Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 200

Tema: iskustva sa sv,duha

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

rodila tamo prošlo ljeto.. u rađaoni je sve bilo ok, koliko je moglo biti, obzirom se mali n ije spuštao, a porod je trajao 19 sati...osoblje je isto bilo vrlo ljubazno...zbog gužve sam bila smještena na patologiji, na kojoj klima postoji, no ne u sobama nego na hodniku...vrata odjela se drže zatvorenima, sobe su nam otvorene i bilo nam je čisto ugodno.

razlika među wc-ima na patologiji i babinjačama je neusporediva. jest da babinjače imaju kupaonu svaka soba, ali brate nije to ništa manje urednije nego javni zahod. patologija je kupaonska oaza snova naspram toga.
    s neljubaznim sestrama sam se trudila imati što manje posla, one na pedijatriji su bile malo ljubaznije,kako koja.
    od pedijatara moram pohvaliti dr.stanojeviča, ali on je ionako na glasu kao prodoječi i uvijek si je ostavio toliko vremena da nam pomogne pri dojenju i odgovara na naša pitanja. sestre su pomagale pri dojenju jedino kad im je dr.koprčina dala "po ušima", a u mojih tjedan dana provedenih tamo to je bilo jednom i nikada više...jakovčića i prku u viziti ne bih spominjala jer nemam ni jedne lijepe riječi, a ovdje se psovati ne smije...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam 19.08. rodila na SD i mogu reci da mi je na odjelu babinjaca bila katastrofa! Kako sam prvi put majka nisam bas mnogo znala o drzanju djeteta itd. Imala sam 3 epiduralne na porodu i epiziotomiju te stoga nisam mogla ustati prvi dan iz kreveta, a bebu su mi dali da skoro stalno bude samnom. To me izludivalo, nisam ju znala staviti na prsa, nitko mi nije htio pokazati, jedna sestra mi ju je samo grubo nagurala na usta i tako sam ju zgrceno dojila, jadno dijete je plakalo stalno a ja ju nisam mogla nositi! Osjecala sam se tako nemocno, cak sam i plakala od jada sto ju ne mogu utjesiti. Prvi sam dan rekla da ju nisam uspjela nahraniti pa ako mogu oni, a sestra me pogledala preko oka kao da sam ne znam sto rekla! Nisu nam ni rekli koliko dugo ju treba hraniti i koliko cesto pa kako sam se ja stalno trudila da ju nahranim bradavice su mi popucale i raskrvarile.

Jedva sam cekala da me puste kuci!!! Otkad sam doma, moja beba place samo kad nesto trazi i i sve smo se uhodale, ali nikad necu zaboraviti njihov bezobrazluk i samo "ostavljanje" beba bez 3 rijeci sto kako i kada!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam rodila na SD 17.08. Rađaona i odjel babinjača su dva poptuno različita svijeta.O osoblju u rađaoni samo riječi hvale. Doktorima, babicama, sestrama, ma svima! Stalno sam ih nešto ispitivala, spremno su mi odgovarali na svako moje pitanje, a bila sam gore skoro puna dva dana! Sve sam znala kaj mi rade, kaj mi u koje trenutku daju. Posebno su mi u sjećanju ostale babica Milsim da se zove Jadranka ili :? . Ima gustu smčkastu, rudlastu kosu, onako srdenje građe, i sestra Nada, mala kovrčava crna. Kad sam bila u agoniji na samom kraju i više nisam mogla prodisati ni jedan trud, kad bi ona došla, primila me za ruku i gledala me u oči, sve sam nekako mogla. Dokotr Habek me operirao i bio je gore još jedna mladi simpa doktor, svjetlije kose, izgleda ko neki raper, ima nekakvu bradicu, tanku, onako samo po bradi, nema pojma kako se zove.
    Odjel babinjača-užas i katastrofa! Jedina osoba koja mi je bila svjetla točka bio je dr. Stanojević! Sestre skoro sve do jedne živa katastrofa. Neljubazne, bahate, pune sebe-pogotovo ove za bebe! Najljubaznije su bile tete čistilice i servirke.

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čitam ovo i ne vjerujem. :shock: Kao da se sve promijenilo u godinu dana kad sam ja rodila i imam samo riječi pohvale. Doktori super, sestre na babinjačama korektne (osim jedne srednjih godina plave, blago kovrčave kose) koja je uvijek nekaj prigovarala i sve prek volje radila. Sestre s neonatologije zakon, svako malo su dolazile i pomagale oko dojenja - jedino me ona star(ij)a pedijatrica crvene kose živcirala svojim gestapo pristupom. Sad trebam roditi u ožujku i planiram opet na SD, valjda se neću ovaj puta razočarati.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja ću opet na sd, i one glavne pedijatrice više nema, nego je šef dr. Stanojević, tako da se baš veselim!

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam rodila 28.08. na SD-u i zbilja imam samo rijeći hvale za bolnicu i osoblje. U rađaoni i predrađaoni, svaka im čast. Bila je gužva, puno rodilja, ali su za svaku nalazili par trenutaka za odgovoriti na pitanja. Tim kod poroda savršen, dogovorila sam s dr. Blagajićem ako možemo izbjeći rezanje i izbjegli smo ga. Je trajalo malo duže nego da su me cvaknuli, ali sam sada beskrajno zahvalna na tome što sjedim bez problema.

Sestre na babinjačama, kako koja. Bila je jedna plava koja je uvijek bila nabrijana i svaki puta kada joj je netko pozvonio je dolazila narogušena i spremna na svađu, i nikada nije bila spremna pozvati sestre za bebe da pomognu oko dojenja. Ostale sestre su bile zaista susretljive i ljubazne.

Sestre za bebe zaista spremne pomoći ( ako ih ne pitaš što te zanima, naravno da ti neće ništa niti reći), samnom je bila jedna ženskica koja ih je zvala svako malo jer je beba bila nervozna, nije htjela jesti, samo plakala i na kraju su došli do zaključka da joj trebaju šeširići za dojenje kako bi beba uhvatila bradavicu. Zbilja su dolazile, pitale treba li kome pomoći, smirivale djecu, odgovarale na pitanja ( nekad smo bili zbunjeni jer je jedan rekla izdajati se što više da potaknete produkciju, druga pak da samo masirati i izdojiti tek toliko da popusti napetost, ali..) i pomagale gdje god su mogle.

Primjedbu imam na organizaciju tijeka dana. Buđenje u 4.30 za mjerenje temp, pospremanje kreveta i osobnu higijenu. Bebe dolazile u 5.30 i bile do 6.30 a onda čekaj vizitu koja je obavezno kasnila, a doručak se nije dobivao prije nego je prošla vizita, što je često bilo tek oko 8.30-9. Umreš od gladi do tada, pogotovo s obzirom da je većera bila u 18. Keksi su mi se krajnje zamjerili i već mi je bilo zlo od njih.

Bebe su zaista dosta s mamama, osim toga noću i ujutro kada su kod nas samo sat vremena pa ih donose tek u 9.30 i tada ostaju do 15. kada ih odnose radi posjeta i vraćaju od 17-24.

To je moje iskustvo. Svakome će biti onako kako si sam napravi. Ako puno očekuješ, razočarati ćeš se. S obzirom da imam dosta iskustva s bolnicama opčenito, znala sam što mogu očekivati, barem okvirno i mogu reči da mi je bilo čisto OK, za razliku od prvog poroda u Petrovoj što je bila čista katastrofa od doktora, sestara i jednih i drugih, pedijatara i svih ostalih. Čak je dr. koji me porodio došao pitati kako sam i je li sve OK.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa i ne bih baš rekla da ti je kako si sam napraviš...
    prvo, za dojenje smo moljakale i moljakale da nam se pokaže. nabije ti bebu na sisu, beba zavrišti, sestra veli-eto, tako- i ode...

drugo,hodočastila sam na pedijatriju kao zadnja bogomoljka i molila da mu se daje moje izdojeno ili da mi ga se donese,a ne da ga se hrani...rezultat-nula.

treće, treći dan me dolje počelo peći i svrbiti, prvo sam rekla jakovčiću, a on je rekao da to rješavam kad dođem doma, jer je nestašica lijekova i ne mogu mi pomoći (mater svemu, ležim na ginekologiji i nemre me niotko pogledat, ni pomoć, ma daj), onda se u večernjoj viziti obratim i prki (kojem je ionako sve zezancija i sprdanja), te je razgovor tekao ovako:
    ja: molim vas, dajte da vas pitam bi li mogli pomoći, naime, strašno me peče.
    dr.p.: gdje vas peče?
    ja: pa, peče me klitoris, kaj mislite da me peće?!
    dr.p.: pa probajte onda malo prstekima proradit na tome.
    nacere se on i sestra, te odu.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

da da, taj dio s dojenjem je i meni bio kao Petarpanu. a išla sam ih isto moljakat sto puta da mi pomognu, ali niš. tipa, sad su u viziti pa ih nema.

da ne govorim kak su mi ukinuli antibiotik koji mi je bio propisan nakon poroda (jer su me širili ručno, pa radi infekcija - na kraju sam ih vukla još mjesec dana i završila na kudikamo gorem antibiotiku), odmah drugo jutro bez ikakvog obraćanja pažnje na medicinsku dokumentaciju.

uglavnom, čast izuzecima, al da mi je baš bilo ok, i nije. a došla sam maksimalno spremna na uvjete u bolnicama, nisam imala neka očekivanja i sl.

i meni su došli doktori u posjet, ipak sam bila u rađaoni 20 sati, pa da vide jesam li živa .

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

prvo, za dojenje smo moljakale i moljakale da nam se pokaže. nabije ti bebu na sisu, beba zavrišti, sestra veli-eto, tako- i ode...
    Tako je i meni isto bilo jedva sam cekala da dodem doma!

Ja sam inace jako malo krvarila (jos uvijek je to tockica svaka 4h) i kako su sve zene oko mene imale po 3 uloska u gacama pitala sam nekog mladog doktora za to a on mene pita da li ja osjecam kontrakcije dok dojim. Rekla sam da da, ali ne dovoljno. Na to me pitao da li ja volim lisice i biceve (!?!). Uzas.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Nevenna prvotno napisa
    Tako je i meni isto bilo jedva sam cekala da dodem doma!

Ja sam inace jako malo krvarila (jos uvijek je to tockica svaka 4h) i kako su sve zene oko mene imale po 3 uloska u gacama pitala sam nekog mladog doktora za to a on mene pita da li ja osjecam kontrakcije dok dojim. Rekla sam da da, ali ne dovoljno. Na to me pitao da li ja volim lisice i biceve (!?!). Uzas.

paprema tvom opisu, to bi i u tvom slučaju isto bio dr. prka...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bože,koji komentari,čitam i pitam se:da li je moguće?
    Ja sam rodila na S.duhu prije 7 godina,mogu samo reći da sam zahvalna do neba doktorima Jakovčiću i Baumanu,te DrHasanu(arapinu koji tamo više ne radi) da je moja cura rođena živa i zdrava i da sam ja to sve preživjela.Imala sam izuzetno težak i kompliciran porod,koji je završio carskim rezom,a sve je završilo dobro zahvaljujući prisebnosti doktora i sestara.Moram napomenuti da su sve sestre bile jako ljubazne,cijelo vrijeme trudova koji su bili luđački su se izmjenjivale pored mene,držale me za ruku,dragale po kosi,disale samnom,vlažile usne mokrom gazom...
    Poslije,na intezivnoj isto,izuzetna ljubaznost,cijelo vrijeme su bile samnom,dr Jakovčić i dr Bauman su me dolazili posjetiti,a anesteziolog(na žalost ne znam mu ime)je svako malo dolazio kontrolirati tlak i ostalo.
    Već onda je bila klimatizirana predrađaona i ja sam ležala ispod nje i pitali su me dal da ugase ili pojačaju,kako mi paše.
    Oko dojenja mi je pomagao već nahvaljeni drStanojević,stvarno je čovjek super,a i ja sam se sama stvarno trudila,nije baš išlo odprve,ali uspjela sam.
    Sestre su bile ok,profesionalne i uvijek na usluzi,ali ih je definitivno bilo premalo,samo dvije u smjeni,a nas milijun.
    E da,ono najbitnije:Rodila sam u nedjelju,došla u rodilište po noći i tada je na S.duhu bilo opsadno stanje,jer se Vinogradska preuređivala,pa su sve rodilje bile tu,tak da su po pomoćnim krevetima ležale.Hoću reći da nije bitan dan,doba dana ili gužva,osoblje i tretman su bili po meni superi još nešto:za svaku intervenciju su me pitali,kad su mi pokušavali skinuti tlak,za svaki lijek i injekciju su mi prvo objasnili kaj je,a onda pitali;jel može.

