-
Skoro sve dobro
Pozdrav svima! Ovdje sam nova.
Rodila sam 21. 1. na Sv. Duhu. Ne mogu usporedjivati s drugim rodilistima, no evo saznanja i zapazanja:
1. Ako ne pripadate na Sv. Duh ili ako se ondje niste pratili, u pravilu ne mozete ondje roditi, osim ako ne dodjete s trudovima koji su vec najava drugog porodjajnog doba - a to je tesko znati i riskantno je.
2. Ako ste na Sv. Duhu imali makar dva pregleda, primit ce vas. Pregledom se ne smatra samo UZV!!! Treba se naruciti, moze i telefonski. Sestra ce vas pokusati odbiti ako niste s podrucja, no da je se namoliti - ne odustajte.
3. Na preglede su me narucivali svaka dva tjedna do 36. tjedna, a zatim jednom tjedno, sto ne znaci da ce vas svaki put gledati ginkoloski. Koji put samo naprave CTG ili/i pregledaju izvana trbuh i malo popricaju, a koji put naprave i UZV.
4. Na Sv. Duhu ima mnogo specijalizanata koji rade na UZV za trudnice. Meni je jedan dignuo frku oko kolicine plodne vode do te mjere da su me htjeli hospitalizirati u 33 tjednu, no onda me pogledao specijalist i vidio da je sve O.K. Mislim da je dobro, ako idete na Sv. Duh, da vas cijelo vrijeme pregledava isti doktor, ne specijalizant, nego specijalist. Koliko mi je poznato, svi su stucni i pouzdani. Cula sam sve najbolje o Matijevicu, Hafneru, Kerneru, ali i o drugima.
5. Tata moze biti na porodu ako prodje tecaj ili ako vam preporuku napise doktor sa Sv. Duha koji vas prati. To ce svaki uciniti ako upozna tatu i ako procijeni da tata nece napraviti dar-mar po radjaoni. Imaju ta pravila za tate jer su imali iskustva da se tata napije pa luduje i smeta ili da je neki psihicki poremecen. Ako vam vas svetoduski doktor napise da tata moze biti prisutan, onda tatino eventualno lose ponasanje ide na doktorovu dusu.
6. U strucnost nemojte sumnjati. Ako vas u predradjaoni gleda neki specijalizant, budite sigurni da je negdje u blizini barem i jedan specijalist, mozda spava ili nesto drugo radi, no tamo je ako nesto lose krene. Sestre u radjaoni su O.K. Vi i uz njihovu pomoc obavite najveci dio posla, a doktor nadzire i na kraju se pridruzi u finisu. Neke od sestara su grube (lose iskustvo s brijanjem i klistirom), neke su ljubazne i suosjecajne, a neke su neljubazne kod poroda, no mislim da znaju svoj posao.
7. Na odjelu babinjaca su i bebe, cijeli dan osim ujutro od 7.30 do 9.30 kada su bebe na kupanju, vadjenju krvi i dr. obradi. To je DIVNO, no nema spavanja jer uvijek u sobi place barem jedna beba. Ako ste imale tezak porod, postoji mogucnost da vas prvu noc postede i uzmu bebu na pedijatriju. Ostale dane i noci beba je s vama. Dojite je, mazite, ako zelite, presvlacite je sami, a ako to ne mozete, to umjesto vas rade sestre. Nema umjetne prehrane. Malo je tesko ako imate problem s dojenjem - morate dojiti po svaku cijenu, no isplati se pomuciti.
Pozdrav! Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma