEPRISTUPACNE,NEPOMAZU KOD DOJENJA,MA JOS BI DO SUTRA MOGLA NABRAJATI..A,PEDIJATRI STRAVA I UZAS,PUSTILI SU NAS KUCI BEZ OBZIRO STO MI JE MALI IMAO ZUTICU-UZ ISPRIKU NESTAT CE I PUSTENI SMO SA NEKAKVOM BAKTERIJOM,ZBOG J+KOJE SMO POSLIJE ZAVRSILI U VINOGRADSKOJ-KOJA JE ZAKON. :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo, ja se baš dvoumim između sv. duha i vinogradske...eh kad bih znala kak će meni bit...

ivkec

Početno

ja bih ti savjetovala vinogradsku ,cula sam dosta pohvala na njih tamo,a i tata moze biti bez tecaja na porodu ...naravno,ako zelis

p.s.a,kad je termin?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

PUSTILI SU NAS KUCI BEZ OBZIRO STO MI JE MALI IMAO ZUTICU-UZ ISPRIKU NESTAT CE
    pa to je super, trebali bi biti sretni!

ivkec

Početno

dobro to je ok,ali da su nas zadrzali jos dan-dva-a,ne nas izbacili-doslovno,zato sto su gore u rodilistu 4 zene u boksu,a nema mjesta,onda bi vidili da mali uopce nedobiva na tezini i da ima bakteriju,pa bi se te odmah rijesilo..a,ovako sam ja imala bolesno dijete tj. dana kod kuce.
    no,dobro..sad je proslo,malisa je zdrav,nema vise bakterije

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ivkec prvotno napisa
    ja bih ti savjetovala vinogradsku ,cula sam dosta pohvala na njih tamo,a i tata moze biti bez tecaja na porodu ...naravno,ako zelis

p.s.a,kad je termin?
    17.7.
    Mene zbunjuje kaj na svaku dobru riječ iz vinogradske dođe dobra i iz sv. duha, a isto vrijedi i za kritike, pa se nemrem odlučit (ali ipak laganu prednost dajem vinogradskoj, al ko će ga više znat, kad može loše krenut gdje got ja bila ak potrefim nekog selju za doktora i primalju s pms-om... :/ )

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sa svetog duha imam samo najbolja iskustva... Švedica, škicni na priču 'kako su rađale naše bake'...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj k2007 prvotno napisa
    ja sa svetog duha imam samo najbolja iskustva... Švedica, škicni na priču 'kako su rađale naše bake'...
    Bez brige, k2007, o tvojoj priči se priča na uzduž i poprijeko, mislim da nema tko ne zna...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bez brige, k2007, o tvojoj priči se priča na uzduž i poprijeko, mislim da nema tko ne zna...
    ...nisam tako mislila...

ozbiljno, čula sam od VEĆINE o svetom duhu samo hvale, dok za vinogradsku... :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj k2007 prvotno napisa
    ...nisam tako mislila...

ozbiljno, čula sam od VEĆINE o svetom duhu samo hvale, dok za vinogradsku... :/
    Poptpisujem, i ja ovako čula, i birm po drugi put SD. Ako me pout ne odvede u VŽ

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam svoje zadnje preglede obavljala u vinogradskoj, (btw. mama mi tamo radi), a onda kada sam dobila trudove rekla M vozi me na SD... i bilo mi je za svaku pohvalu...
    valjda mi neki unutarnji glas govorio ne, ne tamo...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj suzana_s prvotno napisa
    valjda mi neki unutarnji glas govorio ne
    točno tako i meni

cijelu trudnoću vodila sam u merkuru, do zadnjeg tjedna... dok me glasić nije odveo na sv.duh. neobjašnjivo. intuicija valjda. isto kao suzana_s, nisam požalila