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Rodila sam oba puta na Sv. Duhu. Imam samo riječi hvale! Iako mislim, gdje god trebate roditi, oboružajte se informacijama o trudnoći i porodu i pitajte sve što vas zanima. Bila sam jedan dan na intenzivnoj, svi su bili suportivni. Na odjelu babinjača uglavnom se žure, ali ako ustrajete pitati, i sestre i doktori sve će vam objasniti.. Pitali su me da li hoću dojiti blizance istodobno ili trebam odmora, pomagali mi pri ustajanju nakon carskog (a nije mi bilo lako), ma sve pet. Mislim da puno ovisi o tome kako se postavite, pripremite psihički, i naravno o sreći!

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prvi sam porod imala na SD, na novu god. 2005. Prvi porod pa bio težak s obzirom da nisam imala učinkovite trudove a izgubila plodnu vodu, ali kao i svi preživjela sam a najvažnije da je beba odlično.
    Drugi porod ove god 30.5. izgubim plodnu vodu i ponovo na SD.Lijepo me pregledaju, kompletan pregled, i zadrže nekih 1.5 sat vremena.
    Daju mi uputnicu za petrovu jer nespadam na SD a njima je gužva. Ja onako u strahu i bolovima, zbunjena i izgubljena, užasno jadno sam se osjećala jer su me vratili.
    U Petrovoj od prijema do otpusta same riječi hvale, imala sam neku averziju prema Petrovoj ali bogdo sreće da sam i prvi put rodila tamo.
    Osoblje je tako prijatno i ako nema osmijeha na licu bar nema kolutanja očima ako ih nešto pitaš.
    Ako opet budem rađala idem u Petrovu.
    A na SD po meni prijatan je jedino dr.Stanojević.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prije 9 god.sam rodila na SD ali vidim sad po vašem pisanju da je ostalo isto

_________

D 1998.
    I 2007.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam sa Sv. Duha pobjegla čim su rekli da je porod počeo i da idemo na 'pripremu'. Potpisala 'fala lepa' i otišla u Rijeku, otvorena 5-6 prstiju, u trudovima na svakih 8 minuta.
    Ponovila bih.

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Čujem danas od poznanika čija je supruga rodila na Sv. Duhu ovih dana da je od srijede tamo uveden 24-satni rooming in i da se beba nose na sve odjele (kad govorimo o mamama koje nisu na babinjačama). Beba je bila 1h s mamom i tatom poslije poroda, onda su je odnijeli na pedijatrijski pregled, vratili mami i ostala je cijelo vrijeme s njom. Morali su donijeti svoje pelene, maramice i ostalo, mama se cijelo vrijeme brine za svoju bebu.

Ima li itko kakav dodatni info? Je li to neka trenutna "akcija" ili je nešto stvarno?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

UNICEF ima svoje prste u tome i ja se nadam da je stvarno tako i da će to funkcionirati :D

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

juuupi :D

meni je i prije 4 godine bilo sasvim dobro na sv. duhu, al ovome se jako veselim. još jedan razlog da ne moram do varaždina

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mama_28 prvotno napisa
    Čujem danas od poznanika čija je supruga rodila na Sv. Duhu ovih dana da je od srijede tamo uveden 24-satni rooming in i da se beba nose na sve odjele (kad govorimo o mamama koje nisu na babinjačama). Beba je bila 1h s mamom i tatom poslije poroda, onda su je odnijeli na pedijatrijski pregled, vratili mami i ostala je cijelo vrijeme s njom. Morali su donijeti svoje pelene, maramice i ostalo, mama se cijelo vrijeme brine za svoju bebu.

Ima li itko kakav dodatni info? Je li to neka trenutna "akcija" ili je nešto stvarno?
    Ako je tako onda stvarno mogu samo reći hvala Bogu!!!

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jako su dragi u rađaoni, svi prijateljski raspoloženi al se na mojim leđima prelomila gužva svetog duha. rodila sam u predrađaoni jer nas je bilo 13 a boksa su samo 3. i prije mene je isto jedna cura rodila ispred mene a ja sam si mislila a jadna ona da bi mi dok je ona rađala pukao vodenjak i ja sam na tom istom stolu rodila sat kasnije. muž nije mogao biti samnom jer sam rađala u predrađaoni i to zamjeram užasno kao i činjenicu da sam T. dobila tek za 27 sati zbog te iste gužve jer nije bilo mjesta na odjelu
    teta za bebe na babinjačama je bilo malo i bile su nervozne jer su bile rastrgane na sve strane pa sam čula kometar dok sam čekala na vratima sobe jooj koja to stalno zove iz šestice

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

emanina mi smo bile otpr. u isto vrijeme gore, ja sam rodila 28.04. - ista stvar, samo kaj sam ja ipak rodila u boksu; ali tu noć kad sam ja došla jako puno ih je rodilo u predrađaoni.

iskreno se nadam da se nešto pokreće i da su ovi navodi točni jer užasno je teško ležati tamo zdrav, znaš da ti je beba zdrava, a ne donose ti ju jer si na drugom odjelu zbog gužve

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj znaš kaj, kad se sjetim stegne mi se srce. na priče tata je bio na porodu mi se plače a sljedeći put ću na sve četri sama ić u potragu za svojom bebom!
    nek me ljudi krivo ne shvate ja ću opet ić rodit (makar sam rekla nikad više neću rađat) na sv.duh jer su babice i doktori stvarno podizali atmosferu u tom kaosu al Tonka je baš krivi dan izabrala!!! i još k tome sam na svojoj koži osjetila prednosti mita jer sam vidjela kako druge (kojima su se doktori obraćali ti si moja!) odlaze prije mene u boks!!!

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

...i neću davati mito bez obzira na iskustvo!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

e to sam i ja doživjela, samo ne s boksom, nego sa sobom na babinjačama; za nikog nije bilo mjesta, ali se onda za jednu "njegovu" gle slučajno našlo

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja zamjerka SD je također ta golema gužva!
    Svaka čast rooming in-u koji je uveden, ali koja korist ako nemaju mjesta na babinjačama i neće ti dofurati bebu dok nisi na tom odjelu?!
    Samo zato razmišljam o drugoj bolnici (vž)

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj emanina prvotno napisa
    ... jer su babice i doktori stvarno podizali atmosferu u tom kaosu al Tonka je baš krivi dan izabrala!!! i još k tome sam na svojoj koži osjetila prednosti mita jer sam vidjela kako druge (kojima su se doktori obraćali ti si moja!) odlaze prije mene u boks!!!
    emanina, ma nije Tonka krivi dan izabrala, tamo je gužva skoro pa uvijek (provela sam 2 tjedna na babinjačama i samo 1 dan je nije bilo).
    Glavno da nije krivu mamu izabrala.

Ne znam baš za dizanje atmosfere; meni je protekcija kod raspoređivanja u bokseve dizala - tlak!
    A da sam je nedajbože doživjela i kod raspoređivanja na odjele, dignula bih - bunu! Doslovce sam vrebala kud će s jednom fendijevkom slavnog prezimena.
    Anki, znači ima i toga.

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa

samo da od te gužve ne počnu zamjenjivat djecu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj emanina prvotno napisa
    Citiraj Dalm@ prvotno napisa

samo da od te gužve ne počnu zamjenjivat djecu
    meni jesu! Stavili su mi drugu bebu na krevet kad su donosile bebe i tako brzo izletile van da dok sam se ja dogegala do kreveta (bila sam kod prozora) i htjela reagirati, one su već bile u drugoj sobi!
    Onda sam lijepo uzela bebicu i otišla s njom van da im kažem da bi se one obrušile na mene "mama, pa što niste prije reagirala?!?!! " nemreš vjerovati... to je bilo prije cca 2 godine kad sam rodila I.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja sam rodila na Sv. Duhu. Zadovoljna tak tak. Neke sestre su bile ok aneke živi užas ovisi od sestre do sestre i od doktora do doktora.
    Uglavnom sam rodila na carski spinalnom. Porodio me Dr. Hafner i bio mi je skroz ok.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam ovaj vikend provela noc na sv. duhu...preuranjeni trudovi..zaustavljali ih, nista me nije boljelo, nisam trudove svoje imala bolne ni kod prvog poroda...
    al sam lezala u predradjaoni i promatrala...bila mi je to najduza noc u zivotu, ko da sam upala u film strave i uzasa...
    ne zelim ni pisati sta se sve desavalo, a nije ni bila neka guzva...
    dok su sestre spavale...jedna se djevojka skoro sama porodila u kupatilu, drugoj je bilo lose pa sam ja po radjaoni trazila sestru koja mi je dala naputke di da uzmem bubrezic i nosim onoj jadnici da povrati...tek su nakon toga dvije sestre koje su drjemuckale izasle iz svog logora, popravljale kosu od spavanja sa pitanjima "kaj se desava"..

vec dva dana se pitam kam da ja odem rodit, da bude bar humano...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

taman sam se odlučila za sveti duh i onda me ovaj zadnji post totalno obeshrabrio

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj realna prvotno napisa
    Ja sljedeći put prašim u Austriju!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    taman sam se odlučila za sveti duh i onda me ovaj zadnji post totalno obeshrabrio
    svugdje ima nikakvog osobla. u najboljoj bolnici možeš naletiti na nad.kanu sestru i da ti cijeli porod bude koma

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Koju titulu ima Stanojević, prim ili prof?

Nailazim na netu na jedno i drugo, iako češće prim, u Vjesnikovom članku iz mislim ožujka o.g. naišla sam na prof.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedna se djevojka skoro sama porodila u kupatilu
    to bi joj vjerojatno bilo najbolje :D

u varaždin :D

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam rodila prije 16 mjeseci na SD, i bila sam uzasno razocarana tada, a danas jos i vise, i niakd vise ne bih isla tamo roditi.

kod poroda me uzasno zivciralo to sto se za svaku sitnicu moras raspravljati i pravdati, izmedu ostalog i zasto zelim da mi muz biude na porodu

trazila sam rooming in, na kraju se ispostavilo da beba skoro pola dana uopce nije s tobom. sestre uopce ne zele pomoci kod dojenja, jedna je rekla da su to sve gluposti, da mucim sebe i dijete. jedna od pedijatrica mi je ostala u posebno losem sjecanju, subasic se zove, ta me dotukla sa svojim izderavanjem na mene da sta ja hocu, i zasto ne sutim ko ostale zene tamo, nego imam neke cudne zahtjeve (jer sam pitala kaakv je to rooming in a dijete odnose svako malo, i jer nisam zelejla da ga nadohranjuju jer ja zelim dojiti, a ovako je to nemoguce jer mi ga donose sitog i on stalno spava).

najbolaj doluka mi je bila sto sam otisla iz bolnice na vlastiti zahtjev drugi dan (treci od poroda, ali dan poroda se ne racuna)., rodila sam u ponedeljak, a oni su me htjeli drzati do petka. da nisam otisla u srijedu bacila bi kroz prozor sebe ili nekoga drugoga.

higijena i udobnost me uopce nisu zanimali, ma da su i stakori plazili po podu ne bi me smetalo da je ljudski faktor bio ok.

drugi puta, ako ga bude, sigurno necu ici na SD.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da li je netko rađao kod dr. Ujevića? Vidim skoro sve druge doktore, no nitko ne spominje njega

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja nema pojma kako su se zvali svi ti doktori koji su se izredali u tih 24 h, koliko je proslo od mog dolsaka u bonicu do izlaska bebe. ne poznam id otprije jer sam do zadnjeg tjedna bila u nozemstvu pa nisam ni isla na preglede na SD, a kad su dolazili nitko mi se nije predstavio, a ja nisam imala naocale da vidim kako se zovu (ako su uopce imali sta napisano)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

icyoh
    mojoj frenici je radio carski,ona je bila zadovoljna.
    Pristupačan i po mom misljenju koliko sam ga uspjela
    upoznat o.k.Mislim da mu je tata isto ginić,a za zenu sam sigurna.
    Ima neki topic o njemu-znam da sam citala -procackaj malo.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imam pitanje za cure koje su bila na Duhu - imate li iskustva s dr. Zudenigom?

Kakav je??

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj šapica prvotno napisa

Kakav je??
    mogu samo reći da me pregled kod njega užasno bolio...
    inače je o.k., ništa više od toga, ne priča puno, kao robot, obavi svoje i aj bok!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa

Kakav je??
    mogu samo reći da me pregled kod njega užasno bolio...
    inače je o.k., ništa više od toga, ne priča puno, kao robot, obavi svoje i aj bok!
    Ja sam ležala na sd dva tjedna prije prvog poroda, na sreću nije me on nijednom pregledao, ali ovo što je yasmin napisala sam čula od mnogih cura koje su ležale sa mnom.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Bježi od Zudeniga ko vrag od sv.Vode....Užasssss..Mene je pregledavao i bio je grub koma,a šogy se izderavao,a na njenu sestru koja je odbila amnio...,napravio joj je nasilu,,,,

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja sestra je bila Zudenigova pacijentica i ona ima samo riječi hvale za njega. Kaže da je dosta povučen ali da je o svemu mogla porazgovarati sa njim. Odgovarao joj je na sva pitanja. Nije htio inducirati porod nego je čekao da sam krene iako je većina dr.-a tamo to htjela ubrzati. Iako priznaje i ona da je malo grublji kod pregleda.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nova iskustva?

sandra LOVE

Početno

neko s novijim iskustvom? :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam rodila svog sineka na SD-u 06.11.07. Bilo mi je poprilično ok(iako nagovaram muža da drugi put idemo u Austriju).No na početku prije predrađaone vam gurnu da potpišete suglasnost za izvođenje zahvata kojie oni smatraju neophodnim-sestra nije bila baš sretna kad sam pitala jel to neophodno,i da ne želim npr. da mi rutinski šiknu drip,itd...onak me kiselo pogledala i rekla "da oni niš ne rade rutinski"(u što sumnjam-jer su mojoj rođakinji prije godinu i nešto dali drip bez potrebe,samo da ubrzaju porod jer im je bila gužva).Srećom,nije bila gužva kad sam ja rađala,pa mi nisu dali ništa-ni drip niti ikakvu drugu kemiju.
    Bez epi nisam prošla-rekla sam babici da ne bih ako nije potrebno,ali navodno bi beba zapela(ja uska a glavica velika-ajd,pa ću im povjerovati da se ne bih živcirala zbog te "sitnice").Ali me doktorica super zašila-je da me još dosta boli,ali se opće više ne vidi da sam bila rezana.
    Rodila sam u 8:48 h ujutro,pa je smjena koja me porađala još bila friška,odmorena, a i muž je bio čitavo vrijeme uz mene pa su svi bili jako ljubazni.
    Super je što smo u rađaoni ostali sa svojim sinekom čitavih sat vremena.
    I rooming mi je bio fantastična stvar-sestre nisu odbijale pomoć ako ih se tražilo(čak su umorne mame mogle tražiti da im djecu uzmu pedijatrijske sestre k sebi ,ako bi djeca bila plačljiva pa nisu više znale što da naprave) .
    Eto,meni je uglavnom bilo ok.
    E,da-užasni su im oni jastuci u kojima su bebe-jedva sam čekala da dođemo doma da mi sinek konačno malo dođe k sebi od te oblekice-jadničak spavao je čitav dan kad smo došli(za sve ono kaj se nije odmoriio u bolnici).

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

on je meni "obavio" hitni carski. mogu reći da je sa ekipom spasio moje dijete i mene.
    rez fenomenalan.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nisam bila kod Zudeniga u trudnoći, ali sam nekad bila njegova pacijentica dok je radio u domu zdravlja. Pregledi mi nisu bili ni bolni ni neugodni, dosta je šutljiv, ali je odgovarao na moja pitanja. Koliko sam primijetila kolege su ga tada dosta cijenile što se stručnosti tiče...

Čini se meni da je kod nas u stvari jako teško liječnicima koji rade u bolnici, o specijalizantima i volonterima da ne govorim. Izgleda da su svi toliko isfrustrirani, premoreni i pod nečijim nadzorom da nakon nekog vremena izgube volju da išta promijene...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Zudenigo
    šutljiv ali pristupačan
    bolni pregledi, potvrdilo više forumašica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove