Ja sam rodila svog sineka na SD-u 06.11.07. Bilo mi je poprilično ok(iako nagovaram muža da drugi put idemo u Austriju).No na početku prije predrađaone vam gurnu da potpišete suglasnost za izvođenje zahvata kojie oni smatraju neophodnim-sestra nije bila baš sretna kad sam pitala jel to neophodno,i da ne želim npr. da mi rutinski šiknu drip,itd...onak me kiselo pogledala i rekla "da oni niš ne rade rutinski"(u što sumnjam-jer su mojoj rođakinji prije godinu i nešto dali drip bez potrebe,samo da ubrzaju porod jer im je bila gužva).Srećom,nije bila gužva kad sam ja rađala,pa mi nisu dali ništa-ni drip niti ikakvu drugu kemiju.
Bez epi nisam prošla-rekla sam babici da ne bih ako nije potrebno,ali navodno bi beba zapela(ja uska a glavica velika-ajd,pa ću im povjerovati da se ne bih živcirala zbog te "sitnice").Ali me doktorica super zašila-je da me još dosta boli,ali se opće više ne vidi da sam bila rezana.
Rodila sam u 8:48 h ujutro,pa je smjena koja me porađala još bila friška,odmorena, a i muž je bio čitavo vrijeme uz mene pa su svi bili jako ljubazni.
Super je što smo u rađaoni ostali sa svojim sinekom čitavih sat vremena.
I rooming mi je bio fantastična stvar-sestre nisu odbijale pomoć ako ih se tražilo(čak su umorne mame mogle tražiti da im djecu uzmu pedijatrijske sestre k sebi ,ako bi djeca bila plačljiva pa nisu više znale što da naprave) .
Eto,meni je uglavnom bilo ok.
E,da-užasni su im oni jastuci u kojima su bebe-jedva sam čekala da dođemo doma da mi sinek konačno malo dođe k sebi od te oblekice-jadničak spavao je čitav dan kad smo došli(za sve ono kaj se nije odmoriio u bolnici).