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Blago vama, mene je intuicija trebala skrenuti s puta kad sam išla na SD, ali na žalost nije.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

k2007, kako si mogla voditi trudnocu u merkuru i na kraju otici u SD? jesi li morala bare1 pregled obaviti na SD? jer ja bi tamo isla roditi vrlo rado al po mjestu stanovanja spadam u petrovu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa
    k2007, kako si mogla voditi trudnocu u merkuru i na kraju otici u SD? jesi li morala bare1 pregled obaviti na SD? jer ja bi tamo isla roditi vrlo rado al po mjestu stanovanja spadam u petrovu.
    išla sam u merkur, spadam u vinogradsku, rodila na SD

otišla sam na ambulantu prvog doktora koji ju je imao (utorak-dr.klobučar), sestra mi je rekla da će me poslat u vinogradsku ako me uhvate trudovi a ovdje nema mjesta ali to NIJE istina (kaže i doktor). napravila sam jedan simboličan ultrazvuk tek tolko da nešto imam u pov.bolesti (ali ni to nije nužnu jer pov.bolesti otvara doktor čim se pojaviš sa željom tamo roditi i to im je dovoljno)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

k2007, kada si ti točno rodila, znam da je nedavno ali kada točno. I jesi li rodila baš u rađaoni ili negdje sa strane?
    Čula sam da rodilište nije gotovo i da nebu još skoro i sve se bojim da ne bum mogla muža dofurati na porod.

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

za SD mogu reći da sam oduševljena sa svime

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: iskustva sa sv,duha

PUSTENI SMO SA NEKAKVOM BAKTERIJOM,
    Vjerojatno je nije bilo u krvnoj slici. Ne bi vas pustili da je. Ja sam imala streptokok tip b pa su samo zbog moje zabrinutosti radili bakteriološki nalaz.
    ZBOG J+KOJE SMO POSLIJE ZAVRSILI U VINOGRADSKOJ-KOJA JE ZAKON. :D
    A evo ja imam totalno suprotne informacije. Na jednom sam topicu već pisala, vegetarijanci i doktori...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Potpisujem katastrofu sa Sv. Duha na koji sam otišla roditi isključivo što su ga svi hvalili...nisam dojila do dolaska patronažne jer su me toliko gore ubili u pojam da je i mlijeko stalo..

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam na SD u trudnoći i pp provela 10 tjedana! Imam samo riječi pohvale. Netko će me možda krivo shavtiti ali prema meni su svi bili fakat super, čak i sestra Marija sa patologije . Primjetila sam da nisu baš ljubazni prema svakome, ovisi valjda kako se tko postavi, kaj ja znam, ili sam ja imala sreće... Ja SD-u dajem čistu desetku!!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Citiraj ncimpric prvotno napisa
    Potpisujem katastrofu sa Sv. Duha na koji sam otišla roditi isključivo što su ga svi hvalili...nisam dojila do dolaska patronažne jer su me toliko gore ubili u pojam da je i mlijeko stalo..
    Mlijeko nije stalo zbog njih nego zbog tebe

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Wedding prvotno napisa
    Sorry kaj se petljam, al kako to mislis?

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

tashunica napisa:
    Blago vama, mene je intuicija trebala skrenuti s puta kad sam išla na SD, ali na žalost nije.
    Također!

Inače, mene je intuicija skrenula s Petrove na SD, pa je ispalo naopako

Datum pristupanja
    Sep 2004

Netočno, i mislim da je glupo uopće napisati takvo nešto sa tvoje strane. Mlijeka sam imala u granicama u kojima je to bilo moguće u tih prvih par dana, ali nitko mi NIJE I NIJE ŽELIO pokazati kako se doji, tako da moje mlijeko nije krenulo kako je trebalo. Stvarno mislim da mlijeko nije stalo zbog mene, jer sada ga ima u normalnim količinama.

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ncimpric ne nerviraj se. ja sam čitala da mnogo toga utjeće na količinu mlijeka i na njegovo gubljenje.mene su isto u bolnici cure isprepadale a i medicinske sestre su bile grozne i jednostavno sam nakon mjesec dana presušila.nikad nemoj sebi prebacivati za to.

mamica3

Početno

Za početak pozdrav svima!!!!!!!
    Već dugo pratim ovaj forum i informacije iz rodilišta jer sam se spremala za treći porod.Rodila sam 7.4.2007. na Sv.Duhu.
    Mislim da je došlo vrijeme da i ja kažem šta mislim o Sv.Duhu...
    3 puta sam rodila tamo.Prva dva puta prije 9 i 7.5 god.
    A treći eto prije 2 mjeseca.Svi porodi su bili brzi i dobri,a moj doživljaj istih je ovisio o mojoj zrelosti i educiranosti.
    Prva dva puta sam bila jako mlada i doktori su mi bili svetinja,jer nisam znala da može drukčije...
    Pokoravala se svakoj njihovoj odredbi jer sam mislila da oni znaju najbolje.
    Prvi porod je bio potpuno van moje kontrole:brijanje,klistir,drip(iako sam došla 6 cm otvorena sa pravilnim trudovima od 10 min razmaka)
    Doktorova rečenica je bila:
    -ajmo mi malo to ubrzati,da beba brzo dođe,daj te joj drip
    Ja naravno nisam imala pojma šta to znači i šta me čeka.
    Proklela sam i drip i ubrzavanje.Bilo mi je užasno iako su trudovi pod dripom trajali samo sat i pol.Sreća da je moj muž bio samnom pa mi je pomogao da se koncentriram na disanje i lakše sam to prošla s njim.
    Naravno i napravili su epiziotomiju...Oporavak je trajao mjesec dana.
    Drugi porod je bio dosta brz.Brijanje i klistir su uspjeli,ali drip nisu jer je porod počeo nakon klistira vrlo brzo.Opet epiziotomija(potrebno ili rutinski nitko mi nikada nije rekao).Oporavak 2 tjedna.
    A treći porod je bio upravo onakav kakav sam željela...
    Brz,bez brijanja,klistira i epiziotomije.Nemojte misliti da sam se za sve to uspjela izboriti...naime rodila sam tako brzo da nisu ništa od svega toga stigli napraviti.A što se tiče epiziotomije babica se zaista trudila da prođemo bez toga.Malo sam popucala sama,ali sam već nakon 12 sati uspjela sjediti normalno.Pa sada vi procijenite od čega je brži oporavak.Od epi ili spontanog pucanja.Oporavak samo u bolnici...
    Što se tiče uvjeta mogu reći da se puno toga poboljšalo od prva dva puta do trećeg...Sobe na odjelu babinjača su tako,eto srednja žalost,ali je super što imaju svoju kupaonu i wc....Znači,3 rodilje koriste tu prostoriju...Za razliku od prije normalno možete ići na wc,bez požurivanja i ružnog osjećaja dok vam netko šeta pred vratima.....
    Što se tiče odjelnog osoblja,ah variralo je od smjene do smjene....
    Svi su mi bili zaista profesionalni i temeljiti,na sva 3 poroda,ali jedna stvar koja je uz stručnost i profesionalnost najbitnija toga nije bilo.....Nadostaje ima toplina.Ona predivna ljudska osobina koja vam može olakšati zaista velike muke...Riječi ohrabrenja,podrške...
    netko da vam kaže da vam dobro ide,da napredujete.Te sitnice zaista daju snagu...
    Ipak smo mi svi jedna velika djeca koja trebaju tu toplinu.
    Čast izuzecima kojih je naravno bilo sva tri puta.......
    Što se tiče dojenja prva dvaputa mi nitko nije posvetio ni jednu minutu da mi pomogne,niti da me uputi,a ja mlada,naivna,samouvjerena mislila sam da ću to sama brzo svladati...Zato su nakon dva mjeseca moji pokušaji da dojim oba puta neslavno završili......
    Ali sada treći put, svaki dan po 3 puta su me sestre pitale da li imam mlijeka i da li mi treba pomoć....Ovaj put mi pomoć nije trebala jer sam sve naučila zahvaljujući porvim neuspjesima i RODAMA....
    I sada nam dojenje odlično ide i vjerujemo da će dugo trajati.
    Sviđa mi se to što su konačno produžili boravak djeci sa majkama tjekom dana.Ja sam htjela da imam 24.-satni rooming in,ali su mi onih 4-5h sna tijekom noći jako puno pomogli i vrijedili.
    Eto to je moje iskustvo.....Daleko je od onoga što bi trebalo biti i od onoga što čitamo da je u razvijenijim zemljama.....
    Ne znam kako je u drugim rodilištima,ali znam da idem opet roditi opet bi rodila na Sv.Duhu..........Tko zna možda bude još jedno skustvo )
    Tješi me jedno,dok moje cure budu išle rađati sigurno će biti temeljitih promjena,pa će one bar roditi dostojanstveno...JA SE NADAM...........
    Jednu stvar sam shvatila-Da smo mi žene posebna bića koja se trude održati dostojanstvo i u nemogućim uvjetima.....
    I dok god budemo šutjele i pokoravale se tim uvjetima ništa se neće promjeniti.........

Datum pristupanja
    Apr 2007

Netočno, i mislim da je glupo uopće napisati takvo nešto sa tvoje strane. Mlijeka sam imala u granicama u kojima je to bilo moguće u tih prvih par dana, ali nitko mi NIJE I NIJE ŽELIO pokazati kako se doji, tako da moje mlijeko nije krenulo kako je trebalo. Stvarno mislim da mlijeko nije stalo zbog mene, jer sada ga ima u normalnim količinama.
    a sa kime se ti svadjas .a pisat iam pravo sto zelim i sto mislim...a ti rjesavas svoje frustracije negdje drugdje jer mislim da ipak forum nije mjesto za ispucavanje negativne energije

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da je izbor rodilista individualan i da svaka rodilja (i njezin) partner imaju svoja ocekivanja od poroda, bolnice i osoblja. Nasa iskustva (emocije) su subjektivna i na kraju krajeva buduci roditelji SAMI moraju odluciti u kojoj ce bolnici (ili ustanovi ako je izvan granica HR ) roditi. Ja nikad nisam mislila da cu roditi u Petrovoj i manje vise su nas svi popljuvali zbog nase odluke, bili smo savrseno zadovoljni s uvjetima u bolnici. S osobljem i s ljecnicima smo dogovorili svaki korak i sve mogucnosti poroda. Znala sam sto zelim od poroda (hvala ti mama od sto si mi od malih nogu naucila reci ne!) i osoblje mi je maksimalno uslo u susret.

Datum pristupanja
    Sep 2004

[Wedding ne svađam se ja sa nikime, niti imam negativnu energiju, ali mi je krivo što ti kao žena napišeš nešto takvo. Ja sam samo željela, kao što i jesam, reći da sam na SD otišla puna dobrih vibri, a iskustvo mi je katastrofa. Loše iskustvo na porodu je nešto što i mogu zaboraviti, ali dojnje, i sve ostalo vezano uz bebe , nemogu. Osobno mislim da je to osoblje samo odabralo svoje pozive i da su DUŽNI svakome, bila to prvorotkinja ili ne, pokazati sve i biti tamo kada ih trebamo. Nažalost, sve je više iskustava koje govore suprotno. Eto, samo sam to željela reći i jako m

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ncimpric ja mislim da se ti nemaš kome opravdavati.napisala si svoje iskustvo. nemoguće bi bilo kad bi svima bilo super. i moje iskustvo je bilo ružno(ja sam rodila u šibeniku).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mamica3 prvotno napisa
    ..Nadostaje im toplina.Ona predivna ljudska osobina koja vam može olakšati zaista velike muke...Riječi ohrabrenja,podrške...
    netko da vam kaže da vam dobro ide,da napredujete.Te sitnice zaista daju snagu...
    .......
    ...unatoč ne-gužvi za vrijeme mog boravka u rađaoni nitko me nije podsjećao na disanje, a kamoli da je sa mnom prodisao koji trud... ja se sama nisam mogla koncentrirati zbog bolova... dakle začarani krug: boli - ja ne dišem pravilno - još jače boli...
    ...možda sam očekivala previše...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj ana-blizanci prvotno napisa
    ncimpric ja mislim da se ti nemaš kome opravdavati.napisala si svoje iskustvo. nemoguće bi bilo kad bi svima bilo super. i moje iskustvo je bilo ružno(ja sam rodila u šibeniku).
    Hvala ti na podršci ali baš se blesavo osjećam na takve komentare.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zoza prvotno napisa
    Citiraj mamica3 prvotno napisa
    ..Nadostaje im toplina.Ona predivna ljudska osobina koja vam može olakšati zaista velike muke...Riječi ohrabrenja,podrške...
    .......
    ...unatoč ne-gužvi za vrijeme mog boravka u rađaoni nitko me nije podsjećao na disanje, a kamoli da je sa mnom prodisao koji trud... ja se sama nisam mogla koncentrirati zbog bolova... dakle začarani krug: boli - ja ne dišem pravilno - još jače boli...
    ...možda sam očekivala previše...
    Složila bih se sa vama.
    I meni se to desilo sa disanjem, ja sam izmislila neki svoj način disanja, a valjda sam ga pogodila i bilo mi je lakše....
    Sada, još malo, pa godinu dana nakon mog poroda pitam se da li je moglo drugačije, odnosno, od kad sam od svih vas podosta toga naučila o porodu, sigurno bih razmislila treći put da li bih išla na SD. Ako bi mi trudnoća bila s komplikacijama kao oba puta, vjerojatno bih se odlučila za SD. No, ako bi sve bilo u savršenom redu, moram priznati da bih razmišljala o Varaždinskom rodilištu s planom poroda pod rukom.
    hm, a do prije godinu dana nisam imala pojma kaj je to plan poroda, eh, da sam ga imala tada ........

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Je li netko zna postoji li klima uređaj na Sv. Duhu?

Mislim znam da ćemo se znojiti svakako....ali me zanima kako je gore po ljetu?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sweetmint prvotno napisa
    Je li netko zna postoji li klima uređaj na Sv. Duhu?

Mislim znam da ćemo se znojiti svakako....ali me zanima kako je gore po ljetu?
    Postoji ....klima je u predradjaoni i u radjaoni te u odijelu babinjaca ( za intenzivnu ne znam jer tamo nisam bila). Odijel patologije trudnoce nema klimu na zalost a bila bi potrebna svakako.

Ja sam rodila prije 6 dana i znojila sam se naravno ( trudovi rade svoje ali kad se sjetim noci provedene na patologiji bez klime to je svakako neusporedivo)

Datum pristupanja
    Apr 2007

[Wedding ne svađam se ja sa nikime, niti imam negativnu energiju, ali mi je krivo što ti kao žena napišeš nešto takvo. Ja sam samo željela, kao što i jesam, reći da sam na SD otišla puna dobrih vibri, a iskustvo mi je katastrofa. Loše iskustvo na porodu je nešto što i mogu zaboraviti, ali dojnje, i sve ostalo vezano uz bebe , nemogu. Osobno mislim da je to osoblje samo odabralo svoje pozive i da su DUŽNI svakome, bila to prvorotkinja ili ne, pokazati sve i biti tamo kada ih trebamo. Nažalost, sve je više iskustava koje govore suprotno. Eto, samo sam to željela reći i jako m
    Oprosti ako sam te povrijedila jer mi to nije bila ni najmanje namjera

Ali mi nije jasno kako ti nisu pomogli ili bolje receno zasto nisi zvala pomoc......... kod mene je sve teklo ko po loju (sreca moja) i bebo i ja smo sami u roku 5 min skontali kako praviono upotrebljavati ciku ali cura do mene u bolnici je imala gadnih problema ( iskusna drugorodkinja, a ne balavica ko ja ) i zena je trazila pomoc, a kada je neka od sestara bila nadrkana onda je ona lijepo otisla na odijel gdje su smjesteni bebaci i tamo su joj sve objasnili i stvarno pomogli.

Znam da nas ima razlicitih i da svatko ima dobrih i losih dana ali ja nisam dopustila da mi jedan nadrkani doktor u viziti ili jos bolje neka prasica od sestre pokvari meni osobno vrlo lijepo iskustvo koliko god mi porod nije bio bajan

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mene fasciniraju instant rješenja tipa " odeš na odjel gdje su bebe i..." - pa po potrebi pitaš za nešto, tražiš dijete ili što već...ja nakon poroda dva dana nisam mogla hodati. jedva sam se vukla po hodniku do wc-a. bio je pravi podvig stići do tamo.
    uopće si ne mogu zamisliti da sam išla bauljati po bolnici i tražiti odjel sa bebama, pa onda tamo stajati ili slučajno sjesti i pokušavati dojiti.

zar je stvarno previše za očekivati da ti sestra dođe u sobu pokazati dojenje?!?
    i ovaj komentar da ti nadr***na sestra ili doktor u viziti nisu uspjeli pokvariti lijepo iskustvo...meni jesu; jer ako ja direktno ovisim o toj sestri ili o tom doktoru onda mi je itekako bitno da li su pristupačni, stručni i voljni pomoći ili su pak nadrkanci :/

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Weding hvala na odgovoru i čestitam na bebi

Moja seka je rodila prije pet mjeseci, na Sv. Duhu i rekla je da im je dolazio doktor/pedijatar koji im je doslovno pokazivao kako dojiti bebu.

