Citiraj ina33 prvotno napisa
Moje nisu uvučene, nego baš ravne, na podražaj se brzo i bez problema izvuku van nekih 8 mm i takve su cijeli život - znači odkad znam za sebe, u trudnoći (sad sam 35. tjedan) nije bilo promjena - uvijek su iste.
Dobro ti je receno. Nema potrebe nista raditi. Bradavice ti se normalno izvuku van na podrazaj. Sve je apsolutno ok

Jedinu stvar koju moras paziti i raditi (kao i sve druge dojilje sa bilo kakvim drugacijim bradavicama ) je da djetetu STO VISE i sto CESCE dajes dojiti dok ti jos NIJE nadoslo mlijeko. Znaci prvih par dana, nek bebica sisa sto je moguce vise. Jer i bebacu i tebi treba vremena da se isprakticirate, da ga ispravno postavis na dojku i to ce sve biti lakse dok su dojke "mekane". Kada navre mlijeko, kada se dojke napune, bradavice ce se jos dodatno izravnati i bebacu ce biti teze prihvatiti. Ako ne bude vec izverziran, bit ce vam teze. Dakle vjezbajte sto vise tih prvih dana.

Isto tako INZISTIRAJ da bebac nikad ne iskusi bocicu (nadam se da ni nece jer je Sv Duh baby friendly), jer u vasem slucaju bi to zaista mogao biti veliki problem. Ako je dijete osjetilo nesto veliko u ustima i onda mu nakon toga ti ponudis svoju ravnu bradavicu - mogao bi to biti problem i dodatno bi se moglo zakomplicirati.

Citiraj Care Bear prvotno napisa
Problem je upravo u nepostojanju troubleshootinga.
Maja je to sve dobro vec rekla. Ja cu samo takodjer reci da je taj tecaj zamisljen kao mjesto na kojem bi majke zaista cule ispravne info - da mlijeko NE moze nestati, nacin na koje dojenje funkcionira, da ih se pripremi sto sve da rade da se ti potencijalni problemi minimaliziraju.

A mogucih problema je bezbroj. Neke osnovne se prodje - tipa koliko i da li izdajati u rodilistu da ne dodje do zastoja. No svi drugi problemi zaista zahtjevaju puno vremena, individualnog pristupa (svaki slucaj je drugaciji) i nema smisla (barem ja tako mislim) da se mame plasi o sooru, mastitisu itd. ak mozda nikad u zivotu ni nece imati ni soor ni mastitis.

Mi damo informacije sto sve ciniti da bi stvari isle sto glatkije, a ako zapne, e onda postoji SOS telefon. Onda individualno rjesavamo problem s mamom.

A da je dojenje pjesma i da je jednostavno. NIJE! Nije uopce. Pripremite se (psihicki) na to. Rijetka su dojenja koja nisu imala nikakvih problema u pocetku. I treba dojenju dati otprilike 6 tjedana da profunkcionira sve. Toliko treba djetetu da savlada tehniku dojenja i mami da se ispraksira.