Jel bilo i vama? Ili je ona naletila slučajno na nešto tako?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sweetmint prvotno napisa
    Weding hvala na odgovoru i čestitam na bebi

Moja seka je rodila prije pet mjeseci, na Sv. Duhu i rekla je da im je dolazio doktor/pedijatar koji im je doslovno pokazivao kako dojiti bebu.

Jel bilo i vama? Ili je ona naletila slučajno na nešto tako?
    I nama je svaki dan bio pedijatar u viziti ( to je obavezno) i pitali su dal netko ima problema sa dojenjem ili bilo kakvih pitanja. A kasnije kada bi sestre donjele bebace takodjer su bile spremne na sva pitanja pa tako i na pokazivanje kako pravilno dojiti.
    bas zato me i cude tu neka pricanja jer je svaki dan drugi doktor u viziti i svaki dan se izmjene najmanje dvije sestre koje donose bebace u sobu i nije moguce da su ama bas svi nesrdacni i bezobrazni u ta najmanje tridana provedena tamo

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Ja sam na SD u trudnoći i pp provela 10 tjedana! Imam samo riječi pohvale. Netko će me možda krivo shavtiti ali prema meni su svi bili fakat super, čak i sestra Marija sa patologije . Primjetila sam da nisu baš ljubazni prema svakome, ovisi valjda kako se tko postavi, kaj ja znam, ili sam ja imala sreće... Ja SD-u dajem čistu desetku!!!
    primijetila sam da nisu baš ljubazni prema svakome
    eto,to sam i ja primijetila.prema meni su recimo u petrovoj svi bili super,i sestre i doktori u viziti,a npr.curi do mene su stalno nešto spočitavali i ponašali se nekak neljubazno.neznam zašto se tako ponašaju.
    inače mislim da je odabir rodilišta individualna stvar i da je bezveze nekog nagovarat odi tamo,il ovamo,jer je meni tamo bilo super.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

bas zato me i cude tu neka pricanja jer je svaki dan drugi doktor u viziti i svaki dan se izmjene najmanje dvije sestre koje donose bebace u sobu nije moguce da su ama bas svi nesrdacni i bezobrazni

Dolaze u vizitu i doktori i sestre, naravno, i pitaju da li netko ima problema. Ja nisam niti znala da ih imam sve dok mali nije zaplakao ludo i ne zaboravno i dok mi ga nisu odnijeli...tada je došla sestra i rekla mi da je gladan i da ga ne znam nahraniti...kada su ga vratili, gurnula mi je cicu u njegova usta i pitala : zar je to tako teško??? I ponovo je plakao, a ona je otišla sa izgovorom da nas ima previše i da ona to ne stigne...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Prošli tjedan rodila sam na SD i porod je protekao bolje nego što sam uspjela zamisliti. Do poroda nisam nikada bila tamo, nisam znala ni jednoga doktora tamo, sve preglede sam radila kod privatnika i izbjegavala bolnicu do zadnjega.

U rodilište sam došla par sati nako što mi je puknuo vodenjak. Rodila sam nakon 8 sati, bez dripa, bez epiziotomije, bez ikakvih intervencija. MM je bio sa mnom 4 sata u boksu. Osoblje je bilo super.

Kad se naš mali medek rodio, stavili su mi ga na prsa i sat vremena ostavili MM i mene da se s njim mazimo, da mu pričamo i ostvarimo kontakt očima. Bio mi je to najljepši trenutak u životu, neopisivo.

Ali podrška dojenju...samo deklarativno. Uspjelo je samo ogromnom upornošću. Možda je sezona godišnjih odmora, pa nije bilo dovoljno osoblja.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Prošli tjedan rodila sam na SD i porod je protekao bolje nego što sam uspjela zamisliti. Do poroda nisam nikada bila tamo, nisam znala ni jednoga doktora tamo, sve preglede sam radila kod privatnika i izbjegavala bolnicu do zadnjega.

U rodilište sam došla par sati nako što mi je puknuo vodenjak. Rodila sam nakon 8 sati, bez dripa, bez epiziotomije, bez ikakvih intervencija. MM je bio sa mnom 4 sata u boksu. Osoblje je bilo super.

Kad se naš mali medek rodio, stavili su mi ga na prsa i sat vremena ostavili MM i mene da se s njim mazimo, da mu pričamo i ostvarimo kontakt očima. Bio mi je to najljepši trenutak u životu, neopisivo.

Ali podrška dojenju...samo deklarativno. Uspjelo je samo ogromnom upornošću. Možda je sezona godišnjih odmora, pa nije bilo dovoljno osoblja.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moram ovo iskomentirati!!!
    Očito sve ovisi i o nama! S kakvim očekivanjima idemo roditi, koji nam je prag tolerancije boli i kako reagiramo na ljude koji rade svoj posao i pokušavaju nam pomoći kad je gadno!!!

Mora iskustva sa SD su predivna i kad budem opet rađala, voljela bih biti gore!!!

Ako imaš na umu da oni rade svoj posao i da su se naslušali svakakvih priča, i da ima ljude i s teškim karakterom......

Inače je teško raditi s ljudima, i kad su "normalni", a kamo li kad ih peru hormoni i trudovi.....

...Ma ti ljudi zbilja moraju voljeti svoj posao da bi to uopće mogli raditi!!!!

U svakom slučaju, meni su bili od koristi i pomogli mi da mi porod ostane u prekrasnom sjećanju!!! :D :D :D

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni su kod prvog poroda ostavili komad posteljice i završila sam na kiretaži...
    ...drugi put sam opet došla na SD i naletim opet na istu doktoricu!!

Obadva puta sam došla 9 prsti otvorena pa nije bilo vremena za klistir, rodila za 10 minuta.

1. put mi je pomagala sestra Kika u predrađaoni (tamo sam i rodila jer nije bilo mjesta u rađaoni) - njoj svaka pohvala.
    2. puta je bilo u noći, rodila sam za 10-15 minuta, ali su me požurivale, rekle da ako ne počnem odmah tiskati da će me poslati kamo i spadam (u drugu bolnicu), ma užas kako su bile bezobrazne, što bi tek bilo da sam rađala par sati.

Na odjelu - pedijatar Milan - jedini koji nas je doslovce tjerao da u njegovom prisustvu dojimo tako da nas odmah uputi na pogreške.
    Od 5-6 sestri koje su se smjenjivale tokom dana par njih su neljubazne, nemaju vremena, a druge su super, voljne pokazati i 100 puta ako treba.

Mislim da je tako svuda - da ima dobrih i loših, ovisi u koju smjenu uletiš.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

frendica mi je prije 2,5 tjedna na SD rodila PRIRODNO bez ikakve intervencije :D :D

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

rodila sam prirodno bez ikakvih medicinskih dodataka na Sv.Duhu ali sam došla 10 prstiju otvorena i sve skupa trajalo 20ak minuta

Osoblje kako koja sestra... sve skupa da se izdržati ako je sve ok i treći dan ideš doma

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Po svemu sto ovdje citam sve vise mi se svidja Sveti Duh, no tamo ne spadam po mjestu stanovanja. Desava li se da nekoga ne prime zato sto ne spada tamo? Sto kazu vasa iskustva?

Ima li Sv. Duh svoj tecaj pripreme za porod, ili se taj dio moze obaviti negdje drugdje?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kad sam bila na pregledu na SD u trudnickoj, bilo je nekoliko zena koje su vec potkraj trudnoce gore dosle na prvi pregled a po mjestu stanovanja ne spadaju gore. Sestra im je svima rekla da ih za pregled nece odbit ali da nema mjesta za njih na porodu. Ni ja ne spadam gore ali sam vecinu pregleda obavljala tamo i po tome imam pravo gore roditi.
    Neznam koliko si ti trudna ali ako zelis na SD roditi probaj obaviti barem 2 pregleda gore.

Koliko znam, imaju tecaj, ali nemoras ga gore obaviti da bi gore i rodila.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja isto ne spadam pod SD, ali sam platila tecaj preko Kluba trudnica Sv. Duh i kad sam dosla u trudnicku ambulantu i to im rekla, primalja mi je rekla da sam "vec sad njihova" i da to svakako spomenem kad odem roditi ako me itko bude pitao.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •